Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › W ciąży - ogólne › Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesypiam całą noc bez odwiedzania toalety.

My o ciąży dopiero mówimy po prenatalnym usg, czyli 25 stycznia. Oczywiście jeśli wszystko będzie dobrze.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero w lutym jak odwiedzimy rodzicow na jakis weekend i tez bedzie po prenatalnych powiemy. Chociaz maz mowi ze jak 24 tc minie to powie bo sie boi powtórki z poprzedniej ciazy.

Ja wczoraj mialam mala rewulecje zoladkowa. Wydaje mi sie ze to po grzybach w occie. Jak w czasie kapieli zaczelo mi jeździć w brzuchu to myslalam ze z wanny wyjsc nie zdarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:11

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Mam dylemat natury histeryczki :D W dzień babci i dziadka mówimy rodzicom o ciąży. Zastanawiam się czy dodatkowo płacić za usg żeby się upewnić ze wszystko jest dobrze..
    Choć z drugiej strony nic nie plamię, sutki mnie szczypią wręcz więc mam nadzieję ze wszystko ok...
    Widze ze masz taka sama korbę jak ja!!! Ciezko tak zyc;)))

mmalibu lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    My dopiero w lutym jak odwiedzimy rodzicow na jakis weekend i tez bedzie po prenatalnych powiemy. Chociaz maz mowi ze jak 24 tc minie to powie bo sie boi powtórki z poprzedniej ciazy.

Ja wczoraj mialam mala rewulecje zoladkowa. Wydaje mi sie ze to po grzybach w occie. Jak w czasie kapieli zaczelo mi jeździć w brzuchu to myslalam ze z wanny wyjsc nie zdarze.

A u mnie w nocy też rowolucja, tylko że jelitowa. Z 6 razy wstawałam i dalej mnie męczy. Ciekawe, czy się strułam, czy jakiś wirus... Aczkolwiek nie mam do czynienia z ludźmi ostatnio za bardzo, więc wychodzi na to, że zwykłe zatrucie. Lepiej dla maluszka :)

A mamie powiedziałam już na święta, bo i tak bym nie wytrzymała, a nadzieję mam, że z Dzidziu wszystko gra i będzie grać :) Babcia jedna moja urodziła 14 zdrowych, druga babcia 7, więc jestem spokojniejsza.
    Dostałam już wczoraj detektor, ale serduszka nie znalazłam, co mnie w sumie nie dziwi, jeszcze za wcześnie.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo liczna rodzina. Kurczę podziwiam obie babcie, ze dały rade urodzić i wychować taka gradke :)

a55a0765ad.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwe te babcie,one pewnie nie wiedziały co to beta hcg :D

relg6iyem5hi69f7.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczynki :)
    Ja nie mam problemu ze spaniem... wstałam jakieś 15 min temu.. <wstyd>
    choć i tak mam wrażenie, że nie dokońca się wyspałam. Z siusianiem to mam iż biegnę bo żółto mam w oczach, ledwo udaje mi się zdążyć na czas a tam... prawie nic... a jak już coś faktycznie jest to nie mogę już mięśniami brzucha nacisnąć na pęcherz aby szło szybciej tylko czekam i czekam.
    Sabanek-podziwiam Twoje Babcie! 14 i 7 dzieci! Niesamowite. Ciekawa jestem jak u Was święta wyglądają...
    Tak jak Malibu napisała, szczęśliwe bo nie wiedziały co to B-hcg.. Chociaż powiem Wam, że moja Mama jak była ze mną w ciąży to była u lekarza raz-pod koniec ciąży a też ponoć zdrowa jestem :P

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu83 wrote:
    Witam sie i ja z rana. Z tym spaniem w nocy to masakra pobudka o 1-2 na siku i do 3-4 kręcę się sie ; (. Tak mam od początku ciąży a najgorzej przed snem chyba z 10 razy za nim zasne ;). Właśnie pije sobie kawkę bezkofeinowa z odrobiną zwykłej . Powoli Odstawiam kawę a jest mi ciężko ,po ostatnim usg jak "mała" tak się wiercila ze nie można było zmierzyć - stwierdziłam ze kawa jednak nie służy. ;).

Ja mam odwrotnie, zasypiam dobrze , ale jak sie obudzę na siusiu to koniec 2-3 godz kręcenia z jednego boku na drugi. Albo zasypiam dopiero nad ranem .
    Dziewczyny zauważyłam, ze pępuszek mi sie zmienił

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ucięło posta . Wy tez zauważyłyscie zmianę ? A poza tym dostaje lekkich mdłości czasami .

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dzień Dobry Dziewczynki :)
    Ja nie mam problemu ze spaniem... wstałam jakieś 15 min temu.. <wstyd>
    choć i tak mam wrażenie, że nie dokońca się wyspałam. Z siusianiem to mam iż biegnę bo żółto mam w oczach, ledwo udaje mi się zdążyć na czas a tam... prawie nic... a jak już coś faktycznie jest to nie mogę już mięśniami brzucha nacisnąć na pęcherz aby szło szybciej tylko czekam i czekam.
    Sabanek-podziwiam Twoje Babcie! 14 i 7 dzieci! Niesamowite. Ciekawa jestem jak u Was święta wyglądają...
    Tak jak Malibu napisała, szczęśliwe bo nie wiedziały co to B-hcg.. Chociaż powiem Wam, że moja Mama jak była ze mną w ciąży to była u lekarza raz-pod koniec ciąży a też ponoć zdrowa jestem :P

Został tylko 1 dziadek więc już tak na święta się nie zjeżdzamy, ale pamietam jak całą rodziną grali w karty, a my dzieciaki świrowaliśmy razem :)

Dziewczyny, pamiętam, że Martynka miała chyba problem ze znalezieniem serduszka wieczorem. Więc po nieudanej wczorajszej wieczornej próbie spróbowałam przed chwilą. I wiecie co? Znalazłam! Wspaniałe uczucie, naliczyłam ok. 170 uderzeń/minutę. Jejku a na opakowaniu jest napisane, że wykrywa od 14-16tygodnia. :)

A co do pępka- ja mam wciśnięty w środek, więc chyba nie wyskoczy? :)

Martynka30, monirek lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek super wiadomość :) szukajcie a znajdziecie :)

U mnie zaczyna się pojawiać pionowa linia od spojenia do pępka, na razie jest blada, ale mąż ją też widzi, to chyba linia nigra :)

malika89 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodzila 6 dzieci w tym blizniaki. Ja zawsze myslalam ze nie bede miala problemow z ciaza, bo w koncu mama ridzila bez problemow. I co 2 poronienia i porod przedwczesny, boje sie jak bedzie teraz...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A serduszko najlepiej słuchać po sniadaniu, dzidzia najedzona i radosna, wieczorem ciężko znaleźć, bo albo śpi, albo przekreciła się tak, że uniemożliwia znalezienie :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Sabanek super wiadomość :) szukajcie a znajdziecie :)
    U mnie zaczyna się pojawiać pionowa linia od spojenia do pępka, na razie jest blada, ale mąż ją też widzi, to chyba linia nigra :)

u mnie tez pojawia sie delikatna linia od pepka w dol:)
    Ps.ciekawe jak tam Mikolajkowa, w piatek wieczorem miala jechac z mezem do szpitala i od tego czasu chyba cisza..

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co wyczytałam na dzidziusiowo.pl. Ciekawe ile w tym prawdy...

Ciąża mnoga - dwunasty tydzień ciąży
    Udowodniono, że w rzadkich przypadkach bliźnięta jednojajowe mogą urodzić się jako swoje lustrzane odbicia. Wówczas jedno jest prawo, a drugie lewo ręczne. Dzieje się tak, bo do podziału komórki jajowej dochodzi późno (około 10 dnia po zapłodnieniu), gdy ta w pewien sposób 'ustaliła' już gdzie jest prawa, a gdzie lewa strona. Badania pokazują, że większość leworęcznych jedynaków miała w życiu płodowym bliźniaka.

malika89 lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cichu liczę, że te nasze dzieciaczki jak dorosną to nam powiedzą "mama,Ty to jednak jesteś panikara,ja się tam dobrze mialam/em" :))

Domi793, malika89 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Udowodniono, że w rzadkich przypadkach bliźnięta jednojajowe mogą urodzić się jako swoje lustrzane odbicia. Wówczas jedno jest prawo, a drugie lewo ręczne. Dzieje się tak, bo do podziału komórki jajowej dochodzi późno (około 10 dnia po zapłodnieniu), gdy ta w pewien sposób 'ustaliła' już gdzie jest prawa, a gdzie lewa strona. Badania pokazują, że większość leworęcznych jedynaków miała w życiu płodowym bliźniaka.
    Ciekawe:) Ja jestem leworeczna...może nie byłam na początku sama..

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Narzeczony mojej kuzynki jest leworęczny i w rzeczywistości miał bliźniaka i wiem, że właśnie na początku ciąży obumarł.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna ciekawostka. Ciekawe czy coś w tym jest czy to tylko teoria....

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

To prawda ja o tym ogladalam kiedys film dokumentalny o bliznietach jednojajowych i o ludzich leworecznych.

‹‹ ‹ 306 307 308 309 310 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Dlaczego skład Prenasolu to odpowiedź na potrzeby przyszłej mamy?

Ciąża to czas, w którym zapotrzebowanie na konkretne składniki odżywcze gwałtownie rośnie. Przyszła mama musi dostarczyć je nie tylko sobie, ale przede wszystkim rozwijającemu się maluchowi. Niestety, współczesna dieta często nie wystarcza, by pokryć te zwiększone potrzeby. Właśnie dlatego Polskie Towarzystwo Ginekologów i Położników (PTGiP) przygotowało konkretne rekomendacje dotyczące dodatkowego wsparcia organizmu. Na co warto zwrócić uwagę, wybierając odpowiedni preparat? Czy każda kobieta w ciąży potrzebuje suplementów?

CZYTAJ WIĘCEJ

Akcesoria do gondoli – co warto mieć pod ręką?

Komfortowy spacer z maluchem zaczyna się od dobrze dobranych akcesoriów do gondoli. Sprawdź, co naprawdę warto mieć pod ręką, by zadbać o wygodę i bezpieczeństwo dziecka.      

CZYTAJ WIĘCEJ