Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Męska płodność - jakie składniki naprawdę warto suplementować w czasie starań o dziecko?
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Dziewczyny, czas zadbać o męską płodność!
1 saszetka pełna mocy dla wsparcia jakości nasienia 🔥
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Musik Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2016, 07:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie Mikolajowa jak w szpitalu? pisz co

• Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie właśnie przyszły dwie koszulki :-)
    Na jednej dziecko się wychyla zza koszulki i jest napis "do zobaczenia latem" a w drugim dziecko jest za kratkami i napis "Wychodzę w sierpniu".
    od zawsze marzyłam by mieć takie koszulki :)

kaarolaa, SyHa85, Domi793, hella, malika89, Lulu83 lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha to ja sobie wczesniej zamowilam taka ze stopkami i napis "wychodze zima"
    Niestety moj synek sie pospieszyl i wyszedł pod koniec lata...

a co do koszulki to wtedy taka kupilam zeby rodzicom przekazac nowine. bylismy na prenatalnych i od razu z kliniki 300 km do rodzicow, jak dojezdzalismy zalozylam koszulke na siebie i wysiadlam z samochodu, dumnie prezentujac brzuszek...niestety mamy akurat nie bylo, taty tez nie, a babcia nawet uwagi nie zwrocila, rodzenstwo tez nie, dopiero jak im pokazalam zdjecia usg to sie domyslili...a miala byc taka fajna reakcja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9d9c96645f2dc7d0med.jpg

a taka wlasnie, tutaj jestem w 13 tc

sylwiaśta159, amanina, SyHa85, s1985 lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Agsha to ja sobie wczesniej zamowilam taka ze stopkami i napis "wychodze zima"
    Niestety moj synek sie pospieszyl i wyszedł pod koniec lata...

a co do koszulki to wtedy taka kupilam zeby rodzicom przekazac nowine. bylismy na prenatalnych i od razu z kliniki 300 km do rodzicow, jak dojezdzalismy zalozylam koszulke na siebie i wysiadlam z samochodu, dumnie prezentujac brzuszek...niestety mamy akurat nie bylo, taty tez nie, a babcia nawet uwagi nie zwrocila, rodzenstwo tez nie, dopiero jak im pokazalam zdjecia usg to sie domyslili...a miala byc taka fajna reakcja.

Synek wiercipiętka :-)

A co do zorientowania to moja Babcia (lat 80+) miała podobne. Dałam jej w prezencie torebkę ozdobną a w niej smoczek.... A Babcia wyciągnęła, zobaczyła, odwróciła i czyta z drugiej strony opis (tam gdzie skład i takie tam). W ogóle z mamą zdębiałyśmy...:-) Po 2 minutach mama mówi "wiesz co to jest?" a babcia "smoczek?" mama na to "nooo... a o czym to świadczy?" i dopiero po jakiś 30 sekundach zaskok...oczywiście łzy itp....
    A dodam że ogólnie Babcia jest bardzo sprawna :-)

kaarolaa lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulka piekne cudenko :)))

Karola, tez mialas spory brzuszek w 13 tc czy tak tu wyglada?

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    Paulka piekne cudenko :)))

Karola, tez mialas spory brzuszek w 13 tc czy tak tu wyglada?
    wlasnie mialam juz taki fajny, teraz mysle ze bedzie mniej widoczny...

sylwiaśta159 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie wieczorem :)

Agsha, skonsultuj tsh z lekarzem.
    Ja 3 tyg temu mialam 3,4, zwiekszyl mi dawke do setki, robilam wczoraj badanie i mam 0,7. Trzeba po prostu pilnowac zeby w nadczynnosc nie wpasc.

Ninka: polecam czarna kawe na migrene, wczoraj mi moj lekarz sprzedal patent i po 4 dniach jak reka odjal w pol godziny :)

Dzis mnie tak wymeczylo, posprzatalam cale mieszkanie, z myciem szafek, podlog i wszystkiego wlacznie, przemaszerowalam 5km w 40 minut, porobilam przysiady i wypady i ugotowalam sobie pycha obiad na dwa dni po czym ... padlam :P
    Masakra jakas :)

Mam pytanie: czy macie takie wrazenie ze Wam tetno wzroslo? Ze np szybciej lapiecie zadyszke?

Ninka0111 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    wlasnie mialam juz taki fajny, teraz mysle ze bedzie mniej widoczny...
    Moze wyjdzie brzunio nagle :) mnie taki twardy, wypiety brzuszek zaczal sie wypychac nagle- najpierw to byly tylko wzdecia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze Wam ze sobie tak juz zamawiacie te wszystkie rzeczy :)
    Ja chyba wozek kupie jak wroce ze szpitala po porodzie, jakos tak caly czas asekuracyjnie do tego podchodze :(

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina,teraz już mi trochę mija,ale właśnie tak koło 9 tyg straszne zadyszki łapałam,jak szłam do pracy i wchodziłam po schodach.

A dzisiaj chyba pierwszy raz oprócz strachu o Maleństwo poczułam taką tęsknotę za nim. Żeby już ze mną było :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2016, 18:39

Friend lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super są takie koszulki z napisami tez się rozglądam. A ostatnio oglądałam body z napisami i tam byly m.in. Z napisem " trwa lądowanie pieluchy" :)

SyHa85, kaarolaa lubią tę wiadomość

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja sobie jeszcze nic nie kupuje, ta ciaza to jeszcze nic wiadomego, niestety u mnie urodzenie kolejnego wczesniaka lub poronienie wynosi az 80%...na samym poczatku rozmawialam z lekarzem o szwie, ale ostatecznie chyba jednak bede wolala pessar, chociaz on tez srednio do tego podchodzi bo niedawno poleciala im ciaza w 18 tyg. dziewczyna miala szew zalozony i weszla infekcja...ale to da mi chyba wiecej takiej pewnosci, musimy chociaz do 30 tyg dotrwac

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Amanina,teraz już mi trochę mija,ale właśnie tak koło 9 tyg straszne zadyszki łapałam,jak szłam do pracy i wchodziłam po schodach.

A dzisiaj chyba pierwszy raz oprócz strachu o Maleństwo poczułam taką tęsknotę za nim. Żeby już ze mną było :-)

Och jak mnie pocieszylas!! Czuje sie jak sapiacy prosiak czasami ;))

• monika454 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. skuszona niepowodzeniami piekarniczymi w dniu dzisiejszym i faktem, że chciałam się zdrzemnąć przed pracą (mam dziś nockę :( ) postanowiłam wrócić do kuchni i ugotować pomidorową bez mięsa bo akurat już nie miałam. Zupka wege.. ale tak mi się chciało pomidorowej, że zjadłam 2 talerze naraz :P

amanina lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    ja sobie jeszcze nic nie kupuje, ta ciaza to jeszcze nic wiadomego, niestety u mnie urodzenie kolejnego wczesniaka lub poronienie wynosi az 80%...na samym poczatku rozmawialam z lekarzem o szwie, ale ostatecznie chyba jednak bede wolala pessar, chociaz on tez srednio do tego podchodzi bo niedawno poleciala im ciaza w 18 tyg. dziewczyna miala szew zalozony i weszla infekcja...ale to da mi chyba wiecej takiej pewnosci, musimy chociaz do 30 tyg dotrwac

Ja sie najbardziej boje znowu nowotworu odciazowego.

A z czego wynika to prawdopodobienstwo wysokie? Jak to dziala?

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 27 stycznia 2016, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak,to właśnie takie uczucie sapiącego prosiaka ;-) Podobno będzie lepiej w 2 trym. i gorzej w 3 trym. :-D

amanina lubi tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa! wiem dziewczyny o czym zapomniałam :)
    chciałam Wam wkleić link do artykułu (duże pocieszenie dla mam aniołkowych oraz nieprawdopodobny mechanizm do odkrycia dla całej reszty mam:)).

polecam!!

http://www.wysokieobcasy.pl/wysokie-obcasy/1,100961,19172026,chimery-ta-ktora-wydala-na-swiat-syna-nie-jest-juz-tylko.html

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2016, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:

Karola na pewno dotrwacie z dzidzią. Trzymam za to kciuki, a jeszcze bardziej bys rozwiązanie miała w 40 tygodniu :) zawsze donoszona ciąża to lepiej dla dzidzi :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
‹‹ 408 409 410 411 412 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ