Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Watrobka zawiera duzo wit A - a ta niestety moze przyczyniac sie do uszkodzen plodu.
Dodatkowo trzeba pamietac ze watroba odpowiada za oczyszczanie organizmu z toksyn, dlatego wiele z nich pozostaje w niej, zatem jedzac watrobke niestety ale jecie tez toksyny. Ja mowie watrobce w ciazy zdecydowane nie. Ale jesli ktos mamega chcice to raz na miesiac mozna zjesc.Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
pigułka widzę że też masz problemy z prolaktyną. Bierzesz/brałaś pewnie Bromergon ? Jak wyglądała u ciebie kwestia jego odstawienia. Do ktoórego tygodnia przyjmowałaś go. Gin kazał mi teraz odstawić go , a endo zwrócił mi uwagę że powinnam już na początku ciąży go odstawić.
-
Witajcie.
Własnie dopatrzylam sie wiadomosci o aniołku bobo_frut- strasznie mi przykrona pewno bobo frut sie odezwie jak bedzie mogła i miala siłe. Czytając takie informacje od razu wracam myslami do mojej straty
Ja 23 ide na usg i marze aby serduszko dalej było. Dzis przyszedł mi detektor tętna-najchetniej od razu bym uzyla ale wiem że za wczesnie. Choc pewnie sprobuje jak tylko dokupie baterieNa dodatek chyba sprzedawca sie pomylił i wysłał mi jakis drozszy model z wyswietlaczem tetna. No chyba, ze mu sie tansze skonczyły
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
sia wrote:pigułka widzę że też masz problemy z prolaktyną. Bierzesz/brałaś pewnie Bromergon ? Jak wyglądała u ciebie kwestia jego odstawienia. Do ktoórego tygodnia przyjmowałaś go. Gin kazał mi teraz odstawić go , a endo zwrócił mi uwagę że powinnam już na początku ciąży go odstawić.
-
hej
u mnie słabo:/
byłąm dziś u gin na kontroli - kazałą mi przyjść po wtorkowej wizycie....
dziś sie dowiedziałąm, że powodem było niskie tętno dziecka...
nie chciałą mnie matrwić, dlatego dała dupka 3x1 i zalecenie leżeć
dziś też tętno wolne i mała ilość ruchów płodu...
czy to powolny koniec????
w zeszłęj ciąży dziecko znów przestało prawidłowo rosnąć -
w 9 tyg miało 19mm - prawidłowo
w 11 tyg miało 3,19mm ( za mało o 0,8cm)
w 13 miało 3,79mm i serduszko nie biło...(za mało o połowę)
psychicznie padam
teraz rozmiar jest ok
we wt był 2,6cm
dziś jest 3,1cm
ale to wolne tętno i mało ruchów...
jutro ide prywatnie na usg, oszaleje ze strachu... -
Co do diety, to ja teraz zwracam uwage na etykiety, staram sie nie jesc przetworzonych produktów,wedlin nie kupuje wcale-bardzo łatwo upiec domowe mieso i na kanapeczki
Zdarzyło mi sie zjesc makrele bo bardzo lubie.
Dzis zrobie potrawke z indyka z pieczarkami,koperkiem i ogóreczkiem kiszonym i zjemy z kaszą jęczmienną mniam.
Moj lekarz zalecał mi pic sporo kefirów wiec łacze je z bananem, mrozonymi truskawkami, dosypuje len i popijam. w sumie dieta ciażowa bardzo mi odpowiadaMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Truskaweczka nie martw się, może taki urok dzidzi, że ma niższe tętno i mniej ruchów...
Dla świętego spokoju skonsultuj do z innym ginem.
Kiedyś mojej bratowej lekarz w przechodniu wykrył poważną wadę serca, poszła do innego i było dobrze, lekarz jest tylko człowiekiem, a sprzęty też zawodzą.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Same smutne wieści,ehhh
Co prawda nie znam tych dziewczyn co stracił dzieciaczki, ale to musi być straszne przeżycie...
Jak uważacie, jeśli do zaplodnienia doszlo ok 16-18 listopada (2listopada OM) to jak dziecko ma 2,6cm to jest ok? Aż się zaczęłam martwić, że za małe. 26 listopada mamy badania prenatalne i tam powinno mieć minimum 4,5cm... -
nick nieaktualnySarayu wrote:o nie
bobo_frut
Trzymaj się Kochana
oby już nie było żadnego Aniołka. Od paru dni już mi się rzuca w oczy wypukłość na brzuchu. Nie wiem, jak wstawić fotkę tu, więc link daję https://bellybestfriend.pl/galeria-brzuszkow-wyniki.html?category=single&from=8&to=9&options[]=pregnancy_first ........ pierwszy z lewej.
Jejku u niektórych tak wcześnie już brzuszki widać, a u mnie nic. Ręką czuję, że rośnie coś w środku, ale na zewnątrz nic nie widać.
A kupiłam sobie przed ciążą aparat, żeby to wszystko sobie dokumentować
-
Friend czyli jeśli tabelka z parenting w moim przypadku mówi:
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy CRL
10 tydzień 1 dzień 39 mm 25 mm
10 tydzień 2 dzień 40 mm 27 mm
10 tydzień 3 dzień 41,5 mm 28 mm
10 tydzień 4 dzień 43 mm 29 mm
10 tydzień 5 dzień 44 mm 31 mm
10 tydzień 6 dzień 45 mm 33 mm
To po suwaczku jeśli w 10tydz2dni moja dzidzia miała 2,6cm to jest dobrze?
-
Truskaweczka 5mm to dużo urosło! Co do tętna- każdy sprzęt jest inny, może pomiar był nie taki. . .Ja byłam na 2 wizytach z serduszkiem i nie miałam mierzonego tętna nawet. . .A co do ruchów- każde dziecko jest inne. Może odpoczywało sobie. Nie każe musi skakać po monitorze!!!! No ale sprawdź kochana u innego gina dla świętego spokoju!. Ja w każdym razie mocno trzymam kciuki i wierzę, że to nadwrażliwość Twojego lekarza. Będzie dobrze!
[/url]