X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    figaa wrote:
    Gratulacje udanych wizyt:) ja mam we wtorek prenatalne i juz nie mogę się doczekać
    To tak jak ja :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Byłam dziś u endokrynologa. Dostałam euthyrox125 i jod.

Co do jodu to jak go przyjmujecie? Też na czczo?

Za miesiąc do kontroli.

Jodu nie trzeba na czczo. Spokojnie mozesz brac o kazdej porze dnia. Ja tez mialam jod przepisany ale strasznie mnie po nim mdlilo i odstawiłam.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• rosax3 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mialam byc ostatnia na liscie...
    Co sie stalo z bobo frut???
    Czemu tak?!

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Jodu nie trzeba na czczo. Spokojnie mozesz brac o kazdej porze dnia. Ja tez mialam jod przepisany ale strasznie mnie po nim mdlilo i odstawiłam.

Och to fajnie że można po posiłku. Mam nadzieję ze mnie nie będzie mdliło choć znając moje szczęście będzie.

Dzięki za odpowiedź. :)

kaarolaa lubi tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Dominique88 Ekspertka

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Czemu tak?!
    właśnie nie wiemy... czekamy na jakąś informację...
    dziewczyny wypatrzyły informację o aniołku na jej stopce przy wpisach

Wojciech <3
    we86vd6.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2016, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś osiągnęłam taki poziom ZAPOMINALSTWA i NIEOGARNIĘCIA, że chyba żadna z Was mnie nie przebije.

Miałam dzisiaj iść na kilka dni na diagnostykę do szpitala.
    Zapomniałam.

Obudził mnie wieczorem telefon ze szpitala że łóżko gotowe i co ze mną.

Tadaaaaam. BRAWKA! Ktoś mnie przebije?

Lulu83, sylwiaśta159, ninciaa172, malika89, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Witam sie w 12 tygodniu :):)Wow :)

Friend, SyHa85, kaarolaa, malika89 lubią tę wiadomość

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 stycznia 2016, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Wybaczcie moją nieobecność,ale sprawy się nieco zespsuły...W środę poszłam jeszcze raz na usg,ale gdzie indziej i tam się dowiedziałam,że dzidzia nie rośnie i serduszko nie bije... ;((( od razu do szpitala,3godz.na IP i do domu,wczoraj z samego rana znów na IP i ok.12 zabieg.ok.18 mnie wypisali...szczegóły lepiej pominę... Wy macie się teraz cieszyć swoim szczęściem,a nie zamartwiać cudzym niepowodzeniem...
    Gratuluję Wam slicznych foteczek fasolek i brzuszków :)
    Dziękuję Wam za troskę i zainteresowanie.my z mężem trochę odpoczniemy (wg zaleceń 2mce) i rozpoczniemy staranka.
    Buziaczki ciepłe dla Was :*

• Elza :) Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut bardzo mi przykro. Przytulam Ciebie mocno <3
    pigułka wrote:
    To tak jak ja :)
    Kochane ja również we wtorek mam prenatalne. Wy też się tak stresujecie? Juz nie mogę się doczekać aż zacznę czuć ruchy i przestanę się cały czas zastanawiać czy jest wszystko ok.

Jeszcze chciałam się podytać dziewczyn które juz wypróbowały swoje poduszki ciążowe o recenzje i wrażenia? Spalyscie z nimi?

Miłego dnia Wszystkim życzę:)

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    Cześć dziewczyny. Wybaczcie moją nieobecność,ale sprawy się nieco zespsuły...W środę poszłam jeszcze raz na usg,ale gdzie indziej i tam się dowiedziałam,że dzidzia nie rośnie i serduszko nie bije... ;((( od razu do szpitala,3godz.na IP i do domu,wczoraj z samego rana znów na IP i ok.12 zabieg.ok.18 mnie wypisali...szczegóły lepiej pominę... Wy macie się teraz cieszyć swoim szczęściem,a nie zamartwiać cudzym niepowodzeniem...
    Dziękuję Wam za troskę i zainteresowanie.my z mężem trochę odpoczniemy (wg zaleceń 2mce) i rozpoczniemy staranka.

Kochana bobo frut bardzo mi przykro :(( trzymaj sie dzielnie♡

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja sie wypowiem moze na temat poduszki bo kupilam w poprzedniej ciazy. Ja mam z motherhood (czy jakos tak). Poduszka swietnie mi sie sprawdzala tak od 4 do 8 miesiaca. Potem ja wywalilam bo nie dosc ze itak ciezko bylo mi sie poruszyc w lozku to z ta poduszka to juz w ogole nie moglam sie obrocic. Ogolnie fajna sprawa tylko zajmuje sporo miejsca w lozku i utrudnia przytulenie do meza i obroty z boku na bok. Pozniej przydaje sie przy dziecku, do karmienia albo jako kojec dla noworodka zeby mu milo bylo lezec jak jest taki opatulony.
    A tutaj zdjecie mojej podusi w trakcie uzytkowania przez Grzesia:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/6b45535765c1.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 07:32

Betty Boop, SyHa85, malika89, alicjaaaa, Elza :) lubią tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Czemu tak?!

Ja liczylam ze to ja bede ostatnia. A tu jeszcze Ty i Bobofrut, a jak Ty sie czujesz?

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:

Bobofrut jest bardzo bardzo dzielna. Podziwiam za decyzję o szpitalu i zabiegi. Ale pdzynajmniej sie nie meczylas tak dlugo. Kochana mam nadsieje ze bedziesz sie trzymac. A privem sluze. Zycze Tobie i sobie tez zebysmy znalazly sie za znowu na fioletowej stronie, a za jakis czas zebysmy byly sapiacymi ciezarowkami.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut

bardzo mi przykro - przytulam mocno :/
    u mnie też nie najlepiej :/
    najważniejsze, że za 2 miesiące rozpoczynasz nowe starania!

Coconue

życzę Ci z całego serca żebyś jak najszybciej wróciłą na fioletową :)

Rosax3

przeszły Ci objawy ciążowe?
    jak się czujesz kochana?

Jeśli ta ciąża mi się nie "uda" to świat mi się zawali - poważnie!
    Wiecej starań nie bedzie już nigdy....
    o zeszoroczną dzidzię starałąm się 4 lata
    Po poronieniu starania na maxa z mierzeniem temp, testami ovu wspomagaczami, monitoringiem - cuda - ciąża po 10miesiącach dopiero.
    Teraz w tej samej pracy w tym samym czasie jestem na l4 - w zeszłym roku od stycznia do końca lutego, w tym od stycznia z powodu ciąży...
    Szefostwo krzywo na mnie patrzy, bo co roku jestem w ciąży, muszą mieć zastępstwo - przyjmują nowego nauczyciela, potem go zwalniają, i masa problemów ze mną :/
    Poza tym we wsi aż huczy od plotek na mój temat - tym się najmniej przejmuje, ale przykro czasem...
    Wszyscy wszystko wiedzą, cała wieś - bo pracuje w swojej wsi w szkole i znają mnie rodzice itd, i wiedzą o ciąży od 7 tyg wszyscy już.
    Poza tym mama prosiłą mnie już abym nie zachodziłą w ciążę nigdy wiecej...
    Nie posłuchałąm, jestem w ciąży i już dowiedziałąm się, że kolejnej mojej ciąży nie wytrzyma!
    Zę w końcu coś mi się stanie, albo urodzę chore dziecko i mam odpuścić, babcia też o to prosi... boją się o moje zdrowie...
    A ja sama mam dość, i już nie wystarczy mi siły na starania - nie wiadomo ile lat - stresowanie się, mąż nie cierpi starań - bo w tedy musi czy ma ochotę czy nie! I to nie miesiąc czy dwa tylko rok lub dłużej...
    Od tej ciąży tak wiele w moim życiu zależy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 08:18

Coconue lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo_frut ważne że męża masz teraz przy sobie , przytulam ;*

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Friend Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny. Tak mi przykro.

Truskaweczka ja cały czas wierzę, że u Ciebie wszystko się pięknie ułoży. Dzidzia urosła 5 mm w ciągu dwóch dni. To serio ładnie. Moja dzidzia na usg też nie uprawia wygibasów, ale może to już kwestia charakterów? :-)

Widziałam, że ktoś pisał, że w 11 tyg 0 dni dzidzia powinna mieć min 45 mm. To nieprawda. Dzidzia może mieć tyle ile chce. Moja np. Miała 40 mm. U innych dziewczyn też widziałam podobne crl :-) 45 mm to tak mniej więcej połowa 12 tyg. Ale każda dzidzia rośnie we własnym tempie. Tym bardziej nie powinno się narzucać wartości minimum

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 09:06

Martynka30 lubi tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Dziewczyny. Tak mi przykro.

Truskaweczka ja cały czas wierzę, że u Ciebie wszystko się pięknie ułoży. Dzidzia urosła 5 mm w ciągu dwóch dni. To serio ładnie. Moja dzidzia na usg też nie uprawia wygibasów, ale może to już kwestia charakterów? :-)

Widziałam, że ktoś pisał, że w 11 tyg 0 dni dzidzia powinna mieć min 45 mm. To nieprawda. Dzidzia może mieć tyle ile chce. Moja np. Miała 40 cm. U innych dziewczyn też widziałam podobne crl :-) 45 mm to tak mniej więcej połowa 12 tyg. Ale każda dzidzia rośnie we własnym tempie. Tym bardziej nie powinno się narzucać wartości minimum

Friend święta racja, też to wczoraj pisałam :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo frut przytulam :(

Truskaweczka-nie wiem co powiedziec,smutny Twój wpis ale mam nadzieje, ze wbrew wszystkim właśnie bedzie zakonczone Happy endem czego Ci z całego serca zycze.

Ja jestem tu na forum chyba z najmłodsza ciążą, czytam wasze wpisy o prenatalnych i zazdroszcze ze juz prawie jestescie po "bezpiecznej stronie mocy". Ale po przezyciach z poprzednich lat jakos mam dystans, nie analizuje swoich zdjec, nie porównuje na kilku forach bo co mi to w zasadzie da? Na razie lekarz mówi ze wszystko sie rozwija jak nalezy i mu wierze ;) Oby tak dalej.

Życze Wam miłego dnia, uciekam do pracy teraz :)

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend, dokładnie tak,jak piszesz. U mnie w 11w3d (czyli połowa 12 tyg.) ma 4,5 cm i jest ok. Na parentingu w tych dalszych tyg nie podają już nawet wartości codziennie tylko wg. siatki centylowej tydzień - max,min i średnią.

Truskaweczka - trzymam kciuki,że będzie ok. Postaraj się skupić maksymalnie na sobie i dziecku i myśleć pozytywnie. Wiem,że to trudne. Ja po poprzedniej stracie chodziłam do psychologa,bo nie potrafiłam znaleźć nic pozytywnego... ale udało się i to mnie teraz trzyma. I mam wrażenie,że pomaga rosnąć mojemu maleństwu.

Bobo_frut - strasznie mi przykro... :-(

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczko- ja tez zycze zeby teraz Twoja historia i ciaza zakonczyla sie happy endem! :) ludzie zawsze cos gadaja i gadac beda, wiem to przykre, nie przejmuj sie tym wszystkim. Glowa i piers do gory;)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
‹‹ 293 294 295 296 297 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ