X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Musik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Mikolajowa jak w szpitalu? pisz co

• Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie przyszły dwie koszulki :-)
    Na jednej dziecko się wychyla zza koszulki i jest napis "do zobaczenia latem" a w drugim dziecko jest za kratkami i napis "Wychodzę w sierpniu".
    od zawsze marzyłam by mieć takie koszulki :)

kaarolaa, SyHa85, Domi793, hella, malika89, Lulu83 lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha to ja sobie wczesniej zamowilam taka ze stopkami i napis "wychodze zima"
    Niestety moj synek sie pospieszyl i wyszedł pod koniec lata...

a co do koszulki to wtedy taka kupilam zeby rodzicom przekazac nowine. bylismy na prenatalnych i od razu z kliniki 300 km do rodzicow, jak dojezdzalismy zalozylam koszulke na siebie i wysiadlam z samochodu, dumnie prezentujac brzuszek...niestety mamy akurat nie bylo, taty tez nie, a babcia nawet uwagi nie zwrocila, rodzenstwo tez nie, dopiero jak im pokazalam zdjecia usg to sie domyslili...a miala byc taka fajna reakcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9d9c96645f2dc7d0med.jpg

a taka wlasnie, tutaj jestem w 13 tc

sylwiaśta159, amanina, SyHa85, s1985 lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Agsha to ja sobie wczesniej zamowilam taka ze stopkami i napis "wychodze zima"
    Niestety moj synek sie pospieszyl i wyszedł pod koniec lata...

a co do koszulki to wtedy taka kupilam zeby rodzicom przekazac nowine. bylismy na prenatalnych i od razu z kliniki 300 km do rodzicow, jak dojezdzalismy zalozylam koszulke na siebie i wysiadlam z samochodu, dumnie prezentujac brzuszek...niestety mamy akurat nie bylo, taty tez nie, a babcia nawet uwagi nie zwrocila, rodzenstwo tez nie, dopiero jak im pokazalam zdjecia usg to sie domyslili...a miala byc taka fajna reakcja.

Synek wiercipiętka :-)

A co do zorientowania to moja Babcia (lat 80+) miała podobne. Dałam jej w prezencie torebkę ozdobną a w niej smoczek.... A Babcia wyciągnęła, zobaczyła, odwróciła i czyta z drugiej strony opis (tam gdzie skład i takie tam). W ogóle z mamą zdębiałyśmy...:-) Po 2 minutach mama mówi "wiesz co to jest?" a babcia "smoczek?" mama na to "nooo... a o czym to świadczy?" i dopiero po jakiś 30 sekundach zaskok...oczywiście łzy itp....
    A dodam że ogólnie Babcia jest bardzo sprawna :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka piekne cudenko :)))

Karola, tez mialas spory brzuszek w 13 tc czy tak tu wyglada?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Paulka piekne cudenko :)))

Karola, tez mialas spory brzuszek w 13 tc czy tak tu wyglada?
    wlasnie mialam juz taki fajny, teraz mysle ze bedzie mniej widoczny...

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorem :)

Agsha, skonsultuj tsh z lekarzem.
    Ja 3 tyg temu mialam 3,4, zwiekszyl mi dawke do setki, robilam wczoraj badanie i mam 0,7. Trzeba po prostu pilnowac zeby w nadczynnosc nie wpasc.

Ninka: polecam czarna kawe na migrene, wczoraj mi moj lekarz sprzedal patent i po 4 dniach jak reka odjal w pol godziny :)

Dzis mnie tak wymeczylo, posprzatalam cale mieszkanie, z myciem szafek, podlog i wszystkiego wlacznie, przemaszerowalam 5km w 40 minut, porobilam przysiady i wypady i ugotowalam sobie pycha obiad na dwa dni po czym ... padlam :P
    Masakra jakas :)

Mam pytanie: czy macie takie wrazenie ze Wam tetno wzroslo? Ze np szybciej lapiecie zadyszke?

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wlasnie mialam juz taki fajny, teraz mysle ze bedzie mniej widoczny...
    Moze wyjdzie brzunio nagle :) mnie taki twardy, wypiety brzuszek zaczal sie wypychac nagle- najpierw to byly tylko wzdecia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam ze sobie tak juz zamawiacie te wszystkie rzeczy :)
    Ja chyba wozek kupie jak wroce ze szpitala po porodzie, jakos tak caly czas asekuracyjnie do tego podchodze :(

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina,teraz już mi trochę mija,ale właśnie tak koło 9 tyg straszne zadyszki łapałam,jak szłam do pracy i wchodziłam po schodach.

A dzisiaj chyba pierwszy raz oprócz strachu o Maleństwo poczułam taką tęsknotę za nim. Żeby już ze mną było :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:39

Friend lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super są takie koszulki z napisami tez się rozglądam. A ostatnio oglądałam body z napisami i tam byly m.in. Z napisem " trwa lądowanie pieluchy" :)

SyHa85, kaarolaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie jeszcze nic nie kupuje, ta ciaza to jeszcze nic wiadomego, niestety u mnie urodzenie kolejnego wczesniaka lub poronienie wynosi az 80%...na samym poczatku rozmawialam z lekarzem o szwie, ale ostatecznie chyba jednak bede wolala pessar, chociaz on tez srednio do tego podchodzi bo niedawno poleciala im ciaza w 18 tyg. dziewczyna miala szew zalozony i weszla infekcja...ale to da mi chyba wiecej takiej pewnosci, musimy chociaz do 30 tyg dotrwac

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Amanina,teraz już mi trochę mija,ale właśnie tak koło 9 tyg straszne zadyszki łapałam,jak szłam do pracy i wchodziłam po schodach.

A dzisiaj chyba pierwszy raz oprócz strachu o Maleństwo poczułam taką tęsknotę za nim. Żeby już ze mną było :-)

Och jak mnie pocieszylas!! Czuje sie jak sapiacy prosiak czasami ;))

• monika454 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. skuszona niepowodzeniami piekarniczymi w dniu dzisiejszym i faktem, że chciałam się zdrzemnąć przed pracą (mam dziś nockę :( ) postanowiłam wrócić do kuchni i ugotować pomidorową bez mięsa bo akurat już nie miałam. Zupka wege.. ale tak mi się chciało pomidorowej, że zjadłam 2 talerze naraz :P

amanina lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja sobie jeszcze nic nie kupuje, ta ciaza to jeszcze nic wiadomego, niestety u mnie urodzenie kolejnego wczesniaka lub poronienie wynosi az 80%...na samym poczatku rozmawialam z lekarzem o szwie, ale ostatecznie chyba jednak bede wolala pessar, chociaz on tez srednio do tego podchodzi bo niedawno poleciala im ciaza w 18 tyg. dziewczyna miala szew zalozony i weszla infekcja...ale to da mi chyba wiecej takiej pewnosci, musimy chociaz do 30 tyg dotrwac

Ja sie najbardziej boje znowu nowotworu odciazowego.

A z czego wynika to prawdopodobienstwo wysokie? Jak to dziala?

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,to właśnie takie uczucie sapiącego prosiaka ;-) Podobno będzie lepiej w 2 trym. i gorzej w 3 trym. :-D

amanina lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa! wiem dziewczyny o czym zapomniałam :)
    chciałam Wam wkleić link do artykułu (duże pocieszenie dla mam aniołkowych oraz nieprawdopodobny mechanizm do odkrycia dla całej reszty mam:)).

polecam!!

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,19172026,chimery-ta-ktora-wydala-na-swiat-syna-nie-jest-juz-tylko.html

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

Karola na pewno dotrwacie z dzidzią. Trzymam za to kciuki, a jeszcze bardziej bys rozwiązanie miała w 40 tygodniu :) zawsze donoszona ciąża to lepiej dla dzidzi :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ