Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
A do mnie właśnie przyszły dwie koszulki
Na jednej dziecko się wychyla zza koszulki i jest napis "do zobaczenia latem" a w drugim dziecko jest za kratkami i napis "Wychodzę w sierpniu".
od zawsze marzyłam by mieć takie koszulkikaarolaa, SyHa85, Domi793, hella, malika89, Lulu83 lubią tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualnyAgsha to ja sobie wczesniej zamowilam taka ze stopkami i napis "wychodze zima"
Niestety moj synek sie pospieszyl i wyszedł pod koniec lata...
a co do koszulki to wtedy taka kupilam zeby rodzicom przekazac nowine. bylismy na prenatalnych i od razu z kliniki 300 km do rodzicow, jak dojezdzalismy zalozylam koszulke na siebie i wysiadlam z samochodu, dumnie prezentujac brzuszek...niestety mamy akurat nie bylo, taty tez nie, a babcia nawet uwagi nie zwrocila, rodzenstwo tez nie, dopiero jak im pokazalam zdjecia usg to sie domyslili...a miala byc taka fajna reakcja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:17
-
nick nieaktualny
-
kaarolaa wrote:Agsha to ja sobie wczesniej zamowilam taka ze stopkami i napis "wychodze zima"
Niestety moj synek sie pospieszyl i wyszedł pod koniec lata...
a co do koszulki to wtedy taka kupilam zeby rodzicom przekazac nowine. bylismy na prenatalnych i od razu z kliniki 300 km do rodzicow, jak dojezdzalismy zalozylam koszulke na siebie i wysiadlam z samochodu, dumnie prezentujac brzuszek...niestety mamy akurat nie bylo, taty tez nie, a babcia nawet uwagi nie zwrocila, rodzenstwo tez nie, dopiero jak im pokazalam zdjecia usg to sie domyslili...a miala byc taka fajna reakcja.
Synek wiercipiętka
A co do zorientowania to moja Babcia (lat 80+) miała podobne. Dałam jej w prezencie torebkę ozdobną a w niej smoczek.... A Babcia wyciągnęła, zobaczyła, odwróciła i czyta z drugiej strony opis (tam gdzie skład i takie tam). W ogóle z mamą zdębiałyśmy...Po 2 minutach mama mówi "wiesz co to jest?" a babcia "smoczek?" mama na to "nooo... a o czym to świadczy?" i dopiero po jakiś 30 sekundach zaskok...oczywiście łzy itp....
A dodam że ogólnie Babcia jest bardzo sprawnakaarolaa lubi tę wiadomość
Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWitam sie wieczorem
Agsha, skonsultuj tsh z lekarzem.
Ja 3 tyg temu mialam 3,4, zwiekszyl mi dawke do setki, robilam wczoraj badanie i mam 0,7. Trzeba po prostu pilnowac zeby w nadczynnosc nie wpasc.
Ninka: polecam czarna kawe na migrene, wczoraj mi moj lekarz sprzedal patent i po 4 dniach jak reka odjal w pol godziny
Dzis mnie tak wymeczylo, posprzatalam cale mieszkanie, z myciem szafek, podlog i wszystkiego wlacznie, przemaszerowalam 5km w 40 minut, porobilam przysiady i wypady i ugotowalam sobie pycha obiad na dwa dni po czym ... padlam
Masakra jakas
Mam pytanie: czy macie takie wrazenie ze Wam tetno wzroslo? Ze np szybciej lapiecie zadyszke?
Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amanina,teraz już mi trochę mija,ale właśnie tak koło 9 tyg straszne zadyszki łapałam,jak szłam do pracy i wchodziłam po schodach.
A dzisiaj chyba pierwszy raz oprócz strachu o Maleństwo poczułam taką tęsknotę za nim. Żeby już ze mną byłoWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:39
Friend lubi tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
nick nieaktualnyja sobie jeszcze nic nie kupuje, ta ciaza to jeszcze nic wiadomego, niestety u mnie urodzenie kolejnego wczesniaka lub poronienie wynosi az 80%...na samym poczatku rozmawialam z lekarzem o szwie, ale ostatecznie chyba jednak bede wolala pessar, chociaz on tez srednio do tego podchodzi bo niedawno poleciala im ciaza w 18 tyg. dziewczyna miala szew zalozony i weszla infekcja...ale to da mi chyba wiecej takiej pewnosci, musimy chociaz do 30 tyg dotrwac
-
nick nieaktualnybeza_cytrynowa wrote:Amanina,teraz już mi trochę mija,ale właśnie tak koło 9 tyg straszne zadyszki łapałam,jak szłam do pracy i wchodziłam po schodach.
A dzisiaj chyba pierwszy raz oprócz strachu o Maleństwo poczułam taką tęsknotę za nim. Żeby już ze mną było
Och jak mnie pocieszylas!! Czuje sie jak sapiacy prosiak czasami)
-
Dziewczyny.. skuszona niepowodzeniami piekarniczymi w dniu dzisiejszym i faktem, że chciałam się zdrzemnąć przed pracą (mam dziś nockę
) postanowiłam wrócić do kuchni i ugotować pomidorową bez mięsa bo akurat już nie miałam. Zupka wege.. ale tak mi się chciało pomidorowej, że zjadłam 2 talerze naraz
amanina lubi tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
nick nieaktualnykaarolaa wrote:ja sobie jeszcze nic nie kupuje, ta ciaza to jeszcze nic wiadomego, niestety u mnie urodzenie kolejnego wczesniaka lub poronienie wynosi az 80%...na samym poczatku rozmawialam z lekarzem o szwie, ale ostatecznie chyba jednak bede wolala pessar, chociaz on tez srednio do tego podchodzi bo niedawno poleciala im ciaza w 18 tyg. dziewczyna miala szew zalozony i weszla infekcja...ale to da mi chyba wiecej takiej pewnosci, musimy chociaz do 30 tyg dotrwac
Ja sie najbardziej boje znowu nowotworu odciazowego.
A z czego wynika to prawdopodobienstwo wysokie? Jak to dziala? -
nick nieaktualnyaaaa! wiem dziewczyny o czym zapomniałam
chciałam Wam wkleić link do artykułu (duże pocieszenie dla mam aniołkowych oraz nieprawdopodobny mechanizm do odkrycia dla całej reszty mam:)).
polecam!!
http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,19172026,chimery-ta-ktora-wydala-na-swiat-syna-nie-jest-juz-tylko.html
-
kaarolaa wrote:ja sobie jeszcze nic nie kupuje, ta ciaza to jeszcze nic wiadomego, niestety u mnie urodzenie kolejnego wczesniaka lub poronienie wynosi az 80%...na samym poczatku rozmawialam z lekarzem o szwie, ale ostatecznie chyba jednak bede wolala pessar, chociaz on tez srednio do tego podchodzi bo niedawno poleciala im ciaza w 18 tyg. dziewczyna miala szew zalozony i weszla infekcja...ale to da mi chyba wiecej takiej pewnosci, musimy chociaz do 30 tyg dotrwac
Karola na pewno dotrwacie z dzidzią. Trzymam za to kciuki, a jeszcze bardziej bys rozwiązanie miała w 40 tygodniuzawsze donoszona ciąża to lepiej dla dzidzi
kaarolaa lubi tę wiadomość