X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    U niektórych kobiet katar w ciąży to norma :)
    Też mam ten problem, ale u mnie problemy z zapchanym nosem zaczęły się po zabiegu prostowania przegrody. Niby po nim powinno się lepiej oddychać, a u mnie wręcz przeciwnie. Tyle, że u mnie wskazaniem nie była krzywa przegroda (choć po 2 złamaniach nosa krzywa troszkę była), a meeeega krwotoki z nosa. Przez zaplanowany zabieg czekaliśmy po ślubie z ciążą. I bardzo się z tego cieszę, bo od tego czasu problem krwawień zniknął bezpowrotnie, a jak sobie pomyślę co by się ze mną w ciąży działo... A w następnym cyklu zaszłam w pierwszą ciążę :)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Oby tak zostalo do przynajmniej 38tc :)

Wiecie co? mimo iż codziennie towarzyszy mi strach, to czuję, że tym razem będzie inaczej :)

pigułka, kasik3307, monirek, Dere, malika89, SyHa85, Lulu83 lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Wiecie co? mimo iż codziennie towarzyszy mi strach, to czuję, że tym razem będzie inaczej :)
    ja tez czuje ze ta ciaza jest silniejsza i jakos tak ja sama jestem silniejsza psychicznie i musi byc dobrze ;)

Martynka30, kasik3307 lubią tę wiadomość

• Dere Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a ja narazie nie mysle o kupnie poduchy, wczesniej nie kupilam bo do 24 tc fajnie mi sie spalo, wcale mi brzuch nie przeszkadzal, nie wiem jak byloby pozniej...teraz tez sie wstrzymam, bo moze sie okazac, ze wcale nie bedzie mi potrzebna, tak jak przewijak, stelaz pod wanienke, czy termometr do wody i inne pierdy do pielegnacji dziecka, dla mnie duzo rzeczy to niepotrzebna strata kasy...

Popieram, za duzo tego na rynku i czlowiek glupieje :) ja tez tych zbednych rzeczy nie planuje kupowac(i wczesniej tez nie mialam)

512ee1ecf0.png
  • Betty Boop Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja tez czuje ze ta ciaza jest silniejsza i jakos tak ja sama jestem silniejsza psychicznie i musi byc dobrze ;)

Ja tak samo czuje moc :) W poprzednich ciazach nie było serduszka nawet.

https://www.youtube.com/watch?v=5BSY_bsfIvk

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 12:41

<3 MARCELINA <3
    3i49krhmqkw026mb.png
    11.02. 2015 IUI (10t * )
    3.12.2015 IUI :)
  • pigułka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Wybierajac szpital do pierwszego pordu kierowalam sie glownie tym ze chce rodzic w tym samym szpitalu co ja sie urodzilam :D pozniej jak sobie zrobilam wycieczke do niego okolo 25-26 tc to sprawdzilam ze oddzial noworodkow jest zaraz przy porodowce i to tez zadecydowalo. Jak corka lezala w inkubatorze to za kazdym razem jak sie budzila to po mnie dzwonily na karmienie i doslownie 2 minuty i bylam u corki. Takze ze wzgledu wlasnie na to chce ponownie tam rodzic, poza tym opieke mialam super i to nie byla zadna fabryka dzieci :) a bylam w szpitalu tydzien z cora

U mnie jest 6 szpitali i o każdym masę pozytywów i masę negatywów. Na coś się trzeba będzie zdecydować i modlić, żeby wszystko było ok.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • monirek Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    I ja czuję ze to z tej ciazy przytule zdrowego bobasa :) do trzech razy sztuka!:)

kaarolaa lubi tę wiadomość

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • Dere Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Ja mojego chrześniaka przewijałam na łóżku. Moja siostra uznała ze potem jak bobas będzie większy to i tak przewijak się nie nada a tak to od razu się przyzwyczai do takiej pozycji przewijania.

Dokladnie, poza tym sa fajne jednorazowe (wiadomo ze wiecej razy sie wykorzysta) przewijaki z ceratka ze po uzyciu skladasz w kostke i tyle, ja uzywalam do corki od samego poczatku az do konca pieluchowania.

512ee1ecf0.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    U mnie jest 6 szpitali i o każdym masę pozytywów i masę negatywów. Na coś się trzeba będzie zdecydować i modlić, żeby wszystko było ok.

To Ty chyba ze stolicy jesteś ?

U mnie jeden szpital, następny 25km, potem 60km. Mam to szczęscie,że mojej przyjaciółki mama pracuje na oddziale noworodkowym tak w razie "w"

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Dere Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:

Swoje juz przeszlas, wystarczy!!! Teraz juz bedzie wszystko dobrze :) najwazniejsze ze czujesz ze jest dobrze

512ee1ecf0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dere wrote:
    Dokladnie, poza tym sa fajne jednorazowe (wiadomo ze wiecej razy sie wykorzysta) przewijaki z ceratka ze po uzyciu skladasz w kostke i tyle, ja uzywalam do corki od samego poczatku az do konca pieluchowania.
    my tez tylko na lozku, wanienka tez stala na lozku i bylo ok...teraz przewijamy sie na podlodze a kapiemy juz w wannie w lazience...

• Dere Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

To o wszystkim tak mozna powiedziec, najlepiej to sie po polowie ciazy przejechac do szpitala, dowiedziec sie co potrzebne do porodu co dla matki co dla dziecka, itp. Wszystko Ci wytlumacza oczywiscie jak nie bedzie wysypu porodow :D najlepiej jechac rano bo podobno najwiecej porodow zaczyna sie od popoludnia (kuzynka polozna tak mi mowila:) )

512ee1ecf0.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    To Ty chyba ze stolicy jesteś ?

U mnie jeden szpital, następny 25km, potem 60km. Mam to szczęscie,że mojej przyjaciółki mama pracuje na oddziale noworodkowym tak w razie "w"
    Ze stolicy, ale małopolski :P W Warszawie na pewno jest więcej.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    my tez tylko na lozku, wanienka tez stala na lozku i bylo ok...teraz przewijamy sie na podlodze a kapiemy juz w wannie w lazience...

Ja kąpałam na podłodze a wcześniej na stoliku z ikei :D jak skonczyla 6 mc i juz sama siedziala to juz do "dorosłej" (jak to mowi corka) sie przeniosla wanny :)

512ee1ecf0.png
  • letty Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od początku kąpaliśmy w wannie :D na początku stała wanienka w wannie a potem jak już siedziała stabilnie i pewnie czyli od 5 miesiąca normalnie w wannie :) przewijaka używamy do teraz, jedyne miejsce gdzie mała jest grzeczna przy zmianie pieluchy :P ale jak była malutka to wolałam na łóżku czy też kanapie...

wnid8ribpqlokjkp.png
    ckaivfxmzxh7kbdm.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Ze stolicy, ale małopolski :P W Warszawie na pewno jest więcej.

Kurcze ja mieszkam w przeszło 200tys mieście ( nielicząc okolicznych przyległych przedmieść)i mamy jeden szpital z oddziałem połozniczym. Może to w sumie dobrze bo jak bym miała wybór to pewnie bym się nie zdecydowała do samego porodu

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kurcze ja mieszkam w przeszło 200tys mieście ( nielicząc okolicznych przyległych przedmieść)i mamy jeden szpital z oddziałem połozniczym. Może to w sumie dobrze bo jak bym miała wybór to pewnie bym się nie zdecydowała do samego porodu
    Coś w tym jest, bo jak masz za dużo do wyboru i wszystkie mniej więcej o podobnym standardzie (jest spora konkurencja, więc szpitale zabiegają o pacjentki, chyba już wszystkie mają ładne wyremontowane oddziały,organizują dni otwarte itp) to ciężko jest się zdecydować. W 1 podoba Ci się to, a w 2 co innego, a 3 ma jeszcze inne plusy. A niestety dużo zależy od szczęścia, bo w tym samym szpitalu możesz trafić na super położną a możesz też trafić na mega francę.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a to moj z wczoraj, jeszcze nic rano nie widac, ale wieczorem jest tak wzdety ze nawet ciazko mi go wciagnac...

22cde6f0b5833f0bmed.jpg

truskaweczko u Ciebie juz powoli widac, ze tam maluszek rosnie :)

O też mam od dołu takie uwypuklenie, trochę mniejsze jeszcze :) a wieczorem...Kochana jakbym już w co najmniej 5 miesiącu była tak mnie wywala :D

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    O też mam od dołu takie uwypuklenie, trochę mniejsze jeszcze :) a wieczorem...Kochana jakbym już w co najmniej 5 miesiącu była tak mnie wywala :D
    No to ja tez brzuchol mega wieczorem i cisna mnie nawet dresy.

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    A tak wogóle to się witamy w 13 tygodniu :) Pierwszy raz jestem tak długo w ciąży, mam nadzieję, że tak zostanie aż do sierpnia :)

Oczywiście, że tak zostanie :) nie może być inaczej!! :*

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ