X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • tomiika Koleżanka

Wysłany: 6 grudnia 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Życzę dużo zdrowia i dopisuje się do sierpniowych mam :)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 06:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    smerfetka84 wrote:
    SyHa85 tak na szczešcie już jest dobrze no ale podobno do piatku mamy zostac ehh nie cierpie szpitali:(ale coź zrobić trzeba to trzeba
    Ja też nie jestem typem domatora ale mus to mus. Czego się nie robi dla Kropek :)

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tomiika witamy :-)

Nie zaglądałam do Was dziewczyny cały weekend, ale dobrze zobaczyć, że z Wami wszystko w porządku.

Co niektóre już nawet widziały serduszka - gratuluje! :-)

Ja czekam cierpliwie do pierwszej wizyty w pt. Trochę się boję, bo jeszcze nawet kropeczki nie widziałam. Ale... pojawiły się lekkie mdłości, których nigdy nie miałam więc odbieram to jako dobry znak.

Udanego tygodnia wszystkim oczekującym :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :))) ja dzisiaj jestem w nastroju przedświątecznym. Dobrze, że mogę zająć myśli świętami, a nie czekaniem na usg z bijącym serdesziem. Produkuję właśnie suszoną pomarańczę. Oby czas nam szybciej leciał w tym I trymestrze.

Dziewczyny jak się czujecie? O mnie jedynym objawem jest ból brzucha....

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie. Mnie od wczorajszego wieczora znowu boli krzyż no i piersi cały czas, więc jakieś objawy są.
    Nie wiem zupełnie jakiej bety mam się dzisiaj spodziewać. Przeglądając kalendarze niektóre dziewczyny w 34 dc mają po 200, a inne po 8000.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi dzis bol brzucha troche odpuscil takze jestem spokojniejsza. Ciesze sie ze moge odpoczac w domu. Tez Coconue zaczynam myslec o swietach, do 18tego zajme mysli pozytywnie! Spokojnego dnia dziewczyny!!!

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Witajcie. Mnie od wczorajszego wieczora znowu boli krzyż no i piersi cały czas, więc jakieś objawy są.
    Nie wiem zupełnie jakiej bety mam się dzisiaj spodziewać. Przeglądając kalendarze niektóre dziewczyny w 34 dc mają po 200, a inne po 8000.
    Bo sa szerokie widelki! Kochana powtorz za 2 dni i to jest najwazniejsze- czy Twoj wynik rośnie ladnie. Trzymam kciuki! Bedzie dobrze!!!!

opóźniona lubi tę wiadomość

• Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam pięknie po weekendzie :) U mnie dzisiaj piękna pogoda aż nie chce się wierzyć,że to grudzień. Jeśli chodzi o objawy to u mnie mega ból piersi,najgorzej jest w nocy w staniku bolą bez jeszcze bardziej,brak apetytu i bardzo delikatne mdłości a no i szybciej się męczę. Udanego i bezproblemowego nowego tygodnia życzę :*

SyHa85 lubi tę wiadomość

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na badanie idę po 12. Cała się trzęsę. Boję się powtórki z ostatniej ciąży. Wtedy 34 dc miałam 121. Trzy dni później poroniłam. Nie wiem jak ja przetrwam najbliższe trzy dni :(

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja idę jutro do lekarza. Będę w 5tygodniu i 6 dni ciąży. mam nadzieję że będzie dobrze

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • Daria23 Koleżanka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie po weekendzie, wszystkim życze zdrowka i dużo odpoczywajcie, nie zamartwiajac się... ;)

U mnie od wczoraj pojawiły się mdłości, chociaż nie wiem czy to właśnie to, bo czuje taki ucisk na żołądku jakby mnie ktoś pasami ściskał, do tego zgaga i dwa razy miałam takie uderzenia gorąca jak bylam na zakupach, aż mi się słabo zrobiło. Brzuch mnie przeształ pobolewac, co mnie trochę zaczyna martwić... Jutro ide na 3 badanie bety a w srode do ginekologa...
    A jak Wy się czujecie dziś?

88c5vfxmz2mg1dh1.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie objawy raz są, raz nie ma. W sobotę w końcu piersi zaczęły boleć i są bardzo wrażliwe. Cały tydzień brzuch mało bolał, czasem tylko zakuł. Od wczoraj znowu boli trochę bardziej. Macica się rozciąga. Mdłości już myślałam, że mi dały spokój, a dziś jak wzięłam kurczaka do buzi, to prawie zwymiotowałam. Każdy dzień w ciąży jest inny, w jeden dzień nie mam żadnych objawów, a w drugi jestem wykończona na maxa. W czwartek wizyta, ciekawe, czy będzie słychać serduszko. Wolę się nie nastawiać, żeby się nie rozczarować.
    Opóźniona spróbuj się jakoś zrelaksować, zająć czymś myśli. Wiem, ze łatwo się mówi, ale stres na pewno nie pomaga, a na takie wczesne poronienia i tak nie mamy wpływu. Ja przez pierwsze parę dni też chodziłam zestresowana i bałam się, że się coś stanie, ale ten stres tylko pogarszał mdłości i czułam się fatalnie. Wiadomo, że każdy objaw lub brak objawów nas martwi, ale jedyne, co możemy teraz robić to dbać o siebie i maleństwo i wierzyć, że będzie dobrze. Dużo uścisków, trzymam za Ciebie kciuki :* i za wszystkie sierpnióweczki też :)

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie :)miłego dnia:*

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Trzymam kciuki za piękne bety i udane wizyty.
    Ja planowałam dziś betę, ale coś się zebrać nie mogę... Zrobiłam ostatni test z domowych zapasów, coby nie zalegał :) i w 3 sekundy ciemna krecha :) od córci mam 4 testy na pamiątkę, to teraz też, a co! :)
    Dziś znów pół nocy się kręciłam, głowa tak bolała, a zamiast poduszki to czułam kamień... :/
    Więc poranek znów do d***...
    Mimo wszystko Wam życzę miłego dnia!

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Pigułka za słowa otuchy.
    Wyniki będę miała wieczorem.
    Pozdrawiam Dziewczynki <3

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane grunt to myśleć pozytywnie i się nie nakręcać! Musimy wierzyć, że będzie ok! A najbardziej to może naszym Kropeczkom zaszkodzić takie denerwowanie się! Ja też tak mam , że jak coś boli to się boję, a jak nie boli to jeszcze bardziej się boję hehe. Życzę nam wszystkim dużo zdrowia i wiary! :) :)

• Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Na badanie idę po 12. Cała się trzęsę. Boję się powtórki z ostatniej ciąży. Wtedy 34 dc miałam 121. Trzy dni później poroniłam. Nie wiem jak ja przetrwam najbliższe trzy dni :(
    Doskonale Cię rozumiem- ja pozytywną betę, ale małą- 34 miałam w 29 dc, a potem taka sama sytuacja, jak u Ciebie.

Teraz jestem po pozytywnym teście, ale też strach, bo a to że w 11dpo na teście Pepino o czułości 10 kreska blada, a chyba już powinna być mocna, a to coś tam... cóż. Pozostaje czekać co będzie dalej. Miłego dnia wszystkim...

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • Friend Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.... zapomniałam spytać. Czy Wy też macie pojawiający się i znikający brzuch? Wiem, że to bardziej gazy i trzymanie wody w organizmie, ale ja w niedzielę miałam brzuch jak piłka!!!

8p3ogov3mui4evm6.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak Friend ja też tak mam. Najczęściej wieczorem mamy taki wydęty brzuch, na samym dole, koło pachwin. A jak mi się sikać chce to już w ogóle.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Coconue Autorytet

Wysłany: 7 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend - niby nic sie w tych pierwszych tygodniach nie tyje, a ja już w spodnie takie obcisłe nie wchodzę. A jak już wejdę to tak mnie gniotą, że nie bardzo jestem w stanie w nich wytrzymać.

Sarayu => najważniejszy jest przyrost bety. Ja nie wierzę, że te testy pokazują dwie kreski przy 25 HCG. Robiłam betę i miałam 35 mlU/ml, a test nie chciał pokazywać kreski. Odczekaj 48 h i zrób test z porannego moczu. A jak nie jesteś w stanie wytrzymać to zrób betę i zobacz jaki będzie jej przyrost po 48 h.

Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć :)))

Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t].
‹‹ 31 32 33 34 35 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ