Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Domi793 wrote:u mnie tez pojawia sie delikatna linia od pepka w dol:)
Ps.ciekawe jak tam Mikolajkowa, w piatek wieczorem miala jechac z mezem do szpitala i od tego czasu chyba cisza..
Do szpitala trafiłam w piątek wieczorem, trafiłam na jakiegoś konowała, a nie lekarza. Stwierdził że dupe mu niepotrzebnie zawracam, bi wymioty w ciąży są zupełnie normalnie. Ale odmówić przyjęcia mi nie mógł. Nawadniają mnie kroplówkami, wczoraj przez cały dzień Zjadałam trzy bułeczki i zostały w żołądku. Dzisiaj dwie i tez są na swoim miejscu. Takze jakaś poprawa jest. Ale wczoraj po południu byłam w toalecie i robilam siusiu, i dostałam takiego skurczu że aż krzyczalam. Ale dzidzia wszystko w porządku.
SyHa85, Betty Boop, malika89, JRY1984, Ania_1986, celia lubią tę wiadomość
[/url]
-
Mikołajkowa66 wrote:Dziękuje za troskę, odpoczywam.
Do szpitala trafiłam w piątek wieczorem, trafiłam na jakiegoś konowała, a nie lekarza. Stwierdził że dupe mu niepotrzebnie zawracam, bi wymioty w ciąży są zupełnie normalnie. Ale odmówić przyjęcia mi nie mógł. Nawadniają mnie kroplówkami, wczoraj przez cały dzień Zjadałam trzy bułeczki i zostały w żołądku. Dzisiaj dwie i tez są na swoim miejscu. Takze jakaś poprawa jest. Ale wczoraj po południu byłam w toalecie i robilam siusiu, i dostałam takiego skurczu że aż krzyczalam. Ale dzidzia wszystko w porządku.
Dobrze, ze dajesz znac:) najwazniejsze ze z dzidzia wszystko dobrze i dobrze, ze juz cos zostaje w zoladku;) wszystkiego dobrego:)Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Właśnie zrobiłam sobie smoothie: z jabłek, mandarynek, mleka, miodu i nasion chia. Wyszło mi bardzo słodkie i zamiast mleka mogłam dodać kefiru albo wody. Niestety kuchnie okupuje teściowa z babcią. Dzisiaj nie mam najmniejszej ochoty jej słuchać. Wpadłam więc do kuchni z naczyniem od blendera. Chlupnęłam trochę mleka, łyżka miodu, w lewą kieszeń dwie mandarynki, w prawą dwa jabłka i w długą....
Marzę o wykończeniu naszego domu i o możliwości przygotowywania posiłków w świętym spokoju. Bez patrzenia na ręce i komentowania. (wdech. wydech)Domi793, smerfetka84 lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Ja przechodzę ciąże w UK. Na szczęście moglam zrobić pierwsze usg w 8 tyg w Polsce gdyz mialam urlop i moglam uslyszec bicie serduszka - niezapomniane przezycie
. Tu niestety c lub stety...rozne sa opinie...tak czesto i tak wczesnie badan sie nie robi. Moje pierwszy scan mam na 27-ego ..mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Czuje sie ksiazkowo - tzzn..ranne mdlosci..najgorsze przy myciu zebow
, zmeczenie.. brzuszek juz pomalu rosnie. Jestem bardzo szczesliwa iz nosze pd swoim sercem zycie....ale jakze zestresowana tym faktem. Napewno mnie rozumiecie
celia lubi tę wiadomość
-
Edzia;) wrote:Ja przechodzę ciąże w UK. Na szczęście moglam zrobić pierwsze usg w 8 tyg w Polsce gdyz mialam urlop i moglam uslyszec bicie serduszka - niezapomniane przezycie
. Tu niestety c lub stety...rozne sa opinie...tak czesto i tak wczesnie badan sie nie robi. Moje pierwszy scan mam na 27-ego ..mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze. Czuje sie ksiazkowo - tzzn..ranne mdlosci..najgorsze przy myciu zebow
, zmeczenie.. brzuszek juz pomalu rosnie. Jestem bardzo szczesliwa iz nosze pd swoim sercem zycie....ale jakze zestresowana tym faktem. Napewno mnie rozumiecie
Witaj:) ja tez jestem zagranica, w Niemczech. Tu tez inaczej przechodzi sie ciaze niz w Polsce, ale w sumie jest podobnie i ok, jedynie nie robi sie tylu badan co w pl. Pozdrawiam cieplutko:)Edzia;) lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Witaj Edzia
Dziewczyny mnie moja niemoc w weekendy po prostu wykancza. Jak na tygodniu musze isc do pracy to jakos daje rade ale jak przychodzi niedziela to ledwo moge glowe podniesc z poduszki. Tylko zalegam na kanapie. Śmieje sie i mowie do meza ze moze mnie "pasozytem" nazywac. Wiecie moze to głupie, ale mnie to jakos męczy. Mialam tyle planow, poukladac w szafie, napisac pamietnik-bo stanał na poczęciu i testach sikanych (a juz mam 2 usg do dodania), zadzwonic do kolezanki i nic nie zrobilam! masakra hahaha
celia lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Betty Boop wrote:Mam pytanko, jutro rano lece zrobic bakiecik badan.
Czy ten mocz to ma byc z rana złapany?
Tak, pierwszy mocz, środkowy strumień
Ja od dwóch dni ledwo żyje, męczy mnie żołądek i wymioty...najlepiej jest jak leżę i się nie ruszam. Do tego muszę dbać o posiłki, pamiętać o pomiarach glukozy...a mam taką ochotę na słodkie i nie mogę zjeść...Po posiłkach mam ładne wyniki, dzisiaj na czczo było 94 więc lepsze to niż ostatnie 99.Poczytałam o sposobach zbicia wysokiego cukru rano i będę próbowała bo chciałabym mieć poniżej 90. Jeszcze rok temu mieściłabym się spokojnie w normie z tą glukozą na czczo, a teraz ciągle obniżają ;-/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:12
Luteina 100mg x 2
-
Betty Boop wrote:Środkowy strumień? hehe
To znaczy ze jak zaczne, to dopiero po chwili mam podłozyc kubeczek? Moze glupie pytanie ale nikt mi tego nie tłumaczył
Dokładnie, trochę siusiasz i po chwili podkładasz kubeczekChodzi o to żeby w próbce nie było tego pierwszego moczu
Betty Boop lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2
-
nick nieaktualnyMnie ogarnia niemic codziennie. Gdyby nie synek pewnie tylko bym lezala i jadla. A trzeba sie nim zajac, wyjsc na spacer, jutro przyjdzie mi za zadanie wziac probke kupy mlodego i zawiezc do laboratorium. Takze na nudy narzekac nie moge.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 17:45
-
Betty mam podobnie. Jak idę do pracy to potrafię się zmobilizować, w pracy udaje mi się myśleć konstruktywnie i czasem nawet logicznie ale gdy wracam do domu...tylko bym leżała, nawet jeść nie muszę. Ważne aby kanapa, kocyk i poduszeczki było w mej bezpośredniej odległości.
Dziś porwaliśmy się z moim na wysiłek intelektualny. Puzzle Wasgij http://www.art-puzzle.pl/puzzle/trening-mozgu-wasgij?page=2 trzeba pomyśleć aby ułożyć
ale niestety ciężko nam idzie:P
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
O,Malika! Podrzucisz namiar na poduszkę,którą kupiłaś? Zadowolona z niej jesteś? Wiem,że już o tym pisałaś,ale nie mogę znaleźć. Z góry dzięki
Już znalazłam. Właśnie tą chciałam kupićWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 20:11
malika89 lubi tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
beza_cytrynowa wrote:O,Malika! Podrzucisz namiar na poduszkę,którą kupiłaś? Zadowolona z niej jesteś? Wiem,że już o tym pisałaś,ale nie mogę znaleźć. Z góry dzięki
Już znalazłam. Właśnie tą chciałam kupićSynek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.