Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Dere wrote:Mi gin mówił że leczenie zębów planować po 14tc
O nawet nie wiedziałam. W sumie mi ginekolog nie powiedziała od kiedy można. To się wstrzymam z tydzień dwa. Najwyżej na razie pójdę na kontrolę niech mi sprawdza ile tych zębów jest do leczenia.
Co do mdłości nie przypominajcie mi niedawno się uspokoiły. Juz myślałam że całkiem przeszły a wróciły jeszcze gorsze. Ale dla dzidzi zniosę wszystko -
letty wrote:Ja to Was podziwiam z tymi farbami
jestem z tych leniwych i wiem, że nie chciałoby mi się farbować włosów
Mój naturalny kolor to jasny w lato, średni w zimę brąz
i nie zmieniam
A tak w ogóle to muszę się pochwalićdziś zaliczyłam sesję i mam ferie do marca
Mi przez ciążę może się uda wrócić do naturalnego koloru -
Bylismy dzisiaj u znajomych.. rok temu ich poznalismy i sie mozna powiedziec zaprzyjaznilismy. Ja i ona razem poszalalysmy nieraz na zakupach, w Ikei itp., czesto jezdzilismy razem na rowerach. Ale od jakis dwoch miesiecy ona mnie tak strasznie denerwuje ze szok.. on jest spoko, lubie go, ale ona - tragedia. Tak ja na poczatku lubilam, myslalam ze sie mocno zaprzyjaznimy i bedzie super, a tu ona nagle zaczela sie zachowywac jakby wszystkie rozumy pozjadala, ona ma wszystko najlepsze i ona wie wszystko najlepiej, wogole same ohy i ahy, a mnie az krew zalewa..strasznie nie lubie takich osob, takiego wywyzszania sie ponad innymi itp.. i dzisijesza wizyta znowu to samo.. tak mnie wkurza ze nie mam ochoty jej ani widziec ani tym bardziej sie spotykac, on jest spoko i moj maz tez go lubi , a ona swieta zazdrosna krowa.. ot tak sobie musialam sie Wam wyzalic! Ufff Maz mowi ze za jakis czas wypada ich zaprosic do nas i az mam ciarki jak ona ma przyjsc i musze tego wysluchiwac..masakra..
s1985 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Tak Was podczytuję i poruszyłyście temat wizyt u stomatologa...
Najlepszy na wizyty i leczenie jest drugi trymestr
A jak gabinet ma kontrakt z NFZ, to leczenie kanałowe w ciąży i połogu jest bezpłatne (chodzi o wszystkie zęby).
Co do usuwania, wiadomo, że lepiej przed albo po ciąży, ale jeżeli jest taka konieczność, to dobry stomatolog powinien to zrobić. No i znieczulenia też się podaje ciężarnym pacjentkom
Pracuję w gabinecie stomatologicznym i moja kuzynka jest dentystką, więc chciałam się z Wami podzielić tymi informacjami
Pozdrawiam Was wszystkie i trzymam kciuki za każde kolejne wizytyAnia_1986, Dominique88, SyHa85, Martynka30, malika89 lubią tę wiadomość
-
Ania_1986 wrote:Domi pewnie ci zazdrości baby takie są
Moj maz mowi ze ona wlasnie chyba zazdrosna jest i dlatego.. tez tak czuje ze o zazdrosc chodzi..jezuuuu jak mnie wkurza ta dziewucha brrrr, a myslalam na poczatku ze jest taka fajna, a tu masz..taki klopschyba poczula sie razniej i pokazala swoje prawdziwe oblicze.
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Domi793 wrote:Bylismy dzisiaj u znajomych.. rok temu ich poznalismy i sie mozna powiedziec zaprzyjaznilismy. Ja i ona razem poszalalysmy nieraz na zakupach, w Ikei itp., czesto jezdzilismy razem na rowerach. Ale od jakis dwoch miesiecy ona mnie tak strasznie denerwuje ze szok.. on jest spoko, lubie go, ale ona - tragedia. Tak ja na poczatku lubilam, myslalam ze sie mocno zaprzyjaznimy i bedzie super, a tu ona nagle zaczela sie zachowywac jakby wszystkie rozumy pozjadala, ona ma wszystko najlepsze i ona wie wszystko najlepiej, wogole same ohy i ahy, a mnie az krew zalewa..strasznie nie lubie takich osob, takiego wywyzszania sie ponad innymi itp.. i dzisijesza wizyta znowu to samo.. tak mnie wkurza ze nie mam ochoty jej ani widziec ani tym bardziej sie spotykac, on jest spoko i moj maz tez go lubi , a ona swieta zazdrosna krowa.. ot tak sobie musialam sie Wam wyzalic! Ufff Maz mowi ze za jakis czas wypada ich zaprosic do nas i az mam ciarki jak ona ma przyjsc i musze tego wysluchiwac..masakra..
Kochana wiem o czym piszesz, narzeczona mojego brata jest taka i jej matka.
Wywyższają się nad wszystko, mówią wprost jacy to oni super nie są, że mają porządek w domu, że wszystko na swoim miejscu, a inni mają burdel. Jej matka to chodzi po całym mieście gębą trzepie, że jej córeczka poszła do najlepszej szkoły w Polsce, że same piątki i 6 na maturze, że jak to może być, że skoro takie ma oceny to dlaczego nie jest na 1 miejscu w Polsce...
Chwalą się wszystkim, ludzi uważają za gorszych... a na mój ślub założyła białą sukienkę- specjalnie to zrobiła. Na weselu siedziała jak ta dama nic jej nie pasowało, i zebrali się z bratem wcześniej nawet nie pożegnali się, wyszli bez słowa.Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Domi793 wrote:Moj maz mowi ze ona wlasnie chyba zazdrosna jest i dlatego.. tez tak czuje ze o zazdrosc chodzi..jezuuuu jak mnie wkurza ta dziewucha brrrr, a myslalam na poczatku ze jest taka fajna, a tu masz..taki klops
chyba poczula sie razniej i pokazala swoje prawdziwe oblicze.
Niektórzy ludzie już tacy są, ona też wcześniej była ok, a potem pokazała na co ją stać... takie osoby się nie zmienią i nawet wieść o ciąży nie zmieni, a może być jeszcze gorzej... powód np zazdrośćMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
palma wrote:Niestety wczoraj pojechałam do szpitala, płód obumarl nie było akcji serduszka,... Jestem załamana i dziś mam jakieś tabletki dopochwowe dostać. Obym nie miała lyzeczkowania
(
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
palma wrote:Niestety wczoraj pojechałam do szpitala, płód obumarl nie było akcji serduszka,... Jestem załamana i dziś mam jakieś tabletki dopochwowe dostać. Obym nie miała lyzeczkowania
(
od razu przypominaja mi się moje wczesniejsze ciąże, bądz silna :*
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Domi793 wrote:Bylismy dzisiaj u znajomych.. rok temu ich poznalismy i sie mozna powiedziec zaprzyjaznilismy. Ja i ona razem poszalalysmy nieraz na zakupach, w Ikei itp., czesto jezdzilismy razem na rowerach. Ale od jakis dwoch miesiecy ona mnie tak strasznie denerwuje ze szok.. on jest spoko, lubie go, ale ona - tragedia. Tak ja na poczatku lubilam, myslalam ze sie mocno zaprzyjaznimy i bedzie super, a tu ona nagle zaczela sie zachowywac jakby wszystkie rozumy pozjadala, ona ma wszystko najlepsze i ona wie wszystko najlepiej, wogole same ohy i ahy, a mnie az krew zalewa..strasznie nie lubie takich osob, takiego wywyzszania sie ponad innymi itp.. i dzisijesza wizyta znowu to samo.. tak mnie wkurza ze nie mam ochoty jej ani widziec ani tym bardziej sie spotykac, on jest spoko i moj maz tez go lubi , a ona swieta zazdrosna krowa.. ot tak sobie musialam sie Wam wyzalic! Ufff Maz mowi ze za jakis czas wypada ich zaprosic do nas i az mam ciarki jak ona ma przyjsc i musze tego wysluchiwac..masakra..2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
(
Bardzo współczuje
Przepraszam, że zapytam ale pojechałaś do szpitala z uwagi na to pojedyncze plamienie czy coś jeszcze wpłynęło na Twoją decyzję? -
malika89 wrote:Mój gin zabronił farbowania
Nie zmienia to faktu, że moje blond odrosty przy jasnym blondzie przestały wyglądać jak od fryzjera... Do tego siwe włosy
Zastanawiam się nad zakupem farby Biokap. Jest bez amoniaku, na naturalnych składnikach...
Używała któraś z Was?
Rany ile wy dziewczyny macie lat, że już siwe włosy? -
Martynka30 wrote:Kochana wiem o czym piszesz, narzeczona mojego brata jest taka i jej matka.
Wywyższają się nad wszystko, mówią wprost jacy to oni super nie są, że mają porządek w domu, że wszystko na swoim miejscu, a inni mają burdel. Jej matka to chodzi po całym mieście gębą trzepie, że jej córeczka poszła do najlepszej szkoły w Polsce, że same piątki i 6 na maturze, że jak to może być, że skoro takie ma oceny to dlaczego nie jest na 1 miejscu w Polsce...
Chwalą się wszystkim, ludzi uważają za gorszych... a na mój ślub założyła białą sukienkę- specjalnie to zrobiła. Na weselu siedziała jak ta dama nic jej nie pasowało, i zebrali się z bratem wcześniej nawet nie pożegnali się, wyszli bez słowa.
Tak to przykre.. normalnie bym udusila.. a co brat na to? Widzi to?
Najchetniej bym sie wymiksowala z takiej znajomosci..chociaz on jest w porzadku..np.kiedys gadalysmy o ciazy i ona mowila ze chcialaby jeszcze jedno dziecko, dziewczynke, kiedy ja zaszlam w ciaze i bylismy z tego powodu uradowano, to ona stwierdzila ze ona jednak kocha swoje zycie, male dziecko by jej wszystko pozmienialo i wogole i wogole..a i o pracy..od 1,5 roku mieszkamy w Niemczech, chodze codziennie do szkoly na kurs niemieckiego, nie jest mi latwo sie nauczyc tego jezyka, ale chodze, probuje bo kiedys chce miec tu dobra prace, mam wyksztalcenie prawnicze (prosze nie odebrac tego jako jakies chwalenie) i chcialabym kiedys pracowac tu w biurze..moze kiedys mi sie uda? Ona jest w Niemczech od 12 lat, dobrze umie gadac po niemiecku ale nie umie pisac (jak byla mala babcia z nia gadala po niemiecku i tak sie nauczyla ale bez pisowni). Tu w de sprzata. Ok praca jak praca, nie mam nic do tego. Ale kiedy uslyszala ze ja chcialabym kiedys w biurze pracowac to stwierdzila ze nie mam szans, ze przeciez nie znam jezyka itp.i ze ona to by nie chciala w biurze pracowac, ona uwielbia swoja prace! Mam termin porodu na sierpien, wczoraj powiedziala ze ona juz tak sie nie umie doczekac sierpnia bo pojada na super wakacje do Chorwacji i bedzie tak cudnie..
Sorry ze tak sie rozpisalam ale mnie tak wnerwia, ze albo nastepnym razem nie wytrzymam i cos jej powiem dosadnie albo..udusze;)Dominique88 lubi tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm