Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Co do Waszych rozważań o strachu- ja staram sie nie myslec w tych kategoriach ale łapie sie na strachu..glownie czt bede dbra mama, czy bede potrafila dobrze o nie zadbac, w ogole czy ja sie naucze co i jak. Nie mam pojecia i pielegnacji dziecka. Ale wiem ze moge liczyc na mame i na ciotki z forum
A co do M to tez mam obawy. Juz teraz w nadzej sypialni lipa. Kochalismy sie 3 razy od wiesci o ciazy...chora co prawda duzo bylam ale nie mam poza tym zbytniej ochoty...ale jeszcze sie kochamyczuje to. I mam nadzieje, ze to sie nie zmieni po urodzeniu
mam marzenie ze to nas zblizy i wzmocni zwiazek a nie oddali.
Zobaczymy co zycie przyniesieps- tez bym chciala sierpien!!!
[/url]
-
nick nieaktualnyFriend wrote:Dziewczyny słabo się znam.. nie wiem gdzie mam teraz jajniki a gdzie jest moja macica.. wyżej czy niżej etc. Mam takie lekkie kłucia w podbrzuszu. Żadnych plamień. Nic takiego mocno niepokojącego, zdarzają się raz na jakiś czas od dwóch tygodni. Macie coś podobnego? Myślicie, że powinnam się udać z tym do lekarza?
-
Rudi88 wrote:Kochana 2 lata pracowałam w solarium pod żadnym pozorem NIE można się oplać w solarium w ciąży!!!!!! Za duża temperatura i zero cyrkulacji powietrza!!!!
Na słońcu w zenicie też niekoniecznie, ale pod parasolem możesz posiedzieć i kopytka opalaćale u mnie w UK to nawet takiego nie zobacze, no chyba ze zza chmur
-
Niestety zasypiam w pracy na siedząco i muszę walnąć drugą kawę, zwłaszcza, że odebrałam pączasy od mamy
Duet idealny!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 15:43
-
nick nieaktualnyU nas co do spraw sypialnianych teraz mamy abstynencje. Niestety jak mus to mus a mnie juz sie chce o mezu nie wspomne, ale musimy poczekac. Po porodzie tez sie chcialo i z niecierpliwością czekałam az lekarz da zgode. Bylo mi duzo przyjemniej niz przed ciaza. My staralismy kochac sie średnio raz w tyg. Ale jednak czesciej to nawet 3,4 razy w tyg. Maluszka w brzuszku zrobilismy najpewniej u tesciow. Pojechalismy na 4 dni i siup udalo sie.
-
Karola, Martynka dziękuje bardzo
Ból raczej nie jest taki silny i trwający dłużej, żebym musiała się nospą wspomagać.
Zaboli raz na jakiś czas i raczej bardziej mnie to niepokoi, bo jednak jest nisko - pierwszy raz pojawiło się to jednak około tygodnia temu - zaraz po badaniu prenatalnym. No i nie jest codziennie. A na różnych portalach piszą właśnie, że w tym czasie (przełom pierwszego i drugiego trymestru) mogą być bóle macicy czy wiązadeł - może ja po prostu ich nie rozpoznaje. -
Betty Boop wrote:Hej hej, mój mąż poszalał i w cukierni kupił torcik, babeczki z czekolada i wisnią oraz paczki. Na razie wciagnęłam tylko torcik i zaral wracam do pracy jeszcze na 2 h ale po powrocie zjem rzeczonego Pana Pączka i popije krowim mlekiem
Jesli chodzi o psy to sa moją pasjąSama mam 2 a w dodatku pracuje z psami takze zdziwie sie bardzo jesli moje dziecko bedzie mialo alergie na psa
Jedyne co mnie matrwi to wszechobezna siersc w domu, przy 2 duzych psach nie sposób utrzymac porzadku choc odkurzamy codziennie.
Ale dobry mężuś
No ja miałam pieska 17 lat, od 12 do 29 roku życia! Kochałam ją na życie... Teraz marzę o piesku, ale niestety boję się zaryzykować, że go wezmę i G. dostanie alergii i będę musiała oddać. Tego bym nie przeżyłaG. powiedział mi nawet kiedyś, myślałem, że jak zajdziesz w ciążę to Ci piesek przejdzie, a ja bym chciała jeszcze bardziej...
Betty Boop lubi tę wiadomość
-
Kaarolaa ja też przeczytałam Twoją historię i jestem wzruszona!
Podziwiam Cię i życzę byś w tej ciąży czuła mocne kopniaki od środka
Boli mnie lewe udo z tylu,promieniujew dół jakby. Myślicie że to może mieć coś wspólnego w ciąża?kaarolaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymmalibu wrote:Kaarolaa ja też przeczytałam Twoją historię i jestem wzruszona!
Podziwiam Cię i życzę byś w tej ciąży czuła mocne kopniaki od środka
-
Mam pytanie do naszej forumowej ekspertki od składów kosmetyków
Znowu wracam do tematu farb do włosów. Zawsze używałam Joanny bez amoniaku, od jakoś czasu Naturia Organic (http://ezakupy.tesco.pl/pl-PL/ProductDetail/ProductDetail/2003120611500)
tutaj skład:
Farba do włosów: Aqua, Cetearyl Alcohol, Ethanolamine, Propylene Glycol, Oleic Acid, Sodium Laureth Sulfate, Trideceth-2 Carboxamide Mea, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Ceteareth-20, Polyquaternium-22, Disodium EDTA, Sodium Metabisulfite, Tioglycolic Acid, Argania Spinosa Kernel Oil, Parfum, Benzyl Salicylate, Benzyl Benzoate, Geraniol, Eugenol, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexene Carboxaldehyde, Alpha Isomethyl Ionone, P-Aminophenol, Toluene-2,5-Diamine Sulfate, N,N-Bis(2-Hydroxyethyl)-P-Phenylenediamine Sulfate, Resorcinol, M-Aminophenol, 1-Naphthol, Utleniacz: Aqua, Hydrogen Peroxide, Cetearyl Alcohol, Acrylates Copolymer, Ceteareth-20, Phosphoric Acid, Sodium Stannate, Salicylic Acid, Szampon: Aqua, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Cocamidopropylamine Oxide, Cocamide Dea, Soyamide Dea, PEG-7 Glyceryl Cocoate, Polyquaternium-10, PEG-120 Methyl Glucose Dioleate, PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Laureth-10, Sodium Laureth-5 Carboxylate, Argania Spinosa Kernel Oil, Sodium Chloride, Citric Acid, Disodium EDTA, Parfum, Hexyl Cinnamal, Limonene, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, CI: 19140, CI: 17200, Maseczka: Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetyl Alcohol, Paraffinum Liquidum, Dimethicone, Cocos Nucifera Oil, Glycerin, Stearalkonium Chloride, Argania Spinosa Kernel Oil, Cetrimonium Chloride, Polyquaternium-10, PEG-20 Stearate, Isopropyl Alcohol, Hydroxyethylcellulose, Parfum, Hexyl Cinnamal, DMDM Hydantoin, Methylchloroisothiazolinone, Methylisothiazolinone, CI: 16255, CI: 19140
Czy są tam te nieszczęsne pochodne formaldehydu?
Dodam, że na opakowaniu jest napisane, że zawiera: tioglikolany, rezorycynę, fenylenodiaminy (toluenodiaminy)Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:09
-
MiMK wrote:Hey dziewczynki, witam, się z rana tylko na chwilkę.
Wracając do wczorajszego tematu perfum, o zapachu dziecka, przypomniało mi się ze koleżanka z pracy (dermo kosmetyczka) kiedyś miała wiec jej zapytałam uwaga ŚWIECZKI O ZAPACHU DZIECKA, i chleba i inne podobne.
http://www.kosmetykoholizm.pl/2015/09/yankee-candle-woski-samplery-swiece-jak.html
Do tego poleciła mi perfumy Musti , ponoć we francji jest na nie szał dla niemowląt.http://www.ceneo.pl/428252
Miłego dnia!
A propos takich "naturalnych" zapachów to nawet nie mówcie, bo mi się od razu "Pachnidło" przypomina... Więc jak łączę to z bobo... Grrrrr!! Sorry za porównanie.
Po to są dzieci, żeby się ich nawąchać, a nie perfumy od razu...
Zeżarłam dziś 1 pączka maminej roboty i trochę moich oponek... Błogo
A teraz zajadam się mym obiadkiem - cannelloni z mięsem w sosie pomidorowym. Mniam -
nick nieaktualnymmalibu wrote:Jestem pewna, że od samego początku walczysz by tym razem dłużej cieszyć się z ciąży
Wiem że opisujesz w pamiętniku, ale co tam u Twojego "Okruszka"?
Tego duuużego;) Jak ze sprawnością ruchową?
jak poszedł na nogi to teraz nawet chwili nie posiedzi, zeby zjadł ladnie obiad musze go sadzac w krzeselku bo inaczej latam z miska za nim po mieszkaniu i rozlewam...przeraza mnie to, ze jest strasznie do mnie przywiazany i nawet maz nie moze go umyc czy nakarmic, ale tak jak pisalam wczesniej, praktycznie siedze z nim sama caly czas...jutro maz ma wolne a ja ide z kolezanka do pepco, az jestem ciekawa jak sobie chlopaki beze mnie poradza...
-
Co do szamponów bez sls - polecam szampon dla dzieci HIPP - super się sprawdza i mnie łupież po nim zniknął. Ewentualnie Wardi Shan - arabska receptura z dodatkiem czarnuszki. Do kupienia w mydlarniach
Przeciw rozstępom używam już babydream dla mamSuper skład - olej macadamia (swoją drogą super działa na cellulit) i olej ze słodkich migdałów. Fajnie nawilża i uelastycznia skórę. A że ja skłonności i rozstępy mam od wieku nastoletniego, to dmucham na zimne, żeby więcej ich nie przybyło.
Z seksem... Hmm... Ja tam mam chcicęI w ogóle odczucia dużo mocniejsze, niż przed ciążą, ale... mamy prikaz od lekarza kochania się w gumkach (bo ciągle łapię jakieś infekcje), a mój S. niestety nie umie w nich skończyć
I niestety kochamy się coraz rzadziej przez to...
W ogóle ciężki okres nastał, bo musimy podjąć ważną decyzję dotyczącą mieszkania i temat wisi w powietrzu, a zdania mamy podzielone
-
nick nieaktualny
-
Friend wrote:Dziewczyny słabo się znam.. nie wiem gdzie mam teraz jajniki a gdzie jest moja macica.. wyżej czy niżej etc. Mam takie lekkie kłucia w podbrzuszu. Żadnych plamień. Nic takiego mocno niepokojącego, zdarzają się raz na jakiś czas od dwóch tygodni. Macie coś podobnego? Myślicie, że powinnam się udać z tym do lekarza?
Dziewczyny mam zaschnięte żółte sutki. To chyba siara. Tak mnie dzisiaj piersi kuły,że zaczęłam je oglądać i zdziwienie.
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja od szamponu babydream pogorszyłam skórę głowy, coś mi w nim nie podpasowało, szamponu hipp nie używałam więc się nie wypowiem
A seksu mamy zakaz od początku, więc celibat
Dopiero doczytałam, że chodzi Wam o oliwkę babydream
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 16:48
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
nick nieaktualny
-
oLena31 wrote:
A powiem Wam w tajemnicy, że my z mężem mieliśmy przerwę w tych sprawach prawie 2 lata… Podziwiam go, że wytrzymał, ale też raczej nie ma jakiegoś mega rozbuchanego temperamentu. Pierwsze 4 miesiące pierwszej ciąży było mi non stop mega niedobrze + luteina dopochwowo. Potem było mi po prostu ciężko i chyba oboje mieliśmy blokadę psychiczną. A potem normalnie w świecie zmęczenie, brak czasu, brak warunków i tak o...
2 lata to nie, ale u nas był ok. rok przerwy. W ciąży ostatni raz jakoś w 4-5 mcu, po porodzie wyszła infekcja i ponad pół roku ciągle na lekach. Ale po takiej przerwie to zupełnie inne doznania, heh