X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Widzę, że wybraliście imiona :) u nas jak będzie chłopak to też będzie Tymek :) mąż wybierał :)
    u mnie ja wybierałam dla synka, mąż dla córki :)

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wybierałam ja, mąż zaakceptował :)

Dominique88 lubi tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne brzuszki :) Ja nie chce zapeszać ale widzę dziś wyraźne uwypuklenie, Kruszynka rośnie, nawet brzuch mnie pobolewa. Ale serduszka nie znalazłam dziś- pewnie się tyłkiem odwrócił, bo nie lubi ;)
    Jutro o 15.15 wizytuję i zobaczę, czy grzeczny czy fika jak Wasze :)
    Mi się tak strasznie te wózki co widzę na mieście nie podobają... Ja to bym chciała hehe "terenówkę" :) A z rzeczy jakie kupię, to standard: Zwykłe łóżeczko, wanienka, wózek, nosidełko, rożek też chyba, gruszkę do nosa i ciuszki.

A planuje któraś z Was pieluchy tetrowe, czy wszystkie pampersiaki?
    Kuzynka tetrówek używa i ma takie "folijki" do zawijania do tego, i dziecko nie narzeka, ani problemów nie ma. Myślę nad tą opcją, a pampersa na wyjazd, noc, lekarza...

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    można sobie opłacić swoją ;)

Jestes pewna, ze w kazdym szpitalu?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Jestes pewna, ze w kazdym szpitalu?
    Na pewno nie w każdym.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zjadlam brokula z ziarnami i sosem czosnkowym i jestem w niebie :-) dzieciatko lubi warzywka :-)

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Śliczne brzuszki :) Ja nie chce zapeszać ale widzę dziś wyraźne uwypuklenie, Kruszynka rośnie, nawet brzuch mnie pobolewa. Ale serduszka nie znalazłam dziś- pewnie się tyłkiem odwrócił, bo nie lubi ;)
    Jutro o 15.15 wizytuję i zobaczę, czy grzeczny czy fika jak Wasze :)
    Mi się tak strasznie te wózki co widzę na mieście nie podobają... Ja to bym chciała hehe "terenówkę" :) A z rzeczy jakie kupię, to standard: Zwykłe łóżeczko, wanienka, wózek, nosidełko, rożek też chyba, gruszkę do nosa i ciuszki.

A planuje któraś z Was pieluchy tetrowe, czy wszystkie pampersiaki?
    Kuzynka tetrówek używa i ma takie "folijki" do zawijania do tego, i dziecko nie narzeka, ani problemów nie ma. Myślę nad tą opcją, a pampersa na wyjazd, noc, lekarza...

Ja słyszałam o takich pampersach z materiału oddychającego i do środka wkłada się wkład, taki wchłaniający. Ponoć dobre to jest i dzieci odparzeń nie mają. Ja nie wiem jeszcze na co się zdecydujemy. Natomiast nie wiem czy będę używała w domu chusteczki do podcierania bo skład to ma okropny i dużo dzieci ma podrażnienia przez to, a w domu można bez problemu wodą z delikatnym płynem przemyć (czy jakimś produktem do higieny dla dzieci). Ostatnio mojej koleżanki córka ma odparzenia, nic nie pomaga. Ma rok, po domu większość czasu biega teraz bez pampersa, chusteczek też już nie używają, żadne maści nic nie pomaga.
    Pamiętam jak kuzynka męża swoją córkę podcierała, robiła to szybko i chyba milion chusteczek przy tym szło...ta mała się zawsze darła wtedy ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 13:53

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Na pewno nie w każdym.
    No wlasnie :-( w tym naszym Grudziadzu na pewno nie ma takiej opcji...w lutym zaczynam wizyty w szpitalu to zaczne sie powoli orientowac jak to wszystko wyglada. Na razie czekam na prenatalne.

W ogole jak Was czytam to czuje sie kompletnie nieprzygotowana...wozkow nawet nie ogladalam jeszcze, nie mysle o porodzie, nie zastanawialam sie nad pieluchami....az mi glupio. Przez moment poczulam sie kiepska mama...ale ja boje sie tak szybko, zeby nie zapeszyc...

• Dere Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Ja słyszałam o takich pampersach z materiału oddychającego i do środka wkłada się wkład, taki wchłaniający. Ponoć dobre to jest i dzieci odparzeń nie mają. Ja nie wiem jeszcze na co się zdecydujemy. Natomiast nie wiem czy będę używała w domu chusteczki do podcierania bo skład to ma okropny i dużo dzieci ma podrażnienia przez to, a w domu można bez problemu wodą z delikatnym płynem przemyć (czy jakimś produktem do higieny dla dzieci). Ostatnio mojej koleżanki córka ma odparzenia, nic nie pomaga. Ma rok, po domu większość czasu biega teraz bez pampersa, chusteczek też już nie używają, żadne maści nic nie pomaga.
    Pamiętam jak kuzynka męża swoją córkę podcierała, robiła to szybko i chyba milion chusteczek przy tym szło...ta mała się zawsze darła wtedy ;)

A co zrobisz w markecie lub urzedzie jak bedzie kupa w pieluszce? :) Szczerze ja jestem daleko od takich zalozen, poczekaj az bedziesz miala dziecko to wtedy bedziesz decydowac a nie robic zalozenia na zapas, ktore moga Ci sie w ogole nie sprawdzic :)
    Co do chusteczek to kazde sa inne, moja corka miala alergie na chusteczki dada fioletowe, a na wszelkie zlo na skórze pomagał bephanten i sudocrem.

512ee1ecf0.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie uzywam chusteczek, tylko na wyjscia mam w torbie a w domu mam naszykowany zawsze pojemniczek z woda i waciki takie wieksze dla niemowlat. Jak grubsza sprawa to itak zazwyczaj do kabiny i przemywam delikatnym zelem. Nie wiem czy to zasluga tego ale odparzenie zdarzylo sie 3 razy, przy zabkach i boegunce i bardzo szybko sie zagoilo :-) ale teraz jeszcze sie nie zastanawiam nad takimi rzeczami, co prawda zerkam na wozki ale ogolnie to jeszcze do mnie nie dociera, ze bedzie dzidzia ;-)
    A jeszcze jak chodzi o te chusteczki to swoja droga chemia i odparzenia ale jak dla mnie to tez noewygodne wlasnie ze wzgledu na to ze musialam ich zuzywac po 10szt zeby dokladnie umyc taka mala pupke a itak mialam wrazenie ze to sie tylko rozmazuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:05

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    No wlasnie :-( w tym naszym Grudziadzu na pewno nie ma takiej opcji...w lutym zaczynam wizyty w szpitalu to zaczne sie powoli orientowac jak to wszystko wyglada. Na razie czekam na prenatalne.

W ogole jak Was czytam to czuje sie kompletnie nieprzygotowana...wozkow nawet nie ogladalam jeszcze, nie mysle o porodzie, nie zastanawialam sie nad pieluchami....az mi glupio. Przez moment poczulam sie kiepska mama...ale ja boje sie tak szybko, zeby nie zapeszyc...

Daj spokoj nie nastawiaj sie w ten sposob:) glowa do gory i mysl pozytywnie :)

512ee1ecf0.png
  • Dere Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniab91 wrote:
    Ja nie uzywam chusteczek, tylko na wyjscia mam w torbie a w domu mam naszykowany zawsze pojemniczek z woda i waciki takie wieksze dla niemowlat. Jak grubsza sprawa to itak zazwyczaj do kabiny i przemywam delikatnym zelem. Nie wiem czy to zasluga tego ale odparzenie zdarzylo sie 3 razy, przy zabkach i boegunce i bardzo szybko sie zagoilo :-) ale teraz jeszcze sie nie zastanawiam nad takimi rzeczami, co prawda zerkam na wozki ale ogolnie to jeszcze do mnie nie dociera, ze bedzie dzidzia ;-)

ja uzywalam tylko chusteczek i tez odparzen nie mialam, szczerze to mi sie wydaje ze to w malym stopniu jest zasluga chusteczek itp, a bardziej tego jak czesto sie zmienia pieluszke i jak dluga dziecko chodzi z kupa

aniab91 lubi tę wiadomość

512ee1ecf0.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

Kochana ja też jeszcze nie mysle o pieluszkach, wanienkach itp. Wózek mam, bo od siostry, Do prenatalnych nawet nie zamierzam czegokolwiek analizować i sprawdzać. Jedynie co ostatnio zrobilismy z TŻ to wyliczenie kosztów zaadaptowania obecnego składzika rzeczy róznych na pokoik dla dzidziaka :)

A co do imion to decydowalismy razem, Dla dziewczynki zgoda była niemal od razu, ale przy chłopcu ciężkie boje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2016, 14:12

SyHa85 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze u nas beda pamersy i chusteczki nawilzane. Chyba ze przytrafi sie alergia. Z Marcelim nie bylo problemow a odparzenia pojawiaja sue tylko jak ida zęby. Dla mnie pampersy i chusteczki to wygoda i srednio widze sie z kapiaca woda z wacikow i krzyczacym dzieckiem a obok drugie bedzie przeszkadzalo.... he he

Co do wozkow to tez jeszcze nie ogladalam. Lozeczko mam i normalne i turystyczne. Bede musiala tylko posciel dokupic i pewnie nowe reczniki. A co do wypeawki dla dziewczynki w sensie ciuszki to juz znajoma sie zapowiedziala ze ma po swojej zapakowane i czekaja.

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha Karola, nie jest tak zle z tymi wacikami, mam ulozone na polce, obok plastikowe pudelko z woda, zamaczam, wyciskam nad pudeleczkiem i gotowe :-) a z chusteczkami wlasnie mam problem bo mi maly wyrywa to opakowanie, wylazi mi tego cholera wie ile i sie szarpie ale to pewnie kwestia gustu i wprawy u kazdego ;-)
    My znow na imiona kompletnie nie mamy pomyslu, ale przjdzie czas i na to, ciezko bedzie cos wybrac. Moze odgapie cos od Was ;-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • mmalibu Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już jutro o 13-tej prenatalne, jezu jak ja się boję... O niczym innym od kilku dni nie myślę... Znajomi, rodzina mi składają życzenia urodzinowe, a ja w myślach tylko o przezierności karkowej :P ;/ Z drugiej strony tak się cieszę, że znów dzidzię zobaczę...

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie w kazdym. Ale wiekszosc ma tez swoje polozne, do oplacenia i "wynajecia" takie szpitalne. Moze to tez nie byla by zla opcja.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wiem ze w tym szpitalu co ja chcę rodzic jest opcja ze można oplacic położną. Wiadomo będzie bardziej przychylna ale na pewno nie będzie się ją miało na wyłączność.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniab ja mam problem z imieniem dla chlopca. No ten Ksawery to mi chyba nie podpasuje nigdy, a maz takie chce. A jak powiedzialam mezowi o Maurycym to znow on sie smieje ze juz glupoty wymyslam.

Dla dziewczynki od lat mam jedno wybrane Anastazja ewentualnie Marcjanna ale znow maz bedzie mial ale

Marceli na poczatku mial byc Sewerynem, ale w ciazy mi sie zmienilo bo doszlam do wniosku ze nazwisko mi nie pasuje do imienia. Juz sie rodzina do tego przyzwyczaila a ja im oswiadczylam ze jednak będzie Marceli...

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ttagedia z tymi imionami, niby duzo ladnych ale jak juz mysle o swoim dziecku to nic mi nie pasuje. W najgorszym przypadku bede czekac do porodu, podobno jak sie zobaczy dzidzie to imie samo przychodzi ;-) gorzej jak nie przyjdzie

pigułka lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
‹‹ 342 343 344 345 346 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ