X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm no ciekawe z ta leworecznoscia i blizniakiem..

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Mikołajkowa66 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    u mnie tez pojawia sie delikatna linia od pepka w dol:)
    Ps.ciekawe jak tam Mikolajkowa, w piatek wieczorem miala jechac z mezem do szpitala i od tego czasu chyba cisza..
    Dziękuje za troskę, odpoczywam.
    Do szpitala trafiłam w piątek wieczorem, trafiłam na jakiegoś konowała, a nie lekarza. Stwierdził że dupe mu niepotrzebnie zawracam, bi wymioty w ciąży są zupełnie normalnie. Ale odmówić przyjęcia mi nie mógł. Nawadniają mnie kroplówkami, wczoraj przez cały dzień Zjadałam trzy bułeczki i zostały w żołądku. Dzisiaj dwie i tez są na swoim miejscu. Takze jakaś poprawa jest. Ale wczoraj po południu byłam w toalecie i robilam siusiu, i dostałam takiego skurczu że aż krzyczalam. Ale dzidzia wszystko w porządku.

SyHa85, Betty Boop, malika89, JRY1984, Ania_1986, celia lubią tę wiadomość

w57vikgn8cjabi6x.png[/url]
  • Edzia;) Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Moj termin na 8 sierpnia :)

monirek, JRY1984, Emma1985, Dominique88 lubią tę wiadomość

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikołajkowa66 wrote:
    Dziękuje za troskę, odpoczywam.
    Do szpitala trafiłam w piątek wieczorem, trafiłam na jakiegoś konowała, a nie lekarza. Stwierdził że dupe mu niepotrzebnie zawracam, bi wymioty w ciąży są zupełnie normalnie. Ale odmówić przyjęcia mi nie mógł. Nawadniają mnie kroplówkami, wczoraj przez cały dzień Zjadałam trzy bułeczki i zostały w żołądku. Dzisiaj dwie i tez są na swoim miejscu. Takze jakaś poprawa jest. Ale wczoraj po południu byłam w toalecie i robilam siusiu, i dostałam takiego skurczu że aż krzyczalam. Ale dzidzia wszystko w porządku.

Dobrze, ze dajesz znac:) najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze i dobrze, ze juz cos zostaje w zoladku;) wszystkiego dobrego:)

Julia, 10 latek
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zrobiłam sobie smoothie: z jabłek, mandarynek, mleka, miodu i nasion chia. Wyszło mi bardzo słodkie i zamiast mleka mogłam dodać kefiru albo wody. Niestety kuchnie okupuje teściowa z babcią. Dzisiaj nie mam najmniejszej ochoty jej słuchać. Wpadłam więc do kuchni z naczyniem od blendera. Chlupnęłam trochę mleka, łyżka miodu, w lewą kieszeń dwie mandarynki, w prawą dwa jabłka i w długą.... :-)
    Marzę o wykończeniu naszego domu i o możliwości przygotowywania posiłków w świętym spokoju. Bez patrzenia na ręce i komentowania. (wdech. wydech)

Domi793, smerfetka84 lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Edzia;) Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przechodzę ciąże w UK. Na szczęście moglam zrobić pierwsze usg w 8 tyg w Polsce gdyz mialam urlop i moglam uslyszec bicie serduszka - niezapomniane przezycie :). Tu niestety c lub stety...rozne sa opinie...tak czesto i tak wczesnie badan sie nie robi. Moje pierwszy scan mam na 27-ego ..mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Czuje sie ksiazkowo - tzzn..ranne mdlosci..najgorsze przy myciu zebow ;), zmeczenie.. brzuszek juz pomalu rosnie. Jestem bardzo szczesliwa iz nosze pd swoim sercem zycie....ale jakze zestresowana tym faktem. Napewno mnie rozumiecie :)

celia lubi tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Edzia, ja też mam wizytę 27 :)

Edzia;) lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edzia;) wrote:
    Ja przechodzę ciąże w UK. Na szczęście moglam zrobić pierwsze usg w 8 tyg w Polsce gdyz mialam urlop i moglam uslyszec bicie serduszka - niezapomniane przezycie :). Tu niestety c lub stety...rozne sa opinie...tak czesto i tak wczesnie badan sie nie robi. Moje pierwszy scan mam na 27-ego ..mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Czuje sie ksiazkowo - tzzn..ranne mdlosci..najgorsze przy myciu zebow ;), zmeczenie.. brzuszek juz pomalu rosnie. Jestem bardzo szczesliwa iz nosze pd swoim sercem zycie....ale jakze zestresowana tym faktem. Napewno mnie rozumiecie :)

Witaj:) ja tez jestem zagranica, w Niemczech. Tu tez inaczej przechodzi sie ciaze niz w Polsce, ale w sumie jest podobnie i ok, jedynie nie robi sie tylu badan co w pl. Pozdrawiam cieplutko:)

Edzia;) lubi tę wiadomość

Julia, 10 latek
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Edzia :)

Dziewczyny mnie moja niemoc w weekendy po prostu wykancza. Jak na tygodniu musze isc do pracy to jakos daje rade ale jak przychodzi niedziela to ledwo moge glowe podniesc z poduszki. Tylko zalegam na kanapie. Śmieje sie i mowie do meza ze moze mnie "pasozytem" nazywac. Wiecie moze to głupie, ale mnie to jakos męczy. Mialam tyle planow, poukladac w szafie, napisac pamietnik-bo stanał na poczęciu i testach sikanych (a juz mam 2 usg do dodania), zadzwonic do kolezanki i nic nie zrobilam! masakra hahaha

celia lubi tę wiadomość

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko, jutro rano lece zrobic bakiecik badan.
    Czy ten mocz to ma byc z rana złapany?

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:

Tak, pierwszy mocz, środkowy strumień :)

Ja od dwóch dni ledwo żyje, męczy mnie żołądek i wymioty...najlepiej jest jak leżę i się nie ruszam :(. Do tego muszę dbać o posiłki, pamiętać o pomiarach glukozy...a mam taką ochotę na słodkie i nie mogę zjeść...Po posiłkach mam ładne wyniki, dzisiaj na czczo było 94 więc lepsze to niż ostatnie 99.Poczytałam o sposobach zbicia wysokiego cukru rano i będę próbowała bo chciałabym mieć poniżej 90. Jeszcze rok temu mieściłabym się spokojnie w normie z tą glukozą na czczo, a teraz ciągle obniżają ;-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:12

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Betty Boop Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Środkowy strumień? hehe
    To znaczy ze jak zaczne, to dopiero po chwili mam podłozyc kubeczek? Moze glupie pytanie ale nikt mi tego nie tłumaczył :P

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Środkowy strumień? hehe
    To znaczy ze jak zaczne, to dopiero po chwili mam podłozyc kubeczek? Moze glupie pytanie ale nikt mi tego nie tłumaczył :P

Dokładnie, trochę siusiasz i po chwili podkładasz kubeczek :) Chodzi o to żeby w próbce nie było tego pierwszego moczu :)

Betty Boop lubi tę wiadomość

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ogarnia niemic codziennie. Gdyby nie synek pewnie tylko bym lezala i jadla. A trzeba sie nim zajac, wyjsc na spacer, jutro przyjdzie mi za zadanie wziac probke kupy mlodego i zawiezc do laboratorium. Takze na nudy narzekac nie moge.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:45

• monika454 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty mam podobnie. Jak idę do pracy to potrafię się zmobilizować, w pracy udaje mi się myśleć konstruktywnie i czasem nawet logicznie ale gdy wracam do domu...tylko bym leżała, nawet jeść nie muszę. Ważne aby kanapa, kocyk i poduszeczki było w mej bezpośredniej odległości.
    Dziś porwaliśmy się z moim na wysiłek intelektualny. Puzzle Wasgij http://www.art-puzzle.pl/puzzle/trening-mozgu-wasgij?page=2 trzeba pomyśleć aby ułożyć :P
    ale niestety ciężko nam idzie:P

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zasypiam na siedząco... nieważne czy śpię do 6-tej czy 10-tej zawsze tak samo. No i sutki szczypią aż, robią mi się białe plamki i wypukłości na nich. Coś czuję, że maluszek nadrabia wzrost...

relg6iyem5hi69f7.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Też jutro idę :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A już myślałam,że tylko ja tak nie mogę się zmobilizować w weekend ;-)

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O,Malika! Podrzucisz namiar na poduszkę,którą kupiłaś? Zadowolona z niej jesteś? Wiem,że już o tym pisałaś,ale nie mogę znaleźć. Z góry dzięki :-)

Już znalazłam. Właśnie tą chciałam kupić ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:11

malika89 lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    O,Malika! Podrzucisz namiar na poduszkę,którą kupiłaś? Zadowolona z niej jesteś? Wiem,że już o tym pisałaś,ale nie mogę znaleźć. Z góry dzięki :-)

Już znalazłam. Właśnie tą chciałam kupić ;-)
    Fajna, przyjemna i wygooooodna :)

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
‹‹ 307 308 309 310 311 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ