X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa :)) a wiecie jak to z tymi plombami? Bo na zwykle szkoda mi czasu bo sie wykruszaja a te swiatloutwardzalne mam niektore juz od 10 lat...

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jak się idzie na nfz to jak się chce dobrą plombę to się dopłaca, bo nfz refunduje tylko zwykłe plomby.

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha, dzieki Martynka :)
    No to w sumie u mnie po starmu, bo moja dr przyjmowala mnie zawsze na nfz, a za plomby placilam. Myslalam, ze moze cos ugram :D

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Aha, dzieki Martynka :)
    No to w sumie u mnie po starmu, bo moja dr przyjmowala mnie zawsze na nfz, a za plomby placilam. Myslalam, ze moze cos ugram :D

Chyba aż tak dobrze nie ma.... ja kiedyś przed wizytą z ciekawości na tablicy przeczytałam co komu bezpłatnie się należy i tam była wzmianka o kobietach w ciąży i jakie bezpłatne materiały się należą, może teraz coś się zmieniło, ale wątpię bo nfz by z torbami poszedł ;)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie masz racje :)) no to w sumie nic sie nie zmienia bo nie bedac w ciazy tez mozna miec za darmo wizyte i plombe nie? :)

A ja jestem taka zla na siebie... mama wczoraj dala sloik takiego smalczyku przetopionego z cebulka czosnkiem i skwarkami zmielonymi... nie musze mowic, ze wieczorem i dzis rano chleb ten sloik i ogorki wrecz fruwaly po kuchni... :( przeciez to mialo z milion kalorii ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 09:46

SyHa85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma bardzo mi przykro.
    Teraz i ja sie boje. U mnie taki brudny sluz jest prawie codziennie a nie wiem jak wytrzymam dwa tyg w niewiedzy...

• smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)Miluśkiego dnia :):)

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Palma bardzo mi przykro.
    Teraz i ja sie boje. U mnie taki brudny sluz jest prawie codziennie a nie wiem jak wytrzymam dwa tyg w niewiedzy...
    Ale mialas lekkie krwawienia prawda? To ten brunatny sluz mozesz miec jeszcze nawet tydzien, zanim macica sie oczysci, spokojnie :) wiem bo sama tak dluuugo brudzilam po krwawieniach z fragminu...

U mnie 10 dni do wizyty... przeciez to jest straszne... wasi faceci tez tak przezywaja te wizyty? Moj juz sie mnie wczoraj pytal, czy nie pojdziemy wczesniej, tylko ze akurat wczesniej urlop ma nasza gin...

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    Palma bardzo mi przykro :(

Ja od świtu walcze ze zdwojonymi objawami ciązy, ale od poczatku. Ok 4 nad ranem obudziłam się na siku, a tu jak mnie mdłości dopadły i zawroty głowy, to ledwo do wc się doczłapałam. Poszłam zrobic sobie herbatke a tu mnie dopadło coś czego nienawidzę najbardziej na świcie: potworny i masakryczny odruch wymiotny walczyłam z tym wszytskim do 6.30. Zdążyłam się połozyć to mój wrócił z nocki i od nowa wszystko... skończyłam batalię po 8. wstałam po 9 bo mnie rewolucja żołądkowa zaatakowała. Widziełam, że tak będzie bo aż 3 dni się dobrze czułam. A do tego nie mogę słowa wypowiedziec chyba cos z krtanią. Nie mam siły :(

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej a tutaj znow zle wiadomosci, a ja sie tak boje, ze jitro uslysze cos zlego :-(
    Wspolczuje bardzo mocno, myslalam, ze na tym etapie juz nie beda sie zdazaly tutaj takie rzeczy :-(
    sylwiaśta159 wrote:
    Ale mialas lekkie krwawienia prawda? To ten brunatny sluz mozesz miec jeszcze nawet tydzien, zanim macica sie oczysci, spokojnie :) wiem bo sama tak dluuugo brudzilam po krwawieniach z fragminu...

U mnie 10 dni do wizyty... przeciez to jest straszne... wasi faceci tez tak przezywaja te wizyty? Moj juz sie mnie wczoraj pytal, czy nie pojdziemy wczesniej, tylko ze akurat wczesniej urlop ma nasza gin...
    Moj sie wizytami nie przejmuje, nawet mu przypomnialam wczoraj ze to w poniedzialek bo nie pamietal, on jest w ogole niepoprawnym optymista i do wszystkiego podchodzi na luzie i mowi, ze przeciez co ma sie stac i ze bedzie dobrze, czasem mnie strasznie to wnerwia bo czuje sie nierozumiana :-/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 10:10

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A paznokcie malujecie normalnie?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Pikcia Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma, przykro mi bardzo. Tulę mocno.
    Mnie jutro też czeka wizyta w szpitalu, tabletki i sama nie wiem, co jeszcze. Chciałabym mieć to już za sobą, a dziś jak na złość idziemy na chrzciny do siostry Męża. On jest chrzestnym; boję się jak ja to zniosę wiedząc, co jutro mnie czeka...
    Trzymajcie się dziewczyny, miłej niedzieli Wam życzę :)

km5scwa1iu8rlkuf.png

F. <3 III.2019
    M. <3 VII.2017
    K. <3 IV.2006

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj M nie dopuszcza do siebie mysli, ze cos mogloby byc nie tak. I mnie karcijak zaczynam świrowac. Ale widze ze coraz bardziej sie "przejmuje". Nie pozwala mi dzwigac (fakt, po zakupach boli mnie brzuch), każe odpoczywać, sprzata za mnie :-) i tez widze ze baaaardzo czeka na ten czwartek. Fajnego mam męża :-) chociaz wiadomo- czasami mnie wkurza na maxa. I choc sie przyzwyczailam to brakuje mi romantyzmu jakiegokolwiek eh

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pikcia wrote:
    Palma, przykro mi bardzo. Tulę mocno.
    Mnie jutro też czeka wizyta w szpitalu, tabletki i sama nie wiem, co jeszcze. Chciałabym mieć to już za sobą, a dziś jak na złość idziemy na chrzciny do siostry Męża. On jest chrzestnym; boję się jak ja to zniosę wiedząc, co jutro mnie czeka...
    Trzymajcie się dziewczyny, miłej niedzieli Wam życzę :)

Ty sie trzymaj!!!

Ania_1986 lubi tę wiadomość

• Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A paznokcie malujecie normalnie?

Ja normalnie maluje :) teraz mam nienaturalnie jak na mnie mocne, więc korzystam ;D

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robie pazurki normalnie raz w miesiacu żelem i czytalam ze to nie szkodzi.

SyHa85 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze... palma... dopiero teraz doczytalam... co ten nasz watek jest taki pechowy!!!! Bardzo mi przykro :(((((((

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he to mi tez brak romantyzmu, nie raz mu mowilam zeby cos wymyslil a on dalej nic. Jego tlumaczenie jest takie, ze nie jest z domu nauczony.
    Co do kwestii ciazy to tez jest inaczej niz w pierwszej. Wcześniej bardziej o mnie dbal; byl bardziej ugodowy, staral sie mnie nie denerwowac a teraz robi chyba wszystko zebym chodzila zla jak osa. Jak mam mdlosci to sie smieje ze przesadzam i rakie tam.
    Teraz nawet nie chce isc na usg. Jedna ciaza i jedno dziecko bardzo zmienia faceta...
    Nie powiem pomaga mi w domu ale wkurzyc sama gadka potrafi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2016, 10:25

• monika454 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Palma.. bardzo mi przykro. Trzymaj się Kochana!!!

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany Palma :( Znowu takie straszne wiadomości! Bardzo mi przykro kochana :*
    Płód obumarł w 11tyg? Dobrze widziałam na suwaczku? Straszne...

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
‹‹ 371 372 373 374 375 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ