X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale moze byc tak ze zapasowe kg moje nie sluza nie?

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko w takim dniu jak dzisiaj mieć patrzeć przez różowe okulary. Jak się obudziłam weszłam na forum fundacji w której działam i patrzę, że kotka o którą bardzo długo walczyliśmy odeszła za Tęczowy Most, później wchodzę tu i widzę post Magdzi. Jakkolwiek człowiek chce być silny i niedopuszczać do siebie negatywnych myśli to czasem po prostu się nie da a hormony nie pomagają. Cieszę się, w takich chwilach,że chodzę jeszcze do roboty-choć już dawno nie powinnam, bo jest bardzo stresująca.

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem :( ale mi się wydaje, że trudniej znaleźć, ale próbuj, ja za pierwszym razem też miałam problem ze znalezieniem.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika, mi nie chodzi o rozowe okulary, tylko o docenianie tego co sie w DANEJ chwili ma.
    A w danej chwili mamy dzieciaki w brzuchu z bijacymi serduszkami.
    Ale moze ja mam skrzywienie, bo widzialam duzo zlego w zyciu, widzialam dzieci ktore zapieprzaja na robotach przymusowych po 12h dziennie bez jedzenia w pelnym sloncu, dzieci ktore nie maja co jesc i wygladaja jakby zaraz mialy umrzec,, ludzi uzaleznionych przez wojsko od hery zeby pracowali za dzialke w kopalniach rubinow, ktore my nosimy w zlotych pierscionkach (nie jestem zadna aktywistka, zeby nie bylo).

Naprawde mamy duzo, mamy dobrych lekarzy, dobra opieke i mamy dzieci w brzuchu, o ktore mamy mozliwosc zadbac jak najlepiej.

celia lubi tę wiadomość

• malika89 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Może jest za wcześnie, żeby detektor wyłapał tętno dzidzi?

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze. Przykro kolejny raz :-( Przed moim poronieniem myślałam naiwnie,że w ciąże po prostu się zachodzi i już. Za 9 mscy rodzi się dziecko i wszyscy są szczęśliwi. Znałam tylko jedną dziewczynę,która przez to przeszła. Dopiero później okazało się,że to takie "popularne". Amanina ma rację. Nie mamy na to żadnego wpływu,dlatego staram się nie schizować.

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co dziewczyny? Chyba zaczynam fiksować. Wizyta dopiero za tydzień a ja się tak strasznie boję ze coś jest nie tak. Staram się odpędzać złe myśli ale słabo mi wychodzi.

W ogóle nie wiem czy nie złapałam jakiejś infekcji bo mam co raz silniejsze upławy i latam do kibla jak tylko poczuję że cos leci bo boję się że to krew. Dziś w nocy tak mnie bolał brzuch strasznie że nie wiedziałam co się dzieje a raz miałam taki "potok" że wyrwałam jak strzała do kibla ...

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Wiecie co dziewczyny? Chyba zaczynam fiksować. Wizyta dopiero za tydzień a ja się tak strasznie boję ze coś jest nie tak. Staram się odpędzać złe myśli ale słabo mi wychodzi.

W ogóle nie wiem czy nie złapałam jakiejś infekcji bo mam co raz silniejsze upławy i latam do kibla jak tylko poczuję że cos leci bo boję się że to krew. Dziś w nocy tak mnie bolał brzuch strasznie że nie wiedziałam co się dzieje a raz miałam taki "potok" że wyrwałam jak strzała do kibla ...
    Aniu ja też tak miałam w zeszłym tygodniu. Podobno ilość śluzu się zwiększa. Normalnie jakby się człowiek posikał w majtki :P

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Może jest za wcześnie, żeby detektor wyłapał tętno dzidzi?

Możliwe. Niby ktoś mówił że ten model powinien od 9tc ale na opakowaniu jest napisane że od 12tc. Więc podchodzę na luzie. Myślałam tylko że może coś usłyszę, ale też chcę być bardzo delikatna. Wolę poczekać niż zaszkodzić.
    Za to posłuchałam swojego serca - o :-)

malika89 lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • niki640 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja po wczorajszej wizycie też mam dobre wieści, z Bąbelkiem wszystko ok, ma już 4,06cm co odpowiada wiekowo 11 tygodni więc nadrobił tydzień bo ostatnio wg om był dwa tygodnie do tyłu. Mogłam posłuchać bicia serduszka ale tętna maluszka nie znam. Mam też wyznaczony termin na prenatalne 12 lutego i też nie mogę się już doczekać.

pigułka, kaarolaa, hella, monirek, malika89, Domi793, amanina, SyHa85 lubią tę wiadomość

l22nvcqg251x40uy.png

201502024570.png

atdc3e5eopf5p6ow.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Aniu ja też tak miałam w zeszłym tygodniu. Podobno ilość śluzu się zwiększa. Normalnie jakby się człowiek posikał w majtki :P
    ja teraz lutki nie biore i zauwazylam, ze u mnie tez wiecej, ale nie wycieka na bielizne tylko przy podcieraniu na papierze, jest taki rozciagliwy i przezroczysty. chociaz to mnie uspokaja bo jak przez 4 tyg plamilam tak w koncu od tygodnia spokoj... :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 12:57

SyHa85 lubi tę wiadomość

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    a od poniedzialku bylo tak pieknie, same dobre wiesci...

teraz znow bede schizowala a do 4 jeszcze tydzien

ja też tydzień żeby dzwonić się i umawiać. Z tych nerwów zjadłam prawie całe piętro ptasiego mleczka!!!!!!

kaarolaa lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Możliwe. Niby ktoś mówił że ten model powinien od 9tc ale na opakowaniu jest napisane że od 12tc. Więc podchodzę na luzie. Myślałam tylko że może coś usłyszę, ale też chcę być bardzo delikatna. Wolę poczekać niż zaszkodzić.
    Za to posłuchałam swojego serca - o :-)
    Agsha ja byłam zaskoczona, że w sumie na prenatalnych lekarz dosyć mocno przyciskał tą głowicę. Nie tak, żeby bolało, ale nie spodziewałam się, że tak mocno się to robi (jakoś w głowie miałam wyobrażenie, że tak się tylko "mizia" ta głowicą) a ja jestem szczuplutka. Jak pójdziesz na pierwsze badanie przez brzuch to zobaczysz z jaką siłą trzeba ten detektor przykładać.

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • s1985 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    ja z moim detektorem walcze juz 2 tygodnie, i tez znaleść nie moge , ale juz zamówiłam lepszy na allegro wiec czekam :)

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Agsha ja byłam zaskoczona, że w sumie na prenatalnych lekarz dosyć mocno przyciskał tą głowicę. Nie tak, żeby bolało, ale nie spodziewałam się, że tak mocno się to robi (jakoś w głowie miałam wyobrażenie, że tak się tylko "mizia" ta głowicą) a ja jestem szczuplutka. Jak pójdziesz na pierwsze badanie przez brzuch to zobaczysz z jaką siłą trzeba ten detektor przykładać.

Właśnie też tak pomyślałam......

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ja z moim detektorem walcze juz 2 tygodnie, i tez znaleść nie moge , ale juz zamówiłam lepszy na allegro wiec czekam :)

A jaki zamówiłaś? Mamy podobny tc.
    Wiesz ja tym moim to 2 minuty własnego tętna znaleźć nie mogłam a co dopiero 3cm kruszynkę.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    racja, dosc mocno przyciskaja, az sie dolek w brzuchu robi :) wiec Agsha nie ma co sie bac, raczej mysle ze krzywdy nie zrobisz...

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krokusik27 wrote:
    Ja tez różnie śpię ale zwykle na boku czasem prawym czasem lewym. A mam takie pytanie do dziewczyn ktore maja hashimoto czy niedoczynność tarczycy.W związku że czytalam Wasze posty odnośnie zazywanych lekow to niektore pisaly ze biorą euthyrox i jodid a niektore sam euthyrox(ale to chyba zalezy od lekarza).a jedna z was napisala cytuje :"Ja biorę femibion, ale mało już zostało więc potem przeżucam się na Pregna Plus.Oprócz tego euthroxyl i jod na tarczyce i magnez bo mam skurcze"-Ania 1986. Dlatego zastanawiam sie czy lekarz tak zalecil brac jod i dodatkowo witaminy w ktorych tez jest jod czy po prostu z rozpędu tak napisalas ze bierzesz to i to?Pytam bo mi lekarka zawsze zwraca na to uwagę ze jak zacznę brac witaminy w ktorych jest jod to musze odstawic jodid...Życzę udanych wizyt. Ja dopiero mam 8 lutego..tyle czekania..

Mi jod i euthyrox polecił endokrynolog. Natomiast reszta jest z przepisu ginekolog. Co do pregna plus to nie to ze mi przepisała tylko powiedziała że femibion się nie nadaje bo nie ma w nim wit D. Ja spytałam czy ta pregna może być i lekarz mi powiedziała ze tak. Co do jodu to właśnie się sama nad tym ostatnio zastanawiam i muszę zapytać ginekolog na najbliższej wizycie. Nie mniej jednak wspominałam endokrynolog że biorę (wtedy) femibion a tam jest to a mimo to został mi przepisany. Wiec trudno powiedzieć.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    racja, dosc mocno przyciskaja, az sie dolek w brzuchu robi :) wiec Agsha nie ma co sie bac, raczej mysle ze krzywdy nie zrobisz...
    wolałabym mieć pewność...hihi... no nic,wieczorkiem jeszcze spróbuję. A jak nie, to nie. Poczekam.
    Staram się nie przejmować. Ostatecznie usg na IP miałam we wtorek i wszystko było wzorowo. A jak miałam poprzednio usg (i to dopochwowo) to dr nie mógł sam jakoś znaleźć tego tętna. Dziwne. A było dobre w efekcie. Więc mam chyba małego cichusia.

f2wll6d8iksjyby0.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia88 wrote:
    Nie ma juz serduszka...nie ma już cząstki mnie... czuje jak ulatuje...
    przykro mi :(

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
‹‹ 416 417 418 419 420 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ