Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MiMK ja tez nie widze fotki.
Ja dzis zaliczylam pierwsze badania labo dla kobiet w ciazyczyli mocz, morologia, glukoza itp. 209 zł poszło bo postanowilam ze zrobie jednak jeszcze raz HIV, toxo, grupe. jakby cos potem bylo nie tak to bym sobie tego nie darowała.
Z ta niemocą to mnie pocieszyłyscie, ze nie tylko ja ja mamDzis poniedzialek, rano musialam wstac na badania i jestem jak skowronek
Odliczam dni do soboty bo ide na usg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 09:28
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
MiMK wrote:http://www.fotosik.pl/zdjecie/usun/bQ7UnPqdGIJJRAMVQyu8hQo~94HpQr
Witam się w 10 tygodniu
Czytamy sobie z mezem zawsze w niedziele co będzie się w nowym tygodniu zmieniało u dzidzi i okazuje się ze w tym tygodniu oprócz aparatu słuchowego, zaczynają się zalążki zębów
Mój mąż słodko zapytał czy długo jeszcze zostało bo on by już chciał
Mi mój kochany bardzo pomaga, obowiązkami zawsze się dzielilismy, ale jak bardzo nie mam sił, to zrobi tez i moja cześć.
Mój gra w piłkę na telefonie ale w momencie naszego odpoczynku czyli jak robie obiad i jak zjemy, to zanim jakaś siłownia czy zakupy to w taki czas dla siebie. Nie mogę narzekać.
Czytam was czytam ale czasem zanim odpisze to już jest nowy temat i nie chcę się wtrącać a potem pisze o 3 rzeczach na raz i pewnie nikt takiej długiej treści nie czyta Hehe
U mnie -1kg dziwne bo bez wymiotów, wydaje mi się ze to tylko zasługa nie jedzenia słodyczy.
W czwartek dodam wieczorem zdjęcie dzidzi, tw końcu i ja doczekałam się wizyty serduszkowej
u mnie tez już brzuch widac ;]Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2016, 09:33
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Cześć Dziewczyny,
Ja dzisiaj rano pobiegłam zrobić tsh i ft4. W środę mam wizytę i endo i jestem aż ciekawa co tam ta ciąza na psioczyła mi w wynikach.04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
Za tydzień badanie usg. Już odliczam dni.
Niedawno u mnie w "poradzie dnia" było o snach. O tym, że często mogą śnić się koszmary albo sny bardzo autentyczny. Mam te drugie. Wstaję w nocy, bo mam wrażenie, że to co mi się przyśniło wydarzyło się naprawdę. Głupie to...
Życzę wszystkim miłego dnia! -
Z zusu Panie się nie zapowiadają, po prostu przychodzą, a jak Ciebie nie ma w domu, wstrzymują wypłacanie pieniedzy do czasu wyjaśnienia nieobecności.
Koleżanka niedawno miała, przyjechali podpisała papier i tyle.
Ja kiedyś miałam i Panie pomyliły drzwi i niby mnie nie było, ale napisałam pismo, i było oki.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyAlishia wrote:Dziewczyny które są już na L4... Czy macie kontrole z Zusu zapowiedziane czy nie? Jak tu sprawa wygląda?
Ja już 2 L4 oddawałam, ale żadnych informacji na temat kontroli mi pani w ZUSie nie podawała. Może więcej coś będą gadać jak przyznają już mi zasiłek, bo póki co to pracodawca nie spieszy się z przekazywaniem dokumentów... -
Przez 33 dni płaci Ci chorobowe pracodawca, więc ZUS wtedy raczej nie kontroluje (chyba, że poprosi go o to pracodawca). A nie wiem, czy ktoś z nas jest dłużej na L4 w tym momencie.
Ja już dzisiaj trochę spokojniejsza. Plamienia już nie ma, ale i tak nie mogę się doczekać jutrzejszego usg, żebym wiedziała, że z dzidzią wszystko ok. Wczoraj cały czas mówiłam do brzucha, że musi być on/ona silny/a, żeby z nami zostać do końca tych 9 miesięcy. -
nick nieaktualnyMartynka30 wrote:Z zusu Panie się nie zapowiadają, po prostu przychodzą, a jak Ciebie nie ma w domu, wstrzymują wypłacanie pieniedzy do czasu wyjaśnienia nieobecności.
Koleżanka niedawno miała, przyjechali podpisała papier i tyle.
Ja kiedyś miałam i Panie pomyliły drzwi i niby mnie nie było, ale napisałam pismo, i było oki.
To były kontrole w ciąży rozumiem? Te kontrole to też chyba zależą od oddziału ZUSu, co nie? Jesteś z dużego miasta czy małej miejscowości? -
Kontrola zusu na l4 w ciazy? Przeciez kobieta w ciazy moze chodzic, nie musi siedziec w domu. Jak jest kod. Ze moze chodzic to nie musi byc w domu04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Dokładnie zależy od kodu. Jeśli jest normalne zwolnienie to stsierdza ono niezdolność do pracy ale nie ma nakazu leżenia. Chyba że wpisze kod że musisz leżeć to musisz być w domu.
Ja w pierwszej ciąży miałam zwolnienie że musiałam leżeć a jak się poprawiło to zmienili mi na zwykłe zwolnienie.
Czasem sprawdzają w zakładzie pracy jaką masz umowę i czy napewno nie możesz pracowac, ale jedt to raczej problem pracodawcy bo musi się tłumaczyć czemu nie dosfosował warunków pracy pod cięzarną.
Córka 2012👱♀️
Córka 2014👩💼
Syn 2016 👱♂️