X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się wydaje ze z olejkami eterycznymi zwłaszcza w ciąży to trzeba ostrożnie. Np. lawendowy chyba nie jest wskazany.

Z resztą ja unikam wszelkich zapachów i tych ładnych i tych brzydkich bo mnie wszystko doprowadza do mdłości wiec kąpiele w samej wodzie a żele tylko takie o neutralnym bądź delikatnym zapachu.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • krokusik27 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie sierpniowe mamusie! Od jakiegos czasu was podczytuje ale dopiero teraz sie ujawniam. To bedzie mój 2 porod mam juz coreczke niedawno zaczęłam 12 tydzien ciąży termin wg om na 15 sierpnia.Mam niedoczynność tarczycy i hashimoto lecze sie od 3 lat. Zazywam euthyrox 125, omegamedoptima, zaax i luteine od 2 tygodni. Nie wiem czy zbyt często bede sie udzielac ale prosze o przyjecie mnie do grupy.

amanina, monirek, SyHa85, Ninka0111, pigułka, malika89, celia, JRY1984 lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Probowalas zwyklego oleju kokosowego (takiego kuchenno jadalnego :))?
    U mnie dziala cuda (smaruje cale cialo i twarz).

Wiem, że działa cuda bo nawet próbowałam. Jednak olej kokosowy coś ze mną nie współgra. CHyba że tak każdy ma... Chodzi o to że jak się nim posmaruję to jakby jakaś reakcja zachodzi z moją skórą, że...śmierdzę. Miałam już tak z kilkoma na prawdę swietnymi kosmetykami.... Np. z masłem malinowym z Body Shopu. Wszystkie dobrze działają, a malinowe powoduje u mnie smród nie do zniesienia... I to samo mam z olejem kokosowym :-(

amanina lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do supli to ja jem kwas foliowy, d3 i jodid. Taki prikaz.

Czesc krokusik :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Wiem, że działa cuda bo nawet próbowałam. Jednak olej kokosowy coś ze mną nie współgra. CHyba że tak każdy ma... Chodzi o to że jak się nim posmaruję to jakby jakaś reakcja zachodzi z moją skórą, że...śmierdzę. Miałam już tak z kilkoma na prawdę swietnymi kosmetykami.... Np. z masłem malinowym z Body Shopu. Wszystkie dobrze działają, a malinowe powoduje u mnie smród nie do zniesienia... I to samo mam z olejem kokosowym :-(

A probowalas innych olejow/olejkowowatych?

Maslo shea, olej z awokado, olejek z migdalow..

Mialam super olej z migdalow l'occitane, ale tak mi sie zapachowo kojarzyl z poprzednia ciaza ze wyrzucilam chociaz byl swiezo napoczety. Szkoda, bo moglabym Ci oddac do sprobowania :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 00:16

• Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    A probowalas innych olejow/olejkowowatych?

Maslo shea, olej z awokado, olejek z migdalow..

Masło shea taj...olejku z migdałów i awokado nie - muszę przetestować :-) Chociaż zobaczymy jak na awokado zareaguje bo na takie jedzeniowe mam alergię...

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ile dobrze kojarzę to woda to różana też nawilża tylko nie wiem jak ona jest stosowana do ciała

Agsha lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 00:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

Nie masz tak jakbyś "śmierdziała" metalem? Ja mam właśnie tak po niektórych kosmetykach.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 01:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Nie masz tak jakbyś "śmierdziała" metalem? Ja mam właśnie tak po niektórych kosmetykach.

Może to metal? W sumie nie wiem...ale takie coś jakby gorzkiego....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha, ja wtedy czytalam ten sklad co podalas przykladowy tej babeczki i niestety nie najlepszy moim zdaniem. Nie wiem jak dla dzidzi bo nie wiem na ile to sie wchlania wszystko ale nawet jesli chodzi o Twoja skore to bym odradzila takie kosmetyki. Polecam tak jak dziewczyny czyste oleje, jakies oliwki z dobrym skladem.

Agsha lubi tę wiadomość

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z Wami już w II trymestrze :) Yupi :)

Dziewczynki powodzenia na wizytach. Trzymam mocno kciuki <3

monirek, Magdzia88, SyHa85, Domi793, beza_cytrynowa, kaarolaa, pigułka, sylwiaśta159, alicjaaaa, malika89, monika454, opóźniona, Ania_1986, MiMK, celia lubią tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • monirek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my jeszcze trochę ponad tydzień i wskoczymy w II trymestr:) juz nie mogę sie doczekać - kolejny krok :)

Martynka30, SyHa85, pigułka lubią tę wiadomość

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie dodaje do kapieli. Uzywam balsamu pod prysznic nivea i on daje rade :-) a smaruje sie maslem shea z avonu i kremem przeciw rozstepom z pharmaceris- tez nawilża.
    Agsha jak unikasz tylu rzeczy- malowanie oaznokci, farbowanie itp. To moze kapiel z ta babeczka tez? Zwlaszcza ze dziewczyby tu pisaly ze sklad średni na ciążę...(bo mi do speca id kosmetologii daleko :-) )

Agsha lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nic nie dodaje do kapieli. Prysznic z żelem z avon jak zwykle i po oliwka na brzuszek cycki i dupke ;) i tez mozna oliwka smarowac sie pod prysznicem i splukiwac wtedy tez nawilza ale juz sie nie jest tlustym jak oliwka bezposresnio na cialo ;) jade na wizyte ... niedobrze mi chyba ze stresu bo mdlosci jeszcze nie doswiadczylam.. ;)

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Zaczynam wlasnie 14 tydzien..wczoraj mialam bardzo zabiegany dzien wiec relacje z wizyta zdam teraz:-) bylam na wizycie z mezem :-) lekarz mnie zbadal najpierw na kozle jak zawsze. A poznkej usg przez brzuch. Troche sie najadlam strachu bo w pierszej chwili zobaczylam ze dziecko sie nie rusza ale zaraz zobaczylam serduszko i kamien spadl z serca :-) male pewnie spalo. Lekarz byl bardzo zadowolony bo wymierzyl wszystko co trzeba bardzo dokladnie. Przeziernosc i nosek ok. Wielkosc glowki odppwiednia. Przeplywy w serduszku dobre. Crl wskazywalo na 13+1, a bylo 12+6. Wiec dzidzius wiekszy:-) jak lekarz przejechal glowica na druga strone brzucha w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie on czy ona, to zaczelo wierzgac nozkami :-) wiec nie dowiedzielismy sie co tam ma. Jesli chodzi o sikanie ketonami to mam sie nie przejmowac bo to sie zdarza ale przepisal mi leki przeciw wymiotne, wit b6, mama dha, i oczywiscie euthyrox. Jestem prze szczesliwa :-):-):-):-)

hella, SyHa85, beza_cytrynowa, Martynka30, kaarolaa, pigułka, Rudi88, malika89, opóźniona, celia lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Paulka123 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha ja mam mgr z technologii chemicznej o specjalizacji technologia kosmetykow chemii gospodarczej i chemii przemyslowej. Przeczytalam sklad pierwszej babeczki i nie ma tam niczego czego bys nie uzywala w innych kosmetykach. Jesli chodzi o olejki w tych babeczkach to sa to ilosci sladowe. Kiedys robilam na laboratorium taka kule to jest kropla olejku i tyle :-) jedyne co to musimy bardzo uwazac na olejek rycynowy, nawet na jego zapach. Jest szkodliwy w ciazy. Szczerze mowiac juz nie pamietam jakie ma dzialanie na dziecko ale pamietam ze trzeba go unikak w ciazy i podczas karmienie. W skladzie trzeba szukac slowa ricinus cos tam (bo moga byc tez jego pochodne) jesli chodzi o pozostale olejki to radzilabym unikac w duzych ilosciach w formie plynnej bo tam ciezko powiedziec jak duzo ich dodali. Ale mie jest to nakaz- nie wolno. Tylko lepiej ich nie naduzywac. Ppdsumowujac: wg mnie mozesz bez przeszkod.stosowac te kule do kapieli. Tylko pamietaj zeby sprawdzic czy jest tak olejek rycynowy:-)

beza_cytrynowa, Martynka30, hella, Agsha lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia powodzenia na wizycie. Chyba masz wcześniej niż ja? Ja mam o 9:40. Też mam stresa jak fix....

Magdzia88, hella lubią tę wiadomość

preg.png
  • Musik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:53

Magdzia88, hella lubią tę wiadomość

• Magdzia88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo Em wrote:
    Magdzia powodzenia na wizycie. Chyba masz wcześniej niż ja? Ja mam o 9:40. Też mam stresa jak fix....
    Mam na 9 siedze juz.... i czekam

Martynka30 lubi tę wiadomość

Syneczek. <3
    17u9anlij5jluasc.png
    2.02.2016 Aniolek ;*
  • monirek Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Ja tez nic nie dodaje do kapieli. Prysznic z żelem z avon jak zwykle i po oliwka na brzuszek cycki i dupke ;) i tez mozna oliwka smarowac sie pod prysznicem i splukiwac wtedy tez nawilza ale juz sie nie jest tlustym jak oliwka bezposresnio na cialo ;) jade na wizyte ... niedobrze mi chyba ze stresu bo mdlosci jeszcze nie doswiadczylam.. ;)
    Pewnie stres przed wizytą wplywa na to, ze Ci niedobrze. Mialam wczoraj to samo, ledwo sniadanie wcisnelam:)daj znac po wizycie!

04.12.2014 - 7 tc :(
    22.07.2015 - 6 tc :(:(
    07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm :)

09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3
‹‹ 411 412 413 414 415 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ