Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja wrocilam od rodzinnego. Tak jak czulam-krtan i tchawica zawalone. Dostalam antybiotyk duomox 1g, 2 x po 1tabl. Na 10 dni. I zyrtec na noc bo jest duzy obrzek. Powiedzial ze na to aie sterydy daje zeby ulatwic oddychanie no ale wiadomo- teraz nie mozna. Ból dziewczyny niesamowity
nakbym miala dusznosci to szpital zostaje... Boje sie lekow w ciazy ale lekarz mowi ze gorzej zaszkodze jak tego nie wylecze szybko....a ja zawsze po antybiotyku infekcje intymne mam do tego...juz kupilam probiotyk i zobaczymy co dalej. Martwie sie o maluszka bardzo
[/url]
-
Syha, ja kiedyś miałam nocne ataki krtani. Dwa razy skończyło się w szpitalu pod tlenem i lekami rozkurczowymi, bo nie mogłam oddychać. Później jakiś lekarz polecił gorące okłady na krtań. Najlepiej piluszkę tetrową, albo ręcznik delikatnie skropić spirytusem, wygrzać na grzejniku, żelazkiem albo czym tam dysponujesz i na szyję okład.
Myślę, że gorący termofor też by był okSyHa85 lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
SyHa85
zrób tak jak Malika89 pisze te okłady pomogą, a gdybyś się jeszcze inhalowałą czymś???
tzn nie wiem czy można np amol wdychać czy coś? albo parówkę ciepłą zrobić.
ja amolem często skronie smaruje jak głowa bardzo boli.
Malika89
dobrze, że na wizyte dziś idziesz, uspokoisz się, wszystko bedzie dobrze - zobaczyszmalika89, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:A ja wrocilam od rodzinnego. Tak jak czulam-krtan i tchawica zawalone. Dostalam antybiotyk duomox 1g, 2 x po 1tabl. Na 10 dni. I zyrtec na noc bo jest duzy obrzek. Powiedzial ze na to aie sterydy daje zeby ulatwic oddychanie no ale wiadomo- teraz nie mozna. Ból dziewczyny niesamowity
nakbym miala dusznosci to szpital zostaje... Boje sie lekow w ciazy ale lekarz mowi ze gorzej zaszkodze jak tego nie wylecze szybko....a ja zawsze po antybiotyku infekcje intymne mam do tego...juz kupilam probiotyk i zobaczymy co dalej. Martwie sie o maluszka bardzo
Oprócz probiotyku jedz tez jogurty. Tez wspierają a dodatkowo zawsze są zdrowsze niż tabletki. Tylko w temperaturze pokojowej nie prosto z lodówki.SyHa85 lubi tę wiadomość
-
opóźniona wrote:Ja już od rana na nogach. Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i skorzystałam także z darmowego badania na tzw. konflikt płytkowy. Podaję Wam linka jakbyście chciały skorzystać. Większość labów jest w programie
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/
kurcze pierwszy raz słyszę o konflikcie płytkowym. Sprawdziłam i w moim mieście żadne lab nie bierze udziału ale często jestem we Wrocku, więc może się skuszę... Tylko jak się podpisze tą zgodę a wynik wyjdzie ujemny to jest się zobowiązanym do dalszych badań i leczenia w Warszawie? Kurcze, to strasznie daleko, nie wiem jak bym się miała tam dostać -
Kw14tuszek wrote:kurcze pierwszy raz słyszę o konflikcie płytkowym. Sprawdziłam i w moim mieście żadne lab nie bierze udziału ale często jestem we Wrocku, więc może się skuszę... Tylko jak się podpisze tą zgodę a wynik wyjdzie ujemny to jest się zobowiązanym do dalszych badań i leczenia w Warszawie? Kurcze, to strasznie daleko, nie wiem jak bym się miała tam dostać
A ty jesteś z pod Wrocławia? Bo ja tez -
SyHa, no niefajnie się porobiło, ale faktycznie bardziej można zaszkodzić jak się szybko tego nie wyleczy.. Zdrówka życzę!
Któraś pisała coś o rutinoscorbinie - w I ciąży jak chora poszłam do rodzinnego, to powiedział, że kiedyś dawali tylko rutinoscorbin, ale że obecnie lekarze mają wątpliwości co do jego braku negatywnego wpływu na ciążę, i że on osobiście odradza i swoim ciężarnym pacjentkom nie zaleca.
A ja z małą dalej walczę z zapaleniem gardła i się zastanawiam czym najlepiej samemu się wspomóc. Hę? Herbata z cytryną bádź miodem odpada, bo nie cierpię, więc przy moich mdłościach na pewno wylądowałaby w kibelku..
Próbowaliśmy wczoraj z M... Katastrofa... U mnie sahara! No masakra, w ciągu dnia bez wkładki nie da rady, a tu chwila wilgotno i dalej sucho..
Więc tylko sobie co nieco podrażniłam i dupa. Czy można stosować teraz jakieś lubrykanty? M oczywiście nie naciska, ale wczoraj nas tak oboje naszło, a że zakazu nie mamy..
Trzymam kciuki za wizytujące w najbliższym czasie.
Malika, będzie dobrze, tylko się Kochana nie zamartwiaj!malika89, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA ja dziś się wybieram do rodzinnego, Wam też ginekolog zalecił kontrolną wizytę? Ciśnienie i tak u ginekologa mierzę, wagę też, to chyba tylko serce zobaczy. Może uda mi się załatwić skierowanie chociaż na część badań krwi, dobre i 50zł w kieszeni.
-
sabanek wrote:A ja dziś się wybieram do rodzinnego, Wam też ginekolog zalecił kontrolną wizytę? Ciśnienie i tak u ginekologa mierzę, wagę też, to chyba tylko serce zobaczy. Może uda mi się załatwić skierowanie chociaż na część badań krwi, dobre i 50zł w kieszeni.
-
Rybaaaa wrote:SyHa, no niefajnie się porobiło, ale faktycznie bardziej można zaszkodzić jak się szybko tego nie wyleczy.. Zdrówka życzę!
Któraś pisała coś o rutinoscorbinie - w I ciąży jak chora poszłam do rodzinnego, to powiedział, że kiedyś dawali tylko rutinoscorbin, ale że obecnie lekarze mają wątpliwości co do jego braku negatywnego wpływu na ciążę, i że on osobiście odradza i swoim ciężarnym pacjentkom nie zaleca.
A ja z małą dalej walczę z zapaleniem gardła i się zastanawiam czym najlepiej samemu się wspomóc. Hę? Herbata z cytryną bádź miodem odpada, bo nie cierpię, więc przy moich mdłościach na pewno wylądowałaby w kibelku..
Próbowaliśmy wczoraj z M... Katastrofa... U mnie sahara! No masakra, w ciągu dnia bez wkładki nie da rady, a tu chwila wilgotno i dalej sucho..
Więc tylko sobie co nieco podrażniłam i dupa. Czy można stosować teraz jakieś lubrykanty? M oczywiście nie naciska, ale wczoraj nas tak oboje naszło, a że zakazu nie mamy..
Trzymam kciuki za wizytujące w najbliższym czasie.
Malika, będzie dobrze, tylko się Kochana nie zamartwiaj!
My z mężem mamy zawsze pod ręką żel nawilżający... bez niego ani rusz... -
Hej
zamówiłąm dziś palmers na allegro 250ml za 26zł w sumie z wysyłką, bede się smarować już bo rozstępy mi się zrobią jeszcze gorsze, po córce już troche mam, ale mało widoczne.
A co doto my mamy zakaz - niby bez powodu, moja gin uważa, że w ciąży lepiej 9mieś nie
, ja czekam do 2 trymestru i jak bedzie ok to bedziemy też
zawsze człowiek jakiś bardziej wyluzowany itd, a ostatnio to 2 mieś temu było, ciągle się złościmy i kłócimy tylko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:27
-
SyHa85 wrote:A ja wrocilam od rodzinnego. Tak jak czulam-krtan i tchawica zawalone. Dostalam antybiotyk duomox 1g, 2 x po 1tabl. Na 10 dni. I zyrtec na noc bo jest duzy obrzek. Powiedzial ze na to aie sterydy daje zeby ulatwic oddychanie no ale wiadomo- teraz nie mozna. Ból dziewczyny niesamowity
współczuję i szybkiego powrotu do zdrowia życzę...SyHa85 lubi tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:Hej
zamówiłąm dziś palmers na allegro 250ml za 26zł w sumie z wysyłką, bede się smarować już bo rozstępy mi się zrobią jeszcze gorsze, po córce już troche mam, ale mało widoczne.
A co doto my mamy zakaz - niby bez powodu, moja gin uważa, że w ciąży lepiej 9mieś nie
, ja czekam do 2 trymestru i jak bedzie ok to bedziemy też
zawsze człowiek jakiś bardziej wyluzowany itd, a ostatnio to 2 mieś temu było, ciągle się złościmy i kłócimy tylko.
Ja niedawno pytałam tu o te balsamy ale na razie kupiłam ten rossmanowy. w rossmanie byl tez palmers za 30zl, a ten który kupiłam chyba 14zł kosztował. Zastanawiałam się też nad żelem pod prysznic z tej firmy ale nie kupiłam. -
Truskaweczka83 wrote:SyHa85
zrób tak jak Malika89 pisze te okłady pomogą, a gdybyś się jeszcze inhalowałą czymś???
tzn nie wiem czy można np amol wdychać czy coś? albo parówkę ciepłą zrobić.
ja amolem często skronie smaruje jak głowa bardzo boli.
Malika89
dobrze, że na wizyte dziś idziesz, uspokoisz się, wszystko bedzie dobrze - zobaczysz
Mam robic parowke z woda z sola. Jutro moze pojade do nad na solanki- jest taka piramida solankowa, tez zalecaja na drogi oddechowe. Ale to jeszcze musze miec sile[/url]
-
Ale się wkurzylam... Wiecie, że becikowe nie należy się każdemu? Albowiem jest to zapomoga i aby dostać 1000zl nie można zarabiać więcej niż 1922zl netto na osobę za poprzedni rok kalendarzowy jak narodziny dziecka. Jako że jestem/będę matką samotna i zarabiam 2000 to nie dostanę nic. Bo dziecko w brzuchu po jego urodzeniu się nie liczy
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
monika454 wrote:Ale się wkurzylam... Wiecie, że becikowe nie należy się każdemu? Albowiem jest to zapomoga i aby dostać 1000zl nie można zarabiać więcej niż 1922zl netto na osobę za poprzedni rok kalendarzowy jak narodziny dziecka. Jako że jestem/będę matką samotna i zarabiam 2000 to nie dostanę nic. Bo dziecko w brzuchu po jego urodzeniu się nie liczy
Żartujesz?! Kurcze nie wiedziałam, że tak jest... Muszę gdzieś dorwać te przepisy, albo skonsultować się z mamą kadrową.
pigułka wrote:A wiecie, że w Rossmannie można wyrobić sobie tą kartę Rossnę i wtedy niektóre kosmetyki dla kobiet w ciąży są w niższej cenie.
Ja wyrobiłam sobie tę kartę już wcześniej, bo sama od dawna używam kosmetyków dla dzieci i niemowląt
Tak wczoraj pisałyście o braku objawów, że dzisiaj ja mam mega lajtowy dzieńAż dziwnie się czuję bez bólu piersi i mdłości
9 tydzień - here we comeWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 13:20