X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana jak uważasz, jeśli ufasz lekarzowi to dobrze.

Dam jeszcze troche czasu. A pozniej juz nawet sama a zrobie genetyke.

Tylko ze o tej genetyce to mowil moj lekarz i tu w szpitalu 2 lekarzy. Ze genetyka jest zbedna.. Ale odczekam i zobaczymy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 09:52

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :)
    Podgladam zdjecia Waszych maluszków i sa takie słodkie :)

Im blizej piatku i wizyty serduszkowej tym bardziej zaczyna mi sie udzielac Wasze zdenerwowanie. Dzis mezowi powiedzialam, ze nie czuje sie w ciazy-to sie wkurzył hihihi nie cierpi kiedy tak gadam.
    Ja bardzo dobrze pamietam moja wizyte marcową kiedy wiedzialam ze ciaza sie przestala rozwijac i siedzialam w kolejce a za drzwiami słyszałam dopplera i bijace serduszko szczesliwej pary. Myslalam, ze uciekne ale wizyte trzeba było odbyc. Teraz staram sie myslec pozytywnie ale czasem głupie mysli napływają do łepetyny ;)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosax, Coconue, bardzo Wam współczuję i trzymam kciuki za kolejne starania.

Mi lekarz ostatnio też szukał dodatkowej ciąży, właśnie żeby sprawdzić czy to nie heterotopowa, mówił że zdarza się raz na 30 000 ciąż, ale warto sprawdzić czy wszystko ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 09:53

preg.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

Im blizej piatku i wizyty serduszkowej tym bardziej zaczyna mi sie udzielac Wasze zdenerwowanie. Dzis mezowi powiedzialam, ze nie czuje sie w ciazy-to sie wkurzył hihihi nie cierpi kiedy tak gadam.
    Ja bardzo dobrze pamietam moja wizyte marcową kiedy wiedzialam ze ciaza sie przestala rozwijac i siedzialam w kolejce a za drzwiami słyszałam dopplera i bijace serduszko szczesliwej pary. Myslalam, ze uciekne ale wizyte trzeba było odbyc. Teraz staram sie myslec pozytywnie ale czasem głupie mysli napływają do łepetyny ;)

Ja też mam głupie myśli, chyba każda z Nas tak już ma! Ale mam nadzieję, że w ten piątek obie będziemy bardzo szczęśliwe ..i wszystkie przyszłe mamy, które idą na wizytę 8.01 :).

Betty Boop, Ania_1986 lubią tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pisałyście o cukrzycy ciążowej.

Ja miałam w poprzedniej ciąży, a było to całkiem niedawno.

Kłułam się 5 razy dziennie w palec, a później jeszcze dodatkowo w ramię insulina 3 x dziennie. To jest wszystko do ogarnięcia! I nie boli :) Chociaż pamiętam jak przed pierwszym wkłuciem w ramię trzymałam 5 minut pena i myślałam że nie dam rady. Trzeba być tylko systematycznym, a u mnie z tym kiepsko i to był największy problem :)

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos napisze do naszych aniolkowych mam, z tym, ze nie zrozumcie mnie zle. Kazda z Was ma swojego lekarza i ma prawo mu ufac, ale ja mam swoja historie staran u nie jednego gina bylam i nie jedno widzialam. Nie chce sie madrzyc- nie to mam na celu ale chcialabym zwrocic Wam na cos uwage.

To, ze kobieta ma zdrowe dziecko, a potem roni jedna, druga czy trzecia ciaze nie koniecznie oznacza, ze to przypadek. Mozna miec wady genetyczne, urodzic jedno zdrowe dziecko a z kolejnymi miec problem- z zajsciem czy utrzymaniem. Pominawszy trombofilie czy czynnik mutacji leiden- mozna miec nieprawidlowy kariotyp, miec duzego farta i urodzic zdrowe dziecko a kazde kolejne ronic. To samo przy trombofilii, i innych chorobach. Niestety to przykre, ale prawdziwe- posiadanie zdrowego dziecka nie jest gwarancja, ze jestesmy zdrowi :( a dwa poronienia sklonilyby mnie do glebszej diagnostyki, bo czesto lekarze z czystego lenistwa mowia, ze diagnostyke podejmuje sie po trzecim poronieniu.

Ale to kazdy robi jak uwaza :) ja jestem z tych, co lubia wiedziec na czym stoja moze dlatego mam takie podejscie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:15

Martynka30, rosax3, s1985, malika89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

Taakk... teraz juz zawsze bedziemy sie martwic, miejmy nadzieje, ze jako, ze wiele z nas w tym tygodniu ma wizyty, to zaspamujemy forum pieknymi zdjeciami USG :)

Betty Boop, pigułka lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sywiaśta myślę tak samo, to co napisałaś do aniołkowych mam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 10:18

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • rosax3 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Rosax, Coconue, bardzo Wam współczuję i trzymam kciuki za kolejne starania.

Mi lekarz ostatnio też szukał dodatkowej ciąży, właśnie żeby sprawdzić czy to nie heterotopowa, mówił że zdarza się raz na 30 000 ciąż, ale warto sprawdzić czy wszystko ok.

Zdarzala sie raz na 30 000. Teraz wystepuja one znacznie czesciej..

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Cos napisze do naszych aniolkowych mam, z tym, ze nie zrozumcie mnie zle. Kazda z Was ma swojego lekarza i ma prawo mu ufac, ale ja mam swoja historie staran u nie jednego gina bylam i nie jedno widzialam. Nie chce sie madrzyc- nie to mam na celu ale chcialabym zwrocic Wam na cos uwage.

To, ze kobieta ma zdrowe dziecko, a potem roni jedna, druga czy trzecia ciaze nie koniecznie oznacza, ze to przypadek. Mozna miec wady genetyczne, urodzic jedno zdrowe dziecko a z kolejnymi miec problem- z zajsciem czy utrzymaniem. Pominawszy trombofilie czy czynnik mutacji leiden- mozna miec nieprawidlowy kariotyp, miec duzego farta i urodzic zdrowe dziecko a kazde kolejne ronic. To samo przy trombofilii, i innych chorobach. Niestety to przykre, ale prawdziwe- posiadanie zdrowego dziecka nie jest gwarancja, ze jestesmy zdrowi :( a dwa poronienia sklonilyby mnie do glebszej diagnostyki, bo czesto lekarze z czystego lenistwa mowia, ze diagnostyke podejmuje sie po trzecim poronieniu.

Ale to kazdy robi jak uwaza :) ja jestem z tych, co lubia wiedziec na czym stoja moze dlatego mam takie podejscie :)
    Lekarz mój powiedział że to się zdarza ale bardzo żadko i chce mnie z tej grupy wykluczyć

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Kochane sory za pytanie ale ile placilyscie za badania krwi te tsh toxo morfologia i cala lista?
    U mnie dziś pani zawołała 250zl za komplet. Niestety miałam 150 przy sobie i spieszyłam się do pracy wiec zrobię badanie dopiero w sobotę...

Ja właśnie wróciłam z lab. Zapłaciłam 235 zł. Ale mój gin ma rabat. Bez rabatu ok. 290 zł.

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Będą piękne <3 ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wizytę mam dopiero 26.01 :/ i gdzieś w tych okolicach pewnie prenatalne, ale się najpierw umówić muszę, heh :)

Kuzynka dostała skierowanie na genetyczne po 1 poronieniu, więc wszystko zależy od chęci lekarza. Tylko szybko zaszła w 2 ciążę, a terminy na refundowane badania odległe, więc nie zrobiła tych badań. Ale tym razem się udało i za 1,5 mca będzie rodzić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:00

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Ja wizytuje dziś po 18.To moja druga wizyta,bo zmieniam lekarkę-wracam do "starej".Mam nadzieję,że wystarczą wizyty raz w miesiącu,bo mam do niej 70 km,co prawda autostradą,ale kawałek jest.Ciekawe jak to będzie z przejściem z macierzynskiego(kończy mi się 22.01) na L4,mam nadz że nie bedzie robiła problemów.

Obidziłam sie dziś z mega bólem głowy czyli moja standardową ciążową dolegliwością. Kilkudniowe migreny męczą mnie do conajmniej ciążowego półmetka.Poprzednio mogłam przeleżeć te parę dni,a teraz Amela bedzie trzymała mnie w pionie.No nic dam radę.

Miłego,bezstresowego dnia dziewczyny :)

pigułka, JRY1984 lubią tę wiadomość

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis mialam maaase badan z krwi. Niektore wniki dzis, inne za tydzien...

Brzuch boli mniej i nie non stop ale pobolewa. Plecy dalej kiepsko ale juz lepiej niz bylo. Podkladam sobie walek pod plecy- moze to pomaga?

Sny mam chore. Opowiem Wam co dzis w nocy sie stalo. Obudzilam sie w nocy. Patrze w okno. A tam widze nastolatka z twarza przy szybie. Mial pomaranczowa czapke z pomponem i na niej serduszko WOSP. I gapil sie na nas. Zaczelam wrzeszczec i budzic meza. No... Po 3 sekundach sie okazalo ze yo sen. Brawo. Macie takie cos? Ja ogolnoe jestem w gronie tych nieszczesnikow co maja porazenia przysenne. Ale szczesliwie mialam je raz na pol roku. A teraz mam nawet po 2 razy w nocy. Masakra....

P.S. malo ladny temat i smaczny ale... Czy ltos moze wyjasnic czemu od 2 dni moj stolec jest zielony? :( jakas bakteria czy tak w ciazy moze byc?

Sarayu lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wczoraj w nocy śniło, że mnie bardzo brzuch bolał i leżałam tak jakby w pustej wannie i nagle wyleciał że mnie skrzep krwi, a jak go wzięłam do ręki to było w tym skrzepie takie maleńkie dziecko. Masakra. A po prostu miałam już pełny pęcherz i bolał mnie brzuch.
    Co do zielonego stolca to jadłaś coś zielonego, jakiś szpinak, brokuły? Zielony stolec może też świadczyć o biegunce, żółć nie zmieniła koloru na żółty bo nie zdążyła.
    Mi po witaminach ciążowych zrobił się od żelaza taki bardziej czarny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 stycznia 2016, 11:29

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieprzyjemne sny pewnie ze stresu,który towarzyszy początkom...Rzadko miewam sny,a przynajmniej ich nie pamiętam.Przygotujcie się na takie "kolorowe" na późniejszym etapie,byłam w szoku,że moja wyobraźnia potrafi stworzyć coś takiego :P

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Ja jeszcze w łóżeczku sobie leżę :) Wszyscy są w pracy/szkole, a mnie tak miło i cieplutko pod kołderką, że na razie jeszcze nie wstaję.
    Ja też miałam dzisiaj bardzo dziwny sen. Śniło mi się, że na każdym zębie miałam zrobione korony i one mi wszystkie pospadały. Na szczęście byłam wtedy w pracy i jedna pani doktor powiedziała, żebym usiadła na fotel, bo akurat nie ma pacjenta, to ona mi je z powrotem wprawi... Nie wiem jak się sen skończył, bo się obudziłam... Masakra jakaś :/ Tak się zastanawiam, czy to z tęsknoty za pracą? Już prawie dwa tygodnie siedzę na L4 :)

Miłego dnia i trzymam kciuki za wizytujące dzisiaj :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• Agsha Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Mi się wczoraj w nocy śniło, że mnie bardzo brzuch bolał i leżałam tak jakby w pustej wannie i nagle wyleciał że mnie skrzep krwi, a jak go wzięłam do ręki to było w tym skrzepie takie maleńkie dziecko. Masakra. A po prostu miałam już pełny pęcherz i bolał mnie brzuch.
    Co do zielonego stolca to jadłaś coś zielonego, jakiś szpinak, brokuły? Zielony stolec może też świadczyć o biegunce, żółć nie zmieniła koloru na żółty bo nie zdążyła.
    Mi po witaminach ciążowych zrobił się od żelaza taki bardziej czarny.

Nic takiego nie jadlam... Z warzyw ze 2 ogorki kiszone i cebule a z owocow gruszke. Ale w nocy mialam biegunke- fakt. Ale jakos nigdy tego ze soba nie wiazalam:) w sensie kolorystycznym :)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Ja też mam głupie myśli, chyba każda z Nas tak już ma! Ale mam nadzieję, że w ten piątek obie będziemy bardzo szczęśliwe ..i wszystkie przyszłe mamy, które idą na wizytę 8.01 :).

A o której macie wizyty? Ja o 17.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 5 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Endokrynolog zwiekszyl dawke- dal euthyrox75 i jodid200. Kontrola za miesiac. No to czekamy na efekty :-) leżę, odpoczywam i staram się myśleć pozytywnie :-) trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty! Nie moge doczekać się kolejnych pięknych zdjęć maluszków :-)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
‹‹ 212 213 214 215 216 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ