Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej ja juz po wizycie widziałam bijące serduszko niestety zdjęcia nie mam następna wizyte mam za 2 tyg i szereg badań do zrobienia a ciaza ma 10tyg +1dzien☺
pigułka, Friend, Domi793, JRY1984, malika89, Dominique88, SyHa85, kaarolaa, Rybaaaa, alicjaaaa, s1985 lubią tę wiadomość
-
monika454 wrote:Ale się wkurzylam... Wiecie, że becikowe nie należy się każdemu? Albowiem jest to zapomoga i aby dostać 1000zl nie można zarabiać więcej niż 1922zl netto na osobę za poprzedni rok kalendarzowy jak narodziny dziecka. Jako że jestem/będę matką samotna i zarabiam 2000 to nie dostanę nic. Bo dziecko w brzuchu po jego urodzeniu się nie liczy
http://smakimacierzynstwa.pl/1000-zl-na-dziecko-od-stycznia-2016/
Ok, doczytałam gdzie indziej, że ten próg był już wcześniej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 13:24
-
monika454 wrote:Ale się wkurzylam... Wiecie, że becikowe nie należy się każdemu? Albowiem jest to zapomoga i aby dostać 1000zl nie można zarabiać więcej niż 1922zl netto na osobę za poprzedni rok kalendarzowy jak narodziny dziecka. Jako że jestem/będę matką samotna i zarabiam 2000 to nie dostanę nic. Bo dziecko w brzuchu po jego urodzeniu się nie liczy
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aniab91 wrote:Liczy sie kochana, nam dzielili dochod na 3 osoby po urodzeniu syna. Co prawda nawet na 2 bysmy nie przekroczyli dochodu ale staralismy sie jeszcze o dodatkowy 1000, poniewaz skonczyla mi sie umowa i to jakis dochod utracony czy cos, no nie istotne, w kazdym razie dzielili na mnoe, meza i dziecko.
Jesteś pewna, że się.dzieli? Bo koleżanka miała podobna sytuację i mówi, że jej się nie należało... Obyś miała rację. Na wszystkim chcą oszczędzać..
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nick nieaktualny
-
Tez czytalam o tym becikowym. Ja juz sie pogodzilam ze nic mi sie od Panstwa nie nalezy, za urodzenie dziecka. Ludzie cp sie ucza, staraja o lepiej platne prace sami sobie widocznie w oczach Panstwa szkodza:(04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Dziewczynki,
co jecie jak nie macie apetytu?
Ja dziś od rana się męczę. Ogólnie nie mam mdłości, ale jak jestem głodna to mi się pojawiają. Więc muszę coś zjeść. A nie mogę nic przełknąć. Ok, mogę - owoce. Ale już ustaliłam że po nich mam boleści...
Może jakoś mnie zainspirujecie?Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
monika454 wrote:Jesteś pewna, że się.dzieli? Bo koleżanka miała podobna sytuację i mówi, że jej się nie należało... Obyś miała rację. Na wszystkim chcą oszczędzać..
http://m.e-prawnik.pl/artykuly/becikowe-.html
-
Agsha wrote:Dziewczynki,
co jecie jak nie macie apetytu?
Ja dziś od rana się męczę. Ogólnie nie mam mdłości, ale jak jestem głodna to mi się pojawiają. Więc muszę coś zjeść. A nie mogę nic przełknąć. Ok, mogę - owoce. Ale już ustaliłam że po nich mam boleści...
Może jakoś mnie zainspirujecie?
jedyne co chętnie jem ostatnio to pyszne bułeczki z szynką, serem, majonezem, pomidorem i ogórkiem kiszonymidealne
-
Kw14tuszek wrote:jedyne co chętnie jem ostatnio to pyszne bułeczki z szynką, serem, majonezem, pomidorem i ogórkiem kiszonym
idealne
Brzmi super. Z tym wyjątkiem że mi nie wolno bułek. A jak czuje sam zapach razowego to mi wszystko w gardle stajeOlinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Ja robie tez koktajle owocowe, wszyscy pijemy , sa pyszne! Kupuje mrozone owoce np.truskawki, maliny, owoce lesne. Caly dzien rozmrazam, dodaje maslanke, troche miodu i blenduje. Pyszne i zdrowe:)
SyHa85, kaarolaa, Friend, Ania_1986 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm