Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już od rana na nogach. Byłam dzisiaj na pobraniu krwi i skorzystałam także z darmowego badania na tzw. konflikt płytkowy. Podaję Wam linka jakbyście chciały skorzystać. Większość labów jest w programie
http://www.konfliktplytkowy.ihit.waw.pl/Friend lubi tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Tez bylam dzisiaj na badaniach. Oczywiscie slabe zyly i problem zeby pobrac 5 probek. Pobrali mi motylkiem dla dzieci z wierzchu dloni. Trwalo chyba wieki!04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
monirek wrote:Tez bylam dzisiaj na badaniach. Oczywiscie slabe zyly i problem zeby pobrac 5 probek. Pobrali mi motylkiem dla dzieci z wierzchu dloni. Trwalo chyba wieki!
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja mam wizyte 27.01 ale stwierdzilam ze juz zrobie i jak cos bedzie nie tak to postaram sie umowic na ten tydzien.04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
Witam się z Wami z rana, tzn, u nas jest godzina do przodu. Ja to już wysiadam, boli mnie przełyk, nie mam na nic siły. Co zjem to zwymiotuje, widzę ile schudłam ostatnio, jak tak dalej pójdzie to po powrocie do Polski wyląduje w szpitalu.
[/url]
-
Ja byłam teraz w sobotę na wizycie. Pod koniec stycznia zapisuję się na usg genetyczne, więc na wizytę na spokojnie pójdę dopiero 13-14 lutego. No chyba, że coś nie tak mi wyjdzie w badaniach to wtedy pędzę wcześniej.
Umówiłam się z gin, że moje dzisiejsze wyniki wyślę jej mailem i jak będzie coś nie tak to mi odpisze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2016, 08:57
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Mikołajkowa66 wrote:Witam się z Wami z rana, tzn, u nas jest godzina do przodu. Ja to już wysiadam, boli mnie przełyk, nie mam na nic siły. Co zjem to zwymiotuje, widzę ile schudłam ostatnio, jak tak dalej pójdzie to po powrocie do Polski wyląduje w szpitalu.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Mikołajkowa w pierwszej ciazy wymiotowalam wszystkim ...jedzeniem piciem..nawet powietrzeb do 4 miesiaca wlacznie..i niestety nic nie pomagalo na calodniowe akcje...jedyne co moge polecic jak jest bardzo zle to zamiast jedzenia suchary i owoce..zawsze to lzejsze bedzie...ja sie modle by ta ciaza byla bez akcji bo sama w domu kestem , maz w morzu a do tego mam niemowlaka jeszcze...
-
Czy Wam tez chce sie ciagle spac?
Ja bym ciagle spala..a popoludniowa godzinna drzemka to juz musi byc..a jak wstaje rano i zjem sniadanko to od razu najchetniej bym szla z powrotem do lozka..monirek, Dominique88, alicjaaaa lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi793 wrote:Czy Wam tez chce sie ciagle spac?
Ja bym ciagle spala..a popoludniowa godzinna drzemka to juz musi byc..a jak wstaje rano i zjem sniadanko to od razu najchetniej bym szla z powrotem do lozka..
Ja z tego powodu chciałam dzisiaj brać na żądanie. Uwielbiam spać. Drzemki na kanapie, w aucie, w łóżku, na kibelku
A jak zacznę głośno ziewać to nie mogę skończyćDomi793, s1985 lubią tę wiadomość
-
W ogóle wiecie co? Poszłam odprowadzić mojego siostrzeńca do przedszkola sama i to nie był dobry pomysł. Zapukałam do drzwi żeby przedszkolanka otworzyła i chwilę to trwało jak zaczęło mi piszczeć w uszach mroczki przed oczami. Przedszkolanka wychodzi i do mnie co tak cicho pukam i żebym następnym razem głośniej pukała a ja szybko do drzwi na świeże powietrze.
Chyba pierwszy raz wypuściłam się gdzieś sama będąc w ciąży i proszę co się dzieje. W sumie tam było strasznie gorąco a ja ubrana grubo i jeszcze kucałam do małego. Ech to nie na moje siły... -
Domi793 wrote:Czy Wam tez chce sie ciagle spac?
Ja bym ciagle spala..a popoludniowa godzinna drzemka to juz musi byc..a jak wstaje rano i zjem sniadanko to od razu najchetniej bym szla z powrotem do lozka..Domi793 lubi tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
Ja też bym ciągle spała, dzisiaj spałam ponad 10 godzin, wstałam i stwierdziłam, że w sumie mogłabym iść dalej spać
. Wydaje mi się, że to nie tylko ciąża tak działa ale dodatkowo pogoda to potęguje. Ja kiedyś nie potrafiłam w dzień spać tak teraz mam drzemkę od 17-19 bo inaczej nie wytrzymam
Zjadłam śniadanie i czuję, że je zwrócę niedługo...tak mnie zaczęło męczyć w żołądku ;-/. Jeszcze mi w jelitach jeździ strasznie.Luteina 100mg x 2
-
malika89 wrote:Pół nocy się kręciłam, wierciłam...
Rano minimalnie różowy śluz...
Dziewczyny, martwię się
Spokojnie. Ryzyko poronienia w tym tygodniu jest bardzo bardzo niskie.
A z kolei przekrwienie szyjki i macicy jest bardzo, bardzo duże.
Myśl pozytywnie bo to zrobi dobrze Tobie i dziecku. Spotkasz się z lekarzem i Cię jeszcze pewnie uspokoi po usg. Pamiętaj, że dzidzia już czuje Twoje emocje.
Dzisiaj masz wizytę? -
Dzwoniłam teraz do przychodni i dr dziś przyjmuje od 16 a akurat miał okienko o 16:40 wiec jestem już zapisana.
Wyjdę z siebie i stanę obok do tej pory...Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Friend wrote:Spokojnie. Ryzyko poronienia w tym tygodniu jest bardzo bardzo niskie.
A z kolei przekrwienie szyjki i macicy jest bardzo, bardzo duże.
Myśl pozytywnie bo to zrobi dobrze Tobie i dziecku. Spotkasz się z lekarzem i Cię jeszcze pewnie uspokoi po usg. Pamiętaj, że dzidzia już czuje Twoje emocje.
Dzisiaj masz wizytę?malika89 lubi tę wiadomość
[/url]
-
malika89 wrote:Dzwoniłam teraz do przychodni i dr dziś przyjmuje od 16 a akurat miał okienko o 16:40 wiec jestem już zapisana.
Wyjdę z siebie i stanę obok do tej pory...
Zobaczysz, że z maleństwem wszystko jest dobrze!malika89 lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2