Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
fasolkarośnie wrote:Dziewczyny a ile bierzecie kwasu foliowego? Mi jeden lekarz powiedział, że Folik 1 tab. 0,4, a drugi, że dwie...
Ja biore jedna dziennie 0,8, jest razem z jodem i vit.B12Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi793 wrote:My juz mamy chomika nr "4", moja corka tak z nim szaleje, xe biedak nawet nie oponuje, ale moze mu sie to nawet podoba, zyje juz z nami dwa lata.. hehe;)
Ja zawsze uwielbiałam chomiki i trochę ich się przewinęło przez nasz dom. I chyab dobrze im u nas byłojak sobie przypomnę, gdy raz moja samiczka miała młode i sprezentowaliśmy kuzynostwu.. Brrr.. Chomik żył niecały tydzień - kuzyn wystawił go na słońce w akwarium! Biedaczek musiał się męczyć... Mojej mamie zrobiło się szkoda kuzyna i sprezentowała mu jeszcze jednego... Żywot podobny do pierwszego, z tym, że nie zamknęli akwarium i chomik uciekł. W trakcie poszukiwań wyleciał zza mebli, kuzynka się przestraszyła i upuściła na niego deskę, którą trzymała w rękach... No cóż, niektórym szkoda nawet zwierzęcia dać pod opiekę..
Ale my Kochane zwierzaczków do przytulania nie potrzebujemy, bo w sierpniu będziemy przytulać nasze małe niewłochate istotki! Wszystkie! A nasze aniołkowe mamy będą przytulać swoje brzuszki i szeptać do nich :-*
Truskaweczko! Na pewno będzie wszystko ok. Przykre to, że nie masz wsparcia w rodzinie, tylko Ci jeszcze mówią takie słowa... Ale pamiętaj, że zawsze masz nas! I postaramy się, żebyś myślała tylko pozytywnie! Teraz Wy z maluszkiem jesteście najważniejsi. A zwyczajów wsi się nie zmieni. Moje kuzynki to u siebie na wsi już z 10 razy były w ciąży. I wyjaśnisz takiemu, że nie ma racji? Zresztą w ogóle po co się wtrąca w czyjeś życie? Trzeba to po prostu ignorować i tyle.
Bobo frut, Kochana, strasznie mi przykro...trzymaj się dzielnie :-* my tu będziemy na Ciebie czekać i mocno dopingować!
A ja od kilku dni walczę z jakimś choróbskiem.. Przeszło z małej na mnie.. I stweirdzam, że dzieci jakoś dużo lepiej znoszą czas choroby niż dorośli, ja to bym się cały czas nad sobą użałała.. Heh.. No nic, trzeba walczyć. Gorąca herbatka, malinki i się powoli wykurujemy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 13:31
Domi793 lubi tę wiadomość
-
monirek wrote:Ja poduszke zamawialam przez empik.com. przedwc oraj zamowilam, wczoraj wyslali
Ja potrzebowałam kilka rzeczy z apteki, ale w empik też jest i na smyku.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
Część dziewczyny jestem tu nowka nie smigana jeszcze nie ogarniam dzialania stronki;) hehe pewnie nie ma co tu ogarniać
w sumie chcialam sie przywitać...
jestem w 8 tyg. Narazie srednio sie czuje, brzuszek boli, plamienie malutenskie bylo...na pogotowiu widziano krwiaczka a usg za 2tyg. Ale ogolnie staram sie nie zwariować a jest mi ciezko bo taki typ ze mnie; )
Martynka30, Dominique88, Dagmara, malika89, monirek, kaarolaa, Elza :) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczęta prosze o pilną pomoc!! jestem w 11 tyg., miałam dziś dużo załatwiania i dużo chodzenia, dopadł mnie okropny ból podbrzusza jak w trakcie miesiączki tylko silniejszy, po pół godzinie przeszedł, ale po godzinie znowu wróciło i nadal trwa - nie wiem co robić, nie mogę się za bardzo ruszać. Nie krwawię. W bardzo wczesnej ciąży miałam bóle najpewniej związane z rozciąganiem się macicicy ale dużo krótsze. Nie wiem co robić. jechać na pogotowie??
-
nietupska wrote:Dziewczęta prosze o pilną pomoc!! jestem w 11 tyg., miałam dziś dużo załatwiania i dużo chodzenia, dopadł mnie okropny ból podbrzusza jak w trakcie miesiączki tylko silniejszy, po pół godzinie przeszedł, ale po godzinie znowu wróciło i nadal trwa - nie wiem co robić, nie mogę się za bardzo ruszać. Nie krwawię. W bardzo wczesnej ciąży miałam bóle najpewniej związane z rozciąganiem się macicicy ale dużo krótsze. Nie wiem co robić. jechać na pogotowie??
Ja bym skonsultowała to z lekarzem albo pojechała na IP bo żadnych mocnych bóli w ciąży nie wolno lekceważyć.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Truskaweczko wiesz już coś? Bo ja tu jak.na.szpilkach siedzę i czekam.na.dobre wieści od Ciebie!
Kciuki trzymam!
Bobo frut - bardzo mi przykro.. Dużo siły.życzę i mocno tule
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nietupska wrote:Dziewczęta prosze o pilną pomoc!! jestem w 11 tyg., miałam dziś dużo załatwiania i dużo chodzenia, dopadł mnie okropny ból podbrzusza jak w trakcie miesiączki tylko silniejszy, po pół godzinie przeszedł, ale po godzinie znowu wróciło i nadal trwa - nie wiem co robić, nie mogę się za bardzo ruszać. Nie krwawię. W bardzo wczesnej ciąży miałam bóle najpewniej związane z rozciąganiem się macicicy ale dużo krótsze. Nie wiem co robić. jechać na pogotowie??
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNie wiem, co mi się stało, ale dwie godziny temu kupiłam detektor tętna. I już do mnie jedzie :o Wiem, że za wcześnie żeby szukać go tam, bo jest dopiero od 12 tyg., ale pewnie i tak nie będę mogła się powstrzymać. Może coś usłyszę, ten pierwszy raz
nietupska- czujesz, że Cię to niepokoi to nie trać czasu i pędź -
Jeśli ból silniejszy od miesiączkowego to ja bym pojechała na IP. Weź no spe ale ja bym nie czekała. Tak jak piszą dziewczyny może to być coś poważnego albo nie ale lepiej niech to skonsultuje lekarz. Nie wiem czy bierzesz luteinę czy duphaston jak nie to może Cię nimi obstawią.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️