X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Waszych rozważań o strachu- ja staram sie nie myslec w tych kategoriach ale łapie sie na strachu..glownie czt bede dbra mama, czy bede potrafila dobrze o nie zadbac, w ogole czy ja sie naucze co i jak. Nie mam pojecia i pielegnacji dziecka. Ale wiem ze moge liczyc na mame i na ciotki z forum :-)
    A co do M to tez mam obawy. Juz teraz w nadzej sypialni lipa. Kochalismy sie 3 razy od wiesci o ciazy...chora co prawda duzo bylam ale nie mam poza tym zbytniej ochoty...ale jeszcze sie kochamy :-) czuje to. I mam nadzieje, ze to sie nie zmieni po urodzeniu :-) mam marzenie ze to nas zblizy i wzmocni zwiazek a nie oddali.
    Zobaczymy co zycie przyniesie :-) ps- tez bym chciala sierpien!!!

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Dziewczyny słabo się znam.. nie wiem gdzie mam teraz jajniki a gdzie jest moja macica.. wyżej czy niżej etc. Mam takie lekkie kłucia w podbrzuszu. Żadnych plamień. Nic takiego mocno niepokojącego, zdarzają się raz na jakiś czas od dwóch tygodni. Macie coś podobnego? Myślicie, że powinnam się udać z tym do lekarza?
    Mnie od wczoraj pobolewa i tez sie martwie ale to pewnie rosnaca macica. I tak od poczatku nie bolalo wiec w koncu cos musi. Jak bol nie jest tak mocny ze ruszyc sie nie możesz albo skurcze czujesz to nie powinno to byc mic zlego. Tym bardziej ze masz to od 2 tyg a nic gorszego sie nie dzieje w sensie plamienia czy krwawienia. Wez nospe i zobacz jak bedzie.

• kasik3307 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kochana 2 lata pracowałam w solarium pod żadnym pozorem NIE można się oplać w solarium w ciąży!!!!!! Za duża temperatura i zero cyrkulacji powietrza!!!!
    Na słońcu w zenicie też niekoniecznie, ale pod parasolem możesz posiedzieć i kopytka opalać :)
    Dzieki Rudi88 bo na niektorych stronach to nawet pisza ze to jest dodatkowa witamina d, co bardzo mnie zdziwilo...trzeba poczekac na letnie sloneczko :) ale u mnie w UK to nawet takiego nie zobacze, no chyba ze zza chmur ;)

• fasolkarośnie Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety zasypiam w pracy na siedząco i muszę walnąć drugą kawę, zwłaszcza, że odebrałam pączasy od mamy :) Duet idealny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 15:43

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co do spraw sypialnianych teraz mamy abstynencje. Niestety jak mus to mus a mnie juz sie chce o mezu nie wspomne, ale musimy poczekac. Po porodzie tez sie chcialo i z niecierpliwością czekałam az lekarz da zgode. Bylo mi duzo przyjemniej niz przed ciaza. My staralismy kochac sie średnio raz w tyg. Ale jednak czesciej to nawet 3,4 razy w tyg. Maluszka w brzuszku zrobilismy najpewniej u tesciow. Pojechalismy na 4 dni i siup udalo sie.

• Friend Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Martynka dziękuje bardzo :-)

Ból raczej nie jest taki silny i trwający dłużej, żebym musiała się nospą wspomagać.

Zaboli raz na jakiś czas i raczej bardziej mnie to niepokoi, bo jednak jest nisko - pierwszy raz pojawiło się to jednak około tygodnia temu - zaraz po badaniu prenatalnym. No i nie jest codziennie. A na różnych portalach piszą właśnie, że w tym czasie (przełom pierwszego i drugiego trymestru) mogą być bóle macicy czy wiązadeł - może ja po prostu ich nie rozpoznaje.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • fasolkarośnie Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Hej hej, mój mąż poszalał i w cukierni kupił torcik, babeczki z czekolada i wisnią oraz paczki. Na razie wciagnęłam tylko torcik i zaral wracam do pracy jeszcze na 2 h ale po powrocie zjem rzeczonego Pana Pączka i popije krowim mlekiem :P

Jesli chodzi o psy to sa moją pasją :) Sama mam 2 a w dodatku pracuje z psami takze zdziwie sie bardzo jesli moje dziecko bedzie mialo alergie na psa ;)
    Jedyne co mnie matrwi to wszechobezna siersc w domu, przy 2 duzych psach nie sposób utrzymac porzadku choc odkurzamy codziennie.

Ale dobry mężuś :)

No ja miałam pieska 17 lat, od 12 do 29 roku życia! Kochałam ją na życie... Teraz marzę o piesku, ale niestety boję się zaryzykować, że go wezmę i G. dostanie alergii i będę musiała oddać. Tego bym nie przeżyła :( G. powiedział mi nawet kiedyś, myślałem, że jak zajdziesz w ciążę to Ci piesek przejdzie, a ja bym chciała jeszcze bardziej...

Betty Boop lubi tę wiadomość

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mmalibu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa ja też przeczytałam Twoją historię i jestem wzruszona!:) Podziwiam Cię i życzę byś w tej ciąży czuła mocne kopniaki od środka :)

Boli mnie lewe udo z tylu,promieniujew dół jakby. Myślicie że to może mieć coś wspólnego w ciąża?

kaarolaa lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Kaarolaa ja też przeczytałam Twoją historię i jestem wzruszona!:) Podziwiam Cię i życzę byś w tej ciąży czuła mocne kopniaki od środka :)
    Mam nadzieje ze tym razem dotrwamy do konca a jak nie to chociaz do 34 tyg. Ja tez sie w tym tyg urodzilam i jestem zdrowa...

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna, że od samego początku walczysz by tym razem dłużej cieszyć się z ciąży :) Wiem że opisujesz w pamiętniku, ale co tam u Twojego "Okruszka"?:) Tego duuużego;) Jak ze sprawnością ruchową?

relg6iyem5hi69f7.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do naszej forumowej ekspertki od składów kosmetyków :)
    Znowu wracam do tematu farb do włosów. Zawsze używałam Joanny bez amoniaku, od jakoś czasu Naturia Organic (http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120611500)

tutaj skład:

Farba do włosów: Aqua, Cetearyl Alcohol, Ethanolamine, Propylene Glycol, Oleic Acid, Sodium Laureth Sulfate, Trideceth-2 Carboxamide Mea, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Ceteareth-20, Polyquaternium-22, Disodium EDTA, Sodium Metabisulfite, Tioglycolic Acid, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Benzyl Salicylate, Benzyl Benzoate, Geraniol, Eugenol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha Isomethyl Ionone, P-Aminophenol, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, N,N-Bis(2-Hydroxyethyl)-P-Phenylenediamine Sulfate, Resorcinol, M-Aminophenol, 1-Naphthol, Utleniacz: Aqua, Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Acrylates Copolymer, Ceteareth-20, Phosphoric Acid, Sodium Stannate, Salicylic Acid, Szampon: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamidopropylamine Oxide, Cocamide Dea, Soyamide Dea, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-10, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Laureth-10, Sodium Laureth-5 Carboxylate, Argania Spinosa Kernel Oil, Sodium Chloride, Citric Acid, Disodium EDTA, Parfum, Hexyl Cinnamal, Limonene, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, CI: 19140, CI: 17200, Maseczka: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Cocos Nucifera Oil, Glycerin, Stearalkonium Chloride, Argania Spinosa Kernel Oil, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-10, PEG-20 Stearate, Isopropyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Parfum, Hexyl Cinnamal, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, CI: 16255, CI: 19140

Czy są tam te nieszczęsne pochodne formaldehydu?

Dodam, że na opakowaniu jest napisane, że zawiera: tioglikolany, rezorycynę, fenylenodiaminy (toluenodiaminy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:09

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Hey dziewczynki, witam, się z rana tylko na chwilkę.

Wracając do wczorajszego tematu perfum, o zapachu dziecka, przypomniało mi się ze koleżanka z pracy (dermo kosmetyczka) kiedyś miała wiec jej zapytałam uwaga ŚWIECZKI O ZAPACHU DZIECKA, i chleba i inne podobne.

http://www.kosmetykoholizm.pl/2015/09/yankee-candle-woski-samplery-swiece-jak.html

Do tego poleciła mi perfumy Musti , ponoć we francji jest na nie szał dla niemowląt.http://www.ceneo.pl/428252

Miłego dnia!

A propos takich "naturalnych" zapachów to nawet nie mówcie, bo mi się od razu "Pachnidło" przypomina... Więc jak łączę to z bobo... Grrrrr!! Sorry za porównanie.
    Po to są dzieci, żeby się ich nawąchać, a nie perfumy od razu... :-P

Zeżarłam dziś 1 pączka maminej roboty i trochę moich oponek... Błogo ;-)
    A teraz zajadam się mym obiadkiem - cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym. Mniam :-D

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Jestem pewna, że od samego początku walczysz by tym razem dłużej cieszyć się z ciąży :) Wiem że opisujesz w pamiętniku, ale co tam u Twojego "Okruszka"?:) Tego duuużego;) Jak ze sprawnością ruchową?
    jest bardzo sprawnyyyyyyyy :) jak poszedł na nogi to teraz nawet chwili nie posiedzi, zeby zjadł ladnie obiad musze go sadzac w krzeselku bo inaczej latam z miska za nim po mieszkaniu i rozlewam...przeraza mnie to, ze jest strasznie do mnie przywiazany i nawet maz nie moze go umyc czy nakarmic, ale tak jak pisalam wczesniej, praktycznie siedze z nim sama caly czas...jutro maz ma wolne a ja ide z kolezanka do pepco, az jestem ciekawa jak sobie chlopaki beze mnie poradza...

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szamponów bez sls - polecam szampon dla dzieci HIPP - super się sprawdza i mnie łupież po nim zniknął. Ewentualnie Wardi Shan - arabska receptura z dodatkiem czarnuszki. Do kupienia w mydlarniach

Przeciw rozstępom używam już babydream dla mam :) Super skład - olej macadamia (swoją drogą super działa na cellulit) i olej ze słodkich migdałów. Fajnie nawilża i uelastycznia skórę. A że ja skłonności i rozstępy mam od wieku nastoletniego, to dmucham na zimne, żeby więcej ich nie przybyło.

Z seksem... Hmm... Ja tam mam chcicę :P I w ogóle odczucia dużo mocniejsze, niż przed ciążą, ale... mamy prikaz od lekarza kochania się w gumkach (bo ciągle łapię jakieś infekcje), a mój S. niestety nie umie w nich skończyć :/ I niestety kochamy się coraz rzadziej przez to...
    W ogóle ciężki okres nastał, bo musimy podjąć ważną decyzję dotyczącą mieszkania i temat wisi w powietrzu, a zdania mamy podzielone :/

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten babydream tez uzywalam i jest tani i dobry. Teraz tez mam zamiar kupic

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Dziewczyny słabo się znam.. nie wiem gdzie mam teraz jajniki a gdzie jest moja macica.. wyżej czy niżej etc. Mam takie lekkie kłucia w podbrzuszu. Żadnych plamień. Nic takiego mocno niepokojącego, zdarzają się raz na jakiś czas od dwóch tygodni. Macie coś podobnego? Myślicie, że powinnam się udać z tym do lekarza?
    Ja mam kłócia, ciągnięcia, boli mnie łono i pachwiny. Poza tym czasem mam wrażenie, że jakaś wojna trwa w moim brzuchu. Pewnie to jelita szaleją.

Dziewczyny mam zaschnięte żółte sutki. To chyba siara. Tak mnie dzisiaj piersi kuły,że zaczęłam je oglądać i zdziwienie.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od szamponu babydream pogorszyłam skórę głowy, coś mi w nim nie podpasowało, szamponu hipp nie używałam więc się nie wypowiem :)

A seksu mamy zakaz od początku, więc celibat :)

Dopiero doczytałam, że chodzi Wam o oliwkę babydream :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:48

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizyte jedzie ze mna maz. Zabieramy tez malego. Jesli nie bedzie mogl wejsc do gabinetu to na korytarz posiedzi z nim kolezanka.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:

A powiem Wam w tajemnicy, że my z mężem mieliśmy przerwę w tych sprawach prawie 2 lata… Podziwiam go, że wytrzymał, ale też raczej nie ma jakiegoś mega rozbuchanego temperamentu. Pierwsze 4 miesiące pierwszej ciąży było mi non stop mega niedobrze + luteina dopochwowo. Potem było mi po prostu ciężko i chyba oboje mieliśmy blokadę psychiczną. A potem normalnie w świecie zmęczenie, brak czasu, brak warunków i tak o...

2 lata to nie, ale u nas był ok. rok przerwy. W ciąży ostatni raz jakoś w 4-5 mcu, po porodzie wyszła infekcja i ponad pół roku ciągle na lekach. Ale po takiej przerwie to zupełnie inne doznania, heh :)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dzis pobolewa podbrzusze ale mam nadzieje ze to dlatego ze maluszek robi sobie miejsce a nie dlatego ze skusilam sie wczoraj na troche cieplejsza wode do kapieli...czlowiek cos zrobi a potem zaluje...

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ