Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez w czwartek na 12, ciagle o tym mysle, paranoja jakas normalnie... jeszcze tyle czasu... nie wiem jak przezyje, nie moge jesc, spac, zajmowac sie dzieckiem tak jak powinnam i z kazdym dniem jest gorzej. Nigdy wczesniej az tak nie przezywalam zadnej wizyty, ale tez nie bylo jakiegos bezposredniego zagrozenia tak jak teraz.
-
Ja bym moze była bardziej wyluzowana gdyby nie bole. Ale odpukac (!) od poludnia nic nnie nie boli... Tylko teraz mam w prawym boku uczucie jak na kolke. Mial ktos? To jie boli. Jest takie kolkowo laskoczace. I tak czuje to na dole po prawej jak w jajniku (nie tam byla owulka) i na gorze jakby pod zebrem. Nigdy takiego czegos nie mialam...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
A znacie sie moze na tych opisach usg? Bo na zdjeciu mam:
Lenght: 1.52cm
Lenght 2: 0.717cm
Depth: 2.38cm
A na opisi3 ze pecherzyk ciazowy 10mm...
Nijak mi sie to nie zgadza....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Ja ostatnio zauwazylam, ze prawie wszystkie te bole, klucia, poszczykiwania biora sie u mnie albo z pelnego pecherza albo z jelit. Jak sie porzadnie wyproznie (co niestety nie jest tak czeste) to wszystkie bole przechodza jak reka odjal.
Agsha lubi tę wiadomość
-
rosax3 wrote:O boziu.. Cudne wasze zdjecia! Gratuluje i ciesze sie z kazdej kolejnej fasoleczki!
Udanych wizyt przyszlych i obym to ja zakonczyla te zle wiadomosci. Kazda ma ladnie rosnac!
Ahh caly dzien na glodzie. Nadal sie nie obudzilam po zabiegu dobrze.. Nadal spie na ppol. Brzuch boli bo rurke mam z woreczkiem, siku co chwile zlatuje do drugiego woreczka aj.. Chce zejsc juz z lozka a ja nawet podniesc glowy nie moge bo zawroty od razu..2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Ciaza heterotopowa. W koncu mi to dokladnie wytlumaczyli. Niestety ciaza rozwijajaca sie w macicy obumarla a i oczywiscie ta poza macica zostala usunieta wraz z krwia ktorej mialam sporo..
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
s1985 wrote:Trzymaj się kochana, teraz już tylko lepiej będzie, ja dziś jadę z mężem do genetyka, mam nadzieję że mnie przyjmie mimo ciąży
Nas lekarz nie chce dac na genetyke. Mowi ze sami tez nie musimy isc. Bo mamy jedno dziecko wiec mozemy. A to co sie dzieje to wybryki natury. Nie zwiazane z genetyka sperma czy zdrowiem.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Nas lekarz nie chce dac na genetyke. Mowi ze sami tez nie musimy isc. Bo mamy jedno dziecko wiec mozemy. A to co sie dzieje to wybryki natury. Nie zwiazane z genetyka sperma czy zdrowiem.
Kochana my też robiliśmy prawie wszystko priv, a to są badania bardzo drogie, po 3 poronieniu udało mi się wybłagać genetyka na genetyczne badanie trombofilii i mutacji, gdyby nie mi nie dała to za badanie bym musiała zapłacić ok 900złMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
rosax3 wrote:Nas lekarz nie chce dac na genetyke. Mowi ze sami tez nie musimy isc. Bo mamy jedno dziecko wiec mozemy. A to co sie dzieje to wybryki natury. Nie zwiazane z genetyka sperma czy zdrowiem.2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Martynka30 wrote:Kochana my też robiliśmy prawie wszystko priv, a to są badania bardzo drogie, po 3 poronieniu udało mi się wybłagać genetyka na genetyczne badanie trombofilii i mutacji, gdyby nie mi nie dała to za badanie bym musiała zapłacić ok 900zł
Lekarz odradza nam nawet wizyty prywatne na badania genetyki. Zbadal mnie jestem zdrowa. Maz musi oddac tylko swoj magiczny plyn do badania i genetyke mamy sobie odpuscic a nawet i ta sperma lekarz mowi ze i tak bedzie dobra.. Bo w koncu jakos powstal nasz urwiss1985 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Kochana po 3 poronieniu wybłagałam skierowanie do poradni genetycznej, tam pani popatrzyła jakie mamy badania i ja się zapytałam o tą trombofilię i mi dała. Coconue ja dużo czytałam i pytałam się dziewczyn na specjalistycznym forum po poronieniu. Łapałam się wszystkiego i nie dałam sobie wmówić,że 2 poronienie to przypadek, szukałam takiego lekarza, który by mnie nie zbywał. Zrobiliśmy mnóstwo badań, które nic nie wykazało i jedynie co mi wyszło to ta mutacja, co mój organizm ma problem z kwasem foliowym, zarówno gin jak i genetyczka mówiła, że ten rodzaj mutacji co mam mogło być przyczyną strat, lecz nie koniecznie.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
s1985 wrote:My też mamy dzieci więc nie liczę na jakieś odkrycie genetyczne, a co to za ciąża heterotopowa
Ciaza w macicy ktora lekarz widzi i ciaza pozamaciczna ktorej czesto sie nie zauwaza. W macicy obumarla niestety (widzialam wczoraj zarodek) wiec pani gin z polski chuj#(wo zrobila badanie i ze nie widziala poza macica tez sie dziwie.. Wiecej na temat tej ciazy nie wiem tylko tylke ze ciaza jest w macicy i poza nia. I gdyby nie obumarly zarodek bylaby szansa na utrzymacie ciazy macicznej. A tak to wyczyscili wszystko.
07.11.2012 Julian
rosax3 wrote:Lekarz odradza nam nawet wizyty prywatne na badania genetyki. Zbadal mnie jestem zdrowa. Maz musi oddac tylko swoj magiczny plyn do badania i genetyke mamy sobie odpuscic a nawet i ta sperma lekarz mowi ze i tak bedzie dobra.. Bo w koncu jakos powstal nasz urwis
Rosax jak uważasz, ja po 2 poronieniu nie dałam sobie wmówić, że to kolejny przypadek, coś się działo w moim organiźmie, że miałam 2 ciąże obumarłe. Często lekarze mówią, że nie warto, robić badań, bo nie chce im się zgłębiać w diagnostykę, lepiej jest powiedzieć komuś, że to przypadek albo ma pani jedno dziecko więc o co chodzi...a tak naprawdę jeśli kobieta roni po raz 2, 3 to coś się dzieje i bez badań nie można stwierdzić przyczyny.
Mnie też lekarze zbywali, znalazłam takiego, który porozmawiał z nami i dał nam na badania, aby wykluczyć lub potwierdzić pewne rzeczy.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Martynka no ja tez od 2 miesiecy czytam forum (od pierwszego poronienia, a teraz po drugim ktore jeszcze nie chce sie rozpoczac sic! tymbardziej), specjalistyczne artykuly. Moj ginekolog juz po pierwszym poronieniu wyslal mnie na kilka badan i powiedzial genetyk i kariotyp. Jestesmy umowioni juz do genetyka. Mam cala liste badan ktora sobie sama stworzylam z pomoca forum, tylko zastanawiam sie na ile jest potrzebne wydawanie 3 tysiecy zeby szukac przyczyny na oslep.
Chce ja znalezc ale nie wiem na ile jest sens robic wszystkie te badania.
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
nick nieaktualny