Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści
Dziewczyny,jak sypiacie? Chodzi mi o pozycję. Próbuję się przyzwyczajać to spania na lewym boku,ale budzę się w nocy,bo boli mnie lewe biodroTeż tam macie?
Martynka30 lubi tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
beza_cytrynowa wrote:Trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści
Dziewczyny,jak sypiacie? Chodzi mi o pozycję. Próbuję się przyzwyczajać to spania na lewym boku,ale budzę się w nocy,bo boli mnie lewe biodroTeż tam macie?
Ja kiedyś spałam głównie na brzuchu,albo prawym boku i za nic w świecie nie mogę się przyzwyczaić do spania na lewym boku, choć próbuje
a spać to ja nie mogę, mam problem ze spaniem. Próbowałam już wszystkiego, melisy, ciepłego mleka z miodem, melisy z mlekiem, wietrzenia pokoju i dupaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
beza_cytrynowa wrote:Trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Ja biore witaminki doppel herz activ mama od kilku dni.Wczesniej folik bralam czy wy tez jestescie tak wrazliwe i beksy hehe☺
Ta fasolka to nie byl dobry pomysl☺
Trzymam kciuki za wizytki dzisiejsze ja dzisiaj chce kupic olej kokosowy ekologiczny☺ -
Magdzia88 wrote:Ja dlugo przed ciąża lykalam folik a potem lekarz poradzil femibion natal 1 do 12 tygodnia. Rano mam wizyte... trzymajtaaa kciukii; )
Z tymi suplementami to ja bym "polecenia" lekarza dzieliła co najmniej przez 2 i dodała do tego zdrowy rozsądek - nie mówię tego konkretnie do wspomnianego wyżej, ale ogólnie. Mi w pierwszej ciąży lekarz polecił Pharmaton Matruelle, nieświadoma kupowałam i brałam - op. 30 kapsułek ok. 50 zł. Nie wiedziałam ile takie witaminy kosztują, no ale skoro lekarz poleca... Swoją drogą później przyjrzałam się, że karta ciąży z Pharmatonu - przypadek? Teraz lekarz polecił Prenatal Duo, cena? Ok. 60 zł na 30 dni... Nie muszę chyba mówić jaka firma wyprodukowała moją kartę ciąży?A w większości przypadków, skoro lekarz poleca, to znaczy, że coś z tego ma, a skoro firma lekarzom jeszcze musi odpalić, no to cena też musi być odpowiednia. A jakby przeanalizować skład, to zbliżone można znaleźć preparaty duuuużo tańsze. Tyle, że ich nikt nie poleca. Więc dziewczyny polecam analizę, albo chociażby zapytać jakąś miłą panią w aptece, co może polecić w rozsądnej cenie. Wasz portfel na pewno się ucieszy
Paulka123, alicjaaaa, celia lubią tę wiadomość
-
Ja tez różnie śpię ale zwykle na boku czasem prawym czasem lewym. A mam takie pytanie do dziewczyn ktore maja hashimoto czy niedoczynność tarczycy.W związku że czytalam Wasze posty odnośnie zazywanych lekow to niektore pisaly ze biorą euthyrox i jodid a niektore sam euthyrox(ale to chyba zalezy od lekarza).a jedna z was napisala cytuje :"Ja biorę femibion, ale mało już zostało więc potem przeżucam się na Pregna Plus.Oprócz tego euthroxyl i jod na tarczyce i magnez bo mam skurcze"-Ania 1986. Dlatego zastanawiam sie czy lekarz tak zalecil brac jod i dodatkowo witaminy w ktorych tez jest jod czy po prostu z rozpędu tak napisalas ze bierzesz to i to?Pytam bo mi lekarka zawsze zwraca na to uwagę ze jak zacznę brac witaminy w ktorych jest jod to musze odstawic jodid...Życzę udanych wizyt. Ja dopiero mam 8 lutego..tyle czekania..
-
Ja bralam femibion w pierwszej ciazy ze wzgledu na dha i na to ze maja dosc malo zelaza w porownaniu do innych a ja musze zelazo ograniczac.
Mam niedoczynnosc i hashimoto ale zadnych wytycznych co do jodu nie dostalam wiec nie biore, t3az tylko kwas foliowy a za 2 tygodnie jakies witaminy ale szukam czegos w dobrej cenie z mala iloscia zelaza wlasnie i najlepiej z dhaWiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:28
-
krokusik27 wrote:Ja tez różnie śpię ale zwykle na boku czasem prawym czasem lewym. A mam takie pytanie do dziewczyn ktore maja hashimoto czy niedoczynność tarczycy.W związku że czytalam Wasze posty odnośnie zazywanych lekow to niektore pisaly ze biorą euthyrox i jodid a niektore sam euthyrox(ale to chyba zalezy od lekarza).a jedna z was napisala cytuje :"Ja biorę femibion, ale mało już zostało więc potem przeżucam się na Pregna Plus.Oprócz tego euthroxyl i jod na tarczyce i magnez bo mam skurcze"-Ania 1986. Dlatego zastanawiam sie czy lekarz tak zalecil brac jod i dodatkowo witaminy w ktorych tez jest jod czy po prostu z rozpędu tak napisalas ze bierzesz to i to?Pytam bo mi lekarka zawsze zwraca na to uwagę ze jak zacznę brac witaminy w ktorych jest jod to musze odstawic jodid...Życzę udanych wizyt. Ja dopiero mam 8 lutego..tyle czekania..Alicja- nasza księżniczka
ur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Gratuluje wczorajszych wizyt
Malika mega duża dzidzia - słodziak
Ja dziś ok 12.30 wizytuje w Krakowie w Semedice i już mam ściśnięty zołądek, boje się usłyszeć, że coś jest nie tak, martwie się co z taśmą owodniową, którą mam, oby już była 13.00 chce być po!
Jeszcze 3 godziny - dla mnie to wieczność!
Wykąpałam się, włosy ukłądam, żeby szybciej zleciało, czekam na męzą, obiad wczoraj ugotowałąm, żeby dziś w garach nie siedzieć od rana.
Jak było 2 tyg, tydzień to jakoś ok, a dziś - masakra!
Trzymam kciuki za pozostałe dziś wizytujące
Musi być dobrze - wiem to, ale stres jest!malika89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyhej, kciuki za wizyty trzymam
ja sie wczoraj kotletow najadlam i myslalam ze umre po 19, juz dawno tak niedobrze mi nie bylo. nie mialam sily na nic...
jesli chodzi o wit to ja narazie biore tylko kwas i magnez, ale pozniej przerzuce sie na jakies suplementy... -
Truskaweczka83 wrote:Gratuluje wczorajszych wizyt
Malika mega duża dzidzia - słodziak
Ja dziś ok 12.30 wizytuje w Krakowie w Semedice i już mam ściśnięty zołądek, boje się usłyszeć, że coś jest nie tak, martwie się co z taśmą owodniową, którą mam, oby już była 13.00 chce być po!
Jeszcze 3 godziny - dla mnie to wieczność!
Wykąpałam się, włosy ukłądam, żeby szybciej zleciało, czekam na męzą, obiad wczoraj ugotowałąm, żeby dziś w garach nie siedzieć od rana.
Jak było 2 tyg, tydzień to jakoś ok, a dziś - masakra!
Trzymam kciuki za pozostałe dziś wizytujące
Musi być dobrze - wiem to, ale stres jest!
Bedzie dobrze ja tez trzymam kciukisylvia007, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJod jest potrzebny rozwijajacemu sie plodowi w momencie kiedy powstaje jego tarczyca.
Jesli chodzi o suplementy (niewazne czy ciazowe czy nie) to ja nigdy nie biore zadnych multi kombi dziesiec w jednym. Kazdy pierwiastek/mineral osobno. Mama mi zabrania bo mowi ze to szajs -
nick nieaktualnySyHa85 wrote:A ja wlasnie zjadlam 3 cukierki Michalki, a potem zastanowilam sie czy jest w nich alko (generalnie nie czulam). No i jest....ale glupia jestem
co ja mam teraz zrobic? Plukanie zoladka?
Nicpopij kawa i smacznego
Nic sie nie stanie przy takiej ilosci i to przypadkowo zezartejSyHa85, Martynka30, hella lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySyHa85 wrote:A ja wlasnie zjadlam 3 cukierki Michalki, a potem zastanowilam sie czy jest w nich alko (generalnie nie czulam). No i jest....ale glupia jestem
co ja mam teraz zrobic? Plukanie zoladka?
amanina, Ninka0111, hella, opóźniona lubią tę wiadomość