X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wrocilam od rodzinnego. Tak jak czulam-krtan i tchawica zawalone. Dostalam antybiotyk duomox 1g, 2 x po 1tabl. Na 10 dni. I zyrtec na noc bo jest duzy obrzek. Powiedzial ze na to aie sterydy daje zeby ulatwic oddychanie no ale wiadomo- teraz nie mozna. Ból dziewczyny niesamowity :-( nakbym miala dusznosci to szpital zostaje... Boje sie lekow w ciazy ale lekarz mowi ze gorzej zaszkodze jak tego nie wylecze szybko....a ja zawsze po antybiotyku infekcje intymne mam do tego...juz kupilam probiotyk i zobaczymy co dalej. Martwie sie o maluszka bardzo :-( :-( :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, ja kiedyś miałam nocne ataki krtani. Dwa razy skończyło się w szpitalu pod tlenem i lekami rozkurczowymi, bo nie mogłam oddychać. Później jakiś lekarz polecił gorące okłady na krtań. Najlepiej piluszkę tetrową, albo ręcznik delikatnie skropić spirytusem, wygrzać na grzejniku, żelazkiem albo czym tam dysponujesz i na szyję okład.
    Myślę, że gorący termofor też by był ok :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85

zrób tak jak Malika89 pisze te okłady pomogą, a gdybyś się jeszcze inhalowałą czymś???
    tzn nie wiem czy można np amol wdychać czy coś? albo parówkę ciepłą zrobić.
    ja amolem często skronie smaruje jak głowa bardzo boli.

Malika89
    dobrze, że na wizyte dziś idziesz, uspokoisz się, wszystko bedzie dobrze - zobaczysz :)

malika89, SyHa85 lubią tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A ja wrocilam od rodzinnego. Tak jak czulam-krtan i tchawica zawalone. Dostalam antybiotyk duomox 1g, 2 x po 1tabl. Na 10 dni. I zyrtec na noc bo jest duzy obrzek. Powiedzial ze na to aie sterydy daje zeby ulatwic oddychanie no ale wiadomo- teraz nie mozna. Ból dziewczyny niesamowity :-( nakbym miala dusznosci to szpital zostaje... Boje sie lekow w ciazy ale lekarz mowi ze gorzej zaszkodze jak tego nie wylecze szybko....a ja zawsze po antybiotyku infekcje intymne mam do tego...juz kupilam probiotyk i zobaczymy co dalej. Martwie sie o maluszka bardzo :-( :-( :-(

Oprócz probiotyku jedz tez jogurty. Tez wspierają a dodatkowo zawsze są zdrowsze niż tabletki. Tylko w temperaturze pokojowej nie prosto z lodówki.

SyHa85 lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja już od rana na nogach. Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i skorzystałam także z darmowego badania na tzw. konflikt płytkowy. Podaję Wam linka jakbyście chciały skorzystać. Większość labów jest w programie :)
    http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/

kurcze pierwszy raz słyszę o konflikcie płytkowym. Sprawdziłam i w moim mieście żadne lab nie bierze udziału ale często jestem we Wrocku, więc może się skuszę... Tylko jak się podpisze tą zgodę a wynik wyjdzie ujemny to jest się zobowiązanym do dalszych badań i leczenia w Warszawie? Kurcze, to strasznie daleko, nie wiem jak bym się miała tam dostać :(

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    kurcze pierwszy raz słyszę o konflikcie płytkowym. Sprawdziłam i w moim mieście żadne lab nie bierze udziału ale często jestem we Wrocku, więc może się skuszę... Tylko jak się podpisze tą zgodę a wynik wyjdzie ujemny to jest się zobowiązanym do dalszych badań i leczenia w Warszawie? Kurcze, to strasznie daleko, nie wiem jak bym się miała tam dostać :(

A ty jesteś z pod Wrocławia? Bo ja tez :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa, no niefajnie się porobiło, ale faktycznie bardziej można zaszkodzić jak się szybko tego nie wyleczy.. Zdrówka życzę!

Któraś pisała coś o rutinoscorbinie - w I ciąży jak chora poszłam do rodzinnego, to powiedział, że kiedyś dawali tylko rutinoscorbin, ale że obecnie lekarze mają wątpliwości co do jego braku negatywnego wpływu na ciążę, i że on osobiście odradza i swoim ciężarnym pacjentkom nie zaleca.

A ja z małą dalej walczę z zapaleniem gardła i się zastanawiam czym najlepiej samemu się wspomóc. Hę? Herbata z cytryną bádź miodem odpada, bo nie cierpię, więc przy moich mdłościach na pewno wylądowałaby w kibelku..

Próbowaliśmy wczoraj z M <3... Katastrofa... U mnie sahara! No masakra, w ciągu dnia bez wkładki nie da rady, a tu chwila wilgotno i dalej sucho.. :( Więc tylko sobie co nieco podrażniłam i dupa. Czy można stosować teraz jakieś lubrykanty? M oczywiście nie naciska, ale wczoraj nas tak oboje naszło, a że zakazu nie mamy.. ;-)

Trzymam kciuki za wizytujące w najbliższym czasie.
    Malika, będzie dobrze, tylko się Kochana nie zamartwiaj!

malika89, alicjaaaa lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś się wybieram do rodzinnego, Wam też ginekolog zalecił kontrolną wizytę? Ciśnienie i tak u ginekologa mierzę, wagę też, to chyba tylko serce zobaczy. Może uda mi się załatwić skierowanie chociaż na część badań krwi, dobre i 50zł w kieszeni.

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    A ty jesteś z pod Wrocławia? Bo ja tez :)

Tak, L-ca ;) a Ty skąd? :)

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    A ja dziś się wybieram do rodzinnego, Wam też ginekolog zalecił kontrolną wizytę? Ciśnienie i tak u ginekologa mierzę, wagę też, to chyba tylko serce zobaczy. Może uda mi się załatwić skierowanie chociaż na część badań krwi, dobre i 50zł w kieszeni.
    Tak, mi też zalecił rodzinnego i stomatologa.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    SyHa, no niefajnie się porobiło, ale faktycznie bardziej można zaszkodzić jak się szybko tego nie wyleczy.. Zdrówka życzę!

Któraś pisała coś o rutinoscorbinie - w I ciąży jak chora poszłam do rodzinnego, to powiedział, że kiedyś dawali tylko rutinoscorbin, ale że obecnie lekarze mają wątpliwości co do jego braku negatywnego wpływu na ciążę, i że on osobiście odradza i swoim ciężarnym pacjentkom nie zaleca.

A ja z małą dalej walczę z zapaleniem gardła i się zastanawiam czym najlepiej samemu się wspomóc. Hę? Herbata z cytryną bádź miodem odpada, bo nie cierpię, więc przy moich mdłościach na pewno wylądowałaby w kibelku..

Próbowaliśmy wczoraj z M <3... Katastrofa... U mnie sahara! No masakra, w ciągu dnia bez wkładki nie da rady, a tu chwila wilgotno i dalej sucho.. :( Więc tylko sobie co nieco podrażniłam i dupa. Czy można stosować teraz jakieś lubrykanty? M oczywiście nie naciska, ale wczoraj nas tak oboje naszło, a że zakazu nie mamy.. ;-)

Trzymam kciuki za wizytujące w najbliższym czasie.
    Malika, będzie dobrze, tylko się Kochana nie zamartwiaj!

My z mężem mamy zawsze pod ręką żel nawilżający... bez niego ani rusz...

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Tak, mi też zalecił rodzinnego i stomatologa.
    Mi stomatologia i dziś mam wizyte

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    zamówiłąm dziś palmers na allegro 250ml za 26zł w sumie z wysyłką, bede się smarować już bo rozstępy mi się zrobią jeszcze gorsze, po córce już troche mam, ale mało widoczne.

A co do <3 to my mamy zakaz - niby bez powodu, moja gin uważa, że w ciąży lepiej 9mieś nie <3, ja czekam do 2 trymestru i jak bedzie ok to bedziemy też ;)
    zawsze człowiek jakiś bardziej wyluzowany itd, a ostatnio to 2 mieś temu było, ciągle się złościmy i kłócimy tylko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 12:27

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

współczuję i szybkiego powrotu do zdrowia życzę...

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Hej :)
    zamówiłąm dziś palmers na allegro 250ml za 26zł w sumie z wysyłką, bede się smarować już bo rozstępy mi się zrobią jeszcze gorsze, po córce już troche mam, ale mało widoczne.

A co do <3 to my mamy zakaz - niby bez powodu, moja gin uważa, że w ciąży lepiej 9mieś nie <3, ja czekam do 2 trymestru i jak bedzie ok to bedziemy też ;)
    zawsze człowiek jakiś bardziej wyluzowany itd, a ostatnio to 2 mieś temu było, ciągle się złościmy i kłócimy tylko.

Ja niedawno pytałam tu o te balsamy ale na razie kupiłam ten rossmanowy. w rossmanie byl tez palmers za 30zl, a ten który kupiłam chyba 14zł kosztował. Zastanawiałam się też nad żelem pod prysznic z tej firmy ale nie kupiłam.

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że w Rossmannie można wyrobić sobie tą kartę Rossnę i wtedy niektóre kosmetyki dla kobiet w ciąży są w niższej cenie.

alicjaaaa, s1985 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    SyHa85

zrób tak jak Malika89 pisze te okłady pomogą, a gdybyś się jeszcze inhalowałą czymś???
    tzn nie wiem czy można np amol wdychać czy coś? albo parówkę ciepłą zrobić.
    ja amolem często skronie smaruje jak głowa bardzo boli.

Malika89
    dobrze, że na wizyte dziś idziesz, uspokoisz się, wszystko bedzie dobrze - zobaczysz :)

Mam robic parowke z woda z sola. Jutro moze pojade do nad na solanki- jest taka piramida solankowa, tez zalecaja na drogi oddechowe. Ale to jeszcze musze miec sile :-(

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się wkurzylam... Wiecie, że becikowe nie należy się każdemu? Albowiem jest to zapomoga i aby dostać 1000zl nie można zarabiać więcej niż 1922zl netto na osobę za poprzedni rok kalendarzowy jak narodziny dziecka. Jako że jestem/będę matką samotna i zarabiam 2000 to nie dostanę nic. Bo dziecko w brzuchu po jego urodzeniu się nie liczy

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Ale się wkurzylam... Wiecie, że becikowe nie należy się każdemu? Albowiem jest to zapomoga i aby dostać 1000zl nie można zarabiać więcej niż 1922zl netto na osobę za poprzedni rok kalendarzowy jak narodziny dziecka. Jako że jestem/będę matką samotna i zarabiam 2000 to nie dostanę nic. Bo dziecko w brzuchu po jego urodzeniu się nie liczy

Żartujesz?! Kurcze nie wiedziałam, że tak jest... Muszę gdzieś dorwać te przepisy, albo skonsultować się z mamą kadrową.
    pigułka wrote:
    A wiecie, że w Rossmannie można wyrobić sobie tą kartę Rossnę i wtedy niektóre kosmetyki dla kobiet w ciąży są w niższej cenie.

Ja wyrobiłam sobie tę kartę już wcześniej, bo sama od dawna używam kosmetyków dla dzieci i niemowląt ;)

Tak wczoraj pisałyście o braku objawów, że dzisiaj ja mam mega lajtowy dzień :) Aż dziwnie się czuję bez bólu piersi i mdłości :P
    9 tydzień - here we come :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 13:20

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

O musze sie tym zainteresowac.. :)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
‹‹ 259 260 261 262 263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ