X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • ania1006 Nowa

Wysłany: 14 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję kochane :) No my kobiety już tak mamy że jak jest dobrze to i tak jest nie dobrze. Człowiek się naczyta o tych mdłościach i wymiotach i myśli że u niego też tak musi być. Teraz byle do poniedziałku może na usg usłyszę serduszko mojej fasolki bo dopiero zaczynam cieszyć się tą ciążą(przez długi czas nie mogłam w to uwierzyć że mi się jeszcze ciąża przytrafiła). Za duży odstęp i człowiek zrobił się wygodny:)

• Coconue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Też słyszałam, że wędzonych rzeczy nie wolno.

Z wędzonymi rzeczami jest tak

Jeśli jest wędzone na zimno absolutnie nie wolno.
    Jeśli jest wędzone na gorąco wolno wolno, ale trzeba pilnować ilości i nie objadać się tymi produktami.

W razie pytań dotyczących żywienia chętnie pomogę. Jestem dietetykiem, więc walcie z pytaniami do mnie :)))

Betty Boop, fasolkarośnie, Dominique88 lubią tę wiadomość

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, podłamałam się tą Bobofrut :-( Cholera by to wzięła....
    Przejrzałam ostatnie posty - tydzień temu pisała że ten zarodek za mały był niby....ale kontrolę miała mieć dopiero za 2 tygodnie. Kurcze... nie mogę sobie znaleźć miejsca.

KOCHANA odezwij się!!!!!!

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue dziękujemy :*

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue kochana jak się trzymasz?

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejku kolejny Aniołek :( nie lubię takich wiadomości. mam nadzieję, że cala nasza reszta już pozostanie i wszystkie będziemy mieć zdrowe bobaski. a strat współczuję :(

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Coconue kochana jak się trzymasz?

Fizycznie już w miarę ok - kończy mi się krwawienie.
    Psychicznie wręcz odwrotnie. Wszyscy mi dookoła powtarzają, że świat żyje dalej wiec ja tez powinnam. Ale jest trudno. Najchetniej lezalabym caly dzien pod kocem i sie nie ruszala.

• Coconue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Kurcze, podłamałam się tą Bobofrut :-( Cholera by to wzięła....
    Przejrzałam ostatnie posty - tydzień temu pisała że ten zarodek za mały był niby....ale kontrolę miała mieć dopiero za 2 tygodnie. Kurcze... nie mogę sobie znaleźć miejsca.

KOCHANA odezwij się!!!!!!

Kurcze jak czytałam ten wpis Bobofruit yo ona tydzień temu miała to samo co ja 3 tygodnie temu. Miałam nadzieję, że już więcej Aniolkow juz tutaj nie bedzie.

Bobofruit tak strasznie mi przykro. Trzymaj sie. Jskbys chcials pogadac to pisz na priv.

• Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cocoune nawet sobie nie wyobrażam co teraz przezywasz. Strata jest na pewno bardzo trudna :( ale przyjdzie dzień w którym będziesz mamusią i będzie dobrze...

Coconue lubi tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • snoopy29 Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dawno mnie tu nie było, ale praca i dwójka dzieci , w tym jedno niepelnosprawne pochlaniaja mój czas bez reszty. Ostatnio wizytowałam 11 grudnia, teraz wizyta 20 i będzie to usg genetyczne , a 23 mam skierowanie na badania prenatalne , ze wzgledu na wiek i wystąpienia trisomii prostej w poprzedniej ciaży. na pewno poinformuje co i jak. Co do samopoczucia jest ok, czasami :muli: mnie wieczoremi zdarzają się wymioty, ale w dzień funkcjonuję normalnie. Wybuliło mnie strasznie, do pracy chodzę w spodniach ciążówkach, bo za biurkiem strasznie cisną mnie zwykłe spodnie. Co do zachcianek to chyba ich nie ma , ból piersi się utrzymuje i wlosy-rosną jak szalone i strasznie zgęstniały, pozdrawiam, czytam regularnie , trzymam kciuki!
    Dziewczyny i prośba dla tych , którzy nie mają nikogo komu mogą przekazać 1% podatku :) to moja córka Ala
    http://dzieciom.pl/podopieczni/8646
    Dziękuję i do następnego !
    ala1f.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2016, 13:14

Dominique88 lubi tę wiadomość

Przekaż 1% podatku Alicji Kwiatek
    Fundacja Pomocy Dzieciom "Zdążyć z pomocą"
    KRS 0000037904
    Informacje szczegółowe 1%- 8646 Kwiatek Alicja
    http://serce.sp4lubartow.pl/?page_id=231
    16udol2avxtdkop9.png
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę powiedzcie mi czym można zastąpić wapń w pożywieniu. Nie lubię nabiału, serów. Może orientujecie się czym to zastąpić ?

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś

W razie pytań dotyczących żywienia chętnie pomogę. Jestem dietetykiem, więc walcie z pytaniami do mnie :)))[/QUOTE]

coconue - strasznie sie martwie.. na okraglo jadlam ostatnimi czasy wedzonego lososia i mozarele, dopiero dzisiaj przeczytalam ze nie wolno.. badania na toxoplazmoze robilam jakis tydzien temu, wyniki poznam na wizycie we wtorek.. ale tak sie teraz martwie i mysle czy jeszcze raz nie zrobic tych badan na toxoplazmoze zeby wykluczyc to cholerne niebezpieczenstwo bakterii..? Co myslisz?
    Rozumiem ze mozarelli i serkow feta tez nie wolno jesc?

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • sia Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pozwole się wtrącić ja jadłam w 1ciąży jak i teraz makrelę wędzoną i toxo nie złapałam.

Domi793 lubi tę wiadomość

1kk0x1hpe17u1349.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze serka feta nawet w sałatce nie? a np podgrzany w farszu ze szpinakiem do naleśników? cholera :(

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sia wrote:
    Pozwole się wtrącić ja jadłam w 1ciąży jak i teraz makrelę wędzoną i toxo nie złapałam.

o właśnie, też jadłam niedawno...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o nie :( bobo_frut :( Trzymaj się Kochana :( oby już nie było żadnego Aniołka. Od paru dni już mi się rzuca w oczy wypukłość na brzuchu. Nie wiem, jak wstawić fotkę tu, więc link daję https://bellybestfriend.pl/galeria-brzuszkow-wyniki.html?category=single&from=8&to=9&options[]=pregnancy_first ........ pierwszy z lewej. :)

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    W razie pytań dotyczących żywienia chętnie pomogę. Jestem dietetykiem, więc walcie z pytaniami do mnie :)))

coconue - strasznie sie martwie.. na okraglo jadlam ostatnimi czasy wedzonego lososia i mozarele, dopiero dzisiaj przeczytalam ze nie wolno.. badania na toxoplazmoze robilam jakis tydzien temu, wyniki poznam na wizycie we wtorek.. ale tak sie teraz martwie i mysle czy jeszcze raz nie zrobic tych badan na toxoplazmoze zeby wykluczyc to cholerne niebezpieczenstwo bakterii..? Co myslisz?
    Rozumiem ze mozarelli i serkow feta tez nie wolno jesc?[/QUOTE]

Jeśli chodzi o fetę i mozzarellę trzeba czytać etykietę. Mozzarella i feta często są robione z mleka pasteryzowanego i z takiego mleka spokojnie można jeść.

Wędzonego łososia już nie jedz. Niestety surowe ryby przenosić mogą wiele pasożytów dlatego trudno się przebadać na wszystkie pasożyty. Spokojnie nie schizuj. Gdyby jednak coś się działo z przewodem pokarmowym - np.śluzowaty stolec, biegunka to musisz zrobić badanie kału na obecność pasożytów.

Domi793, Dominique88 lubią tę wiadomość

• Coconue Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sia wrote:

Tokdoplazmozy od ryb nie załapiesz, ale inne pasożyty niestety też. Poza tym makrela często jest wędzona na gorąco. Ale lepiej nie ryzykować.

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue - dzieki za wszystkie informacje! Napewno juz nie tkne lososia chocby nie wiem co!

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • olenka_30 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry

Snoopy29 zrobiłam właśnie przelewik dla Twojej córeczki :) Jakiś czas temu dałam sobie za zadanie przelewać co miesiąc trochę pieniędzy na chore dzieciaczki.W tym miesiącu wędrują do Was :) Życzę zdrowia dla córy(jest z tego samego rocznika co mój starszak :) )

Ja fetę jem sporadycznie,łososia na szczęście nie lubię więc mnie nie kusi.

Bobo frut strasznie mi przykro z powodu Twojego maleństwa.Wroci do Ciebie wkrótce na pewno.

U mnie mdłości nadal są i trochę mnie to już wkurza,bo w poprzednich ciążach tak nie było i mogłam funkcjonować normalnie.A tu...cztery raz muszę się zastanowić czy i co zjeśc żeby było dobrze.

detektor doszedł i nie byłabym sobą gdybym nie go sprawdziła,jednak w moim przypadku niestety narazie milczy.Przeczekam troszkę żeby się nie denerwować.

Miłego dnia dziewczyny

snoopy29, Dominique88 lubią tę wiadomość

zrz6ha00p3dcbi9k.pngkm5scwa1h2a88bf4.png
    dqpri09knt769ltz.png
‹‹ 286 287 288 289 290 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ