Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej Dziewczyny
Piszę dopiero teraz ponieważ chciałam przeczytać i nadrobić to o czym pisalyscie
Wczoraj byłam z moim N. na prenatalnych i na szczęście lekarz powiedział, że wszystko okna 75% chłopak
Fajniee się czyta Wasze wpisypozdrawiam serdecznie
jak uda mi się wkleić zdjęcie to pochwalę się troszkę
monirek, hella, fasolkarośnie, Domi793, Rudi88, Betty Boop, kaarolaa, Friend, SyHa85, Paulaaa, alicjaaaa, pigułka lubią tę wiadomość
-
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/13a28e94e930.jpg
A oto i nasz dzidziuś
A pączki ( pomimo całego zła kryjącego sie w nich),zjadłam 3Martynka30, monirek, Dominique88, hella, amanina, Betty Boop, kaarolaa, SyHa85, Paulaaa, MiMK, JRY1984, Kw14tuszek lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny
Dawno tez nie pisalam ale juz was nadrobilamJa juz tez jestem po prenatalnych. Nasz maluszek ma juz 6.53cm i NT 1.5mm no i pozostalo mi tylko czekac okolo tygodnia na wyniki Pappa. Niestety nie powiedziano mi czy cos widac miedzy nozkami bo tu gdzie mieszkam mowia dopiero po 20 tyg. wiec cierpliwie bede czekac na prywatna wizyte. Trzymam kciuki za reszte wizytujacych
Martynka30, monirek, Dominique88, Domi793, amanina, kaarolaa, SyHa85, alicjaaaa, pigułka lubią tę wiadomość
-
Ja byłam u babci i powiem Wam, że jestem miło zaskoczona jej reakcją na moją ciążę
Wypytała o wszystko i stwierdziła; żebym to ja dożyła i zobaczyła jeszcze druga prawnuczkę.
To normalnie chyba nie moja babcia
Za to matka moja pozostała niewzruszona i przyjęła tę wiadomość jakbym mówiła; dzisiaj tłusty czwartek.kaarolaa, SyHa85, ninciaa172, pigułka lubią tę wiadomość
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ninka0111 wrote:Dziewczyny nie smiejcie sie ale jak przed yrodzeniem mojej corci wzielam sobie szczeniaka do domu co prawda zamiast przewijania trzeba bylo z nim wychodzic karmic go opiekowac sie nim chodzic na wizyty do wetrynarza pozatym pomyslalam ze fajnie jak dziecko bedzie miec zwierzaka no i poszlo dzisiaj nie raz jak dwojka dzieci kloca sie o zabawki bardzo kochaja
Moja mala co prawda nigdy nie spadla mi z lozka itd(chodz uwazam ze i takie rzeczy sie zdazaja)to kiedys miala taki etap uciekania z podworka przez bramki nawet jak byly zamkniete kiedys nawet zawiazalam dodatkowo sznurkiem i glowa jej sie zaklinowala i byl problem tak ze wszystko musialam przezyc na wlasnej skorze teraz w czerwcu skonczy 4latka i jest to przepiekny okres oprocz mamy juz staram sie byc jej przyjaciolka dziewczyny dacie rade jest w nas ten instynkt☺
Ja np nie moge mojej malej czytac bajek na dobranoc bo mnie wzruszaja i placze...
Ja jestem mega psiarą i bardzo bym chciała psa, ale móg G. jest alergikiem i niestety nie mogę...
-
fasolkarośnie wrote:Ja jestem mega psiarą i bardzo bym chciała psa, ale móg G. jest alergikiem i niestety nie mogę...
A takiego z włoskami nie z sierścią ?Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualnyMelduje, ze jeszcze nie ma 15 a ja zjadlam dwa oscypki na cieplo, pajde chleba ze smalcem i kiszonym ogorkiem, 3 paczki oraz szklanke mleka..
Tlusty czwartek odfajkowany
Gruby tam pewnie w brzuchu tanczy od tych wegli i tluszczu) ale zaraz idziemy na narty, wiec mu nie odpuszcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 15:02
fasolkarośnie, hella, kaarolaa, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Martynka30 wrote:A takiego z włoskami nie z sierścią ?
Niestety alergie biorą się także z białka w ślinie i kiedyś uratowałam yorka i czekałam aż zgłoszą się właściele i dopadła go alergia...
-
Hej hej, mój mąż poszalał i w cukierni kupił torcik, babeczki z czekolada i wisnią oraz paczki. Na razie wciagnęłam tylko torcik i zaral wracam do pracy jeszcze na 2 h ale po powrocie zjem rzeczonego Pana Pączka i popije krowim mlekiem
Jesli chodzi o psy to sa moją pasjąSama mam 2 a w dodatku pracuje z psami takze zdziwie sie bardzo jesli moje dziecko bedzie mialo alergie na psa
Jedyne co mnie matrwi to wszechobezna siersc w domu, przy 2 duzych psach nie sposób utrzymac porzadku choc odkurzamy codziennie.fasolkarośnie lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyopóźniona wrote:Ja byłam u babci i powiem Wam, że jestem miło zaskoczona jej reakcją na moją ciążę
Wypytała o wszystko i stwierdziła; żebym to ja dożyła i zobaczyła jeszcze druga prawnuczkę.
Za to matka moja pozostała niewzruszona i przyjęła tę wiadomość jakbym mówiła; dzisiaj tłusty czwartek.
juz sie nie moge doczekac az u mnie rodzinka sie dowie, ale sie zdziwia...
maz oczywiscie dalej uparcie stoi przy swoim i nie chce jeszcze nic mowic...nawet jak tam pojade to i tak sie domysla zem w ciazy bo mnie wywala powoli, a cyce to mi juz sie wylewaja ze stanika, czas poszukac wiekszychopóźniona lubi tę wiadomość
-
Fasolkarośnie, jak Ty prace masz nocami, to już zaprawiona w bojach jesteś i żadne nocne wstawania nie będą Ci straszne
A wracając do Twojego pytania, jak nam teraz:) przed tą ciążą, to normalnie raczej, no i staraliśmy się kilka miesięcy o tego bąbelka
, a teraz znowu abstynencja, ale głównie z powodu częstych wizyt rodziny, chorób córki i generalnie zmęczenia. Choć myślę, że i blokada psychiczna zaczyna się włączać…
Ja już 1,5 pączka wrąbałam. Jeszcze jeden na mnie czekafasolkarośnie lubi tę wiadomość
-
oLena31 wrote:Fasolkarośnie, jak Ty prace masz nocami, to już zaprawiona w bojach jesteś i żadne nocne wstawania nie będą Ci straszne
A wracając do Twojego pytania, jak nam teraz:) przed tą ciążą, to normalnie raczej, no i staraliśmy się kilka miesięcy o tego bąbelka
, a teraz znowu abstynencja, ale głównie z powodu częstych wizyt rodziny, chorób córki i generalnie zmęczenia. Choć myślę, że i blokada psychiczna zaczyna się włączać…
Ja już 1,5 pączka wrąbałam. Jeszcze jeden na mnie czeka
Z jednej strony tak, ale z drugiej, ja nie cierpię rano wstawać... Oby moja fasolka miała to po mamusi heh:)
-
opóźniona wrote:Ja byłam u babci i powiem Wam, że jestem miło zaskoczona jej reakcją na moją ciążę
Za to matka moja pozostała niewzruszona i przyjęła tę wiadomość jakbym mówiła; dzisiaj tłusty czwartek.
Lubie dla Babci rzecz jasnaopóźniona lubi tę wiadomość
[/url]
-
Dziewczyny słabo się znam.. nie wiem gdzie mam teraz jajniki a gdzie jest moja macica.. wyżej czy niżej etc. Mam takie lekkie kłucia w podbrzuszu. Żadnych plamień. Nic takiego mocno niepokojącego, zdarzają się raz na jakiś czas od dwóch tygodni. Macie coś podobnego? Myślicie, że powinnam się udać z tym do lekarza?
-
No pierwsze zakupy ubranek poczynione. Nie wiem ile wydałam bo płaciłam kartą ale nie żałuję żadnej złotówki.
Brałam co wpadlo mi w ręce. Wyciągam i patrzę na rozmiary a tam same maleństwa. Potem porobię fotki to się pochwalę
Martynka30, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Friend wrote:Dziewczyny słabo się znam.. nie wiem gdzie mam teraz jajniki a gdzie jest moja macica.. wyżej czy niżej etc. Mam takie lekkie kłucia w podbrzuszu. Żadnych plamień. Nic takiego mocno niepokojącego, zdarzają się raz na jakiś czas od dwóch tygodni. Macie coś podobnego? Myślicie, że powinnam się udać z tym do lekarza?
Ja mam, pamiętam że 7 stycznia tak mnie zakłuło zabolało, że usiadłam, lekarz mówił, że to mogą być bóle wzrostowe, a na wizycie z dzidzią oki, z teraz też mam takie bóle. Możesz wziąć nospęMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
kasik3307 wrote:Dziewczyny a orientujecie sie jak jest ze sloncem lub solarium w ciazy? W internecie pisza ze solarium w niewielkich ilosciach tzn rzadko nie szkodzi dziecku i mozna od czasu do czasu pojsc, ale ciekawa jestem jak to jest w rzeczywistosci
Kochana 2 lata pracowałam w solarium pod żadnym pozorem NIE można się oplać w solarium w ciąży!!!!!! Za duża temperatura i zero cyrkulacji powietrza!!!!
Na słońcu w zenicie też niekoniecznie, ale pod parasolem możesz posiedzieć i kopytka opalać