Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Agsha wrote:Mniejszy niz mialam. Mialam tak ze albo nic nie jadlam albo wszystko a od wczoraj tak ze jem ale ani mi ciezko nie wchodzi ani sie nie objadam jak prosiaczek.
No ale w sumie to chyba dobrze ze nie masz objawów.
Ja mam zaparcia, zgagę, ból brzucha i pleców, wzdęcia takze idzie zdechnąć i ciągle chce się spać w dzień. -
Ania_1986 wrote:No ale w sumie to chyba dobrze ze nie masz objawów.
Ja mam zaparcia, zgagę, ból brzucha i pleców, wzdęcia takze idzie zdechnąć i ciągle chce się spać w dzień.
O wzdecia mam :p teoretycznie dobrze ze sie super czuje...ale tez troche niepokoi ze tak szybko...? Czy nie?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Dziewczyny a mam do was pytanie takie bardzo intymne a jak u was z uplawami bo u mnie sa i nie raz wydaje mi sie ze za duze w pierwszej ciazy tak nie mialam wiem ze to naturalna ochrona ale nie raz lece do lazienki sprawdzic czy to czasem @ nie przyszla...
-
Ninka0111 wrote:Dziewczyny a mam do was pytanie takie bardzo intymne a jak u was z uplawami bo u mnie sa i nie raz wydaje mi sie ze za duze w pierwszej ciazy tak nie mialam wiem ze to naturalna ochrona ale nie raz lece do lazienki sprawdzic czy to czasem @ nie przyszla...
Ja tez tak mam ze lecę bo mysle ze to @. Och jak dobrze że nie jestem sama. -
Ania_1986 wrote:Ja tez tak mam ze lecę bo mysle ze to @. Och jak dobrze że nie jestem sama.
Nie jestes jak ja sie pytalam lekarza to mowil ze to naturanla ochrona problem sie zaczyna jezeli kolor konsystencja albo zapach jest nie taki ale w dni plodne tak nie mialam jak w ciazy -
Ninka0111 wrote:Dziewczyny a mam do was pytanie takie bardzo intymne a jak u was z uplawami bo u mnie sa i nie raz wydaje mi sie ze za duze w pierwszej ciazy tak nie mialam wiem ze to naturalna ochrona ale nie raz lece do lazienki sprawdzic czy to czasem @ nie przyszla...
U mnie to samo i tez sprawdzam;) -
Ninka0111 wrote:Nie jestes jak ja sie pytalam lekarza to mowil ze to naturanla ochrona problem sie zaczyna jezeli kolor konsystencja albo zapach jest nie taki ale w dni plodne tak nie mialam jak w ciazy
U mnie teraz tez trudno stwierdzić bo mi ginekolog przepisała globulki i one to jakby potęgują -
Ooo..ile sie tu dzieje:) rzadko sie udzielam ale staram sie wszystko czytac i byc na biezaco.
tez miałam ochotę wstawić dzisiaj zdjęcie mojego brzucha:) myślałam, że u mnie szybciej widać bo juz jedno dziecko jest na świecie a okazuje się, że jest nas więcej:)
Super... jeśli chodzi o poduszki ciążowe to teraz w smyku internetowym są przecenione... właśnie się w taką zaopatrzylam:)
malika89 lubi tę wiadomość
-
Ale sie naczytalam za cały wczorajszy dzien. Ja nie mialam jakos sił siedziec przy kompie, przez wiekszosc dnia zalegalam na kanapie
U mnie objawy dosc subtelne. Piersi mnie nie bola, choć troche sie powiekszyły, mdłosci mialam kilka dni ale bez wymiotów.
Najwieksza zmiana u mnie to kulinarnie: odrzucenie kawy (uwielbiam normalnie i nie wyobrazam sobie początku dnia bez kawki), miesa (fujj-choc ja w ogole prawie nie jem miesa)i o dziwo słodyczy!
Za to mam wielka ochote na cytrusy i jabłka oraz duzo ogórków zielonych, pomidorów i papryki na kanapeczkach. Poza tym jak jestem głodna to masakra-tak mnie ssie ze az mi niedobrze. Wzdecia niestety tez są.
Ja zaczynalam z waga:58 przy wzrosie 162, teraz waze 59MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
A u mnie walki z jakimś paskudztwem u córci ciąg dalszy... 4 dni gorączki nie wiadomo skąd - ale przeszło. Badania w porządku. I już, juuuż było ok... To w nocy myślałam, że się udusi od kaszlu.. Nos i gardło zawalone.. Ehh.. Żeby na mnie nic nie przeszło, bo ja też ostatnio osłabiona..
Co do objawów ciążowych - też miałam kilka dni spokoju jakoś w 7 czy 8 tc, ale mdłości wróciły i nie opuszczają mnie. Z jedzeniem też problem. Piersi czasem tkliwe, ale nie za bardzo, tylko troszkę większe (ale w I ciąży też nie bolały). Wzdęcia czasem, ale one jeszcze przyjdą, no i od paru dni zgaga... Pali jak ch.. w przełyku.. Ale to zasługa mego refluksu pewnie, choć dawno nie dawał o sobie znać, a leków też nie biorę. No i zmęęęczeeenie... Bóle głowy trochę odpuściły, a bolała codziennie. I czasem w brzuchu zakłuje, że muszę się położyć. A w nocy to nie umiem znaleźć sobie miejsca, przez plecy.. Mogłabym tak jeszcze wymieniać, ale po co się dołować, heh
Miłego dnia! -
Agsha wrote:O wzdecia mam :p teoretycznie dobrze ze sie super czuje...ale tez troche niepokoi ze tak szybko...? Czy nie?
Ale za to dzisiaj pierwszy raz jak robilam sniadanie zrobilo mi sie tak niedobrze, ze myslalam ze zwymiotuje i zrobilo mi sie slabo.
Takze spokojnie Kochana, objawy raz sa, raz ich nie ma. I ciesz sie z dobrego samopoczucia
Dzien dobry Dxiewczyny w niedzieleco dzisiaj robicie na obiadek?
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
nick nieaktualny
-
Wstałam rano na siusiu - śluz ok.
Godzinę później miałam potrzebę "innej natury" i na papierze toaletowym ujrzałam kremowo blado różowy śluz...
Nic mnie nie boli.
Czekam bo jeśli pojawi się znowu to wykonam telefon do lekarza. Teraz śluzu nie ma...Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.