X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa wrote:
    Gratulacje udanych wizyt:) ja mam we wtorek prenatalne i juz nie mogę się doczekać
    To tak jak ja :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Byłam dziś u endokrynologa. Dostałam euthyrox125 i jod.

Co do jodu to jak go przyjmujecie? Też na czczo?

Za miesiąc do kontroli.

Jodu nie trzeba na czczo. Spokojnie mozesz brac o kazdej porze dnia. Ja tez mialam jod przepisany ale strasznie mnie po nim mdlilo i odstawiłam.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mialam byc ostatnia na liscie...
    Co sie stalo z bobo frut???
    Czemu tak?!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Jodu nie trzeba na czczo. Spokojnie mozesz brac o kazdej porze dnia. Ja tez mialam jod przepisany ale strasznie mnie po nim mdlilo i odstawiłam.

Och to fajnie że można po posiłku. Mam nadzieję ze mnie nie będzie mdliło choć znając moje szczęście będzie.

Dzięki za odpowiedź. :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Czemu tak?!
    właśnie nie wiemy... czekamy na jakąś informację...
    dziewczyny wypatrzyły informację o aniołku na jej stopce przy wpisach

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś osiągnęłam taki poziom ZAPOMINALSTWA i NIEOGARNIĘCIA, że chyba żadna z Was mnie nie przebije.

Miałam dzisiaj iść na kilka dni na diagnostykę do szpitala.
    Zapomniałam.

Obudził mnie wieczorem telefon ze szpitala że łóżko gotowe i co ze mną.

Tadaaaaam. BRAWKA! Ktoś mnie przebije?

Lulu83, sylwiaśta159, ninciaa172, malika89, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Witam sie w 12 tygodniu :):)Wow :)

Friend, SyHa85, kaarolaa, malika89 lubią tę wiadomość

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wybaczcie moją nieobecność,ale sprawy się nieco zespsuły...W środę poszłam jeszcze raz na usg,ale gdzie indziej i tam się dowiedziałam,że dzidzia nie rośnie i serduszko nie bije... ;((( od razu do szpitala,3godz.na IP i do domu,wczoraj z samego rana znów na IP i ok.12 zabieg.ok.18 mnie wypisali...szczegóły lepiej pominę... Wy macie się teraz cieszyć swoim szczęściem,a nie zamartwiać cudzym niepowodzeniem...
    Gratuluję Wam slicznych foteczek fasolek i brzuszków :)
    Dziękuję Wam za troskę i zainteresowanie.my z mężem trochę odpoczniemy (wg zaleceń 2mce) i rozpoczniemy staranka.
    Buziaczki ciepłe dla Was :*

• Elza :) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut bardzo mi przykro. Przytulam Ciebie mocno <3
    pigułka wrote:
    To tak jak ja :)
    Kochane ja również we wtorek mam prenatalne. Wy też się tak stresujecie? Juz nie mogę się doczekać aż zacznę czuć ruchy i przestanę się cały czas zastanawiać czy jest wszystko ok.

Jeszcze chciałam się podytać dziewczyn które juz wypróbowały swoje poduszki ciążowe o recenzje i wrażenia? Spalyscie z nimi?

Miłego dnia Wszystkim życzę:)

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    Cześć dziewczyny. Wybaczcie moją nieobecność,ale sprawy się nieco zespsuły...W środę poszłam jeszcze raz na usg,ale gdzie indziej i tam się dowiedziałam,że dzidzia nie rośnie i serduszko nie bije... ;((( od razu do szpitala,3godz.na IP i do domu,wczoraj z samego rana znów na IP i ok.12 zabieg.ok.18 mnie wypisali...szczegóły lepiej pominę... Wy macie się teraz cieszyć swoim szczęściem,a nie zamartwiać cudzym niepowodzeniem...
    Dziękuję Wam za troskę i zainteresowanie.my z mężem trochę odpoczniemy (wg zaleceń 2mce) i rozpoczniemy staranka.

Kochana bobo frut bardzo mi przykro :(( trzymaj sie dzielnie♡

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie wypowiem moze na temat poduszki bo kupilam w poprzedniej ciazy. Ja mam z motherhood (czy jakos tak). Poduszka swietnie mi sie sprawdzala tak od 4 do 8 miesiaca. Potem ja wywalilam bo nie dosc ze itak ciezko bylo mi sie poruszyc w lozku to z ta poduszka to juz w ogole nie moglam sie obrocic. Ogolnie fajna sprawa tylko zajmuje sporo miejsca w lozku i utrudnia przytulenie do meza i obroty z boku na bok. Pozniej przydaje sie przy dziecku, do karmienia albo jako kojec dla noworodka zeby mu milo bylo lezec jak jest taki opatulony.
    A tutaj zdjecie mojej podusi w trakcie uzytkowania przez Grzesia:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b45535765c1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 07:32

Betty Boop, SyHa85, malika89, alicjaaaa, Elza :) lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Czemu tak?!

Ja liczylam ze to ja bede ostatnia. A tu jeszcze Ty i Bobofrut, a jak Ty sie czujesz?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:

Bobofrut jest bardzo bardzo dzielna. Podziwiam za decyzję o szpitalu i zabiegi. Ale pdzynajmniej sie nie meczylas tak dlugo. Kochana mam nadsieje ze bedziesz sie trzymac. A privem sluze. Zycze Tobie i sobie tez zebysmy znalazly sie za znowu na fioletowej stronie, a za jakis czas zebysmy byly sapiacymi ciezarowkami.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut

bardzo mi przykro - przytulam mocno :/
    u mnie też nie najlepiej :/
    najważniejsze, że za 2 miesiące rozpoczynasz nowe starania!

Coconue

życzę Ci z całego serca żebyś jak najszybciej wróciłą na fioletową :)

Rosax3

przeszły Ci objawy ciążowe?
    jak się czujesz kochana?

Jeśli ta ciąża mi się nie "uda" to świat mi się zawali - poważnie!
    Wiecej starań nie bedzie już nigdy....
    o zeszoroczną dzidzię starałąm się 4 lata
    Po poronieniu starania na maxa z mierzeniem temp, testami ovu wspomagaczami, monitoringiem - cuda - ciąża po 10miesiącach dopiero.
    Teraz w tej samej pracy w tym samym czasie jestem na l4 - w zeszłym roku od stycznia do końca lutego, w tym od stycznia z powodu ciąży...
    Szefostwo krzywo na mnie patrzy, bo co roku jestem w ciąży, muszą mieć zastępstwo - przyjmują nowego nauczyciela, potem go zwalniają, i masa problemów ze mną :/
    Poza tym we wsi aż huczy od plotek na mój temat - tym się najmniej przejmuje, ale przykro czasem...
    Wszyscy wszystko wiedzą, cała wieś - bo pracuje w swojej wsi w szkole i znają mnie rodzice itd, i wiedzą o ciąży od 7 tyg wszyscy już.
    Poza tym mama prosiłą mnie już abym nie zachodziłą w ciążę nigdy wiecej...
    Nie posłuchałąm, jestem w ciąży i już dowiedziałąm się, że kolejnej mojej ciąży nie wytrzyma!
    Zę w końcu coś mi się stanie, albo urodzę chore dziecko i mam odpuścić, babcia też o to prosi... boją się o moje zdrowie...
    A ja sama mam dość, i już nie wystarczy mi siły na starania - nie wiadomo ile lat - stresowanie się, mąż nie cierpi starań - bo w tedy musi czy ma ochotę czy nie! I to nie miesiąc czy dwa tylko rok lub dłużej...
    Od tej ciąży tak wiele w moim życiu zależy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:18

Coconue lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo_frut ważne że męża masz teraz przy sobie , przytulam ;*

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Friend Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Tak mi przykro.

Truskaweczka ja cały czas wierzę, że u Ciebie wszystko się pięknie ułoży. Dzidzia urosła 5 mm w ciągu dwóch dni. To serio ładnie. Moja dzidzia na usg też nie uprawia wygibasów, ale może to już kwestia charakterów? :-)

Widziałam, że ktoś pisał, że w 11 tyg 0 dni dzidzia powinna mieć min 45 mm. To nieprawda. Dzidzia może mieć tyle ile chce. Moja np. Miała 40 mm. U innych dziewczyn też widziałam podobne crl :-) 45 mm to tak mniej więcej połowa 12 tyg. Ale każda dzidzia rośnie we własnym tempie. Tym bardziej nie powinno się narzucać wartości minimum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:06

Martynka30 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Dziewczyny. Tak mi przykro.

Truskaweczka ja cały czas wierzę, że u Ciebie wszystko się pięknie ułoży. Dzidzia urosła 5 mm w ciągu dwóch dni. To serio ładnie. Moja dzidzia na usg też nie uprawia wygibasów, ale może to już kwestia charakterów? :-)

Widziałam, że ktoś pisał, że w 11 tyg 0 dni dzidzia powinna mieć min 45 mm. To nieprawda. Dzidzia może mieć tyle ile chce. Moja np. Miała 40 cm. U innych dziewczyn też widziałam podobne crl :-) 45 mm to tak mniej więcej połowa 12 tyg. Ale każda dzidzia rośnie we własnym tempie. Tym bardziej nie powinno się narzucać wartości minimum

Friend święta racja, też to wczoraj pisałam :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut przytulam :(

Truskaweczka-nie wiem co powiedziec,smutny Twój wpis ale mam nadzieje, ze wbrew wszystkim właśnie bedzie zakonczone Happy endem czego Ci z całego serca zycze.

Ja jestem tu na forum chyba z najmłodsza ciążą, czytam wasze wpisy o prenatalnych i zazdroszcze ze juz prawie jestescie po "bezpiecznej stronie mocy". Ale po przezyciach z poprzednich lat jakos mam dystans, nie analizuje swoich zdjec, nie porównuje na kilku forach bo co mi to w zasadzie da? Na razie lekarz mówi ze wszystko sie rozwija jak nalezy i mu wierze ;) Oby tak dalej.

Życze Wam miłego dnia, uciekam do pracy teraz :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend, dokładnie tak,jak piszesz. U mnie w 11w3d (czyli połowa 12 tyg.) ma 4,5 cm i jest ok. Na parentingu w tych dalszych tyg nie podają już nawet wartości codziennie tylko wg. siatki centylowej tydzień - max,min i średnią.

Truskaweczka - trzymam kciuki,że będzie ok. Postaraj się skupić maksymalnie na sobie i dziecku i myśleć pozytywnie. Wiem,że to trudne. Ja po poprzedniej stracie chodziłam do psychologa,bo nie potrafiłam znaleźć nic pozytywnego... ale udało się i to mnie teraz trzyma. I mam wrażenie,że pomaga rosnąć mojemu maleństwu.

Bobo_frut - strasznie mi przykro... :-(

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko- ja tez zycze zeby teraz Twoja historia i ciaza zakonczyla sie happy endem! :) ludzie zawsze cos gadaja i gadac beda, wiem to przykre, nie przejmuj sie tym wszystkim. Glowa i piers do gory;)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ