X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gilis: bardzo długo mamy psa-17 lat. Były dwa ale jeden już odszedł.

Ania bez presji. Jeszcze ma czas. Gluzej się zbiera ale może szybko ruszy.

Benus: 60 pod biustem!!! To gdzie ty je kupujesz. Bo miski większe ciężko a z takim obwód to chyba na zamówienie.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam rozmiar 75e. Wczesniej mialam 65 albo 70. No coz gruba jestem. Moja cora ma 75a. Ale ona zaczela się dopiero rozwijac. A tez mówią ze wygladamy jak siostry. Natalcia się.

.

• Benus Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie na zamówienie na szczęście już są dostępne w sklepach, wiadomo, że nie w sieciówkach a raczej w tych proponujących brafitting ale są bez problemu :) tylko, że też odpowiednio kosztują, ostatnio miałam problem, żeby strój kąpielowy zakupić ale się udało. Od lat zamawiam z tej strony, polskie biustonosze i niedrogie - https://www.gorteks.com.pl/

1usajw4zhir034nn.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskoleczka wrote:
    Moja cora ma 75a. Ale ona zaczela się dopiero rozwijac.
    .

O rety, Ona dopiero zaczyna, a ja już w pełni i ten sam rozmiar hah.
    Uciekam od Was, bo mi samoocena spada jeszcze bardziej.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sebanek na pewno nie o to chodzi.

Ja tez kiedys nosilam 75a. Po czym się doqiedzialam ze to zle dobrany stanik. Za male miseczki za duzy obwod. No ale ktos mnie uswiadomil poszlam do sklepu gdzie do b ieraja wlasciwy rozmoar i się okazalo ze mialam 65f. Ale to juz bylo dawno wtedy bylam chudsza i miałam nieduzy biust.
    Moja cora ma 75a, ale to jest dubrze dobrany rozmiar. Bo stanik nie ma zaslaniac ani zgniatac piersi, tylko zbierac wszystko do srodka i podtrzymywac tak aby ramiaczka juz nie były potrzebne. A przy tym ma byc wygodny. W rzeczywistosci raczej jest malo osob doroslych ktore mają rozmiar 75a.

Ja najbardziej lubię damę kier.

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaskółeczko patrzę sobie po tabelach rozmiarów i jakbym miała taki obwód pod biustem jak Ty, to też bym miała minimum F, ale mam szeroko żebra, więc jest 75 a miseczka A. Nie wiedziałam że to aż tak od obwodu zależy, a takie F brzmi o wieeele lepiej ;)
    A przed tymi brafiterkami to na golaska trzeba pewnie :/?

• Benus Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Sabanek, Sabanek czy ja powiedziałam, że jestem zadowolona z mojego rozmiaru?:D
    Ale tak jak jaskółeczka mówi, najważniejszy jest dobrze dobrany rozmiar, wydawałoby się, że takie 60F to duży biust, a tak wcale nie jest, w rzeczywistosci to raczej całkiem przeciętny rozmiar.
    Cieszę się, że kiedyś do tej brafitterki trafiłam, bo wczesniej to był dla mnie koszmar kupić bieliznę. Jak dobrać stanik to będzie pierwsza tajemna wiedza kobieca, którą Idze przekaże :)
    Tak na golaska, jeszcze trzeba pozwolić się trochę pomacać ale zdecydowanie warto;)

sabanek lubi tę wiadomość

• makota Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisi, maseczkę ze sporuliny robię tak - łyżeczka płaska spiruliny i dolewam pomały - po łyżeczce hydrolat lub wodę do uzyskania papkowatej konsystencji. Nakładam do wyschnięcia i zmywam - efekt widać od razu

Gillis, nawet nie wiesz jaką mi frajdę sprawiłaś - muszę to sobie gdzieś wydrukować i powiesić. Dzisiaj rano znów usłyszałam od sąsiadki, kiedy szłąm z małym - Przecież to cały tata!!! Już mam trochę dosyć słuchania, że w ogóle do mnie niepodobny...

Skusiłaś mnie tym sernikiem - może to nawet lepsza opcja... chyba przetestuję w weekend w mniejszej porcji, bo boję się, że będzie trochę mdły od marchewki. Wygląda bardzo smakowicie.

Wam też dziewczyny trochę "zmalał" biust w porównaniu do tego co było po porodzie? Ja też byłam w ciąży u takiej bratfitterki w Wałbrzychu i dobrała mi stanik, ale nic nie macała. Nie byłam za bardzo zadowolona, bo wydałam ponad 200 zł a za dwa miesiące było mi w nim mocno niewygodnie. Muszę go teraz przymierzyć

Byłam dzisiaj na pikniku z dzieciakami i mamami. Jestem padnięta. Musiałam ciągle na tego perszinga uważać - już nie boi się wychodzić poza kocyk, zabiera wszystkim zabawki i jedzenie i łapie za biust każdą ciocię... masakra jakaś. Jego rówieśniczka w tym czasie siedziała grzecznie przy nodze mamy i coś tam sobie dłubała w pudełeczku całe 3 godziny

Benus, w piątek mamy szczepienie na meningokoi B. Wy się zdecydowałyście? Mamy też taki bilans jakby - nie wiem jak to się w polsce nazywa. Też jest coś takiego?

relgwn15uyzm1mjb.png
  • makota Autorytet

Wysłany: 10 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaskółeczka, Twój Nikodem ma już takie długie włosy!!! piękny kucyk i body z lwem też piękne - też takie mamy!!!

Agusieńka, Oli rzeczywiście słodziaczek do schrupania i teraz mocno widać podobieństwo do mamy

Gillis, nie upadłaś na głowę - jak zobaczyłam pierwsze zdjęcie to pomyślałam - moje dziecko!!!! tylko troszkę jakby inne. Ta mina, ta grzywka, nosek - śmiesznie, że tacy podobni. A na ostatnim zdjęciu Twój Kacperek zakłada nogi tak jak mój Leoś przy siadaniu - wszystkie dzieci tak robią? BO jak obserwuję dzieci w grupie to tylko mój

relgwn15uyzm1mjb.png
  • Benus Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie jej nie szczepiłam, strasznie się tej gorączki boję. MMR nas czeka i już wystarczająco to mnie martwi. U nas też jest jakiś bilans 12 miesiaca.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bilans 12 miesiąca też mamy, przy okazji szczepienie widzę że na Odrę, swinke, różyczke. My pójdziemy po urodzinach, muszę wyczaic jakiś lżejszy, chłodniejszy dzień.
    Nie wiecie czy nadal w nóżke szczepić będą?

• Benus Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wczoraj wyszukałam, że jest dostępna też szczepionka świnka, odra, różyczka i ospa w jednym. Ja będę szczepić po powrocie z wakacji od razu i dopiero 2 tygodnie po szczepieniu do żłobka pójdzie.

• makota Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie będę teraz szczepic na MMR - jedna dziewczynka u nas w grupie dostała po niej egzemy na twarzy i pupie i to już 3 tygodnie trwa nie wygląda to ciekawie. Moja doradczyni karmienia radziła żeby szczepić na to po roku i podobno kiedyś w kalendarzu szczepień było po 14-16 miesiącu tutaj. Czekam też jak inne dzieci przejdą te szczepionkę

Benus, a do żłobka to na ile godzin? Ja chce posłać małego od października na 3 godziny może dwa razy w tygodniu. Szukamy. Mam spotkanie w tej sprawie w poniedziałek. Zobaczymy jakie będą koszty

relgwn15uyzm1mjb.png
  • krisi Ekspertka

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota sprawdzę maseczkę.

Ja na mmr na pewno teraz nie zaszczepię. Będę zwlekać ile się da.

Córka 08.05.2009
    Syn 25.03.2012
    k0kdgu9r9ot69ark.png
    km5sk6nlfrr866kp.png
  • jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

To mmr nieszczesne. Tez czekam jak tak pojdzie.
    Moj 9 letni syn mial w zeszle wakacje, jak mial rok był szczepiony tą inną szczepionka. Mam wrazenie że po niej zaczęły się jego klopoty. Ale zbieglo się to z urodzeniem Nikosia więc nie wiem.

• Benus Autorytet

Wysłany: 11 lipca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz jest między 13-14 miesiącem,więc ze 2 miesiące można przeciągnąć, nikt nie będzie jeszcze się wtedy upominał; też najchętniej bym to odwlekła w czasie ile się da ale boję trochę ją dać do żłobka niezaszczepioną na odrę, osobnych szczepień nie ma niestety.
    Porozmawiam jeszcze z naszym lekarzem o tym, bo nie wiem co robić.

Do żłobka najpierw tygodniowa adaptacja razem z mamą, potem na 4 godziny do obiadku i przed spaniem będę ją brała i stopniowo musimy dobić do tych 8.

• jaskoleczka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc

Jakas niewyspana dzis chodzę.
    Nie ma jak wakacje, dzieciaki nie chodzą do szkoły i od razu fajniejsze.

Córka wyjezdza na wakacje ktore szkoła organizuje. Juz byla na takich 2 lata temu. Wiec ok.

Muszę jechac do pracy zlozyc wniosek o urlop wychowawczy. Wczesniej wypoczynkowy. Na razie biorę rok.

Benus na pewno Iga żłobek ogarnie. Pewnie Tobie bedzie trudniej.

Agusienko wyslalas zdjecie, super mały, alr co tam u Was

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 08:59

• Gilis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota mój tak nogi plątał jak nie miał ochoty czegoś nimi dotknąć. Bo dywan był za puszysty, albo trawa łaskotała, Woda za mokra i mnóstwo takich przypadków ;)

Krisi to ładny wiek psiaka. Mój tak się trzęsie za zwierzątkami, że wizyta w zoo wydaje mi się dobrym pomysłem.

Mi też biust zmalał rażeni obwodem. Mam ogólnie mniej 5 kilo w stosunku do wagi przed porodem.

U nas szczepienie będzie w 13 miesiącu jak oczywiście nie wyskoczy katar czy inna przeszkoda. Ale też mnie przeraża. Choć odpukać do tejj pory przechodzi wszystkie bezobjawowo. Starszy miał gorączkę po każdym szczepieniu. Pamietam, że po dwie noce nie spałam wtedy.
    Można odwlec szczepienie, choć ponaglenia pewnie zależą od danej przychodni. Na to szczepienie u nas nawet nie będzie wysyłane wezwanie, trzeba samemu pilnować, bo późniejsze to już listownie wzywają. Ja jeszcze będę szczepić na ospę jesienią. Do żłobka wolałabym wysłać zaszczepione dziecko, bo mimo wszystko wirus w szczepionce słabszy dla organizmu mi się wydaje. Bo to nadal chyba żywy wirus w szczepionkach? Lekarz mi ostatnio powiedział, że nie pamięta kiedy miał przypadek zachorowania na odrę, ale, żeby brać pod uwagę choćby ilość zachorowań na Ukrainie w ostatnim czasie. Powiem wam, że słysząc ostatnio wschodni język na placu zabaw przypomniały mi się statystyki tych zachorowań. Polska i tak jeszcze nie wypada pod tym względem źle.

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • Gilis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak lubicie tabelki to proszę

http://wwwold.pzh.gov.pl/oldpage/epimeld/2017/index_mp.html

dqpr3e5eiqwlopbv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lipca 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makota, Gilis ogromne podobieństwo :o chyba trzeba sobie z mężami porozmawiać ;)
    U nas we Wrocławiu to podobno multum Ukraińców, w parku też nie raz słyszę jak po swojemu gadają, kurierzy i listonosz też słychać że nie Polacy.
    Jaskółeczko świetnie Nikoś w kucyku wygląda ;)
    Wiki też już coraz bardziej miękka główkę ma, może zaczną rosnąć te włosy w końcu mocniej, no ale blond, ojciec też miał dosłownie białe jak był mały :)
    Gilis od porodu tylko 5kg,czy masz na myśli wagę sprzed ciąży?
    Mi do wagi sprzed ciąży brakuje zrzucić jeszcze 7kg,czyli 20kg już zrzuciłam łącznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 09:46

makota lubi tę wiadomość

‹‹ 1928 1929 1930 1931 1932 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ