Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze jedno, muszę iść do pracy
Właśnie się kapnęłam, że mój suwaczek nie idzie do przodu
Powinno być 7tydz. 6 dzień, a stanęło na dniu, w którym go ustawiłam... Wiecie dlaczego?
-
sabanek wrote:Nie widział, mam wizytę za tydzień dopiero. Normy dla ciężarnych sprawdzałam w necie, poza leukocytami wszystko idealnie.
Jakie leukocyty Ci wyszly? Ja w sumie patrzylam na normy na wynikach, teraz spojrzalam w necie na normy dla ciezarnych i leukocyty mam za niskie.... Ale gin widziala wyniki i nic nie mowilaWiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 12:39
-
Martynka30 wrote:Ja mam 15 mg, ale to z tytułu mojej mutacji MTHFR
Czytałam kiedyś artykuł w gazecie dla kobiet w ciąż, że wg najnowszych danych PTG suplementacja kwasem foliowym powinna wynosić min 0,8mg
Wg aktualnyvh zaleceń PTG 0,4 mg kwadu foliowegoMama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
fasolkarośnie wrote:A jeszcze jedno, muszę iść do pracy
Właśnie się kapnęłam, że mój suwaczek nie idzie do przodu
Powinno być 7tydz. 6 dzień, a stanęło na dniu, w którym go ustawiłam... Wiecie dlaczego?
JA widzę 7t+6dfasolkarośnie lubi tę wiadomość
[/url]
-
A ja dziś półmetek antybiotyku. . .Oddycha mi się zdecydowanie lepiej, kaszel mniejszy, chrypa co prawda ciągle spora, ale myślę, że idzie ku dobremu
brzuch dziś boli mniej, ale boli. Ale póki co bez nospy. Wydaje mi się, że to rozciąganie. Nie ma innej opcji, no nie?
Miłego dnia!
Ps- czytam o Waszych mdłościach i szczerze nie zazdroszczę . .Trzymam kciuki, żeby szybko Wam odpuściły![/url]
-
fasolkarośnie wrote:Dziewczyny a ile bierzecie kwasu foliowego? Mi jeden lekarz powiedział, że Folik 1 tab. 0,4, a drugi, że dwie...
Wcześniej łykałam kwas foliowy 5 mg.
Lekarz zwracał mi uwagę, że na obecnym etapie ciąży kwas foliowy jest bardzo ważny ze względu na intensywny rozwój maleństwa.Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
Witajcie. Ja wczoraj czułam się lepiej miałam nadzieję że koniec mdłości, nawet spokojnie mogłam wyjść na miasto pozałatwiać sprawy a dziś od rana znowu cały czas mi niedobrze, wiszę nad kibelkiem, bierze mnie na wymioty ale nie mogę nic zwrócić, tak mnie to męczy, że masakra, kilka dni temu już nerwy mi puściły, miałam dosyć i płakałam jak głupia. Później źle się z tym czułam bo przecież kocham to maleństwo i dla niego zrobiłabym wszystko.
-
nick nieaktualnyKw14tuszek wrote:Jakie leukocyty Ci wyszly? Ja w sumie patrzylam na normy na wynikach, teraz spojrzalam w necie na normy dla ciezarnych i leukocyty mam za niskie.... Ale gin widziala wyniki i nic nie mowila
7 mam, niby nie jest aż tak nisko, ale zawsze jakieś nieprawidłowości mącą w główce -
Viola27 wrote:Witajcie. Ja wczoraj czułam się lepiej miałam nadzieję że koniec mdłości, nawet spokojnie mogłam wyjść na miasto pozałatwiać sprawy a dziś od rana znowu cały czas mi niedobrze, wiszę nad kibelkiem, bierze mnie na wymioty ale nie mogę nic zwrócić, tak mnie to męczy, że masakra, kilka dni temu już nerwy mi puściły, miałam dosyć i płakałam jak głupia. Później źle się z tym czułam bo przecież kocham to maleństwo i dla niego zrobiłabym wszystko.
Ja zaliczyłam taki kryzys dwa dnie temu... Mam bardzo podobnie i życzę zdrówka.
-
nick nieaktualnyja tez Wam nie zazdroszcze tych mdlosci i wymiotow. owszem trafia mi sie czasem jakies mdlosci, ale sa lekkie do wytrzymania i najwazniejsze nie codziennie. pawia zaliczylam tylko raz i to podczas powrotu do domu, dluzsza jazda, glod i smarfon to nienajlepszy pomysl...
-
sabanek wrote:7 mam, niby nie jest aż tak nisko, ale zawsze jakieś nieprawidłowości mącą w główce
Hmm mi wyszlo 5.4 kurcze wczesniej nawet nie pomyslalam ze dla ciezarnych sa inne normy... No nic, skoro lekarka nic nie mowila to nie bede sie zamartwiac... -
http://www.aptekagemini.pl/mh-kojec-pudrowy-classic.html
Tylko przesyłka trochę trwała, bo zamawiałam w niedziele, możecie tam się też zaopatrzyć w witaminy dla kobiet w ciąży i kosmetyki w dobrych cenach.
Mi dziś przyszedł palmersi herbatka dla kobiet w ciąży
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 stycznia 2016, 13:25
kasik3307, MiMK lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz