Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynka30 wrote:Nie dokońca jest tak, ja nie miałam leżącego a mimo to musiałam wyjaśnić, przychodzi Ci takie pismo, że do czasu niewyjaśnienia nieobecności wstrzymują się z wypłatą.
To już jest nadgorliwość. Bo jesli możesz chodzić to z czego masz się tłumaczyć. Poza tym że trzeba tam zadzwonić i powiedzieć gdzie się było, durnota.
Rozumiem jak masz leżeć to sprawdzają czy leżysz a tak to co sprawdzają???
wszystko zależy od zusu i ich gorliwości na to wychodzi.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️
-
Co do tych kontroli to jak do mnie się wybiorą to na pewno pomylą drzwi i pójdą do teściowej. Do mnie jak ktos przychodź pierwsi raz to zawsze idzie tam. Nawet listonosz i kurierzy tam chodzą z moimi przesyłkami co wybitnie mnie denerwuje bo teściowa zawsze wie jak cos zamówię.
-
mmalibu wrote:Która to poduszka taka wygodna?
pozniej wstawie linka, bo teraz pisze z kom.
mmalibu lubi tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
smerfetka84 wrote:Dziewczyny długo trzeba brac luteinę?do którego tygodnia ?mi narazie lekarz nic nie mówił o odstawieniu04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
nick nieaktualnyAnia_1986 wrote:Co do tych kontroli to jak do mnie się wybiorą to na pewno pomylą drzwi i pójdą do teściowej. Do mnie jak ktos przychodź pierwsi raz to zawsze idzie tam. Nawet listonosz i kurierzy tam chodzą z moimi przesyłkami co wybitnie mnie denerwuje bo teściowa zawsze wie jak cos zamówię.
U mnie to samo... GPS źle pokazuje. Poza tym mam domek obok domu właścicieli (tak trochę schowany) i wieczny problem, mówić kurierowi by zadzwonił na telefon, a ja wyjdę, to dzwonią do bramki i przeszkadzają właścicielomAnia_1986 lubi tę wiadomość
-
Witam się po nocnym Armagedonie....
Mam grypę żołądkową. Jak mnie o 1 wzięło tak nie wyszłam z toalety do...8!!!!!!!!
Mąż tylko podawał mi coś do picia...
Wróciłam już od lekarza. Ledwo żyję.
Podobno epidemia, szczególnie wśród ciężarnych....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
sabanek wrote:U mnie to samo... GPS źle pokazuje. Poza tym mam domek obok domu właścicieli (tak trochę schowany) i wieczny problem, mówić kurierowi by zadzwonił na telefon, a ja wyjdę, to dzwonią do bramki i przeszkadzają właścicielom
U mnie to ten sam budynek z tym że do teściowej wchodzi się od przodu budynku. Nasze wejście jest schowane z tyłu i w ogóle wygląda tak jakby wchodzilo się na balkon. -
hej dziewczyny
prosze podajcie linki do tych Waszych poduszek i opiszcie co ma w środku
zastanawiam się co kupić, mam małe łóżko i duża mi nie wejdzie poprostu -
Witam serdecznie sierpniowe Mamulki:)
Od jakiegos czasu podczytuję ten wątek i postanowiłam dołączyć.
Termin na 19go sierpnia.
Dziś mam wizytę i baaaaardzo się stresuje, gdyż jestem typową panikarą... jak mnie coś boli to panikuje,że boli, a jak nie boli to też panikuje.
Jeśli chodzi o poduszki to ja dostałam od siostry takiego ogromnego rogala wypełnionego kuleczkami jest mega wygodny, a potem mozna na nim układac dziudziusia.
pozdrawiam miłego dniaElza :), monirek, malika89, Magdzia88, Pikcia, Dominique88 lubią tę wiadomość
-
Truskaweczka83 wrote:hej dziewczyny
prosze podajcie linki do tych Waszych poduszek i opiszcie co ma w środku
zastanawiam się co kupić, mam małe łóżko i duża mi nie wejdzie poprostu -
Czesc
mnie nowy tydzien przywital bolem brzucha, zastanawiam sie czy to nie pecherz. Ale bol jest znosny wiec zaakceptowalam go jako rosniecie miejsca w brzuszku dla naszego brzdąca
i ogromnym apetytem...
po moim kaszlu juz na szczescie niewiele zostali, 3 dni antybiotyku licze ze zalatwia sprawe! Duzo zdrówka Mamusie w nowym tygodniu!
opóźniona lubi tę wiadomość
[/url]
-
Rudi88 wrote:Witam serdecznie sierpniowe Mamulki:)
Od jakiegos czasu podczytuję ten wątek i postanowiłam dołączyć.
Termin na 19go sierpnia.
Dziś mam wizytę i baaaaardzo się stresuje, gdyż jestem typową panikarą... jak mnie coś boli to panikuje,że boli, a jak nie boli to też panikuje.
Jeśli chodzi o poduszki to ja dostałam od siostry takiego ogromnego rogala wypełnionego kuleczkami jest mega wygodny, a potem mozna na nim układac dziudziusia.
pozdrawiam miłego dnia
Udanej wizyty![/url]
-
Agsha wrote:Witam się po nocnym Armagedonie....
Mam grypę żołądkową. Jak mnie o 1 wzięło tak nie wyszłam z toalety do...8!!!!!!!!
Podobno epidemia, szczególnie wśród ciężarnych....
Oj biedna! Dużo zdrowka, niech Ci szybko minie!!![/url]
-
Ja byłam w czwartek u ginekologa i lekarka powiedziała mi, że najlepiej jakbym poszła na usg pomiędzy 29 stycznia a 2 lutego. U mnie będzie to początek 13 tygodnia. Podpowiedzcie jakie usg wybrać: zwykłe czy 3D? Cały dzień czytam i już nie wiem, bo jedne mamuśki piszą tak, a drugie inaczej. Pomożecie?
-
Witam kochane ciezaroweczki ;* jak sie czujecie? Mam nadzieje ze zadna z Was nie ma juz mysli a moze cos nie tak? Bo w koncu jestescie wszystkie juz prawie na malym prawdobodobienstwu utraty! Ponad lub prawie 12 tydzien to juz powinno byc wsio ok!!!!
Bylam u innego lekarza na skonsultowanie jeszcze raz czy serio musze lykac te tabletki anty. No i skonsultowalam. Lekarz mowi ze musze brac. Ale nie tak jak poprzedni ze 6 msc bo wczesniej to watpi. Powiedzial ze mam brac 2 listki tabletek bez przerwy a trzeci jak bede chciala. Mowi ze moge wziac 3 jeszcze bez przerwy ale nie musze. Najwazniejsze aby w pierwszych trzech miesiacach nie zajsc w ciaze. Po odstawieniu tabletek po tych dwoch lub trzech listkach (najlepiej trzech ale moj wybor) musze poczekac na pierwszy okres prawidlowy i zglosic sie do niego sprawdziemy czy jest jajeczkowanie jak powinno a aby ta sytuacja sie nie powtorzyla mozemy robic monitoring ovu i sprobowac zajsc w ciaze jak ovulka bedzie w lewym jajniku a nie w prawym (na prawym byla teraz ta ciaza) ale mowil ze to nie musi byc konieczne bo sytuacja moze ale nie musi sie powtorzyc.
A tabletki mam brac by moje jajniki nie pracowaly od razu by nie bylo miesiaczki i innych niepotrzebnych rzeczy po zabiegu aby jajnik zregenerowal sie na 99% nie powiedzial na 100 bo nikt nie moze byc tego pewny. Wiec pomyslalam sobie ze faktycznie wezme 3 listki bez przerwy a pozniej odczekam ten miesiac na normalny prawidlowy okres bo ten po odstawieniu nie jest okresem. Ale mozliwosc zajscia w ciaze od razu po odstawieniu a przed pierwsza prawidlowa miesiaczka jest duza i odemnie zalezy czy chce juz wtedy sie starac ale on nie dal 100% szansy ze wszystko sie uda akurat w tym miesiacu bo roznie moze sie zdarzyc ale ja nie mam myslec w ogole o tym co mogloby byc a tylko o zdrowej ciazy.Dominique88 lubi tę wiadomość
07.11.2012 Julian
Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp -
rosax3 wrote:Witam kochane ciezaroweczki ;* jak sie czujecie? Mam nadzieje ze zadna z Was nie ma juz mysli a moze cos nie tak? Bo w koncu jestescie wszystkie juz prawie na malym prawdobodobienstwu utraty! Ponad lub prawie 12 tydzien to juz powinno byc wsio ok!!!!
Bylam u innego lekarza na skonsultowanie jeszcze raz czy serio musze lykac te tabletki anty. No i skonsultowalam. Lekarz mowi ze musze brac. Ale nie tak jak poprzedni ze 6 msc bo wczesniej to watpi. Powiedzial ze mam brac 2 listki tabletek bez przerwy a trzeci jak bede chciala. Mowi ze moge wziac 3 jeszcze bez przerwy ale nie musze. Najwazniejsze aby w pierwszych trzech miesiacach nie zajsc w ciaze. Po odstawieniu tabletek po tych dwoch lub trzech listkach (najlepiej trzech ale moj wybor) musze poczekac na pierwszy okres prawidlowy i zglosic sie do niego sprawdziemy czy jest jajeczkowanie jak powinno a aby ta sytuacja sie nie powtorzyla mozemy robic monitoring ovu i sprobowac zajsc w ciaze jak ovulka bedzie w lewym jajniku a nie w prawym (na prawym byla teraz ta ciaza) ale mowil ze to nie musi byc konieczne bo sytuacja moze ale nie musi sie powtorzyc.
A tabletki mam brac by moje jajniki nie pracowaly od razu by nie bylo miesiaczki i innych niepotrzebnych rzeczy po zabiegu aby jajnik zregenerowal sie na 99% nie powiedzial na 100 bo nikt nie moze byc tego pewny. Wiec pomyslalam sobie ze faktycznie wezme 3 listki bez przerwy a pozniej odczekam ten miesiac na normalny prawidlowy okres bo ten po odstawieniu nie jest okresem. Ale mozliwosc zajscia w ciaze od razu po odstawieniu a przed pierwsza prawidlowa miesiaczka jest duza i odemnie zalezy czy chce juz wtedy sie starac ale on nie dal 100% szansy ze wszystko sie uda akurat w tym miesiacu bo roznie moze sie zdarzyc ale ja nie mam myslec w ogole o tym co mogloby byc a tylko o zdrowej ciazy.
Kochana zobaczysz jak szybko mina te 3 miesiace! Zycze Ci wszystkiego najlepszego! Ja do prenatalnych jeszcze na pewno bede schizowala, zwlaszcza przez te moje chorobsko ostatnieale pozytywne myslenie mnie nie omija! I Ciebie tez nie moze!!!
[/url]
-
Dagmara wrote:To już jest nadgorliwość. Bo jesli możesz chodzić to z czego masz się tłumaczyć. Poza tym że trzeba tam zadzwonić i powiedzieć gdzie się było, durnota.
Rozumiem jak masz leżeć to sprawdzają czy leżysz a tak to co sprawdzają???
wszystko zależy od zusu i ich gorliwości na to wychodzi.
Kochana to ja ustalam przepisy, i napisałam co znajomi przechodzili i ja.
A to czy ktoś będzie w domu czy będzie leżał to jego sprawa.
Nie ja to wymyśliłam.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Agsha wrote:Witam się po nocnym Armagedonie....
Podobno epidemia, szczególnie wśród ciężarnych....
masakra...duzo zdrowia zycze...