X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za wizyty i czekam na wieści :-)

Dziewczyny,jak sypiacie? Chodzi mi o pozycję. Próbuję się przyzwyczajać to spania na lewym boku,ale budzę się w nocy,bo boli mnie lewe biodro :-/ Też tam macie?

Martynka30 lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:

Dziewczyny,jak sypiacie? Chodzi mi o pozycję. Próbuję się przyzwyczajać to spania na lewym boku,ale budzę się w nocy,bo boli mnie lewe biodro :-/ Też tam macie?

Ja kiedyś spałam głównie na brzuchu,albo prawym boku i za nic w świecie nie mogę się przyzwyczaić do spania na lewym boku, choć próbuje :/
    a spać to ja nie mogę, mam problem ze spaniem. Próbowałam już wszystkiego, melisy, ciepłego mleka z miodem, melisy z mlekiem, wietrzenia pokoju i dupa :/

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:

Ja w nocy przetaczam sie z boku na bok z milion razy. Ale to pewnie przez to ze mnoe boli kregoslup i troche mam prpblem z biodrem. Na plecach i brzuchu nie umiem spac

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja biore witaminki doppel herz activ mama od kilku dni.Wczesniej folik bralam czy wy tez jestescie tak wrazliwe i beksy hehe☺
    Ta fasolka to nie byl dobry pomysl☺
    Trzymam kciuki za wizytki dzisiejsze ja dzisiaj chce kupic olej kokosowy ekologiczny☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    czy wy tez jestescie tak wrazliwe i beksy hehe☺

A miałam o to samo zapytać :D ja się stałam płaczliwa strasznie :(

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja dlugo przed ciąża lykalam folik a potem lekarz poradzil femibion natal 1 do 12 tygodnia. Rano mam wizyte... trzymajtaaa kciukii; )

Z tymi suplementami to ja bym "polecenia" lekarza dzieliła co najmniej przez 2 i dodała do tego zdrowy rozsądek - nie mówię tego konkretnie do wspomnianego wyżej, ale ogólnie. Mi w pierwszej ciąży lekarz polecił Pharmaton Matruelle, nieświadoma kupowałam i brałam - op. 30 kapsułek ok. 50 zł. Nie wiedziałam ile takie witaminy kosztują, no ale skoro lekarz poleca... Swoją drogą później przyjrzałam się, że karta ciąży z Pharmatonu - przypadek? Teraz lekarz polecił Prenatal Duo, cena? Ok. 60 zł na 30 dni... Nie muszę chyba mówić jaka firma wyprodukowała moją kartę ciąży? :-) A w większości przypadków, skoro lekarz poleca, to znaczy, że coś z tego ma, a skoro firma lekarzom jeszcze musi odpalić, no to cena też musi być odpowiednia. A jakby przeanalizować skład, to zbliżone można znaleźć preparaty duuuużo tańsze. Tyle, że ich nikt nie poleca. Więc dziewczyny polecam analizę, albo chociażby zapytać jakąś miłą panią w aptece, co może polecić w rozsądnej cenie. Wasz portfel na pewno się ucieszy :-)

Paulka123, alicjaaaa, celia lubią tę wiadomość

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dlatego ja polecam te witaminki co ja biore kosztuja ok 30zl 60 sztuk bierze sie 2dziennie maja w sobie tez kwas foliowy i patrzac na sklad sa dobre ja noe moge brac falvit mama bo zwracam po nich

hchyw1d370r6axb9.png
  • krokusik27 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez różnie śpię ale zwykle na boku czasem prawym czasem lewym. A mam takie pytanie do dziewczyn ktore maja hashimoto czy niedoczynność tarczycy.W związku że czytalam Wasze posty odnośnie zazywanych lekow to niektore pisaly ze biorą euthyrox i jodid a niektore sam euthyrox(ale to chyba zalezy od lekarza).a jedna z was napisala cytuje :"Ja biorę femibion, ale mało już zostało więc potem przeżucam się na Pregna Plus.Oprócz tego euthroxyl i jod na tarczyce i magnez bo mam skurcze"-Ania 1986. Dlatego zastanawiam sie czy lekarz tak zalecil brac jod i dodatkowo witaminy w ktorych tez jest jod czy po prostu z rozpędu tak napisalas ze bierzesz to i to?Pytam bo mi lekarka zawsze zwraca na to uwagę ze jak zacznę brac witaminy w ktorych jest jod to musze odstawic jodid...Życzę udanych wizyt. Ja dopiero mam 8 lutego..tyle czekania..

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bralam femibion w pierwszej ciazy ze wzgledu na dha i na to ze maja dosc malo zelaza w porownaniu do innych a ja musze zelazo ograniczac.
    Mam niedoczynnosc i hashimoto ale zadnych wytycznych co do jodu nie dostalam wiec nie biore, t3az tylko kwas foliowy a za 2 tygodnie jakies witaminy ale szukam czegos w dobrej cenie z mala iloscia zelaza wlasnie i najlepiej z dha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 09:28

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krokusik27 wrote:
    Ja tez różnie śpię ale zwykle na boku czasem prawym czasem lewym. A mam takie pytanie do dziewczyn ktore maja hashimoto czy niedoczynność tarczycy.W związku że czytalam Wasze posty odnośnie zazywanych lekow to niektore pisaly ze biorą euthyrox i jodid a niektore sam euthyrox(ale to chyba zalezy od lekarza).a jedna z was napisala cytuje :"Ja biorę femibion, ale mało już zostało więc potem przeżucam się na Pregna Plus.Oprócz tego euthroxyl i jod na tarczyce i magnez bo mam skurcze"-Ania 1986. Dlatego zastanawiam sie czy lekarz tak zalecil brac jod i dodatkowo witaminy w ktorych tez jest jod czy po prostu z rozpędu tak napisalas ze bierzesz to i to?Pytam bo mi lekarka zawsze zwraca na to uwagę ze jak zacznę brac witaminy w ktorych jest jod to musze odstawic jodid...Życzę udanych wizyt. Ja dopiero mam 8 lutego..tyle czekania..
    To pewnie kwestia tego zeby nie przedobrzyc. Tarczyca nie lubi jak sie bierze raz wiecej innym razem mniej. Trzeba miec pod kontrola ile tego jodu dostarczamy.. ja biore ethyrox 50 i mama dha z jodem.

• Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje wczorajszych wizyt :)

Malika mega duża dzidzia - słodziak :)

Ja dziś ok 12.30 wizytuje w Krakowie w Semedice i już mam ściśnięty zołądek, boje się usłyszeć, że coś jest nie tak, martwie się co z taśmą owodniową, którą mam, oby już była 13.00 chce być po!
    Jeszcze 3 godziny - dla mnie to wieczność!
    Wykąpałam się, włosy ukłądam, żeby szybciej zleciało, czekam na męzą, obiad wczoraj ugotowałąm, żeby dziś w garach nie siedzieć od rana.
    Jak było 2 tyg, tydzień to jakoś ok, a dziś - masakra!

Trzymam kciuki za pozostałe dziś wizytujące :)
    Musi być dobrze - wiem to, ale stres jest!

malika89 lubi tę wiadomość

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka trzymamy kciuki. Bedzie dobrze :-)

Truskaweczka83 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, kciuki za wizyty trzymam :)

ja sie wczoraj kotletow najadlam i myslalam ze umre po 19, juz dawno tak niedobrze mi nie bylo. nie mialam sily na nic...

jesli chodzi o wit to ja narazie biore tylko kwas i magnez, ale pozniej przerzuce sie na jakies suplementy...

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka83 wrote:
    Gratuluje wczorajszych wizyt :)

Malika mega duża dzidzia - słodziak :)

Ja dziś ok 12.30 wizytuje w Krakowie w Semedice i już mam ściśnięty zołądek, boje się usłyszeć, że coś jest nie tak, martwie się co z taśmą owodniową, którą mam, oby już była 13.00 chce być po!
    Jeszcze 3 godziny - dla mnie to wieczność!
    Wykąpałam się, włosy ukłądam, żeby szybciej zleciało, czekam na męzą, obiad wczoraj ugotowałąm, żeby dziś w garach nie siedzieć od rana.
    Jak było 2 tyg, tydzień to jakoś ok, a dziś - masakra!

Trzymam kciuki za pozostałe dziś wizytujące :)
    Musi być dobrze - wiem to, ale stres jest!

Bedzie dobrze ja tez trzymam kciuki

sylvia007, Truskaweczka83 lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krokusik - ja też mam hashi (niestety dowiedziałam się o tym w tej ciąży). Biorę Letrox 50,kwas foliowy i Mama dha premium. W witaminach jest jod i podobno to wystarczy.

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jod jest potrzebny rozwijajacemu sie plodowi w momencie kiedy powstaje jego tarczyca.

Jesli chodzi o suplementy (niewazne czy ciazowe czy nie) to ja nigdy nie biore zadnych multi kombi dziesiec w jednym. Kazdy pierwiastek/mineral osobno. Mama mi zabrania bo mowi ze to szajs :)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wlasnie zjadlam 3 cukierki Michalki, a potem zastanowilam sie czy jest w nich alko (generalnie nie czulam). No i jest....ale glupia jestem :-( co ja mam teraz zrobic? Plukanie zoladka?

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A ja wlasnie zjadlam 3 cukierki Michalki, a potem zastanowilam sie czy jest w nich alko (generalnie nie czulam). No i jest....ale glupia jestem :-( co ja mam teraz zrobic? Plukanie zoladka?

Nic :) popij kawa i smacznego :)
    Nic sie nie stanie przy takiej ilosci i to przypadkowo zezartej :)

SyHa85, Martynka30, hella lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Powiedz, że żartujesz z tym plukaniem żołądka?? O.o

amanina, Ninka0111, hella, opóźniona lubią tę wiadomość

‹‹ 412 413 414 415 416 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ