WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Nie dokońca jest tak, ja nie miałam leżącego a mimo to musiałam wyjaśnić, przychodzi Ci takie pismo, że do czasu niewyjaśnienia nieobecności wstrzymują się z wypłatą.

To już jest nadgorliwość. Bo jesli możesz chodzić to z czego masz się tłumaczyć. Poza tym że trzeba tam zadzwonić i powiedzieć gdzie się było, durnota.
    Rozumiem jak masz leżeć to sprawdzają czy leżysz a tak to co sprawdzają???
    wszystko zależy od zusu i ich gorliwości na to wychodzi.

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych kontroli to jak do mnie się wybiorą to na pewno pomylą drzwi i pójdą do teściowej. Do mnie jak ktos przychodź pierwsi raz to zawsze idzie tam. Nawet listonosz i kurierzy tam chodzą z moimi przesyłkami co wybitnie mnie denerwuje bo teściowa zawsze wie jak cos zamówię.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Która to poduszka taka wygodna? :)
    Motherhood, taka sama jak Pigulki i Martynki :) pozniej wstawie linka, bo teraz pisze z kom.

mmalibu lubi tę wiadomość

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • monirek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Dziewczyny długo trzeba brac luteinę?do którego tygodnia ?mi narazie lekarz nic nie mówił o odstawieniu
    Moj lekarz mówił, ze dupka bede brak do okolo 16 tygodnia a lutke w zaleznosci od tego co bedzie na usg, ale na pewno dluzej :(

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • letty Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    Dziewczyny długo trzeba brac luteinę?do którego tygodnia ?mi narazie lekarz nic nie mówił o odstawieniu

ja w pierwszej ciąży brałam do 22 tygodnia

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Co do tych kontroli to jak do mnie się wybiorą to na pewno pomylą drzwi i pójdą do teściowej. Do mnie jak ktos przychodź pierwsi raz to zawsze idzie tam. Nawet listonosz i kurierzy tam chodzą z moimi przesyłkami co wybitnie mnie denerwuje bo teściowa zawsze wie jak cos zamówię.

U mnie to samo... GPS źle pokazuje. Poza tym mam domek obok domu właścicieli (tak trochę schowany) i wieczny problem, mówić kurierowi by zadzwonił na telefon, a ja wyjdę, to dzwonią do bramki i przeszkadzają właścicielom ;)

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po nocnym Armagedonie....

Mam grypę żołądkową. Jak mnie o 1 wzięło tak nie wyszłam z toalety do...8!!!!!!!!
    Mąż tylko podawał mi coś do picia...

Wróciłam już od lekarza. Ledwo żyję.

Podobno epidemia, szczególnie wśród ciężarnych....

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    U mnie to samo... GPS źle pokazuje. Poza tym mam domek obok domu właścicieli (tak trochę schowany) i wieczny problem, mówić kurierowi by zadzwonił na telefon, a ja wyjdę, to dzwonią do bramki i przeszkadzają właścicielom ;)

U mnie to ten sam budynek z tym że do teściowej wchodzi się od przodu budynku. Nasze wejście jest schowane z tyłu i w ogóle wygląda tak jakby wchodzilo się na balkon.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    prosze podajcie linki do tych Waszych poduszek i opiszcie co ma w środku :)
    zastanawiam się co kupić, mam małe łóżko i duża mi nie wejdzie poprostu :/

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam serdecznie sierpniowe Mamulki:)

Od jakiegos czasu podczytuję ten wątek i postanowiłam dołączyć.
    Termin na 19go sierpnia.

Dziś mam wizytę i baaaaardzo się stresuje, gdyż jestem typową panikarą... jak mnie coś boli to panikuje,że boli, a jak nie boli to też panikuje.

Jeśli chodzi o poduszki to ja dostałam od siostry takiego ogromnego rogala wypełnionego kuleczkami jest mega wygodny, a potem mozna na nim układac dziudziusia.

pozdrawiam miłego dnia

Elza :), monirek, malika89, Magdzia88, Pikcia, Dominique88 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    hej dziewczyny
    prosze podajcie linki do tych Waszych poduszek i opiszcie co ma w środku :)
    zastanawiam się co kupić, mam małe łóżko i duża mi nie wejdzie poprostu :/
    Z takich mniejszych to dziewczyny polecały tą http://allegro.pl/fiki-fikuszka-poduszka-karmienia-spania-zebry-i5869727542.html

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :-) mnie nowy tydzien przywital bolem brzucha, zastanawiam sie czy to nie pecherz. Ale bol jest znosny wiec zaakceptowalam go jako rosniecie miejsca w brzuszku dla naszego brzdąca :-) i ogromnym apetytem... :-) po moim kaszlu juz na szczescie niewiele zostali, 3 dni antybiotyku licze ze zalatwia sprawe! Duzo zdrówka Mamusie w nowym tygodniu! :-)

opóźniona lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Witam serdecznie sierpniowe Mamulki:)

Od jakiegos czasu podczytuję ten wątek i postanowiłam dołączyć.
    Termin na 19go sierpnia.

Dziś mam wizytę i baaaaardzo się stresuje, gdyż jestem typową panikarą... jak mnie coś boli to panikuje,że boli, a jak nie boli to też panikuje.

Jeśli chodzi o poduszki to ja dostałam od siostry takiego ogromnego rogala wypełnionego kuleczkami jest mega wygodny, a potem mozna na nim układac dziudziusia.

pozdrawiam miłego dnia

Udanej wizyty! :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

Mam grypę żołądkową. Jak mnie o 1 wzięło tak nie wyszłam z toalety do...8!!!!!!!!

Oj biedna! Dużo zdrowka, niech Ci szybko minie!!!

• hella Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam w czwartek u ginekologa i lekarka powiedziała mi, że najlepiej jakbym poszła na usg pomiędzy 29 stycznia a 2 lutego. U mnie będzie to początek 13 tygodnia. Podpowiedzcie jakie usg wybrać: zwykłe czy 3D? Cały dzień czytam i już nie wiem, bo jedne mamuśki piszą tak, a drugie inaczej. Pomożecie?

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • rosax3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane ciezaroweczki ;* jak sie czujecie? Mam nadzieje ze zadna z Was nie ma juz mysli a moze cos nie tak? Bo w koncu jestescie wszystkie juz prawie na malym prawdobodobienstwu utraty! Ponad lub prawie 12 tydzien to juz powinno byc wsio ok!!!!

Bylam u innego lekarza na skonsultowanie jeszcze raz czy serio musze lykac te tabletki anty. No i skonsultowalam. Lekarz mowi ze musze brac. Ale nie tak jak poprzedni ze 6 msc bo wczesniej to watpi. Powiedzial ze mam brac 2 listki tabletek bez przerwy a trzeci jak bede chciala. Mowi ze moge wziac 3 jeszcze bez przerwy ale nie musze. Najwazniejsze aby w pierwszych trzech miesiacach nie zajsc w ciaze. Po odstawieniu tabletek po tych dwoch lub trzech listkach (najlepiej trzech ale moj wybor) musze poczekac na pierwszy okres prawidlowy i zglosic sie do niego sprawdziemy czy jest jajeczkowanie jak powinno a aby ta sytuacja sie nie powtorzyla mozemy robic monitoring ovu i sprobowac zajsc w ciaze jak ovulka bedzie w lewym jajniku a nie w prawym (na prawym byla teraz ta ciaza) ale mowil ze to nie musi byc konieczne bo sytuacja moze ale nie musi sie powtorzyc.
    A tabletki mam brac by moje jajniki nie pracowaly od razu by nie bylo miesiaczki i innych niepotrzebnych rzeczy po zabiegu aby jajnik zregenerowal sie na 99% nie powiedzial na 100 bo nikt nie moze byc tego pewny. Wiec pomyslalam sobie ze faktycznie wezme 3 listki bez przerwy a pozniej odczekam ten miesiac na normalny prawidlowy okres bo ten po odstawieniu nie jest okresem. Ale mozliwosc zajscia w ciaze od razu po odstawieniu a przed pierwsza prawidlowa miesiaczka jest duza i odemnie zalezy czy chce juz wtedy sie starac ale on nie dal 100% szansy ze wszystko sie uda akurat w tym miesiacu bo roznie moze sie zdarzyc ale ja nie mam myslec w ogole o tym co mogloby byc a tylko o zdrowej ciazy.

Dominique88 lubi tę wiadomość

l22n8rib255dd6pr.png
    07.11.2012 Julian
    Aniolki 13.08.2013 [*]11tc, 04.01.2016 [*]8tc cp,19.03.2016 [*]4+5tc, 22.05.2016 [*]4+6tc cp
  • SyHa85 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:

Mi lekarka mowila, ze do 12tego minimum. Wizyte mam w 13tym, zobaczymy co powie.

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rosax3 wrote:
    Witam kochane ciezaroweczki ;* jak sie czujecie? Mam nadzieje ze zadna z Was nie ma juz mysli a moze cos nie tak? Bo w koncu jestescie wszystkie juz prawie na malym prawdobodobienstwu utraty! Ponad lub prawie 12 tydzien to juz powinno byc wsio ok!!!!

Bylam u innego lekarza na skonsultowanie jeszcze raz czy serio musze lykac te tabletki anty. No i skonsultowalam. Lekarz mowi ze musze brac. Ale nie tak jak poprzedni ze 6 msc bo wczesniej to watpi. Powiedzial ze mam brac 2 listki tabletek bez przerwy a trzeci jak bede chciala. Mowi ze moge wziac 3 jeszcze bez przerwy ale nie musze. Najwazniejsze aby w pierwszych trzech miesiacach nie zajsc w ciaze. Po odstawieniu tabletek po tych dwoch lub trzech listkach (najlepiej trzech ale moj wybor) musze poczekac na pierwszy okres prawidlowy i zglosic sie do niego sprawdziemy czy jest jajeczkowanie jak powinno a aby ta sytuacja sie nie powtorzyla mozemy robic monitoring ovu i sprobowac zajsc w ciaze jak ovulka bedzie w lewym jajniku a nie w prawym (na prawym byla teraz ta ciaza) ale mowil ze to nie musi byc konieczne bo sytuacja moze ale nie musi sie powtorzyc.
    A tabletki mam brac by moje jajniki nie pracowaly od razu by nie bylo miesiaczki i innych niepotrzebnych rzeczy po zabiegu aby jajnik zregenerowal sie na 99% nie powiedzial na 100 bo nikt nie moze byc tego pewny. Wiec pomyslalam sobie ze faktycznie wezme 3 listki bez przerwy a pozniej odczekam ten miesiac na normalny prawidlowy okres bo ten po odstawieniu nie jest okresem. Ale mozliwosc zajscia w ciaze od razu po odstawieniu a przed pierwsza prawidlowa miesiaczka jest duza i odemnie zalezy czy chce juz wtedy sie starac ale on nie dal 100% szansy ze wszystko sie uda akurat w tym miesiacu bo roznie moze sie zdarzyc ale ja nie mam myslec w ogole o tym co mogloby byc a tylko o zdrowej ciazy.

Kochana zobaczysz jak szybko mina te 3 miesiace! Zycze Ci wszystkiego najlepszego! Ja do prenatalnych jeszcze na pewno bede schizowala, zwlaszcza przez te moje chorobsko ostatnie :-/ ale pozytywne myslenie mnie nie omija! I Ciebie tez nie moze!!! :-)

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    To już jest nadgorliwość. Bo jesli możesz chodzić to z czego masz się tłumaczyć. Poza tym że trzeba tam zadzwonić i powiedzieć gdzie się było, durnota.
    Rozumiem jak masz leżeć to sprawdzają czy leżysz a tak to co sprawdzają???
    wszystko zależy od zusu i ich gorliwości na to wychodzi.

Kochana to ja ustalam przepisy, i napisałam co znajomi przechodzili i ja.
    A to czy ktoś będzie w domu czy będzie leżał to jego sprawa.
    Nie ja to wymyśliłam.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Edzia;) Znajoma

Wysłany: 18 stycznia 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

masakra...duzo zdrowia zycze...

‹‹ 311 312 313 314 315 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ