WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przesypiam całą noc bez odwiedzania toalety.

My o ciąży dopiero mówimy po prenatalnym usg, czyli 25 stycznia. Oczywiście jeśli wszystko będzie dobrze.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dopiero w lutym jak odwiedzimy rodzicow na jakis weekend i tez bedzie po prenatalnych powiemy. Chociaz maz mowi ze jak 24 tc minie to powie bo sie boi powtórki z poprzedniej ciazy.

Ja wczoraj mialam mala rewulecje zoladkowa. Wydaje mi sie ze to po grzybach w occie. Jak w czasie kapieli zaczelo mi jeździć w brzuchu to myslalam ze z wanny wyjsc nie zdarze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2016, 11:11

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Mam dylemat natury histeryczki :D W dzień babci i dziadka mówimy rodzicom o ciąży. Zastanawiam się czy dodatkowo płacić za usg żeby się upewnić ze wszystko jest dobrze..
    Choć z drugiej strony nic nie plamię, sutki mnie szczypią wręcz więc mam nadzieję ze wszystko ok...
    Widze ze masz taka sama korbę jak ja!!! Ciezko tak zyc;)))

mmalibu lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    My dopiero w lutym jak odwiedzimy rodzicow na jakis weekend i tez bedzie po prenatalnych powiemy. Chociaz maz mowi ze jak 24 tc minie to powie bo sie boi powtórki z poprzedniej ciazy.

Ja wczoraj mialam mala rewulecje zoladkowa. Wydaje mi sie ze to po grzybach w occie. Jak w czasie kapieli zaczelo mi jeździć w brzuchu to myslalam ze z wanny wyjsc nie zdarze.

A u mnie w nocy też rowolucja, tylko że jelitowa. Z 6 razy wstawałam i dalej mnie męczy. Ciekawe, czy się strułam, czy jakiś wirus... Aczkolwiek nie mam do czynienia z ludźmi ostatnio za bardzo, więc wychodzi na to, że zwykłe zatrucie. Lepiej dla maluszka :)

A mamie powiedziałam już na święta, bo i tak bym nie wytrzymała, a nadzieję mam, że z Dzidziu wszystko gra i będzie grać :) Babcia jedna moja urodziła 14 zdrowych, druga babcia 7, więc jestem spokojniejsza.
    Dostałam już wczoraj detektor, ale serduszka nie znalazłam, co mnie w sumie nie dziwi, jeszcze za wcześnie.

• kata89 Ekspertka

Wysłany: 17 stycznia 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To bardzo liczna rodzina. Kurczę podziwiam obie babcie, ze dały rade urodzić i wychować taka gradke :)

a55a0765ad.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczęśliwe te babcie,one pewnie nie wiedziały co to beta hcg :D

relg6iyem5hi69f7.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Dziewczynki :)
    Ja nie mam problemu ze spaniem... wstałam jakieś 15 min temu.. <wstyd>
    choć i tak mam wrażenie, że nie dokońca się wyspałam. Z siusianiem to mam iż biegnę bo żółto mam w oczach, ledwo udaje mi się zdążyć na czas a tam... prawie nic... a jak już coś faktycznie jest to nie mogę już mięśniami brzucha nacisnąć na pęcherz aby szło szybciej tylko czekam i czekam.
    Sabanek-podziwiam Twoje Babcie! 14 i 7 dzieci! Niesamowite. Ciekawa jestem jak u Was święta wyglądają...
    Tak jak Malibu napisała, szczęśliwe bo nie wiedziały co to B-hcg.. Chociaż powiem Wam, że moja Mama jak była ze mną w ciąży to była u lekarza raz-pod koniec ciąży a też ponoć zdrowa jestem :P

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lulu83 wrote:
    Witam sie i ja z rana. Z tym spaniem w nocy to masakra pobudka o 1-2 na siku i do 3-4 kręcę się sie ; (. Tak mam od początku ciąży a najgorzej przed snem chyba z 10 razy za nim zasne ;). Właśnie pije sobie kawkę bezkofeinowa z odrobiną zwykłej . Powoli Odstawiam kawę a jest mi ciężko ,po ostatnim usg jak "mała" tak się wiercila ze nie można było zmierzyć - stwierdziłam ze kawa jednak nie służy. ;).

Ja mam odwrotnie, zasypiam dobrze , ale jak sie obudzę na siusiu to koniec 2-3 godz kręcenia z jednego boku na drugi. Albo zasypiam dopiero nad ranem .
    Dziewczyny zauważyłam, ze pępuszek mi sie zmienił

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • Ewelinaaa Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ucięło posta . Wy tez zauważyłyscie zmianę ? A poza tym dostaje lekkich mdłości czasami .

oar80tc7ofs3ajqz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monika454 wrote:
    Dzień Dobry Dziewczynki :)
    Ja nie mam problemu ze spaniem... wstałam jakieś 15 min temu.. <wstyd>
    choć i tak mam wrażenie, że nie dokońca się wyspałam. Z siusianiem to mam iż biegnę bo żółto mam w oczach, ledwo udaje mi się zdążyć na czas a tam... prawie nic... a jak już coś faktycznie jest to nie mogę już mięśniami brzucha nacisnąć na pęcherz aby szło szybciej tylko czekam i czekam.
    Sabanek-podziwiam Twoje Babcie! 14 i 7 dzieci! Niesamowite. Ciekawa jestem jak u Was święta wyglądają...
    Tak jak Malibu napisała, szczęśliwe bo nie wiedziały co to B-hcg.. Chociaż powiem Wam, że moja Mama jak była ze mną w ciąży to była u lekarza raz-pod koniec ciąży a też ponoć zdrowa jestem :P

Został tylko 1 dziadek więc już tak na święta się nie zjeżdzamy, ale pamietam jak całą rodziną grali w karty, a my dzieciaki świrowaliśmy razem :)

Dziewczyny, pamiętam, że Martynka miała chyba problem ze znalezieniem serduszka wieczorem. Więc po nieudanej wczorajszej wieczornej próbie spróbowałam przed chwilą. I wiecie co? Znalazłam! Wspaniałe uczucie, naliczyłam ok. 170 uderzeń/minutę. Jejku a na opakowaniu jest napisane, że wykrywa od 14-16tygodnia. :)

A co do pępka- ja mam wciśnięty w środek, więc chyba nie wyskoczy? :)

Martynka30, monirek lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabanek super wiadomość :) szukajcie a znajdziecie :)

U mnie zaczyna się pojawiać pionowa linia od spojenia do pępka, na razie jest blada, ale mąż ją też widzi, to chyba linia nigra :)

malika89 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama urodzila 6 dzieci w tym blizniaki. Ja zawsze myslalam ze nie bede miala problemow z ciaza, bo w koncu mama ridzila bez problemow. I co 2 poronienia i porod przedwczesny, boje sie jak bedzie teraz...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A serduszko najlepiej słuchać po sniadaniu, dzidzia najedzona i radosna, wieczorem ciężko znaleźć, bo albo śpi, albo przekreciła się tak, że uniemożliwia znalezienie :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Domi793 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Sabanek super wiadomość :) szukajcie a znajdziecie :)
    U mnie zaczyna się pojawiać pionowa linia od spojenia do pępka, na razie jest blada, ale mąż ją też widzi, to chyba linia nigra :)

u mnie tez pojawia sie delikatna linia od pepka w dol:)
    Ps.ciekawe jak tam Mikolajkowa, w piatek wieczorem miala jechac z mezem do szpitala i od tego czasu chyba cisza..

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzcie co wyczytałam na dzidziusiowo.pl. Ciekawe ile w tym prawdy...

Ciąża mnoga - dwunasty tydzień ciąży
    Udowodniono, że w rzadkich przypadkach bliźnięta jednojajowe mogą urodzić się jako swoje lustrzane odbicia. Wówczas jedno jest prawo, a drugie lewo ręczne. Dzieje się tak, bo do podziału komórki jajowej dochodzi późno (około 10 dnia po zapłodnieniu), gdy ta w pewien sposób 'ustaliła' już gdzie jest prawa, a gdzie lewa strona. Badania pokazują, że większość leworęcznych jedynaków miała w życiu płodowym bliźniaka.

malika89 lubi tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cichu liczę, że te nasze dzieciaczki jak dorosną to nam powiedzą "mama,Ty to jednak jesteś panikara,ja się tam dobrze mialam/em" :))

Domi793, malika89 lubią tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Udowodniono, że w rzadkich przypadkach bliźnięta jednojajowe mogą urodzić się jako swoje lustrzane odbicia. Wówczas jedno jest prawo, a drugie lewo ręczne. Dzieje się tak, bo do podziału komórki jajowej dochodzi późno (około 10 dnia po zapłodnieniu), gdy ta w pewien sposób 'ustaliła' już gdzie jest prawa, a gdzie lewa strona. Badania pokazują, że większość leworęcznych jedynaków miała w życiu płodowym bliźniaka.
    Ciekawe:) Ja jestem leworeczna...może nie byłam na początku sama..

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

Narzeczony mojej kuzynki jest leworęczny i w rzeczywistości miał bliźniaka i wiem, że właśnie na początku ciąży obumarł.

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajna ciekawostka. Ciekawe czy coś w tym jest czy to tylko teoria....

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka123 wrote:

To prawda ja o tym ogladalam kiedys film dokumentalny o bliznietach jednojajowych i o ludzich leworecznych.

‹‹ 306 307 308 309 310 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ