X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    A jaki zamówiłaś? Mamy podobny tc.
    Wiesz ja tym moim to 2 minuty własnego tętna znaleźć nie mogłam a co dopiero 3cm kruszynkę.
    taki zamówiłam DETEKTOR TĘTNA PŁODU SONOLINE B a mam teraz angelsunds

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    taki zamówiłam DETEKTOR TĘTNA PŁODU SONOLINE B a mam teraz angelsunds
    No to zamówiłaś taki jaki ja mam teraz :)

s1985 lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    na yt dziewczyny przyciskaja i pod kątem w strone spojenia łonowego kieruja ;]

Agsha lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Kurcze. Przykro kolejny raz :-( Przed moim poronieniem myślałam naiwnie,że w ciąże po prostu się zachodzi i już. Za 9 mscy rodzi się dziecko i wszyscy są szczęśliwi. Znałam tylko jedną dziewczynę,która przez to przeszła. Dopiero później okazało się,że to takie "popularne". Amanina ma rację. Nie mamy na to żadnego wpływu,dlatego staram się nie schizować.

No poronien jest bardzo duzo, szczegolnie tych wczesnych wlasnie. Przeciez statystyki sa takie ze chyba 50 proc ciaz jest ronionych (wieksza czesc zanim jeszcze sie dobrze zorientujesz ze jestes w ciazy). Glownie z powodu wad genetycznych, tak dziala biologia, eliminuje te zarodki ktore nie maja szansy przetrwac albo sa takie marniutkie ze by sie porodzily znieksztalcone czy z chorobskami.
    Dlatego dla lekarza ciaza jest od uwidocznienia zarodka z bijacym sercem w macicy, a nie od momentu jak masz dwie kreski na tescie albo bete 790.
    W czesci krajow ciazy w ogole nie podtrzymuja do 12 tyg, bo jesli z matka jest ok, to zdrowa ciaza przetrwa, a chorej nie ma co ratowac.

Kazdorazowo jest to trudne dla mamy dziecka, jedne przechodza to lepiej, inne gorzej, ale niestety nie sa to rzadkie przypadki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 13:25

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Aniu ja też tak miałam w zeszłym tygodniu. Podobno ilość śluzu się zwiększa. Normalnie jakby się człowiek posikał w majtki :P

No właśnie cos w ten deseń. Ja i tak zawsze noszę wkladki urologiczne bo przed ciąża miałam problemy z pęcherzem a teraz tez się lata co chwile i jak na zwyklej wkladce to zaraz mam uczucie mokrości to tu mam o wiele godzin dluzej sucho. Jest to fajne zwłaszcza w podróży czy jak gdzieś się idzie na dłużej.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • krokusik27 Debiutantka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Mi jod i euthyrox polecił endokrynolog. Natomiast reszta jest z przepisu ginekolog. Co do pregna plus to nie to ze mi przepisała tylko powiedziała że femibion się nie nadaje bo nie ma w nim wit D. Ja spytałam czy ta pregna może być i lekarz mi powiedziała ze tak. Co do jodu to właśnie się sama nad tym ostatnio zastanawiam i muszę zapytać ginekolog na najbliższej wizycie. Nie mniej jednak wspominałam endokrynolog że biorę (wtedy) femibion a tam jest to a mimo to został mi przepisany. Wiec trudno powiedzieć.

Mysle ze lepiej zapytaj bo moja endokrynolog mi mowila ze jod mi szkodzi ale trzeba brac w ciazy, bo dzidzius potrzebuje. Ja bralam na poczatku jodid a jak zaczelam brac witaminy z jodem to jodid odstawilam..Dlatego sie zastanawiam czemu Ci nie kazala odstawic jodu skoro mowilas ze bierzesz Femibion..(moze nie wiedziala jaki jest sklad tych witamin...).Ale ja mam jeszcze oprócz niedoczynnosci hashi wiec moze od tego zalezy....

• aniab91 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po nieszczesnej wizycie na nfz, szczerze jakbym nie chodzila prywatnie oprocz tego to chyba bym zeswirowala z nerwow a tak to sie nie przejmuje. Bylam juz 3 raz i ani razu lekarz nie zmierzyl zarodka, no porazka. Usg zrobil tylko dlatego ze polozna przed wizyta nie mogla znalezc tetna tym dopplerem czy jak to sie nazywa, a wedlug nich to juz 13 tydz bo biora termin z OM chociaz mowilam ze mam bardzo dlugie cykle ale odpowiedz byla ze tak sie liczy i juz. No mowie Wam, tragedia.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

Ja mam angelsounds z serduszkiem i znalazłam tętno już w 10t0d. Ale trochę szukałam :P Dziś już w pół minuty kruszynkę złapałam :) Na opakowaniu pisze, że od 14-16tygodnia dopiero.

• smerfetka84 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia tak mi przykro :((

8p3odqk33osvn44r.png
    f2w3rjjge5i6k7nj.png
  • hella Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia... Bardzo mi przykro :(

Ja badania mam jutro. Nie wiem jak wytrzymam do 18:00...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2016, 14:08

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Ja mam angelsounds z serduszkiem i znalazłam tętno już w 10t0d. Ale trochę szukałam :P Dziś już w pół minuty kruszynkę złapałam :) Na opakowaniu pisze, że od 14-16tygodnia dopiero.
    ja tez go mam i szukam i tylko szumy moich zył znajduje a w którym miejscu szukasz?

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam i czekam bylam juz 2razy w gabinecie i dzidzia zle ulozona nie da sie pomierzyc nic:/
    Jaka zla jestem.
    Biegalam, skakalam, jadlam slodycze a dzidzia nic.
    Pilam slodkie i dalej nic.
    Wiem tylko ze zyje. Nic wiecej. Czekam i co jedna pacjentke zaprasza mnie dr na badania i dalej zle ulozone.
    Zla jestem :|

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • kata89 Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie rozlozylam. Leze w łóżku i próbuje zwalczyc chorobsko. Jak narazie nie mam wysokiej temp alw ten katar mnie wykonczy.

Madzia bardzo mi przykro z powodu straty... Myślałam, ze ten etap sierpniowki maja za soba i nie przybędzie już Aniołków. Sciskam kocno i życzę duzo siły.

Ja wizytę mam 10 lutego i też sie nie mogę doczekać. Optymizm mojego gina jest zarazajacy.

a55a0765ad.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    ja tez go mam i szukam i tylko szumy moich zył znajduje a w którym miejscu szukasz?

Układam się na płasko, pod biodra podstawiam poduchy, by "wypiąć" hmm łono do góry, a wtedy tuż nad tymi kośćmi łona ( wiecie o co chodzi chyba :D ), pierwsza wypukłość, tak jakoś 1,5-2cm w prawo od środka znajduję.

• Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krokusik27 wrote:
    Mysle ze lepiej zapytaj bo moja endokrynolog mi mowila ze jod mi szkodzi ale trzeba brac w ciazy, bo dzidzius potrzebuje. Ja bralam na poczatku jodid a jak zaczelam brac witaminy z jodem to jodid odstawilam..Dlatego sie zastanawiam czemu Ci nie kazala odstawic jodu skoro mowilas ze bierzesz Femibion..(moze nie wiedziala jaki jest sklad tych witamin...).Ale ja mam jeszcze oprócz niedoczynnosci hashi wiec moze od tego zalezy....

Ja Hashimoto nie mam jeszcze stwierdzone. Za jakiś czas idę na badania to się dowiem. Ale mam nadzieję ze nic nie wyjdzie.

Powiem szczerze ze sama się martwię ze tyle tego jodu biorę ale skoro miałam jakiś tam niedobór to może nic się nie stanie.

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • Ania_1986 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co mówiłam mojemu mężowi żeby się trzymał za kieszeń bo jak minie 20 tydzień to będę biegać i kompletować wyprawkę dla dzidzi.

A zaraz lecę na zakupy spożywcze bo lodowka prawie pusta a dzidzia ciągle glodna. Sama nie wiem jakie smakołyki kupic :)

km5sdf9hwdeswesi.png
    0d1y3e3ku8kf4yv2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania_1986 wrote:
    Wiecie co mówiłam mojemu mężowi żeby się trzymał za kieszeń bo jak minie 20 tydzień to będę biegać i kompletować wyprawkę dla dzidzi.

A zaraz lecę na zakupy spożywcze bo lodowka prawie pusta a dzidzia ciągle glodna. Sama nie wiem jakie smakołyki kupic :)

Zdaj się na instynkt :) Mnie niestety dziś pokusiły chipsy solone, ale za to mandarynki i jabłka obowiązkowo też wylądowały w koszyku zakupowym
    Jutro w pociągu ponad 4h, jakoś się trzeba żywić, najgorzej to z toaletą będzie, aż mnie ciarki biorą.

• Agsha Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    Układam się na płasko, pod biodra podstawiam poduchy, by "wypiąć" hmm łono do góry, a wtedy tuż nad tymi kośćmi łona ( wiecie o co chodzi chyba :D ), pierwsza wypukłość, tak jakoś 1,5-2cm w prawo od środka znajduję.

muszę z tą poduszką spróbować. Na razie znalazłam wszystko chyba tylko nie dzidziusia :P

s1985 lubi tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sabanek wrote:
    super dzięki ;]

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2016, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    muszę z tą poduszką spróbować. Na razie znalazłam wszystko chyba tylko nie dzidziusia :P
    to tak jak ja :P

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    NEVER GIVE UP
‹‹ 417 418 419 420 421 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ