Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi się wydaje ze z olejkami eterycznymi zwłaszcza w ciąży to trzeba ostrożnie. Np. lawendowy chyba nie jest wskazany.
Z resztą ja unikam wszelkich zapachów i tych ładnych i tych brzydkich bo mnie wszystko doprowadza do mdłości wiec kąpiele w samej wodzie a żele tylko takie o neutralnym bądź delikatnym zapachu. -
Witam wszystkie sierpniowe mamusie! Od jakiegos czasu was podczytuje ale dopiero teraz sie ujawniam. To bedzie mój 2 porod mam juz coreczke niedawno zaczęłam 12 tydzien ciąży termin wg om na 15 sierpnia.Mam niedoczynność tarczycy i hashimoto lecze sie od 3 lat. Zazywam euthyrox 125, omegamedoptima, zaax i luteine od 2 tygodni. Nie wiem czy zbyt często bede sie udzielac ale prosze o przyjecie mnie do grupy.
amanina, monirek, SyHa85, Ninka0111, pigułka, malika89, celia, JRY1984 lubią tę wiadomość
-
amanina wrote:Probowalas zwyklego oleju kokosowego (takiego kuchenno jadalnego
)?
U mnie dziala cuda (smaruje cale cialo i twarz).
Wiem, że działa cuda bo nawet próbowałam. Jednak olej kokosowy coś ze mną nie współgra. CHyba że tak każdy ma... Chodzi o to że jak się nim posmaruję to jakby jakaś reakcja zachodzi z moją skórą, że...śmierdzę. Miałam już tak z kilkoma na prawdę swietnymi kosmetykami.... Np. z masłem malinowym z Body Shopu. Wszystkie dobrze działają, a malinowe powoduje u mnie smród nie do zniesienia... I to samo mam z olejem kokosowymamanina lubi tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAgsha wrote:Wiem, że działa cuda bo nawet próbowałam. Jednak olej kokosowy coś ze mną nie współgra. CHyba że tak każdy ma... Chodzi o to że jak się nim posmaruję to jakby jakaś reakcja zachodzi z moją skórą, że...śmierdzę. Miałam już tak z kilkoma na prawdę swietnymi kosmetykami.... Np. z masłem malinowym z Body Shopu. Wszystkie dobrze działają, a malinowe powoduje u mnie smród nie do zniesienia... I to samo mam z olejem kokosowym
A probowalas innych olejow/olejkowowatych?
Maslo shea, olej z awokado, olejek z migdalow..
Mialam super olej z migdalow l'occitane, ale tak mi sie zapachowo kojarzyl z poprzednia ciaza ze wyrzucilam chociaz byl swiezo napoczety. Szkoda, bo moglabym Ci oddac do sprobowania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 00:16
-
amanina wrote:A probowalas innych olejow/olejkowowatych?
Maslo shea, olej z awokado, olejek z migdalow..
Masło shea taj...olejku z migdałów i awokado nie - muszę przetestowaćChociaż zobaczymy jak na awokado zareaguje bo na takie jedzeniowe mam alergię...
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha wrote:Wiem, że działa cuda bo nawet próbowałam. Jednak olej kokosowy coś ze mną nie współgra. CHyba że tak każdy ma... Chodzi o to że jak się nim posmaruję to jakby jakaś reakcja zachodzi z moją skórą, że...śmierdzę. Miałam już tak z kilkoma na prawdę swietnymi kosmetykami.... Np. z masłem malinowym z Body Shopu. Wszystkie dobrze działają, a malinowe powoduje u mnie smród nie do zniesienia... I to samo mam z olejem kokosowym
Nie masz tak jakbyś "śmierdziała" metalem? Ja mam właśnie tak po niektórych kosmetykach. -
Ania_1986 wrote:Nie masz tak jakbyś "śmierdziała" metalem? Ja mam właśnie tak po niektórych kosmetykach.
Może to metal? W sumie nie wiem...ale takie coś jakby gorzkiego....Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
Agsha, ja wtedy czytalam ten sklad co podalas przykladowy tej babeczki i niestety nie najlepszy moim zdaniem. Nie wiem jak dla dzidzi bo nie wiem na ile to sie wchlania wszystko ale nawet jesli chodzi o Twoja skore to bym odradzila takie kosmetyki. Polecam tak jak dziewczyny czyste oleje, jakies oliwki z dobrym skladem.
Agsha lubi tę wiadomość
-
Witamy się z Wami już w II trymestrze
Yupi
Dziewczynki powodzenia na wizytach. Trzymam mocno kciukimonirek, Magdzia88, SyHa85, Domi793, beza_cytrynowa, kaarolaa, pigułka, sylwiaśta159, alicjaaaa, malika89, monika454, opóźniona, Ania_1986, MiMK, celia lubią tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
A my jeszcze trochę ponad tydzień i wskoczymy w II trymestr:) juz nie mogę sie doczekać - kolejny krok
Martynka30, SyHa85, pigułka lubią tę wiadomość
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3 -
Ja nic nie dodaje do kapieli. Uzywam balsamu pod prysznic nivea i on daje rade
a smaruje sie maslem shea z avonu i kremem przeciw rozstepom z pharmaceris- tez nawilża.
Agsha jak unikasz tylu rzeczy- malowanie oaznokci, farbowanie itp. To moze kapiel z ta babeczka tez? Zwlaszcza ze dziewczyby tu pisaly ze sklad średni na ciążę...(bo mi do speca id kosmetologii daleko)
Agsha lubi tę wiadomość
[/url]
-
Ja tez nic nie dodaje do kapieli. Prysznic z żelem z avon jak zwykle i po oliwka na brzuszek cycki i dupke
i tez mozna oliwka smarowac sie pod prysznicem i splukiwac wtedy tez nawilza ale juz sie nie jest tlustym jak oliwka bezposresnio na cialo
jade na wizyte ... niedobrze mi chyba ze stresu bo mdlosci jeszcze nie doswiadczylam..
-
Witajcie dziewczynki. Zaczynam wlasnie 14 tydzien..wczoraj mialam bardzo zabiegany dzien wiec relacje z wizyta zdam teraz:-) bylam na wizycie z mezem
lekarz mnie zbadal najpierw na kozle jak zawsze. A poznkej usg przez brzuch. Troche sie najadlam strachu bo w pierszej chwili zobaczylam ze dziecko sie nie rusza ale zaraz zobaczylam serduszko i kamien spadl z serca
male pewnie spalo. Lekarz byl bardzo zadowolony bo wymierzyl wszystko co trzeba bardzo dokladnie. Przeziernosc i nosek ok. Wielkosc glowki odppwiednia. Przeplywy w serduszku dobre. Crl wskazywalo na 13+1, a bylo 12+6. Wiec dzidzius wiekszy:-) jak lekarz przejechal glowica na druga strone brzucha w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie on czy ona, to zaczelo wierzgac nozkami
wiec nie dowiedzielismy sie co tam ma. Jesli chodzi o sikanie ketonami to mam sie nie przejmowac bo to sie zdarza ale przepisal mi leki przeciw wymiotne, wit b6, mama dha, i oczywiscie euthyrox. Jestem prze szczesliwa
hella, SyHa85, beza_cytrynowa, Martynka30, kaarolaa, pigułka, Rudi88, malika89, opóźniona, celia lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Agsha ja mam mgr z technologii chemicznej o specjalizacji technologia kosmetykow chemii gospodarczej i chemii przemyslowej. Przeczytalam sklad pierwszej babeczki i nie ma tam niczego czego bys nie uzywala w innych kosmetykach. Jesli chodzi o olejki w tych babeczkach to sa to ilosci sladowe. Kiedys robilam na laboratorium taka kule to jest kropla olejku i tyle
jedyne co to musimy bardzo uwazac na olejek rycynowy, nawet na jego zapach. Jest szkodliwy w ciazy. Szczerze mowiac juz nie pamietam jakie ma dzialanie na dziecko ale pamietam ze trzeba go unikak w ciazy i podczas karmienie. W skladzie trzeba szukac slowa ricinus cos tam (bo moga byc tez jego pochodne) jesli chodzi o pozostale olejki to radzilabym unikac w duzych ilosciach w formie plynnej bo tam ciezko powiedziec jak duzo ich dodali. Ale mie jest to nakaz- nie wolno. Tylko lepiej ich nie naduzywac. Ppdsumowujac: wg mnie mozesz bez przeszkod.stosowac te kule do kapieli. Tylko pamietaj zeby sprawdzic czy jest tak olejek rycynowy:-)
beza_cytrynowa, Martynka30, hella, Agsha lubią tę wiadomość
Alicja- nasza księżniczkaur. 5.08.2016
Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017 -
Magdzia88 wrote:Ja tez nic nie dodaje do kapieli. Prysznic z żelem z avon jak zwykle i po oliwka na brzuszek cycki i dupke
i tez mozna oliwka smarowac sie pod prysznicem i splukiwac wtedy tez nawilza ale juz sie nie jest tlustym jak oliwka bezposresnio na cialo
jade na wizyte ... niedobrze mi chyba ze stresu bo mdlosci jeszcze nie doswiadczylam..
04.12.2014 - 7 tc
22.07.2015 - 6 tc
07.01.2016 - Maleństwo ma juz 1,5 cm
09.08.2016 23:55 - na świat przyszła moja kochana Córeczka<3