Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
amanina wrote:aaaa! wiem dziewczyny o czym zapomniałam
chciałam Wam wkleić link do artykułu (duże pocieszenie dla mam aniołkowych oraz nieprawdopodobny mechanizm do odkrycia dla całej reszty mam:)).
polecam!!
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,19172026,chimery-ta-ktora-wydala-na-swiat-syna-nie-jest-juz-tylko.html
Tego artykułu nie da się przeczytać do konca -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyamanina wrote:Ja sie najbardziej boje znowu nowotworu odciazowego.
A z czego wynika to prawdopodobienstwo wysokie? Jak to dziala? -
nick nieaktualnyAnia_1986 wrote:Karola na pewno dotrwacie z dzidzią. Trzymam za to kciuki, a jeszcze bardziej bys rozwiązanie miała w 40 tygodniu
zawsze donoszona ciąża to lepiej dla dzidzi
-
Dzień doberek, oto ja :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e8dab436003.jpg
Mam już 8,1 cm
Serce pika jak dzwon 163 ud/min
Przezierność 1,22 mm, nosek na miejscu
Wg ostatniej miesiączki to 13+4 tc, wg usg to już 14+1 tc
Płci nie znamy, dr powie dopiero po 18 tc.
kaarolaa, amanina, Martynka30, sylwiaśta159, pigułka, Rybaaaa, SyHa85, Emma1985, Friend, MiMK, beza_cytrynowa, figaa, Domi793, hella, monirek, Rudi88, Dominique88, Viola27, alicjaaaa, Elza :), s1985, Paulka123, opóźniona, Daria23 lubią tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
nick nieaktualnykaarolaa wrote:amanina ja dwa razy poronilam, urodzilam wczesniaka w 24 tc, moja szyjka jest niewydolna, nie trzyma tak jak powinna, z czasem jak dziecko zacznie coraz wiecej wazyc szyjka znow moze puscic, niestety lyzeczkowanie tez mi nie pomoglo...lekarz powiedzial, ze ta ciaza jest wysokiego ryzyka i bez lekow sie nie da...ale mi to nie przeszkadza bede brala progesteron nawet i do konca...
mojego dobrego kolegi zona miala teraz pessar zalozony, zdjeli jej niedawno i powiedzieli ze w ciagu 12 h mala wypadnie, a tu minal tydzien i nic
wiec moze ten pessar rzeczywiscie? nic jej sie nie działo złego w trakcie.
trzymam kciuki zeby tym razem sie male trzymalo do konca przepisowych 40 tygodnikaarolaa lubi tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Ja mam problem z doprawianiem, a lubie wyraziste smaki. Ostatnio jak krupnik gotowałam to smakował jak kleik dla obłoznie chorych
To mamy podobny problem.. Choć ja częściowo zwalam to i tak na poparzony dość mocno parę lat temu język. A że teraz czasem zapomnę ziemniaki posolićheh
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyamanina wrote:mojego dobrego kolegi zona miala teraz pessar zalozony, zdjeli jej niedawno i powiedzieli ze w ciagu 12 h mala wypadnie, a tu minal tydzien i nic
wiec moze ten pessar rzeczywiscie? nic jej sie nie działo złego w trakcie.
trzymam kciuki zeby tym razem sie male trzymalo do konca przepisowych 40 tygodni -
malika89 wrote:Dzień doberek, oto ja :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3e8dab436003.jpg
Mam już 8,1 cm
Serce pika jak dzwon 163 ud/min
Przezierność 1,22 mm, nosek na miejscu
Wg ostatniej miesiączki to 13+4 tc, wg usg to już 14+1 tc
Płci nie znamy, dr powie dopiero po 18 tc..
Mam prosbe bo chyba ostatnio przeoczylas moj wpis zebys dodala mnie do listy na 19 sierpnia
-
Malika, cudne bobo
I jakie duże, już faktycznie ostatni dzwonek na prenatalne.
Super, że wszystko dobrze!
Nie poznanie płci też ma swoje plusy
Kaarola, wszystkie moje znajome co z powodu niewydolności szyjki miały pessary urodziły po 37 tci też po różnych przejściach, trzeba tylko wierzyć i będzie dobrze
malika89, kaarolaa lubią tę wiadomość
-
Witam wszystkie szczęśliwe mamusie!
Piękne zdjęcia, super wieści, a do tego mnie Monirek pocieszylas ze dzidzia w 20 dni może tak dużo urosnąć
Ja dziś byłam na paznokciach, powiedziałam znajomej ze lekarz powiedział ze kobieta ma być i czus się piękna, farbowac włosy i robić tipsy.
Tipsów nie ma jest żel i nie mam ogryzkow wiec jestem szczęśliwa a dzidzia pewnie ze mną
Miłego wieczorka ;*SyHa85, monirek lubią tę wiadomość
-
aniab91 wrote:Super wiesci, piekna dzidzia, bardzo mnie ciesza takie widoki
.
Mam prosbe bo chyba ostatnio przeoczylas moj wpis zebys dodala mnie do listy na 19 sierpnia
Aniu, przepraszam za przeoczenie, już jesteś wpisanaaniab91 lubi tę wiadomość
Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
A wiecie co ja mam jutro wizyte na nfz i jakos w ogole mnie nie rusza, nawet co chwila o tym zapominam.
To chyba dlatego, ze w poniedzialek mialam prywatnie i sie uspokoilam i mysle, ze lekarz nawet usg nie zrobi wiec jakos tak mnie to nie rusza. Ale licze po cichu, ze przynajmniej da posluchac serduszka chwilke, zobaczymy co to bedzie, tylko zebym nie zapomniala pojsc.
-
kaarolaa wrote:ja sobie jeszcze nic nie kupuje, ta ciaza to jeszcze nic wiadomego, niestety u mnie urodzenie kolejnego wczesniaka lub poronienie wynosi az 80%...na samym poczatku rozmawialam z lekarzem o szwie, ale ostatecznie chyba jednak bede wolala pessar, chociaz on tez srednio do tego podchodzi bo niedawno poleciala im ciaza w 18 tyg. dziewczyna miala szew zalozony i weszla infekcja...ale to da mi chyba wiecej takiej pewnosci, musimy chociaz do 30 tyg dotrwac
Ja mialam pessar w pierwszej ciazy. Mialam go od 31 tygodnia do 36, urodzilam w 38. Nie mialam zadnej infekcji, nic nie czulam ze cos tam mam. Teraz pewnie tez to mnie czeka..Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm