X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kw14tuszek wrote:
    jedyne co chętnie jem ostatnio to pyszne bułeczki z szynką, serem, majonezem, pomidorem i ogórkiem kiszonym :D idealne :D

Mniamm :) uwielbiam takie kanapeczki i jeszcze ze swieza buleczka - mmmm niebo w gebie:))))

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też je uwielbiam tylko w lecie to sama mroze owoce. Jednak smak inny niż kupne. Ostatnio jem ciągle spaghetti. Kocham. Sosik robię też z przecieru własnej roboty

Domi793, Friend lubią tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, jak czytam te przepisy o tym becikowym, to mam wrażenie, że oni specjalnie tak to piszą, żeby ludzie mieli dość i dali sobie spokój ze staraniem się o ten zasiłek. Masakra jakaś.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Motylkowa wrote:
    Juz po pierwszym usg tydzien temu. Serduszko bilo.Rozmiar 23cm. Dwie pierwsze ciaze poronilam przed uplywem 7tygodnia. Potem histeroskopia. Teraz musi byc ok :)

23 cm ? to raczej pomyłka.

Malika kochana trzymaj się, ja wierzę, że będzie dobrze.

malika89 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Ale się wkurzylam... Wiecie, że becikowe nie należy się każdemu? Albowiem jest to zapomoga i aby dostać 1000zl nie można zarabiać więcej niż 1922zl netto na osobę za poprzedni rok kalendarzowy jak narodziny dziecka. Jako że jestem/będę matką samotna i zarabiam 2000 to nie dostanę nic. Bo dziecko w brzuchu po jego urodzeniu się nie liczy

To nie wiem jak u Was, bo to zasiłek gminny, ale u mnie córka była liczona, bo jakżeby inaczej.. To by było bez sensu.. Tak Ci powiedzieli?

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Wiecie co, jak czytam te przepisy o tym becikowym, to mam wrażenie, że oni specjalnie tak to piszą, żeby ludzie mieli dość i dali sobie spokój ze staraniem się o ten zasiłek. Masakra jakaś.

No niestety tak jest... A dokumentów co nie miara, to się faktycznie odechciewa.. Ale ja im nie przepuściłam ;-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka a jak Ty się czujesz? Ustąpiły już te boleści?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Motylkowa :)

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Dziewczynki,
    co jecie jak nie macie apetytu?

Ja dziś od rana się męczę. Ogólnie nie mam mdłości, ale jak jestem głodna to mi się pojawiają. Więc muszę coś zjeść. A nie mogę nic przełknąć. Ok, mogę - owoce. Ale już ustaliłam że po nich mam boleści...

Może jakoś mnie zainspirujecie? :(

Płatki kukurydziane albo musli z mlekiem lub jogurtem, jajko gotowane, albo pomidorka. Ja generalnie teraz tylko takie "mokre" rzeczy. Ostatnio na wilczy głód podjadam chrupki kukurydziane córce ;-) Minus niestety taki, że nie da się tylko tego w kółko, a po takich przegryzkach jestem szybko głodna znowu...

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Martynka a jak Ty się czujesz? Ustąpiły już te boleści?

Kochana dziękuję za troskę, jest mi lepiej, bóle zdarzają się, ale nie takie mocne, ale strach jest nadal :(
    Czekam na detektor ma być jutro albo w środę. Niby jest od 9tyg pożyjemy zobaczymy czy pokaże tętno :)
    Piguła widzę, że już 12 tydz u Ciebie :) super

f2wl3e5eai92376u.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Masz rację i Państwo chce, aby kobiety rodziły dzieci. Kiedyś becikowe należało się każdemu, od jakiegoś czasu pojawiły się schody :(

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak samo glownie buleczki z wedlinka, serem i pomidorem...to mi teraz najlepiej wchodzi, do tego gotowane ziemniaki z surowka...albo kwasne zupy, jak pomidorowa, buraczkowa, dzisiaj robie kapusniak i juz sie nie moge doczekac, az bedzie gotowy :)

• Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Kochana dziękuję za troskę, jest mi lepiej, bóle zdarzają się, ale nie takie mocne, ale strach jest nadal :(
    Czekam na detektor ma być jutro albo w środę. Niby jest od 9tyg pożyjemy zobaczymy czy pokaże tętno :)

a czy to nie będzie potęgowało twojego strachu jeśli np okaże się że za wcześnie na detektor, albo ciężko będzie znaleźć tętno, mimo że wszystko z dzieckiem ok? Albo Cię to uspokoi albo będziesz się jeszcze bardziej stresowała...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odebralam wyniki

tsh 1.02 przy braniu przez miesiac euthoryxu 50, wczesniej mialam 3,6
    ft4 1,53 przy normie do 1,7
    anty-tpo 8,30 przy normie do 34

wiec wnioskuje ze jest dobrze...

Domi793, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    ja w poprzedniej ciazy myslalam o tym, bo dziewczyny kupowaly i chwalily, ale pozniej zrezygnowalam, wiedzialam ze bedzie dobrze i takie przekonanie mi wystarczalo...
    a od 9 tyg to szybko, pierwszy raz slysze o takim...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha ja ostatnio warzywa na patelnie wcinam. I twarozek z jogurtem na chlebek i pomidorwk z cebulka :-) zupy mi smakuja. Dzis ogorkowa. Tylko aktualnie jak jem to kaszle i srednio czuje smak :-(

Co do objawow to ja mdlosci nie mam od 7tyg, sporadycznie tylko. Bol piersi tez rzadko, chociaz widze ze sa wieksze.

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Tak, już 12 tydzień. Dzidzia jest starsza o 1 dzień niż na suwaczku. Termin porodu mi wyznaczyli na 31 lipiec, ale i tak czuję się sierpniową mamusią :)

SyHa85, Martynka30 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Agsha ja ostatnio warzywa na patelnie wcinam. I twarozek z jogurtem na chlebek i pomidorwk z cebulka :-) zupy mi smakuja. Dzis ogorkowa. Tylko aktualnie jak jem to kaszle i srednio czuje smak :-(

Co do objawow to ja mdlosci nie mam od 7tyg, sporadycznie tylko. Bol piersi tez rzadko, chociaz widze ze sa wieksze.

U mnie tak samo. Głównie zupy, dużo warzyw w środku, mam nawet ochotę na takie, za którymi normalnie nie przepadałam, ostatnio nawet brukselki wyjadłam :)
    Ja lekko w siebie też wciskam serek wiejski z jakimś pomidorkiem i ogórkiem np.

Agsha a po jakich owocach tak Ci się pogarszało? Może jeść bardziej zapychające, typu banany?

• Agsha Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Agsha - moze owsianka plus odrobina miodu plus suszone owoce? Zdrowe i pozywne:)

Nie mogę ani owsianki, ani miodu ani suszonych owoców :( Moja cholerna przeklęta choroba :(:(:(

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    U mnie tak samo. Głównie zupy, dużo warzyw w środku, mam nawet ochotę na takie, za którymi normalnie nie przepadałam, ostatnio nawet brukselki wyjadłam :)
    Ja lekko w siebie też wciskam serek wiejski z jakimś pomidorkiem i ogórkiem np.

Agsha a po jakich owocach tak Ci się pogarszało? Może jeść bardziej zapychające, typu banany?

Bananów też nie mogę :(

Generalnie nie mogę nic z niepełnoziarnistych rzeczy, więc zero bułeczek, zero makaronów zwykłych... Do tego nie wolno mi białego ryżu, kasze tylko gryczaną.... Musli i płatki wszelakie oraz inne chrupki też odpadają.

Owoce mogę ogólnie wszystkie oprócz bananów, winogron, melonów...ale teraz w ciąży po każdym boli mnie brzuch.

Nie wolno mi NIC słodzonego.... żadnych cukrów, miodu, słodzików, stewii, dosładzania fruktozą. Słodycze zakazane. WSZYSTKIE.

Ziemniaczki też nie... żadnej panierki, chyba że w mące razowej.Z warzyw nie mogę gotowanej marchewki, buraczków, gotowanej kapusty, brukselki i wielu wielu innych.
    Nawet zupy z ziemniakami/makaronem/ryżem mi nie wolno.

No i niczego co ma cukier. A wszystko ma. Nawet każda szynka ma cukier albo glukozę....

No więc teraz może stać się bardziej zrozumiałe dlaczego nie mam apetytu :P

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 261 262 263 264 265 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ