Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny! Gratuluję udanych wizyt i podziwiam te cudne zdjęcia które wrzucacie
Jeszcze kilka dni i ja zobaczę swoje dziecię...
A dziś znów "poszaleliśmy" z mężem na zakupach, kupiliśmy kilka rzeczy dla dziecka, takich "bezpłciowych" żeby mógł nosić chłopiec i dziewczynka
I na tych zakupach byliśmy na... lumpkunie umiem tam robić zakupów ale dziś akurat były dostawy i piękne, niezniszczone maleńkie body, śpioszki... kupiliśmy też spodenki jeszcze z metką! i w sumie za 12 szt ubranek zapłaciliśmy niecałe 40 zł.
i chciałam was zapytać co myślicie o kupowaniu używanych ciuszków dla maleństwa? ja jak widzę jakie ceny są w sklepach a ile zapłaciłam na lumpku to nie mam żadnych oporów...amanina, Martynka30, pigułka, malika89, kaarolaa, celia lubią tę wiadomość
-
Ja dla synka kupowalam, u mnie w jednym lumpeksie kiedys bylo po 1zl za sztuke w piatki to sie wtedy obkupilam, tylko ciezko mi bylo sie przedzierac przez ludzi z brzuchem
Dla mnie uzywane ciuszki sa jak najbardziej ok, nie zniszczone a itak sie to pozniej pierze i prasuje. A czytalam gdzies ze takie nowe ze sklepu sie powinno kilka razy prac zeby sie pozbyc tej chemii, ja tak nie robilam, pralam raz ale to tez moze byc dla kogos plusem ze uzywanych juz nie trzeba
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Kw14tuszek wrote:Cześć dziewczyny! Gratuluję udanych wizyt i podziwiam te cudne zdjęcia które wrzucacie
A dziś znów "poszaleliśmy" z mężem na zakupach, kupiliśmy kilka rzeczy dla dziecka, takich "bezpłciowych" żeby mógł nosić chłopiec i dziewczynka
I na tych zakupach byliśmy na... lumpkunie umiem tam robić zakupów ale dziś akurat były dostawy i piękne, niezniszczone maleńkie body, śpioszki... kupiliśmy też spodenki jeszcze z metką! i w sumie za 12 szt ubranek zapłaciliśmy niecałe 40 zł.
i chciałam was zapytać co myślicie o kupowaniu używanych ciuszków dla maleństwa? ja jak widzę jakie ceny są w sklepach a ile zapłaciłam na lumpku to nie mam żadnych oporów...
Ja dosc czesto kupuje ciuchy w lumpju i dla siebie i dla corki. Place grosze, a czesto ubrania sa z metkami i to z bardzo dobrych firm. Wszystko zawsze ladnie wypiore i jest git. Nieraz juz slyszalam, ze mam fajne ciuchy. A dla dziecka to juz wogole super, sukieneczki, bluzeczki i ogolnie duzo bardzo dobrej jakosci ciuszkow. Dla malych dzieci sa przepiekne:) trzeba tylko znalezc dobry lumpeks i wiedziec kiedy sa dostawy. Ja polecam bardzo!amanina, Martynka30 lubią tę wiadomość
Julia, 10 latek
Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm -
Kw14tuszek wrote:Cześć dziewczyny! Gratuluję udanych wizyt i podziwiam te cudne zdjęcia które wrzucacie
i chciałam was zapytać co myślicie o kupowaniu używanych ciuszków dla maleństwa? ja jak widzę jakie ceny są w sklepach a ile zapłaciłam na lumpku to nie mam żadnych oporów...
ja uwielbiam lumpki:) ja jestem za kupowaniem uzywanych, chociaz i na promocjach tez bede kupowac nowe, w lumpkach małe ubranka kosztuja grosze a sa praktycznie nie zniszczone , dziecko z nich szybko wyrasta,a za body w sklepie trzerba dac mniej wiecej 10 zł a i tak nieraz tarfiaja sie że 2 razy wypierzesz i jak szmata sie robiąMartynka30 lubi tę wiadomość
-
kurcze ja jakoś nigdy nie umiała na lumpku niczego znaleźć bo tam trzeba przeglądać wszystkie wieszaki po kolei, szybko się wkurzałam że nic dla mnie nie ma... a te maleńkie rzeczy jakoś wygodniej się przegląda
albo tak sobie wkręcam bo mam większą przyjemność z takich zakupów
Ale czytałam że kilka dziewczyn dorwało spodnie ciążowe w dobrej cenie na lumpku, też będę musiała poszukać bo jak popatrzyłam że w sklepie trzeba 120-150zł zapłacić to mi się odechciało... w ogóle to fajnie, że będziemy brzuchate jak już będzie ciepło, wystarczą legginsy
-
nick nieaktualny
-
Ja jestem antytalentem jesli chodzi o buszowanie w lumpkach. Nie jeden raz probowalam i zawsze wychodze tylko z pluszakami dla moich psów
Ale dzieciece ciuszki lepiej sie przeglada i mam plan sie wybrac tylko musze podpytac moje kolezanki do ktorego warto isc
MiMK lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Kupuje bez oporówMartynka30 lubi tę wiadomość
-
smerfetka84 wrote:ja uwielbiam lumpki:) ja jestem za kupowaniem uzywanych, chociaz i na promocjach tez bede kupowac nowe, w lumpkach małe ubranka kosztuja grosze a sa praktycznie nie zniszczone , dziecko z nich szybko wyrasta,a za body w sklepie trzerba dac mniej wiecej 10 zł a i tak nieraz tarfiaja sie że 2 razy wypierzesz i jak szmata sie robią
Dlatego ją np kupuje albo w lumpku albo firmowe, dziele na ubrania na wyjście i po domu -
Ja też jestem ogromną fanką lumpeksów
i uwielbiam szukać, szperać, uwielbiam wyszukiwać różne perełki. Mam nawet torebkę z YSL to mój największy łup
A już nie mogłam się oprzeć i kupiłam kilka ciuchów dla baby
Tak jak dziewczyny piszecie jakość tych ciuchów jest świetna
Wystarczy uprać, uprasowaćMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Martynka30 wrote:Ja też jestem ogromną fanką lumpeksów
i uwielbiam szukać, szperać, uwielbiam wyszukiwać różne perełki. Mam nawet torebkę z YSL to mój największy łup
A już nie mogłam się oprzeć i kupiłam kilka ciuchów dla baby
Tak jak dziewczyny piszecie jakość tych ciuchów jest świetna
Wystarczy uprać, uprasować
uff to nie tylko ja tak szybko zaczynamale uważam że lepiej po trochę coś kupować bo później się nazbiera i będą to większe wydatki: wózek, łóżeczko itd... no i jakiś remont w pokoju by się przydał... więc zaczynam małymi kroczkami
Wiem, że jest jeszcze wcześnie ale ja uważam że co ma być to będzie...
Martynka jakie rozmiary kupujesz? Ja trochę zielona jestem co tak naprawdę będzie potrzebne, w dodatku latem... kupuję co mi wpadnie w oko, rozmiary 56/62Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Ja jestem jak najbardziej za używanymi ciuszkami. Sama nigdy nic nie umiem znaleźć, ale dla dziecka będę kupować. Z resztą dostałam też część używanych ubranek. Małe dziecko to duży wydatek, więc jak tylko mogę przyoszczędzić (a na ciuszkach akurat się da) to korzystam
Martynka30 lubi tę wiadomość
-
Kw14tuszek wrote:uff to nie tylko ja tak szybko zaczynam
ale uważam że lepiej po trochę coś kupować bo później się nazbiera i będą to większe wydatki: wózek, łóżeczko itd... no i jakiś remont w pokoju by się przydał... więc zaczynam małymi kroczkami
Wiem, że jest jeszcze wcześnie ale ja uważam że co ma być to będzie...
Martynka jakie rozmiary kupujesz? Ja trochę zielona jestem co tak naprawdę będzie potrzebne, w dodatku latem... kupuję co mi wpadnie w oko, rozmiary 56/62
Ja mam tak samo, stawiam pierwsze kroczki, kupuje na razie małe, chyba ten rozmiar co Ty, kupiłam 3 czapeczki do szpitala, kilka body, bluzeczkę, spodenki, bluzę, kurteczkę, narazie nie szaleję bo nie znam płci, staram się kupować takie bezpłciowe. Jutro jak nie zapomnę to zrobię i wrzucę zdjęcie
Za najdroższą rzecz dałam z 7zł i to była kurteczkaMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
O właśnie, może doświadczone mamusie się wypowiedzą na temat rozmiarów. Czy rozmiar 56 to taki jak dziecko ma 56 cm, czy jakoś inaczej się to ocenia? Dzidzia na początku to taka przykurczona chyba jest? Czy jak dziecko będzie miało po porodzie 58 cm to znaczy, że w takie 56 już go nie zmieszczę?
-
Moja cora miała 54cm więc byłam w szoku bo ją jak się urodziłam miałam 61 a mąż 62 więc na 56 miałam jedne spiochy:) dokuoilam dwie pary i było ok w body zawijlam rękawy i było ok a spodenki na sciagaczach też były za długie więc też podciagniete. Moim zdaniem tak na początek to z tych najmniejszych rozmiarów to mniej więcej po 7 sztuk wystarczy. W zależności na co się nastawiacie czy na body plus spodnie czy całkowite spiochy- ją miałam body na krótki rękaw na długi jakieś kaftaniki spodenki i 3 pary spiochow. Nie polecam póki dziecko leży zapisanych ubrań na plecach. Po miesiącu wymianka na większe bo już 56bylo za małe
także zakupy najmniejszych ubrań z umiarem. Jak cora miała już rozmiar 62-68 to zakladalam już tshirty i leginsy jak było ciepło:)