X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    \Czego ja już nie próbowałam.....
    Mleko, kakao, jedzonko srakie i owakie, kąpiel, książeczka, spacerek, wietrzę cały dzień sypialnię i LIPA :(
    To może meliska?

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja słyszałam że małe to chłopiec :-) I tętno poniżej 150 to też ponoć chłopiec :) Właśnie, najważniejsze żeby zdrowe!!!

Wiesz plemniki mogą przeżyć KILKA (!) dni.... wiec wystarczy że zaszłaś tydzień później i już wszystko się zgadza....
    Jeju spełniłyby się moje 2 marzenia ;) zdrowy chłopiec ;dzięki za taką informację na wieczór.

Ja tez polecam ciepłe mleko, i mięte.
    Może jakiś serial słyszałam że teraz znowu leci Wspaniałe stulecie i ze wieje nuda ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:00

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

Już nie możemy się doczekać !
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja słyszałam że małe to chłopiec :-) I tętno poniżej 150 to też ponoć chłopiec :) Właśnie, najważniejsze żeby zdrowe!!!

Wiesz plemniki mogą przeżyć KILKA (!) dni.... wiec wystarczy że zaszłaś tydzień później i już wszystko się zgadza....

Moja dzidzia miała ostatnio tętno 166 . To będzie dziewczynka?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Jeju spełniłyby się moje 2 marzenia ;) zdrowy chłopiec ;dzięki za taką informację na wieczór.

Ja tez polecam ciepłe mleko, i mięte.
    Może jakiś serial słyszałam że teraz znowu leci Wspaniałe stulecie i ze wieje nuda ;p

To prawda wspaniałe stulecie coraz bardziej nudne :/

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Moja dzidzia miała ostatnio tętno 166 . To będzie dziewczynka?
    Nasza miała zawsze ponad 160 i niby ma być dziewczynka.

Ania_1986 lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz to takie gdybanie.... PODOBNO tak jest z tętnem, tak czytałam. Ale cyz tak jest czy to kolejny zabobon to kto wie. Większa zagrozdka u mnie. Moje ma 150-152 tętno :D

Melisę piję...
    Miętę też...

:)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • MiMK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie ciekawe co będzie u ciebie ;)
    Jedno jest pewne, różowy śliczny Dzidź :)

Na mnie działa myśl że przed 7 trzeba wstać, wiec się żegnam, poprzekrecam się pewnie z pol godz i padne.

Miłej nocki!

pigułka, s1985 lubią tę wiadomość

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny super wieści z wizyt i śliczne dzieciaczki ;-)
    Zakochać się można :-*
    Ja się jutro w końcu czegoś mądrzejszego dowiem, bo zawsze w sumie tylko "wszystko w porządku", no i wielkość sobie mogę odczytać ze zdjęcia.
    Ja badań z krwi raczej robić nie będę, zobaczymy zresztą po usg.
    To która jutro pierwsza? Ja mam o 9:15, ale później zaraz jadę po okularki, więc dostępna pewnie będę po powrocie do domku.
    M dziś zakazał mi mówić cokolwiek o badaniach i jakichkolwiek złych rzeczach.
    Dziewczyny, radzicie, żeby dzidzia raczej rozruszać przed usg (czyt. mniamuśna czekolada :-)) czy lepiej dać mu spokój? :-)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa, a mi się wczoraj śnił mały fajfusek ;-P zobaczymy czy sen był proroczy, choć dla mnie nie ma to żadnego znaczenia.

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Faktycznie ciekawe co będzie u ciebie ;)
    Jedno jest pewne, różowy śliczny Dzidź :)

Na mnie działa myśl że przed 7 trzeba wstać, wiec się żegnam, poprzekrecam się pewnie z pol godz i padne.

Miłej nocki!

Myślę, że u mnie chłopiec. Tak mi mówi kalendarz chiński i obrączka... Do tego zaszłam raczej po owulacji... No i przeczucie.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mojego synka bylo zawsze powyzej 160 i jest 100% chlopcem wiec to chyba kolejny zabobon typu slodkie na dziewczynke bo slodycze to ja jadlam tonami, w tej ciazy wrecz mnie od nich odrzuca wiec zobaczymy... mi to w sumie obojetne co bedzie

Friend lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pomierzenia to raczej zeby spokojne bylo. Chyba ze tak sie ulozy nieciekawie to lekarz bedzie Ci kazal sie poruszac troche, ewentualnie poskakac...u mnie tak bylo ze mlody lezal tylkiem do nas i lekarz niezle sie nawiginal zeby go zmierzycb i sprawdzic wszystko...ale on woli raczej takie spokojne dzieci...

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe z tym tetnem, ale moze cos w tym jest, tetno max tez sie wylicza inaczej dla kobiet niz mezczyzn (wartosc wyjsciowa dla kobiet jest wyzsza). :)
    Zgodnie z tym u mnie baba bedzie.. A chcialam Grubego!! :)

Friend lubi tę wiadomość

• MiMK Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Myślę, że u mnie chłopiec. Tak mi mówi kalendarz chiński i obrączka... Do tego zaszłam raczej po owulacji... No i przeczucie.
    Mi też chiński, obrączkę zapomniałam zrobię jutro.
    Młotek pod łóżkiem mam do dziś ;)
    Niestety nie mam żadnych przeczuc pewnie przez to ze tak chciałam chłopca a teraz zmadrzalam i wiem ze może być różnie wiec się w ogóle nie nastawiam ;)

MiMK

5djy43r8q08hakby.png

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Kurcze może faktycznie powinnam się martwić? Mój dzidź w 4 dniu 10go tygodnia miał 2,2cm.
    Na szczęście 8 lutego mam prenatalne w 1 dniu 13tygodnia...

MiMK ja ostatnio na wizycie miałam 9t4d wskazywało z usg 9t2d lekarz powiedział,że może poźniej się zagnieździl zarodek, bo szukał sobie najlepszego miejsca. A wie chłop co mówi, bo to ten sam lekarz do którego chodziłam na monitoringi cyklu, więc dokładnie wie co kiedy i jak.

MiMK lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    swoją drogą ciekawe czy na najbliższym usg będzie już widać płeć. Mam wizytę 3.02. Jak myślicie ?

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uciekam spac bo mam tzw glodowe mdlosci, a nie chce juz nic jesc bo i tak pochlaniam ogromne ilosci... dobranoc i jutro zycze rownie udanych wizyt jak te dzisiejsze. :-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 stycznia 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    swoją drogą ciekawe czy na najbliższym usg będzie już widać płeć. Mam wizytę 3.02. Jak myślicie ?
    Na zwyklym usg raczej nie ;) mnie na 70 % na prenatalnych okreslono dziewczynke a tydzien pozniej czyli dzis na zwyklym usg dr nie widzial jeszcze plci. Ciekawe czy cos widac bedzie wiecej za 10 dni, tez mam trzeciego wizyte :)

Swoja droga te 70% by sie zgadzalo z tetnem- 169 (tylko raz mialam mierzone) i kalendarzem chinskim i snami mojej mamy :P ciekawe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2016, 22:40

• s1985 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Kurcze może faktycznie powinnam się martwić? Mój dzidź w 4 dniu 10go tygodnia miał 2,2cm.
    Na szczęście 8 lutego mam prenatalne w 1 dniu 13tygodnia...

https://parenting.pl/portal/10-tydzien-ciazy

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 25 stycznia 2016, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Na zwyklym usg raczej nie ;) mnie na 70 % na prenatalnych okreslono dziewczynke a tydzien pozniej czyli dzis na zwyklym usg dr nie widzial jeszcze plci. Ciekawe czy cos widac bedzie wiecej za 10 dni, tez mam trzeciego wizyte :)

Swoja droga te 70% by sie zgadzalo z tetnem- 169 (tylko raz mialam mierzone) i kalendarzem chinskim i snami mojej mamy :P ciekawe :)

Ja 3.02 to będę w 13 tygodniu i 3 dniu. U mnie to ma być usg genetyczne.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 387 388 389 390 391 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ