X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A ja wlasnie zjadlam 3 cukierki Michalki, a potem zastanowilam sie czy jest w nich alko (generalnie nie czulam). No i jest....ale glupia jestem :-( co ja mam teraz zrobic? Plukanie zoladka?
    ja nie raz jadlam michalki, albo czekolade z alkoholem. w takiej ilosci nie zaszkodzi :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Powiedz, że żartujesz z tym plukaniem żołądka?? O.o

Jak pisalam przeszlo mi to przez mysl, ale czytam rozne fora i troche sie uspokoilam... Nie moglo byc tam duzo alko, no nie? Kuzwa trufle omijam szerokum łukiem a o michałkach nie pomyślałam :-/

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki witam w kolejnym tygodniu z moim kluseczkiem :D

Ja dziś walczę ze zgagą, ale to z własnej głupoty, bo były u mnie wczoraj koleżanki z pracy i objadłam się toną Raffaelo i 2 tonami ptasiego mleczka, ale było warto :)

Dziś zamierzam mieć dzień lenia, wczoraj posprzątałam, nagotowała, naprałam więc dziś kocyk , herbatka i leżę :)

SyHa85 3 michałki to nie przestępstwo, nie dajmy się zwariować

SyHa85, hella lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych suplementow diety w ciazy, to pamietajcie, ze wcale nie potrzebny nam jest niewiadomo jaki sklad. Te 5 podstawowych skladnikow wystarczy, a reszte powinnysmy przyjmowac z jedzeniem. Jesli ktos wymiotuje i ma problemy z jedzeniem, to owszem, ale jesli mozemy, to lepiej po prostu zadbac o swoja diete.

amanina, celia lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestescie dziewczyny. Uspokoiłyście mnie troche. Bo w pierws ym momencie naprawde zdziczałam co robić...
    O mamusiu ta ciąża to naprawde wyzwanie dla mnie. Myślałam ze jestem dojrzała emocjonalnie a łapie sie na tym ze w stanie błogosławionym dopada mi irracjonalne myślenie...mam nadzieje ze to hormony i po porodzie wroci do normy bo nie chce dziecka "zachuchać". ..

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam interes życia ;) kupiłam adapter pasów :) zwłaszcza, że na wizyty dojeżdżam 60km w jedną stronę :)
    Jutro wyglądam kuriera :)

SyHa85, malika89, Ninka0111, opóźniona lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do placzliwosci to u mnie jest okropna. Wstaje rano w euforii a wieczorem dopadaja mnie jakies leki, ze nie dam sobie rady itp i choc wiem, ze to absurdalne, to i tak sie tak dzieje.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Co do tych suplementow diety w ciazy, to pamietajcie, ze wcale nie potrzebny nam jest niewiadomo jaki sklad. Te 5 podstawowych skladnikow wystarczy, a reszte powinnysmy przyjmowac z jedzeniem. Jesli ktos wymiotuje i ma problemy z jedzeniem, to owszem, ale jesli mozemy, to lepiej po prostu zadbac o swoja diete.
    dlatego moja gin powiedziała, że pregna wystarczy, bo są tam składniki, których wraz z pożywieniem dostarczamy najmniej :)

pigułka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Jak pisalam przeszlo mi to przez mysl, ale czytam rozne fora i troche sie uspokoilam... Nie moglo byc tam duzo alko, no nie? Kuzwa trufle omijam szerokum łukiem a o michałkach nie pomyślałam :-/
    mnie i trufle 1-2 zdarzyło się zjeść, to są śladowe ilości alko, podejrzewam, że się rozłoży zanim jeszcze dotrze do żołądka ;p

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    A jeszcze co do placzliwosci to u mnie jest okropna. Wstaje rano w euforii a wieczorem dopadaja mnie jakies leki, ze nie dam sobie rady itp i choc wiem, ze to absurdalne, to i tak sie tak dzieje.

To jeszcze mnie nie widziałaś w akcji, nakrzyczałam na męża sama już nie wiem o co, wkurzyłam się, bo on myśli, że w ciąży wszystko takie proste. Potem zobaczyłam, że lekarz na ostatniej wizycie wtorkowej wpisał mi 14tydz i się popłakałam, że mam źle wpisane ( ja lubię mieć porządek w papierach) a na koniec dołożyłam do ognia płaczu, bo nie mogłam zasnąć :D

I nie pomogły tłumaczenia męża, że lekarz to lekarz. Pytał się który to tydz ja wg Om mu powiedziałam, że końcówka 13 i w czwartek zaczynam 14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:22

pigułka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Co wiecej czasem mam wrazenie, ze ludzie nie pamietaja o tym ze nadmiar witamin jest rownie szkodliwy dla plodu co jego niedobor.. A potem problemy z uwaga, nadpobudliwosc, wady rozwojowe..

Ponadto, czesc witamin jest rozpuszczalna w wodzie, czesc w tluszczu. Wiec jak sie popija multikulti woda, a w multikulti jest np wit d, to wiadomo co sie z nia dzieje. Sa tez witaminy ktore nie powinny byc brane w tym samym czasie bo uniemozliwiaja wchlanianie innych. (To a propos tego czemu mama mi nie pozwala brac tych kombinatow witaminowych :)).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:30

sylwiaśta159, SyHa85, celia lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Tez tak mam. Wczoraj czytałam wpisy o łóżeczku- ze w sypialnie niektore z Was planuja itd a ja w drugim pokoju osobno i mialam takiego doła. Ze chyba bede złą matka. W ogole czesto łapie doły. Czy sobie poradze właśnie. A co do płaczliwości to na reklamach nawet rycze.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Jak wczoraj jedna z koleżanek przyszła do mnie ze swoim 3 letnim synkiem i on usiadł koło mnie na kanapie , przytulił sie i oglądał bajke, to się tak wzruszyłam,że szok

A krzyczenie na mojego płakanie, potem przepraszanie to ze 2 razy w tyg się zdarza....ehhh

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Tez tak mam. Wczoraj czytałam wpisy o łóżeczku- ze w sypialnie niektore z Was planuja itd a ja w drugim pokoju osobno i mialam takiego doła. Ze chyba bede złą matka. W ogole czesto łapie doły. Czy sobie poradze właśnie. A co do płaczliwości to na reklamach nawet rycze.

My łóżeczko będziemy mieli w swojej sypialni bo nie mamy możliwości urządzenia 2 pokoju, bo mamy tylko 2.

Ja najwięcej płaczę na programach o porodach i reportażach, choć na reklamach też zdarza nam się płakać.

f2wl3e5eai92376u.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Nie przejmuj sie, my tez planujemy w 2 pokoju, bo u nas nie bardzo jest miejsce, a 2 jest caly dla dziecka przeznaczony. Kazda metoda ma swoje wady i zalety, w macierzynstwie nie ma rzeczy czarno-bialych. Znam wiele osob, ktore zachwalaly to, ze od malego dzieci spaly same. Ja sie tylko boje, ze nie bede miala serca wyniesc tego dziecka do drugiego pokoju, wiec okaze sie w praktyce.

Martynka30, SyHa85 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    A ja właśnie zrobiłam interes życia ;) kupiłam adapter pasów :) zwłaszcza, że na wizyty dojeżdżam 60km w jedną stronę :)
    Jutro wyglądam kuriera :)
    Też muszę taki adapter zakupić,
    Podzielisz się linkiem?

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja najwięcej płaczę na programach o porodach i reportażach, choć na reklamach też zdarza nam się płakać.

Spedzilam polowe dziecinstwa na oddziale ginekologii bo mama nie miala mnie z kim zostawiac jak miala dyzury i powiem Wam ze widzialam kilka porodow - nie jest to specjalnie ujmujace dla obserwatora ;) duzo wrzaskow, swiatla, troche krwi i takie tam ;)

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma juz serduszka...nie ma już cząstki mnie... czuje jak ulatuje...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Straszna przykrosc :(

• Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Jak to???! Co sie stalo????

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ