Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnya ja narazie nie mysle o kupnie poduchy, wczesniej nie kupilam bo do 24 tc fajnie mi sie spalo, wcale mi brzuch nie przeszkadzal, nie wiem jak byloby pozniej...teraz tez sie wstrzymam, bo moze sie okazac, ze wcale nie bedzie mi potrzebna, tak jak przewijak, stelaz pod wanienke, czy termometr do wody i inne pierdy do pielegnacji dziecka, dla mnie duzo rzeczy to niepotrzebna strata kasy...
Dere, celia lubią tę wiadomość
-
Betty Boop wrote:kaarolaa ale ładnie wygladasz, masz super figure a brzuszek leciutko odstaje w taki własnie ciążowy sposób
figura po ciazy na medal.
kaarolaa lubi tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Friend wrote:Dla dziewczyn z Warszawy, pragnących związać swoje losy ze Szpitalem na Żelaznej.
Udało mi się wczoraj zapisać na darmowy kurs szkoły rodzenia "Zosieńka", który powinno się zacząć w okolicach 27-28 tyg ciąży.
Miejsc zostało już mało (mimo, że ja zapisywałam się na przełom maja/czerwca)... moja Sis ma termin na czerwiec i jej się już nie udało zapisać na darmowy. A płatny kosztuje 600 zł!
Warunkiem jest posiadanie zameldowania w Warszawie
Kurs trwa 5 tygodni - i oczywiście jest też dla Tatusiów. Jest to nie tylko uczenie oddechów itp. Ale uczenie się obchodzenia z takim małym bejbusiem.
To tak tylko informacyjnie
Ja ostatnio będąc w swojej przychodni (z powodu opryszczki na wardze ) zauważyłam taki plakat o zajęciach dla ciężarnych z położną od 20tyg, coś na zasadzie szkoły rodzenia,indywidualne i grupowe zajęcia oczywiście darmowe, tylko trzeba należeć do przychodni. Na pewno z nich skorzystam -
kaarolaa dobrze, ze piszesz, jak bedziemy kompletowac wyposazenie dla maluchów to z góry bedziesz nam mogla poradzic co jest nieprzydatne.
Ja mam doswiadczenie z 2 dzieci, ktorymi sie opiekowalam od 6 mies do 3 lat. I nigdy nie przewijalam ich np na przewijakach-meblach. Zawsze rozkładalismy sie na łózku lub podłodze na takich materacykach.kaarolaa lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Moja ginekolog podobno pracuje w tym szpitalu w którym chcę rodzic. Podobno bo ostatnio doszly mnie słuchy że już nie mam nadzieje że to nie prawda. Z reszta spytam na następnej wizycie.
Ja chcę rodzic w szpitalu który jest gdzieś 30 km od mojego domu ale wiadomo jak mnie coś nagle złapie to tam nie dojadę i będę musiała rodzic w najbliższym.
Co do kataru to ja tez ciągle mam ale wydaje mi się że to przez suche powietrze bo i kaszel i suchość w gardle . W nocy popijam wode. -
Truskaweczka83 wrote:tu moja fotka ze wczoraj:
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e4c4ed908eb.jpg
mam mega brzucholek - mega
Mój się robi taki wieczorami:) pytałam lekarza i powiedział,że to zasługa jelit i innych narządów wewnętrzynych, które na tym etapie ciąży macica wypycha, bo dzidziek jest jeszcze za maluśki i jest nisko usadowiony ( u mnie po prawej stronie) ale to nic i tak co chwile głaszcze swoje jelitaMartynka30, kaarolaa, monirek lubią tę wiadomość
-
Betty Boop wrote:kaarolaa dobrze, ze piszesz, jak bedziemy kompletowac wyposazenie dla maluchów to z góry bedziesz nam mogla poradzic co jest nieprzydatne.
Ja mam doswiadczenie z 2 dzieci, ktorymi sie opiekowalam od 6 mies do 3 lat. I nigdy nie przewijalam ich np na przewijakach-meblach. Zawsze rozkładalismy sie na łózku lub podłodze na takich materacykach.
Ja mojego chrześniaka przewijałam na łóżku. Moja siostra uznała ze potem jak bobas będzie większy to i tak przewijak się nie nada a tak to od razu się przyzwyczai do takiej pozycji przewijania. -
Betty Boop wrote:Truskaweczka fajany brzuszek
Ja dzis sie w koncu zmobilizowalam i zrobilam pierwsze zdjecie brzucha do kolekcji. Bede tak robila co kilka tygodni i zostawie sobie na pamiątke.
to samo robię
a co do Twoich obaw doskonale Cię rozumiem. Po poronieniu ciężko nie bać się o kolejną ciążę. Ale musi być dobrze- 3mam mocno kciuki by tak było.
Widzę, że ow wózkach rozmawiacie. My też mamy upatrzony- ten morski http://www.babydesign.eu/luponew/wozki-babydesign i tak myślę- przecież ewentualna córcia też może mieć niebieski, prawda?
co do poronień, kupowania ciuszków, to ja sobie zafundowałam po stracie terapię, ale to po rozmowie ze znajomym ksiedzem, który ma bardzo psychologiczne podejście do człowieka. Dzięki jego radom stanęłam na nogi. Niedługo później kupiłam spodenki dla maluszka i patrzyłam na nie wiedząc, ze w końcu będę mamą. I 4 tygodnie po zakupie pozytywny test.
Truskaweczka- słodki brzuszek- już nie ukryjeszWiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:07
Betty Boop, celia lubią tę wiadomość
-
kaarolaa wrote:
Jej, jak ja Ci zazdrosze figuryMartynka30 lubi tę wiadomość
-
sylwiaśta159 wrote:mARTYNKA, jaki Ty wybrałaś ten detektor? Chciałabym taki co wyświetla ilość uderzeń, by mieć pewność , że to maluszek. Widziałam fajne na olx po 200 zł, nówki po 400-500 zł takie chodzą, ale Ty widziałam, że kupiłaś za 200 coś chyba nowy też z wyświetlaczem.
http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-ktg-sonoline-b-zel-baterie-i5257250220.html
Jesteśmy z mężem bardzo zadowoleni z zakupusylwiaśta159 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Rybaaaa wrote:Martynko, będzie dobrze. Mnie już trzyma od ponad tygodnia. 2 dni miałam trochę podwyższoną temp, najpierw gardło, katar, doszedł kaszel... Na gardło w ciąży zawsze brałam prenalen, tym razem psikałam tantum verde, bo prenalenu akurat w aptece nie było, a nie miałam jak latać po całym mieście. Na katar też prenalen do nosa. Obecnie czasem zakaszle, jak mnie przydusi i jedną dziurkę mi zatyka, że co chwilę smarkam. Na szczęście córce już przeszło, bo od niej się zaczęło.
Kochana szybko wracaj do zdrowia, u mnie raz lepiej raz gorzej, staram się leżeć, jak mi nie przejdzie do poniedziałku, mam wizytę we wtorek u gina swojego, to może on coś poradzi? Ale wolałabym żeby mi przeszło, ja się kuruje czosnek, prenalen syrop, herbata z cytryną lipą i miodem, rutynoscorbin.
A tak wogóle to się witamy w 13 tygodniuPierwszy raz jestem tak długo w ciąży, mam nadzieję, że tak zostanie aż do sierpnia
pigułka, malika89 lubią tę wiadomość
Martynka30 wrote:Pierwszy raz jestem tak długo w ciąży, mam nadzieję, że tak zostanie aż do sierpnia
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
pigułka wrote:Ja to już głupieję jak czytam o tych szpitalach. Chyba mam za duży wybór. Mi te o III st. referencyjności jakoś nie leżą u mnie w mieście, bo każdy tam chce rodzić i jest straszny przemiał. A ten z III i tak jest niedaleko szpitala który rozważam i wszystkie bardzo chore noworodki tam zawsze przewożą.
Wybierajac szpital do pierwszego pordu kierowalam sie glownie tym ze chce rodzic w tym samym szpitalu co ja sie urodzilampozniej jak sobie zrobilam wycieczke do niego okolo 25-26 tc to sprawdzilam ze oddzial noworodkow jest zaraz przy porodowce i to tez zadecydowalo. Jak corka lezala w inkubatorze to za kazdym razem jak sie budzila to po mnie dzwonily na karmienie i doslownie 2 minuty i bylam u corki. Takze ze wzgledu wlasnie na to chce ponownie tam rodzic, poza tym opieke mialam super i to nie byla zadna fabryka dzieci
a bylam w szpitalu tydzien z cora
-
Sarayu wrote:nie może być inaczej, po tym co przeszłaś to teraz powinan Ci natura odpłacić ekspresowym porodem w sierpniu.
Czy będzie ekspresowy to nie wiemdla mnie ważne, żeby dzidzia urodziła się zdrowa, ból się zapomina
kaarolaa lubi tę wiadomość
Ja w wyborze szpitala nie mam wyboru, u mnie w mieście jest jeden szpital
A jak poród się zacznie to wolę nie myśleć czy dojadę 60km do innego najbliższego szpitala. Wogóle mi się nie uśmiecha ten mój szpital, pamiętam traumę po 3 poronieniach, a na noworodkach są okropne baby, które tylko wrzeszczą na Ciebie jak nie umiesz się obejść z dzieckiemnie ważne czy to pierwsze dziecko czy nie.
Martynka30 wrote:Czy będzie ekspresowy to nie wiem
dla mnie ważne, żeby dzidzia urodziła się zdrowa, ból się zapomina
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:Kochana szybko wracaj do zdrowia, u mnie raz lepiej raz gorzej, staram się leżeć, jak mi nie przejdzie do poniedziałku, mam wizytę we wtorek u gina swojego, to może on coś poradzi? Ale wolałabym żeby mi przeszło, ja się kuruje czosnek, prenalen syrop, herbata z cytryną lipą i miodem, rutynoscorbin.
A tak wogóle to się witamy w 13 tygodniuPierwszy raz jestem tak długo w ciąży, mam nadzieję, że tak zostanie aż do sierpnia
Oby tak zostalo do przynajmniej 38tcMartynka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBetty Boop wrote:kaarolaa dobrze, ze piszesz, jak bedziemy kompletowac wyposazenie dla maluchów to z góry bedziesz nam mogla poradzic co jest nieprzydatne.
Ja mam doswiadczenie z 2 dzieci, ktorymi sie opiekowalam od 6 mies do 3 lat. I nigdy nie przewijalam ich np na przewijakach-meblach. Zawsze rozkładalismy sie na łózku lub podłodze na takich materacykach.naparwde duzo gadzetow w ogole nie jest nam potrzebne, tylko rynek probuje nam wmowic, ze bez termometru do wody czy jakiejs innej pierdoly przyszla mloda matka sobie nie poradzi...
celia lubi tę wiadomość
-
Sarayu wrote:no tak, to najważniejsze.
Widzę, że wybraliście imionau nas jak będzie chłopak to też będzie Tymek
mąż wybierał
Sarayu lubi tę wiadomość
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz