WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sobie własnie robiłam Inkę i wcinam zakazanego pączaska:D ale mi dobrze :)

fasolkarośnie, amanina, Dominique88 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strach jest normalny na poczatku. W koncu dziecko to cos nowego. Mala istotka za ktora jestesmy odpowiedzialni. Ale nie taki diabel straszny, szybko sie zapoznacie z dzieckiem. No i instynkt macietzynski sie wlaczy ba dobre :) bedzie troche problemów. Sama pamietam jak raz przegrzalismy synka. Zawsze mowiono ze wczesniaki potrzebuja więcej ciepla bo sie wychladzaja. Wiec ubralam go w body i dwie pary pajacow i jeszcze w kocyk go zawinelismy. Plakal marudzil, myslalam ze to brzuch, ale sprawdzilam temperaturę i byla troche za wysoka. Dopiero wtedy do glowy nam wpadlo ze mu za cieplo. Od tamtej pory zakladalam mu tylko body i pajsca i skarpetki. Kocyk tylko do spania. A i nigdy nie mial czapeczki na glowie w mieszkaniu bo dla mnie to juz przesada. Kazda z nas nauczy sie czegos nowego, nawet te ktore juz maja dzieci bo kazde jest inne.

fasolkarośnie lubi tę wiadomość

• fasolkarośnie Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Strach jest normalny na poczatku. W koncu dziecko to cos nowego. Mala istotka za ktora jestesmy odpowiedzialni. Ale nie taki diabel straszny, szybko sie zapoznacie z dzieckiem. No i instynkt macietzynski sie wlaczy ba dobre :) bedzie troche problemów. Sama pamietam jak raz przegrzalismy synka. Zawsze mowiono ze wczesniaki potrzebuja więcej ciepla bo sie wychladzaja. Wiec ubralam go w body i dwie pary pajacow i jeszcze w kocyk go zawinelismy. Plakal marudzil, myslalam ze to brzuch, ale sprawdzilam temperaturę i byla troche za wysoka. Dopiero wtedy do glowy nam wpadlo ze mu za cieplo. Od tamtej pory zakladalam mu tylko body i pajsca i skarpetki. Kocyk tylko do spania. A i nigdy nie mial czapeczki na glowie w mieszkaniu bo dla mnie to juz przesada. Kazda z nas nauczy sie czegos nowego, nawet te ktore juz maja dzieci bo kazde jest inne.

No właśnie skąd ja to wszystko będę wiedziała :)? Chyba od Was kochane!

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolkarośnie wrote:
    No właśnie skąd ja to wszystko będę wiedziała :)? Chyba od Was kochane!
    Mi nikt nie pomogl bo mama i tesciowa mieszkaja 200 km od nas. Zobaczysz ze sobie poradzisz a jak nie bedziesz pewna to tel do mamy czy kogos kto ma dzieci. My tez bedziemy pomagały ;)

• Friend Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będziemy miały dyżury :-) Powymieniamy się numerami i się będziemy wzajemnie utwierdzać w tym, że jesteśmy do cholery dobrymi Mamami i nie możemy cały czas mieć wyrzutów sumienia :-)

fasolkarośnie, kaarolaa, pigułka, Stokrotka_92, SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość

8p3ogov3mui4evm6.png

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie dziewczyny ja... tylko nie krzyczcie :) Ja nie jestem typem "mamy". Prowadzę koktajl bar, wiele lat pracowałam w nocy, moje życie było trochę szalone, jestem typem pracoholika, kocham spać i dobrze zjeść :) Teraz moje życie bardzo się odmieni i może tego tak się boje :( ehh sorki, ale musiałam się wygadać :)

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Będziemy miały dyżury :-) Powymieniamy się numerami i się będziemy wzajemnie utwierdzać w tym, że jesteśmy do cholery dobrymi Mamami i nie możemy cały czas mieć wyrzutów sumienia :-)
    \

Dziękuje, aż się poryczałam dziś z tego wszystkiego :)

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolkarośnie wrote:
    Wiecie dziewczyny ja... tylko nie krzyczcie :) Ja nie jestem typem "mamy". Prowadzę koktajl bar, wiele lat pracowałam w nocy, moje życie było trochę szalone, jestem typem pracoholika, kocham spać i dobrze zjeść :) Teraz moje życie bardzo się odmieni i może tego tak się boje :( ehh sorki, ale musiałam się wygadać :)

Kochana a ja jestem typem lenia. Spanie i leżenie to rzeczy które robie najlepiej na świecie! Mogłabym brac udział w mistrzostwach świata. Mój kolega kiedyś stwierdził,że nikt tak nie umie lezeć i ładnie wyglądać na leżaku na plazy jak ja hehehe. A mój tż ma zawsze na wszystko czas, dla niego na jutro czy na za tydzien do w sumie to samo hehehehe

fasolkarośnie, pigułka, Dominique88, Niki90 lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D

Wysłany: 4 lutego 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Mi nikt nie pomogl bo mama i tesciowa mieszkaja 200 km od nas. Zobaczysz ze sobie poradzisz a jak nie bedziesz pewna to tel do mamy czy kogos kto ma dzieci. My tez bedziemy pomagały ;)

Swoją drogą jak Ty dałaś radę ze swoim wcześniaczkiem to jest dla mnie czarna magia. Czytałam Twój pamiętnik i mi oczy na wierzch wyszły z podziwu...

kaarolaa lubi tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kochana a ja jestem typem lenia. Spanie i leżenie to rzeczy które robie najlepiej na świecie! Mogłabym brac udział w mistrzostwach świata. Mój kolega kiedyś stwierdził,że nikt tak nie umie lezeć i ładnie wyglądać na leżaku na plazy jak ja hehehe. A mój tż ma zawsze na wszystko czas, dla niego na jutro czy na za tydzien do w sumie to samo hehehehe

Jak nie pracuję, a kocham moją pracę, to też uwielbiam się lenić... Np potrafię zwłaszcza teraz, jak mi ranne mdłości trochę ustąpiły, spać 10-11h :) I też kocham słońce!!

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolkarośnie wrote:
    Swoją drogą jak Ty dałaś radę ze swoim wcześniaczkiem to jest dla mnie czarna magia. Czytałam Twój pamiętnik i mi oczy na wierzch wyszły z podziwu...
    Czasem sama nie wiem skad ja tyle sily wzielam i nadal biore. Jestem z malym praktycznie caly czas sama. Kiedys tez lubilam spac nawet do 13 w poludnie, a teraz wstaje o 5,6 rano. Maz czesto wyjezdza na poligony, nie ma go po 4 tyg. Jade wtedy do rodzicow na 2 tyg. Dłużej nie moge bo rehabilitacje mlody ma. A jak dam sobie rade z dwojka malych dzieci sama to nie mam pojecia. Moze tym sie teraz tsk nie przekmuje, bardziej boje sie ze bede musiala lezec a mlodemu nie wytlumacze kiedy on chce sie bawic.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    fasolkarośnie wrote:

Ja tez nie jestem ;) mam bardzo wymagajaca prace a ze jestem ambitna to nie odpuszczam, raz w roku sie pakuje na miesiac i wyjezdzam na ktorys z koncow swiata z plecakiem, jezdze scigaczem, zylam w roznych miejscach, duzo po dupie oberwalam od zycia na wlasne zyczenie (np nie chodzilam dwa lata bo tak uszkodzilam kregoslup ;)), no i bylam wychowywana w nietypowy raczej sposob, zawsze sie czulam kochana i mam totalnie pelne wsparcie od Mamy (wychowywalam sie bez ojca) ale bez dziubdziania, ciupciania i mamusiowania, bez obiadkow niedzielnych (moja Mama woli isc na rolki niz gotowac) wiec pewnie swoje dziecko tez zapakuje do plecaka jak bedzie mialo pol roku :)
    Mysle ze nie ma sie czego bac, raczej potraktowac to jako super przygode, takie macierzynstwo. Bedziesz miala mini mieszanke siebie i kogos kogo kochasz i bedziesz mogla z nim spedzac duzo czasu pokazujac swiat i zycie :) nikt Ci nie kaze zamienic sie z dnia na dzien w kogos kim nie jestes :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 13:19

fasolkarośnie, kaarolaa, hella, Domi793 lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Czasem sama nie wiem skad ja tyle sily wzielam i nadal biore. Jestem z malym praktycznie caly czas sama. Kiedys tez lubilam spac nawet do 13 w poludnie, a teraz wstaje o 5,6 rano. Maz czesto wyjezdza na poligony, nie ma go po 4 tyg. Jade wtedy do rodzicow na 2 tyg. Dłużej nie moge bo rehabilitacje mlody ma. A jak dam sobie rade z dwojka malych dzieci sama to nie mam pojecia. Moze tym sie teraz tsk nie przekmuje, bardziej boje sie ze bede musiala lezec a mlodemu nie wytlumacze kiedy on chce sie bawic.

Życzę Ci dużo siły i zdrowia kochana! Trzymam mocno kciuki abyś dała radę donosić do samiutkiego końca!
    Moje biadolenie przy Twoich problemach to nic... Ale wiesz... takie babki jak sprawiają, że takie jak ja mówią sobie
    "jak ona daje radę to ja też dam"!!!!!!!!!!

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Ja tez nie jestem ;) mam bardzo wymagajaca prace a ze jestem ambitna to nie odpuszczam, raz w roku sie pakuje na miesiac i wyjezdzam na ktorys z koncow swiata z plecakiem, jezdze scigaczem, zylam w roznych miejscach, duzo po dupie oberwalam od zycia na wlasne zyczenie (np nie chodzilam dwa lata bo tak uszkodzilam kregoslup ;)), no i bylam wychowywana w nietypowy raczej sposob, zawsze sie czulam kochana i mam totalnie pelne wsparcie od Mamy (wychowywalam sie bez ojca) ale bez dziubdziania, ciupciania i mamusiowania, wiec pewnie swoje dziecko tez zapakuje do plecaka jak bedzie mialo pol roku :)
    Mysle ze nie ma sie czego bac, raczej potraktowac to jako super przygode, takie macierzynstwo. Bedziesz miala mini mieszanke siebie i kogos kogo kochasz i bedziesz mogla z nim spedzac duzo czasu pokazujac swiat i zycie :) nikt Ci nie kaze zamienic sie z dnia na dzien w kogos kim nie jestes :)

Naczytałam się, że ryczycie przy reklamach, a ja będę ryczała przy Waszych postach!! Dzięki kochana za te słowa <3

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi kiedyś miałam problem ze skórą głowy, przez szampony z sls-ami zrobił mi się straszny stan zapalny, taki że ciągle się drapałam i aż miałam strupy na głowie a łupież miałam tłusty.

Pomogły mi szampony rosyjskie babuszki agafii.

Ja też się boję, niby pomagałam wychowywać dzieci braci, ale to nie to samo :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 13:36

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Stokrotka_92 Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2016, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam straszne tendencje do roztepów, cały tyłek mam w prążki :( więc już się smaruję mleczkiem oliwkowym z ziaja i szczerze, nie wiem co ma w składzie ;p staram się nie wariować, bo nie jestem chora tylko w ciąży ;p jak tak czasem czytam co tu piszecie to się zastanawiam jak te kobity rodzą zdrowe dzieci? przecież one często pala... nawet piją i bobasy jak talala ;p a tu nic nie wolno, więc ja nie wariuje bo bym zwariowała xD zła matka! ^^
    Ps. a od 4miesiąca będę jeszcze rano smarować się takim specjalnym przeciw rozstępom od 4 miesiąca ciąży :)

• Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie smiejcie sie ale jak przed yrodzeniem mojej corci wzielam sobie szczeniaka do domu co prawda zamiast przewijania trzeba bylo z nim wychodzic karmic go opiekowac sie nim chodzic na wizyty do wetrynarza pozatym pomyslalam ze fajnie jak dziecko bedzie miec zwierzaka no i poszlo dzisiaj nie raz jak dwojka dzieci kloca sie o zabawki bardzo kochaja
    Moja mala co prawda nigdy nie spadla mi z lozka itd(chodz uwazam ze i takie rzeczy sie zdazaja)to kiedys miala taki etap uciekania z podworka przez bramki nawet jak byly zamkniete kiedys nawet zawiazalam dodatkowo sznurkiem i glowa jej sie zaklinowala i byl problem tak ze wszystko musialam przezyc na wlasnej skorze teraz w czerwcu skonczy 4latka i jest to przepiekny okres oprocz mamy juz staram sie byc jej przyjaciolka dziewczyny dacie rade jest w nas ten instynkt☺
    Ja np nie moge mojej malej czytac bajek na dobranoc bo mnie wzruszaja i placze...

hchyw1d370r6axb9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj wizyta o 19:30 trzymajcie kciuki :)

monirek, hella, fasolkarośnie, Dominique88, mmalibu, Rudi88, Friend, Betty Boop, Dagmara, Paulaaa, alicjaaaa, pigułka, Ninka0111 lubią tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    dzisiaj wizyta o 19:30 trzymajcie kciuki :)

Karolinka trzymamy bardzo mocno <3

kaarolaa lubi tę wiadomość

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Karolinka trzymamy bardzo mocno <3
    ale mam stresa, kurcze nie sadzilam ze jak dzisiaj zadzwonie to od razu mnie przyjmie...bylam przygotowana na wtorek, bo wtedy ma dyzur w szpitalu, a sie okazuje ze dzisiaj tez ma dyzur

‹‹ 495 496 497 498 499 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ