WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczynki mi wszystko wychodzi na chłopaka teraz to nawet tętno, wcześniej na detektorze ponad 170, a teraz 146-156 :) obrączka, kalendarz, soda chłopak, więc może :)

A świeczki yankee candle są super, sama mam kilka. Mam też soft blanket :)
    Od początku ciąży nie paliłam bo mnie drażniły zapachy :)

Ja mam sklep ze swiecami zapachowymi ale wycofalismy sie z Yankee kilka miesięcy temu
    Zaczęły byc awaryjne...
    W sensie ze nie kazda pachniala a przy 100 zl to dosc istotne ;)

Polecam za to Kringle Candle i Village Candle
    Village ma taki zapach pudru dla dzidzi a na naklejce...stópki bobaska
    Pieknosci!!!

Martynka30, malika89 lubią tę wiadomość

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Martwię się przede wszystkim tym, że to strasznie wcześnie i dziecko jeszcze nie naciska na szyjkę.
    Jeszcze dzwoniła moja mama, trochę liczyłam że przyjedzie i nam pomoże ale jej pomysł jest taki, żeby mąż wziął zwolnienie. A dobrze wie że jego pensja składa się w większości z dodatków.

co za dzień, płakać się chce

Dagmara spokojnie, zjedz przede wszystkim zabronionego pączka on podobno działa cuda:)

A nie masz przyjaciółki, sąsiadki siostry która mogłaby Ci troszke pomóc?

ninciaa172 lubi tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Nelk Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara nie zamartwiaj się, sama napisałaś że tragedii jeszcze nie ma także głowa do góry musi być dobrze.
    Ile mają Twoje dzieci lat?

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • fasolkarośnie Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale burza pączkowa hihi...
    Tak jak bardzo uważam na to co jem tak troszkę u ciąży mi się pozmieniało. Zaczęłam chłonąć wszystko o zdrowym odżywianiu jak moja mama zachorowała na raka i pełno ludzi w około, to zaczęłam to wtedy wszystko analizować. Bardzo zawsze zwracam uwagę, żeby kupować produkty bez konserwantów, najlepiej bio itp. Ale to moje zdanie i nie będę nikogo krytykować, że tak nie robi ;) Poza tym troszkę mi się w ciąży zmieniło bo jak mdli mnie całymi dniami i nagle mam ochotę na grzanki z żółtym serem czy pizze to po prostu to jem bo także polepszenie samopoczucia jest dla mnie mega ważne. Np temat kawy... Kurka jestem kawoszem jakich mało... Nałogiem wręcz :) Przyszła ciąża i rozkmina bo niby wolno, ale kręcą nosem wszyscy ;/ Jak bardzo wymiotowałam to dwa tygodnie nie piłam kawy. Ale teraz jedną filiżankę dziennie wypijam po śniadaniu i od razu gęba mi się śmieje :) Hihi pączka a nawet kilka od mamy też wciągnę!

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja mam sklep ze swiecami zapachowymi ale wycofalismy sie z Yankee kilka miesięcy temu
    Zaczęły byc awaryjne...
    W sensie ze nie kazda pachniala a przy 100 zl to dosc istotne ;)

Polecam za to Kringle Candle i Village Candle
    Village ma taki zapach pudru dla dzidzi a na naklejce...stópki bobaska
    Pieknosci!!!

Kringle Candle mam kilka wosków i pachną intensywniej niż yankee candle, village candle nie miałam styczności :)

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny świeczki o zapachu świeżej pościeli i pudru są też w Ikei, bardzo je lubiłam przed ciążą, ale teraz nie mogę nic :( Perfumy fuj, żel pod prysznic fuj, a największa dla mnie zgroza to płyn do spryskiwacza w aucie...

A mam jeszcze sprawę do Was smarujecie się już? W sensie jakimiś dla kobiet w ciąży kremami. Mi pani w aptece powiedziała, że za wcześnie... Ja chudzina, trochę jak Martynka30 :) Nie mam tendencji to rozstępów mimo, że szybko urosłam i jestem dość wysoka 176 cm to nigdy mi nie wyszły... No i martwię się o cycki, mój G. je kocha i się martwię co się wydarzy po ciąży ;/

amanina lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te są bez porównania i są zrobione z naturalnego wosku sojowego, starczają na bardzo długi czas palenia.

Ja na razie nie palę, bo nie mogę. Ja kupiłam palmers i czasami się posmaruję, ale przeszkadza mi jego zapach :/

fasolkarośnie lubi tę wiadomość

f2wl3e5eai92376u.png
  • Dagmara Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie ja to jestem wygodną córką, już zdążyłam obsmarować mamę a ona dzwoni przed chwilą i mówi, że może przyjechać i pomóc.
    Ciąża robi coś z mózgiem

dziękuję za wsparcie muszę ochłonąć bo się tego nie spodziewałam.

fasolkarośnie, JRY1984, ninciaa172, SyHa85 lubią tę wiadomość

m3sxs65g11pm3ti6.png

Córka 2012👱‍♀️
    Córka 2014👩‍💼
    Syn 2016 👱‍♂️

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no to ja też wolę naturalne... Nie znałam ich wcześniej...
    "Ja na razie nie palę, bo nie mogę." - w pierwszej chwili jak nie skumałam o co chodzi to zrobiłam wielkie oczy i pomyślałam cooo? :):) hihi

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolkarośnie wrote:
    Dziewczyny świeczki o zapachu świeżej pościeli i pudru są też w Ikei, bardzo je lubiłam przed ciążą, ale teraz nie mogę nic :( Perfumy fuj, żel pod prysznic fuj, a największa dla mnie zgroza to płyn do spryskiwacza w aucie...

A mam jeszcze sprawę do Was smarujecie się już? W sensie jakimiś dla kobiet w ciąży kremami. Mi pani w aptece powiedziała, że za wcześnie... Ja chudzina, trochę jak Martynka30 :) Nie mam tendencji to rozstępów mimo, że szybko urosłam i jestem dość wysoka 176 cm to nigdy mi nie wyszły... No i martwię się o cycki, mój G. je kocha i się martwię co się wydarzy po ciąży ;/

Ja się smaruje Palmers. Na razie 1 dziennie wieczorkiem. Od 2go trymestru będę 2 razy dziennie. Mi się w okresie dojrzewania zrobiły rozstepy (malutkie) na biodrach, bo przez wakacje mi się zadek Kim Kardashian zrobił :)

fasolkarośnie lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja uzywam tylko oliwki dla dzieci, a pozniej chce kupic balsam baby dream bo z synem sie smarowalam i bylo ok...nie mam rozstepow nigdzie, nic mi nie wyskoczylo, najbardziej balam sie o piersi jak zaczely po porodzie bardzo szybko rosnac...widzialam moja skore sflaczała i takie rozciagniete, ale szczerze to wygladaly po karmieniu calkiem niezle, moze ciut mniejsze i mieksze ale bez rozstepow i nie flaki...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 12:01

Martynka30, fasolkarośnie lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Słuchajcie ja to jestem wygodną córką, już zdążyłam obsmarować mamę a ona dzwoni przed chwilą i mówi, że może przyjechać i pomóc.
    Ciąża robi coś z mózgiem

Dagmara spokojnie :) w takiej sytuacji każdej z nas by puściły nerwy.

f2wl3e5eai92376u.png
  • Mamusiaporazpierwszy Debiutantka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie moje drogie !

Już(bądź dopiero) 13 tydzień a ja dopiero Was odkryłam :)

Termin: 17sierpień

15luty- badania prenatalne i im bliżej tym bardziej się boje.

Ninka0111, fasolkarośnie, Rudi88, kaarolaa, monirek, JRY1984, hella, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje.

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dagmara wrote:
    Ciąża robi coś z mózgiem

Ja to liczę na pomoc mamy bardzo, wiesz... Ty weteranka trzeci dzidziuś... Ja bardzo boje się zmęczenia i że sobie nie poradzę :(

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam z natury bardzo duze miseczke mam E w tej chwili a znowu pod biustem jestem waska i ciezko mi dopasowac stanik mnie wczoraj troszke zaniepokoilo klucie w szyjce tak jak by dosyc mocne az usiadlam ale to byla chwilka no i nie raz jak za szybko wstane to mnie w jajniku zakuje a tak to wszystko ok z mezem sie nie kochamy pdkad dostalam leki 10dni temu i jeszcze 20 tabletek zostalo...

hchyw1d370r6axb9.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dodzwoniłam się!!!!

Ide w sobotę między 9 a 13.

Staram sie nie panikować, ale mi wszystko z rąk leci a cisnienie to mam chyba 200/100

Martynka30, fasolkarośnie, kaarolaa, JRY1984, hella, Lulu83, SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie smaruje olejem kokosowym i maslem shea

Martynka30, alicjaaaa lubią tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Alishia Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej pączusie :) właśnie zjadłam pycha pączka z marmoladą. jedzcie pączki dziewczyny bo dziś nam wszystkim wolno :) zgodzę się jedynie z tym że nie zbyt zdrowe są pączki marketowe wiadomo chemia tam jest ale takie z dobrej piekarni mniammmmm :) smacznego :)

fasolkarośnie, kaarolaa lubią tę wiadomość

km5s3e3kznhovlx5.png

570770d4ee425.png

Czekamy na naszą córeczkę <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny dodzwoniłam się!!!!

Ide w sobotę między 9 a 13.

Staram sie nie panikować, ale mi wszystko z rąk leci a cisnienie to mam chyba 200/100
    super :) ty masz juz to za soba a ja jeszcze 2 godziny musze poczekac...buuu

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam ten problem ze smarowaniem, że mnie po wszystkim mdli :( Jak pomyślę masło shea to od myślenia mi gorzej ;p
    Próbowałam juz oliwką dla dzieci ale też ciężko :( Palmersy mi niestety też nie podchodzą... Chyba poczekam, może mi to minie...

‹‹ 493 494 495 496 497 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ