X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do Waszych rozważań o strachu- ja staram sie nie myslec w tych kategoriach ale łapie sie na strachu..glownie czt bede dbra mama, czy bede potrafila dobrze o nie zadbac, w ogole czy ja sie naucze co i jak. Nie mam pojecia i pielegnacji dziecka. Ale wiem ze moge liczyc na mame i na ciotki z forum :-)
    A co do M to tez mam obawy. Juz teraz w nadzej sypialni lipa. Kochalismy sie 3 razy od wiesci o ciazy...chora co prawda duzo bylam ale nie mam poza tym zbytniej ochoty...ale jeszcze sie kochamy :-) czuje to. I mam nadzieje, ze to sie nie zmieni po urodzeniu :-) mam marzenie ze to nas zblizy i wzmocni zwiazek a nie oddali.
    Zobaczymy co zycie przyniesie :-) ps- tez bym chciala sierpien!!!

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Dziewczyny słabo się znam.. nie wiem gdzie mam teraz jajniki a gdzie jest moja macica.. wyżej czy niżej etc. Mam takie lekkie kłucia w podbrzuszu. Żadnych plamień. Nic takiego mocno niepokojącego, zdarzają się raz na jakiś czas od dwóch tygodni. Macie coś podobnego? Myślicie, że powinnam się udać z tym do lekarza?
    Mnie od wczoraj pobolewa i tez sie martwie ale to pewnie rosnaca macica. I tak od poczatku nie bolalo wiec w koncu cos musi. Jak bol nie jest tak mocny ze ruszyc sie nie możesz albo skurcze czujesz to nie powinno to byc mic zlego. Tym bardziej ze masz to od 2 tyg a nic gorszego sie nie dzieje w sensie plamienia czy krwawienia. Wez nospe i zobacz jak bedzie.

• kasik3307 Koleżanka

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Kochana 2 lata pracowałam w solarium pod żadnym pozorem NIE można się oplać w solarium w ciąży!!!!!! Za duża temperatura i zero cyrkulacji powietrza!!!!
    Na słońcu w zenicie też niekoniecznie, ale pod parasolem możesz posiedzieć i kopytka opalać :)
    Dzieki Rudi88 bo na niektorych stronach to nawet pisza ze to jest dodatkowa witamina d, co bardzo mnie zdziwilo...trzeba poczekac na letnie sloneczko :) ale u mnie w UK to nawet takiego nie zobacze, no chyba ze zza chmur ;)

• fasolkarośnie Ekspertka

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety zasypiam w pracy na siedząco i muszę walnąć drugą kawę, zwłaszcza, że odebrałam pączasy od mamy :) Duet idealny!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 15:43

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas co do spraw sypialnianych teraz mamy abstynencje. Niestety jak mus to mus a mnie juz sie chce o mezu nie wspomne, ale musimy poczekac. Po porodzie tez sie chcialo i z niecierpliwością czekałam az lekarz da zgode. Bylo mi duzo przyjemniej niz przed ciaza. My staralismy kochac sie średnio raz w tyg. Ale jednak czesciej to nawet 3,4 razy w tyg. Maluszka w brzuszku zrobilismy najpewniej u tesciow. Pojechalismy na 4 dni i siup udalo sie.

• Friend Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karola, Martynka dziękuje bardzo :-)

Ból raczej nie jest taki silny i trwający dłużej, żebym musiała się nospą wspomagać.

Zaboli raz na jakiś czas i raczej bardziej mnie to niepokoi, bo jednak jest nisko - pierwszy raz pojawiło się to jednak około tygodnia temu - zaraz po badaniu prenatalnym. No i nie jest codziennie. A na różnych portalach piszą właśnie, że w tym czasie (przełom pierwszego i drugiego trymestru) mogą być bóle macicy czy wiązadeł - może ja po prostu ich nie rozpoznaje.

8p3ogov3mui4evm6.png
  • fasolkarośnie Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betty Boop wrote:
    Hej hej, mój mąż poszalał i w cukierni kupił torcik, babeczki z czekolada i wisnią oraz paczki. Na razie wciagnęłam tylko torcik i zaral wracam do pracy jeszcze na 2 h ale po powrocie zjem rzeczonego Pana Pączka i popije krowim mlekiem :P

Jesli chodzi o psy to sa moją pasją :) Sama mam 2 a w dodatku pracuje z psami takze zdziwie sie bardzo jesli moje dziecko bedzie mialo alergie na psa ;)
    Jedyne co mnie matrwi to wszechobezna siersc w domu, przy 2 duzych psach nie sposób utrzymac porzadku choc odkurzamy codziennie.

Ale dobry mężuś :)

No ja miałam pieska 17 lat, od 12 do 29 roku życia! Kochałam ją na życie... Teraz marzę o piesku, ale niestety boję się zaryzykować, że go wezmę i G. dostanie alergii i będę musiała oddać. Tego bym nie przeżyła :( G. powiedział mi nawet kiedyś, myślałem, że jak zajdziesz w ciążę to Ci piesek przejdzie, a ja bym chciała jeszcze bardziej...

Betty Boop lubi tę wiadomość

3d283efdb5040aa00d3bbd0ddc5d012d.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • mmalibu Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolaa ja też przeczytałam Twoją historię i jestem wzruszona!:) Podziwiam Cię i życzę byś w tej ciąży czuła mocne kopniaki od środka :)

Boli mnie lewe udo z tylu,promieniujew dół jakby. Myślicie że to może mieć coś wspólnego w ciąża?

kaarolaa lubi tę wiadomość

relg6iyem5hi69f7.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Kaarolaa ja też przeczytałam Twoją historię i jestem wzruszona!:) Podziwiam Cię i życzę byś w tej ciąży czuła mocne kopniaki od środka :)
    Mam nadzieje ze tym razem dotrwamy do konca a jak nie to chociaz do 34 tyg. Ja tez sie w tym tyg urodzilam i jestem zdrowa...

• mmalibu Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem pewna, że od samego początku walczysz by tym razem dłużej cieszyć się z ciąży :) Wiem że opisujesz w pamiętniku, ale co tam u Twojego "Okruszka"?:) Tego duuużego;) Jak ze sprawnością ruchową?

relg6iyem5hi69f7.png
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do naszej forumowej ekspertki od składów kosmetyków :)
    Znowu wracam do tematu farb do włosów. Zawsze używałam Joanny bez amoniaku, od jakoś czasu Naturia Organic (http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120611500)

tutaj skład:

Farba do włosów: Aqua, Cetearyl Alcohol, Ethanolamine, Propylene Glycol, Oleic Acid, Sodium Laureth Sulfate, Trideceth-2 Carboxamide Mea, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Ceteareth-20, Polyquaternium-22, Disodium EDTA, Sodium Metabisulfite, Tioglycolic Acid, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Benzyl Salicylate, Benzyl Benzoate, Geraniol, Eugenol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha Isomethyl Ionone, P-Aminophenol, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, N,N-Bis(2-Hydroxyethyl)-P-Phenylenediamine Sulfate, Resorcinol, M-Aminophenol, 1-Naphthol, Utleniacz: Aqua, Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Acrylates Copolymer, Ceteareth-20, Phosphoric Acid, Sodium Stannate, Salicylic Acid, Szampon: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamidopropylamine Oxide, Cocamide Dea, Soyamide Dea, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-10, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Laureth-10, Sodium Laureth-5 Carboxylate, Argania Spinosa Kernel Oil, Sodium Chloride, Citric Acid, Disodium EDTA, Parfum, Hexyl Cinnamal, Limonene, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, CI: 19140, CI: 17200, Maseczka: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Cocos Nucifera Oil, Glycerin, Stearalkonium Chloride, Argania Spinosa Kernel Oil, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-10, PEG-20 Stearate, Isopropyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Parfum, Hexyl Cinnamal, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, CI: 16255, CI: 19140

Czy są tam te nieszczęsne pochodne formaldehydu?

Dodam, że na opakowaniu jest napisane, że zawiera: tioglikolany, rezorycynę, fenylenodiaminy (toluenodiaminy)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:09

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MiMK wrote:
    Hey dziewczynki, witam, się z rana tylko na chwilkę.

Wracając do wczorajszego tematu perfum, o zapachu dziecka, przypomniało mi się ze koleżanka z pracy (dermo kosmetyczka) kiedyś miała wiec jej zapytałam uwaga ŚWIECZKI O ZAPACHU DZIECKA, i chleba i inne podobne.

http://www.kosmetykoholizm.pl/2015/09/yankee-candle-woski-samplery-swiece-jak.html

Do tego poleciła mi perfumy Musti , ponoć we francji jest na nie szał dla niemowląt.http://www.ceneo.pl/428252

Miłego dnia!

A propos takich "naturalnych" zapachów to nawet nie mówcie, bo mi się od razu "Pachnidło" przypomina... Więc jak łączę to z bobo... Grrrrr!! Sorry za porównanie.
    Po to są dzieci, żeby się ich nawąchać, a nie perfumy od razu... :-P

Zeżarłam dziś 1 pączka maminej roboty i trochę moich oponek... Błogo ;-)
    A teraz zajadam się mym obiadkiem - cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym. Mniam :-D

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mmalibu wrote:
    Jestem pewna, że od samego początku walczysz by tym razem dłużej cieszyć się z ciąży :) Wiem że opisujesz w pamiętniku, ale co tam u Twojego "Okruszka"?:) Tego duuużego;) Jak ze sprawnością ruchową?
    jest bardzo sprawnyyyyyyyy :) jak poszedł na nogi to teraz nawet chwili nie posiedzi, zeby zjadł ladnie obiad musze go sadzac w krzeselku bo inaczej latam z miska za nim po mieszkaniu i rozlewam...przeraza mnie to, ze jest strasznie do mnie przywiazany i nawet maz nie moze go umyc czy nakarmic, ale tak jak pisalam wczesniej, praktycznie siedze z nim sama caly czas...jutro maz ma wolne a ja ide z kolezanka do pepco, az jestem ciekawa jak sobie chlopaki beze mnie poradza...

• alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szamponów bez sls - polecam szampon dla dzieci HIPP - super się sprawdza i mnie łupież po nim zniknął. Ewentualnie Wardi Shan - arabska receptura z dodatkiem czarnuszki. Do kupienia w mydlarniach

Przeciw rozstępom używam już babydream dla mam :) Super skład - olej macadamia (swoją drogą super działa na cellulit) i olej ze słodkich migdałów. Fajnie nawilża i uelastycznia skórę. A że ja skłonności i rozstępy mam od wieku nastoletniego, to dmucham na zimne, żeby więcej ich nie przybyło.

Z seksem... Hmm... Ja tam mam chcicę :P I w ogóle odczucia dużo mocniejsze, niż przed ciążą, ale... mamy prikaz od lekarza kochania się w gumkach (bo ciągle łapię jakieś infekcje), a mój S. niestety nie umie w nich skończyć :/ I niestety kochamy się coraz rzadziej przez to...
    W ogóle ciężki okres nastał, bo musimy podjąć ważną decyzję dotyczącą mieszkania i temat wisi w powietrzu, a zdania mamy podzielone :/

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ten babydream tez uzywalam i jest tani i dobry. Teraz tez mam zamiar kupic

alicjaaaa lubi tę wiadomość

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Friend wrote:
    Dziewczyny słabo się znam.. nie wiem gdzie mam teraz jajniki a gdzie jest moja macica.. wyżej czy niżej etc. Mam takie lekkie kłucia w podbrzuszu. Żadnych plamień. Nic takiego mocno niepokojącego, zdarzają się raz na jakiś czas od dwóch tygodni. Macie coś podobnego? Myślicie, że powinnam się udać z tym do lekarza?
    Ja mam kłócia, ciągnięcia, boli mnie łono i pachwiny. Poza tym czasem mam wrażenie, że jakaś wojna trwa w moim brzuchu. Pewnie to jelita szaleją.

Dziewczyny mam zaschnięte żółte sutki. To chyba siara. Tak mnie dzisiaj piersi kuły,że zaczęłam je oglądać i zdziwienie.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od szamponu babydream pogorszyłam skórę głowy, coś mi w nim nie podpasowało, szamponu hipp nie używałam więc się nie wypowiem :)

A seksu mamy zakaz od początku, więc celibat :)

Dopiero doczytałam, że chodzi Wam o oliwkę babydream :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:48

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na wizyte jedzie ze mna maz. Zabieramy tez malego. Jesli nie bedzie mogl wejsc do gabinetu to na korytarz posiedzi z nim kolezanka.

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oLena31 wrote:

A powiem Wam w tajemnicy, że my z mężem mieliśmy przerwę w tych sprawach prawie 2 lata… Podziwiam go, że wytrzymał, ale też raczej nie ma jakiegoś mega rozbuchanego temperamentu. Pierwsze 4 miesiące pierwszej ciąży było mi non stop mega niedobrze + luteina dopochwowo. Potem było mi po prostu ciężko i chyba oboje mieliśmy blokadę psychiczną. A potem normalnie w świecie zmęczenie, brak czasu, brak warunków i tak o...

2 lata to nie, ale u nas był ok. rok przerwy. W ciąży ostatni raz jakoś w 4-5 mcu, po porodzie wyszła infekcja i ponad pół roku ciągle na lekach. Ale po takiej przerwie to zupełnie inne doznania, heh :)

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2016, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez dzis pobolewa podbrzusze ale mam nadzieje ze to dlatego ze maluszek robi sobie miejsce a nie dlatego ze skusilam sie wczoraj na troche cieplejsza wode do kapieli...czlowiek cos zrobi a potem zaluje...

hchyw1d370r6axb9.png
‹‹ 497 498 499 500 501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ