Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka30 wrote:Ja mam zabronione współżycie.
Jutro idę do nowej ginekolog, jest bliżej mojego miasta, tylko 40km, do mojej mam 200 w obie strony i może póki co nie jest to męczące ale potem pewnie będzie, do tego też dochodzą koszty paliwa i czas.
Też muszę pomyśleć o takiej poduszce bo ostatnio ciężko mi się na boku śpi tj.bolą mnie plecy. To nie wina materaca bo materac mamy super, najwygodniejszy na jakim spałam i wcześniej nigdy plecki mnie nie bolały.
Mam straszną ochotę na knedle z jakimś owocem w środku..ale musiałabym kupić bo nigdy nie robiłam no i nie chce mi się sterczeć w kuchni
O sody w domu mam pod dostatkiem to chyba przeprowadzę testWiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 14:28
Luteina 100mg x 2
-
ninciaa172 wrote:
Poza tym znowu mnie wysypało, maz kaze mi cierpiec, bo dziewuszka tez chce byc ladna i musi mamusi urode troche zabrac ;P
Mnie też wysypało, jeszcze takimi pryszczami ze stanem zapalnym przez co są bardziej widoczneale jakoś dam radę
Ja mam zamiar wrócić do aktywności fizycznej po 1 trymestrze ciąży. Zawsze byłam aktywna jednak teraz bałam się ćwiczyć żeby sobie nie narobić szkody, trochę jeździłam na rowerku, a teraz głównie spaceruję takim szybszym krokiem (po prostu zamiast jechać samochodem idę sobie na pieszo i tyle). Teraz bym chyba nie dała rady ćwiczyć bo albo mam mdłości albo jestem zmęczona i mam takiego lenia, że się nie ruszę. Po spacerach zawsze się lepiej czuję, jestem dotleniona i zmęczenie jest mniejsze.
Luteina 100mg x 2
-
Dziewczyny powtórzyłam dzisiaj badanie moczu. Pobranie zrobiłam dokładnie tak jak zalecają i nie mam ani bakterii ani glukozy !!!
Kamień z serca.
Czekam jeszcze na wyniki posiewu, ale niczego się nie spodziewam
Dziękuję Martynka30 za radę, żeby powtórzyć badaniepigułka, Martynka30, kaarolaa, ninciaa172, SyHa85, JRY1984, Domi793 lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Mi w kalendarzu chińskim wyszła dziewczynka i takie też mam przeczucia.
A co doto my możemy, ale ja zupełnie straciłam ochotę. A przed dzieckiem to mi się chciało bardzo często. Teraz raz na jakiś czas się z moim M pomiziam, żeby nie był biedny pokrzywdzony, ale nie sprawia mi to takiej satysfakcji. Cały czas myślę wtedy o dziecku, a nie o przyjemności.
-
Opóźniona cieszę się bardzo, że masz dobre wyniki moczu, ja już jestem nauczona, że jak coś nie tak w moczu to trzeba powtórzyć badanie
opóźniona lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dziewczyny a powiedzcie mi bo ostatnio jak kichnęłam to aż miałam skurcz w podbrzuszu, bardzo króciutki. Czy też tak macie?
A wczoraj chciałam mocniej kaszlnąć i też miałam wrażenie, że zaraz mnie skurcz w dolnej części brzuszka złapie więc się zwinęłam i dopiero kaszlnęłam.
Przyznam, że trochę mnie to wystraszyło, normalnie mnie nic nie boli ani nie mam plamień żadnychLuteina 100mg x 2
-
aaniuskaa wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi bo ostatnio jak kichnęłam to aż miałam skurcz w podbrzuszu, bardzo króciutki. Czy też tak macie?
A wczoraj chciałam mocniej kaszlnąć i też miałam wrażenie, że zaraz mnie skurcz w dolnej części brzuszka złapie więc się zwinęłam i dopiero kaszlnęłam.
Przyznam, że trochę mnie to wystraszyło, normalnie mnie nic nie boli ani nie mam plamień żadnych
Ja bardziej odczuwam jako rwanie,ja staram się zwinąć i wtedy jest lepiejMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
aaniuskaa wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi bo ostatnio jak kichnęłam to aż miałam skurcz w podbrzuszu, bardzo króciutki. Czy też tak macie?
Przyznam, że trochę mnie to wystraszyło, normalnie mnie nic nie boli ani nie mam plamień żadnych
Tak to normalne, na szczęście nasze ciało samo nam podpowiada jak sobie pomóc. Z czasem jak dzidzia rośnie będzie to nasilone.
Mnie dopadło przeziębienie więc kicham, kaszle cały czas.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Friend wrote:Ja się zrobiłam niedotykalska w ciąży. Wieczorami z reguły coś mnie boli, albo mi się obija, albo jakaś zgaga dopada. Najmniej mam wtedy ochotę na bliskość i jakiekolwiek przytulanie. Chciałabym, żeby było inaczej
Nie martw się ja też tak mam, chociaż bardzo brakuje mi bliskości z moim mężem. Ale z reguły albo mam mdłości albo jestem zmęczona albo po prostu...buzują mi mi hormony i każdy dotyk działa mi na nerwy. Mój mąż jest wyrozumiały ale ja sama sobie wypominam to...chociaż nie powinnam bo teraz dużo się zmienia we mnie i mimo, że jest to piękny czas to również jest to moment wielkich zmian dla Nas.
Luteina 100mg x 2
-
Martynka30 wrote:Ja bardziej odczuwam jako rwanie,ja staram się zwinąć i wtedy jest lepiej
O tego słowa mi brakowało! Takie nagłe rwanie, już się bałam, że to coś niedobrego mi się tam zadziało, uspokoiłyście mnie
Dagmara wielkie dzięki, cudownie jest móc poradzić się drugiej kobiety! Inaczej bym się martwiła czy przypadkiem nic się nie stałoLuteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyaaniuskaa wrote:Dziewczyny a powiedzcie mi bo ostatnio jak kichnęłam to aż miałam skurcz w podbrzuszu, bardzo króciutki. Czy też tak macie?
Przyznam, że trochę mnie to wystraszyło, normalnie mnie nic nie boli ani nie mam plamień żadnych -
Mnie tez sie to zdarza wiec widocznie to norma skoro tyle z nas tak odczuwa.
Ja tez niestety troche niedotykalska sie zrobilam i mam z tego powodu wyrzuty sumienia ale mąż wyrozumiały. A wieczorem to juz w ogóle do niczego jestemMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Witajcie dziewczyny
u mnie termin na 27.08! Dołączam więc do grona... A jak u Was z mdłościami? Mnie męczą równo od nowego roku, całymi dniami, zdarzają się i silne wymioty... Z tego powodu zupełnie brakuje mi siłDo tego wyszło, że mam niedoczynność tarczycy i powinnam brać leki na czczo, a ja właściwie dzień rozpoczynam nad toaletą... Czy któraś z Was też tak miała?
Pozdrawiam,
m.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 stycznia 2016, 15:40
monirek, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Witaj Fasolka:)
Ja biore euthyrox rano, ale wymioty mnie nie męczątakze Ci nie pomogę niestety.
Mialas juz jakies usg?04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3