X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    A ja wlasnie zjadlam 3 cukierki Michalki, a potem zastanowilam sie czy jest w nich alko (generalnie nie czulam). No i jest....ale glupia jestem :-( co ja mam teraz zrobic? Plukanie zoladka?
    ja nie raz jadlam michalki, albo czekolade z alkoholem. w takiej ilosci nie zaszkodzi :)

SyHa85 lubi tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Powiedz, że żartujesz z tym plukaniem żołądka?? O.o

Jak pisalam przeszlo mi to przez mysl, ale czytam rozne fora i troche sie uspokoilam... Nie moglo byc tam duzo alko, no nie? Kuzwa trufle omijam szerokum łukiem a o michałkach nie pomyślałam :-/

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki witam w kolejnym tygodniu z moim kluseczkiem :D

Ja dziś walczę ze zgagą, ale to z własnej głupoty, bo były u mnie wczoraj koleżanki z pracy i objadłam się toną Raffaelo i 2 tonami ptasiego mleczka, ale było warto :)

Dziś zamierzam mieć dzień lenia, wczoraj posprzątałam, nagotowała, naprałam więc dziś kocyk , herbatka i leżę :)

SyHa85 3 michałki to nie przestępstwo, nie dajmy się zwariować

SyHa85, hella lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych suplementow diety w ciazy, to pamietajcie, ze wcale nie potrzebny nam jest niewiadomo jaki sklad. Te 5 podstawowych skladnikow wystarczy, a reszte powinnysmy przyjmowac z jedzeniem. Jesli ktos wymiotuje i ma problemy z jedzeniem, to owszem, ale jesli mozemy, to lepiej po prostu zadbac o swoja diete.

amanina, celia lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestescie dziewczyny. Uspokoiłyście mnie troche. Bo w pierws ym momencie naprawde zdziczałam co robić...
    O mamusiu ta ciąża to naprawde wyzwanie dla mnie. Myślałam ze jestem dojrzała emocjonalnie a łapie sie na tym ze w stanie błogosławionym dopada mi irracjonalne myślenie...mam nadzieje ze to hormony i po porodzie wroci do normy bo nie chce dziecka "zachuchać". ..

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie zrobiłam interes życia ;) kupiłam adapter pasów :) zwłaszcza, że na wizyty dojeżdżam 60km w jedną stronę :)
    Jutro wyglądam kuriera :)

SyHa85, malika89, Ninka0111, opóźniona lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze co do placzliwosci to u mnie jest okropna. Wstaje rano w euforii a wieczorem dopadaja mnie jakies leki, ze nie dam sobie rady itp i choc wiem, ze to absurdalne, to i tak sie tak dzieje.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Co do tych suplementow diety w ciazy, to pamietajcie, ze wcale nie potrzebny nam jest niewiadomo jaki sklad. Te 5 podstawowych skladnikow wystarczy, a reszte powinnysmy przyjmowac z jedzeniem. Jesli ktos wymiotuje i ma problemy z jedzeniem, to owszem, ale jesli mozemy, to lepiej po prostu zadbac o swoja diete.
    dlatego moja gin powiedziała, że pregna wystarczy, bo są tam składniki, których wraz z pożywieniem dostarczamy najmniej :)

pigułka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Jak pisalam przeszlo mi to przez mysl, ale czytam rozne fora i troche sie uspokoilam... Nie moglo byc tam duzo alko, no nie? Kuzwa trufle omijam szerokum łukiem a o michałkach nie pomyślałam :-/
    mnie i trufle 1-2 zdarzyło się zjeść, to są śladowe ilości alko, podejrzewam, że się rozłoży zanim jeszcze dotrze do żołądka ;p

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    A jeszcze co do placzliwosci to u mnie jest okropna. Wstaje rano w euforii a wieczorem dopadaja mnie jakies leki, ze nie dam sobie rady itp i choc wiem, ze to absurdalne, to i tak sie tak dzieje.

To jeszcze mnie nie widziałaś w akcji, nakrzyczałam na męża sama już nie wiem o co, wkurzyłam się, bo on myśli, że w ciąży wszystko takie proste. Potem zobaczyłam, że lekarz na ostatniej wizycie wtorkowej wpisał mi 14tydz i się popłakałam, że mam źle wpisane ( ja lubię mieć porządek w papierach) a na koniec dołożyłam do ognia płaczu, bo nie mogłam zasnąć :D

I nie pomogły tłumaczenia męża, że lekarz to lekarz. Pytał się który to tydz ja wg Om mu powiedziałam, że końcówka 13 i w czwartek zaczynam 14.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:22

pigułka lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Co wiecej czasem mam wrazenie, ze ludzie nie pamietaja o tym ze nadmiar witamin jest rownie szkodliwy dla plodu co jego niedobor.. A potem problemy z uwaga, nadpobudliwosc, wady rozwojowe..

Ponadto, czesc witamin jest rozpuszczalna w wodzie, czesc w tluszczu. Wiec jak sie popija multikulti woda, a w multikulti jest np wit d, to wiadomo co sie z nia dzieje. Sa tez witaminy ktore nie powinny byc brane w tym samym czasie bo uniemozliwiaja wchlanianie innych. (To a propos tego czemu mama mi nie pozwala brac tych kombinatow witaminowych :)).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 10:30

sylwiaśta159, SyHa85, celia lubią tę wiadomość

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Tez tak mam. Wczoraj czytałam wpisy o łóżeczku- ze w sypialnie niektore z Was planuja itd a ja w drugim pokoju osobno i mialam takiego doła. Ze chyba bede złą matka. W ogole czesto łapie doły. Czy sobie poradze właśnie. A co do płaczliwości to na reklamach nawet rycze.

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:

Jak wczoraj jedna z koleżanek przyszła do mnie ze swoim 3 letnim synkiem i on usiadł koło mnie na kanapie , przytulił sie i oglądał bajke, to się tak wzruszyłam,że szok

A krzyczenie na mojego płakanie, potem przepraszanie to ze 2 razy w tyg się zdarza....ehhh

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Tez tak mam. Wczoraj czytałam wpisy o łóżeczku- ze w sypialnie niektore z Was planuja itd a ja w drugim pokoju osobno i mialam takiego doła. Ze chyba bede złą matka. W ogole czesto łapie doły. Czy sobie poradze właśnie. A co do płaczliwości to na reklamach nawet rycze.

My łóżeczko będziemy mieli w swojej sypialni bo nie mamy możliwości urządzenia 2 pokoju, bo mamy tylko 2.

Ja najwięcej płaczę na programach o porodach i reportażach, choć na reklamach też zdarza nam się płakać.

f2wl3e5eai92376u.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Nie przejmuj sie, my tez planujemy w 2 pokoju, bo u nas nie bardzo jest miejsce, a 2 jest caly dla dziecka przeznaczony. Kazda metoda ma swoje wady i zalety, w macierzynstwie nie ma rzeczy czarno-bialych. Znam wiele osob, ktore zachwalaly to, ze od malego dzieci spaly same. Ja sie tylko boje, ze nie bede miala serca wyniesc tego dziecka do drugiego pokoju, wiec okaze sie w praktyce.

Martynka30, SyHa85 lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    A ja właśnie zrobiłam interes życia ;) kupiłam adapter pasów :) zwłaszcza, że na wizyty dojeżdżam 60km w jedną stronę :)
    Jutro wyglądam kuriera :)
    Też muszę taki adapter zakupić,
    Podzielisz się linkiem?

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Ja najwięcej płaczę na programach o porodach i reportażach, choć na reklamach też zdarza nam się płakać.

Spedzilam polowe dziecinstwa na oddziale ginekologii bo mama nie miala mnie z kim zostawiac jak miala dyzury i powiem Wam ze widzialam kilka porodow - nie jest to specjalnie ujmujace dla obserwatora ;) duzo wrzaskow, swiatla, troche krwi i takie tam ;)

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma juz serduszka...nie ma już cząstki mnie... czuje jak ulatuje...

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Straszna przykrosc :(

• Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:

Jak to???! Co sie stalo????

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
‹‹ 413 414 415 416 417 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ