Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak już pisałam, że rozmawiałam z dziewczynami z tego forum co Ci napisałam i potem lekarz mi napisał badania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 08:52
sylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
rosax3 wrote:Lekarz odradza nam nawet wizyty prywatne na badania genetyki. Zbadal mnie jestem zdrowa. Maz musi oddac tylko swoj magiczny plyn do badania i genetyke mamy sobie odpuscic a nawet i ta sperma lekarz mowi ze i tak bedzie dobra.. Bo w koncu jakos powstal nasz urwis2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Mikołajkowa66 wrote:A ja siedze w przychodni i że stresu boli mnie brzuch.
oby było serduszko...
Kochanie będzie serduszko, spokojnie
Boże, ja wczoraj z mężem byłam 6 godzin na zakupach ciuchowych. Normalnie padłam w aucie, dzisiaj mnie nogi bolą od tego chodzenia.
Ale mi się wczoraj tak smutno zrobiło, bo już musiałam większe ubrania kupować. Przytyłam w ramionach (jak tylko mam dłuższy brak aktywności to mi ramiona tyją) i boczkach, których defacto przed nie miałam prawie w ogóle. No ale mi przeszło bo 8.01 jadę na wizytę i mam nadzieję zobaczyć piękne serduszko i to jest moje zmartwienie.
Mnie nic nie boli, podbrzusze w ogóle ale ten żołądek ciągle męczy, w czasie jazdy autem jeszcze gorzej jest. Nie wymiotuję już ale wkurzają mnie zapachy, od razu mnie mdli od większości. Znowu mam problem z wypróżnianiem więc czuję się taka ociężała ;-/. Nad śniadaniem potrafię siedzieć i siedzieć...prawie wszystko mi obrzydło.Luteina 100mg x 2
-
Kochane sory za pytanie ale ile placilyscie za badania krwi te tsh toxo morfologia i cala lista?
U mnie dziś pani zawołała 250zl za komplet. Niestety miałam 150 przy sobie i spieszyłam się do pracy wiec zrobię badanie dopiero w sobotę... -
Aaniuskaa mi stopa o rozmiar urosla po pierwszej ciazy i sie rozklapczyla:/ mam nadzieje ze teraz takie cuda wianki mi sie dziac nie beda. Jak na ta chwile u mnie waga taka sama, ani grama na plus.
Dzis wizyta o 16;40, juz mam stresa przez to moje glupkowate jakies przeczucie:( oby z dzieciakami bylo wszysstko dobrze.
Rosax ja Ciebie podziwiam za podejscie, ze mimo straty nadal z nami piszesz (podobnie Coconut) -
Dere wrote:Aaniuskaa mi stopa o rozmiar urosla po pierwszej ciazy i sie rozklapczyla:/ mam nadzieje ze teraz takie cuda wianki mi sie dziac nie beda. Jak na ta chwile u mnie waga taka sama, ani grama na plus.
Mam nadzieję, że moje stopy pozostaną takie jakie są, bo je lubię
Ja nie wiem ile kg przytyłam, nie ważę się. Dopiero gin mnie zważy. Przed ciążą miałam ok 56kg. Aktualnie mam mdłości i na nic zdrowego nie mam ochoty, najchętniej bym suche, białe buły jadła z ciepłą zupą...A robienie obiadu? No aż mi słabo jak pomyślę, że miałabym stać w kuchni teraz dłużej niż 10 min.
Luteina 100mg x 2
-
MiMK, teraz jeszcze czekam na potwierdzenie serduszka ale w pierwszej ciazy placilam 352zl (pamietam jak dzis) tylko to bylo razem z kompletem na tarczyce wiec bez tego pewnie ok. 270zl by wyszlo. Dlatego teraz zamierzam chodzic tez na nfz, niech chociaz czesc skierowan dadza.
-
Dere wrote:
Rosax ja Ciebie podziwiam za podejscie, ze mimo straty nadal z nami piszesz (podobnie Coconut)
Też po to tutaj jesteśmy, żeby pomóc naszym doświadczeniem i zrozumieniem. Jak ja byłam w szpitalu to czułam się gorzej bo miałam wrażenie, że tylko mnie to spotkało w życiu, a przecież tak nie jest.
Jak chodziłam po szpitalu i widziałam kobiety z dużymi brzuchami to czułam się tak jakby ktoś mnie uderzył obuchem. A przecież te same kobiety z dużymi brzuchami, też mają swoją historię starań... -
Martynka30 wrote:Rosax jak uważasz, ja po 2 poronieniu nie dałam sobie wmówić, że to kolejny przypadek, coś się działo w moim organiźmie, że miałam 2 ciąże obumarłe. Często lekarze mówią, że nie warto, robić badań, bo nie chce im się zgłębiać w diagnostykę, lepiej jest powiedzieć komuś, że to przypadek albo ma pani jedno dziecko więc o co chodzi...a tak naprawdę jeśli kobieta roni po raz 2, 3 to coś się dzieje i bez badań nie można stwierdzić przyczyny.
Mnie też lekarze zbywali, znalazłam takiego, który porozmawiał z nami i dał nam na badania, aby wykluczyć lub potwierdzić pewne rzeczy.
Moj lekarz tez robi badania nam ale na razie chce nas odsunac od genetyki.
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Moj lekarz tez robi badania nam ale na razie chce nas odsunac od genetyki.
Kochana jak uważasz, jeśli ufasz lekarzowi to dobrze.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Śliczne te Wasze fasolki
gratuluje wszystkich udanych wizyt! Ja do czwartku przez to moje wysokie tsh chyba sfiksuje. Siedze wlasnie w kolejce do endokrynologa, zobaczymy co on powie.
Rosax trzymaj się. Naprawdę współczuję ale i podziwiam za siłę![/url]
-
pigułka wrote:Ja ostatnio zauwazylam, ze prawie wszystkie te bole, klucia, poszczykiwania biora sie u mnie albo z pelnego pecherza albo z jelit. Jak sie porzadnie wyproznie (co niestety nie jest tak czeste) to wszystkie bole przechodza jak reka odjal.
[/url]
-
Dere wrote:Aaniuskaa mi stopa o rozmiar urosla po pierwszej ciazy i sie rozklapczyla:/ mam nadzieje ze teraz takie cuda wianki mi sie dziac nie beda. Jak na ta chwile u mnie waga taka sama, ani grama na plus.
Dzis wizyta o 16;40, juz mam stresa przez to moje glupkowate jakies przeczucie:( oby z dzieciakami bylo wszysstko dobrze.
Rosax ja Ciebie podziwiam za podejscie, ze mimo straty nadal z nami piszesz (podobnie Coconut)
Nie musze przechodzic przeciez na forum o stratach by bardziej smutno bylo.. Wole sobie was i wasze dobre wiadomosci poczytac.Betty Boop, s1985, Rybaaaa, Ania_1986 lubią tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp