Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Martynka30 wrote:Ninka mnie też dziś boli, a kąpieli wczoraj nie brałam
Pewnie nasze maluszki robia sobie miejsce☺
Ja nie czuje jako takich ruchow jeszcze pewnie przez moja wage ale mialam wrazenie ze wypychalo dzis podbrzusze raczka albo nozka taki ucisk przez chwilke czulam nie mialo to nic wspolnego z bolem dosyc fajne uczucie☺
Z mala ruchy czulam w 20 tyg wogole mialam ciaze ksiazkowa oprocz mdlosci bo mialam do 20tygMartynka30 lubi tę wiadomość
-
Mnie tez ! W nocy mnie strasznie cos kuło. Ostatnio coraz czesciej zdarzaja mi sie takie ukłucia, pociagniecia jak gwałtowniej wstane. Nie wspomnne już o kregosłupie...
-
A co do smarowania, to mam zamoar zacząć, ale ciągle mówię sobie jeszcze parę dni, jeszcze parę dni... W I ciąży smarowałam się (a właściwie to smarował mąż, i zawsze czekałam na wieczór, wywalałam brzuch i czekałam
) oliwką dla dzieci na początku. Ale, że mąż zaczął później wracać z pracy jak ja już spałam, to zmieniłam na krem z ziaji, bo po oliwce wszystko wkoło miałam tłuste, a kremem łatwiej mi było się smarować.
Ja dziś jak wstałam po popołudniowym leżakowaniu to myślałam, że mi szyjkę wyrwie dołem, taki nacisk poczułam jak conajmniej w 8 mcu. Chwilę posiedziałam i jest lepiej, ale cały czas pobolewa trochę.
W sobotę mamy chrzest bratanka, a mi tak się nie chce jechać... Dodatkowo kościelny brat bierze i dziś przyszedł mi prezent - grawerowame kieliszki do wina w szkatułce. I co?... Szkatułka ma wyłamaną jedną "prowadnicę" (do zasuwania wieczka). I nie wiem co mam zrobić...Na reklamację i wymianę za późno, a pewnie powiedzieliby, że to wina kuriera... Ech.. Jak nie urok...
-
SyHa85 wrote:Kurde moj dzieciak nie lubi paczkow. Zjadlam 3...i mi niedobrze
to nie moze byc dziewczynka
Alicja 40 tc. 2007
Aniołek 6 tc. 2012 (*)
Antonina 35 tc. 2016
Anastazja 30 tc. 2021
-
Ja też nie czuję się dobrze po dwóch od mamy, jednak produkty ciężkostrawne potęguja mdłości
-
SyHa85 wrote:Łapie schize. Brzucha nie widac, nie czuje ruchow, bole jako takie sporadycznie...chyba powinnam sie cieszyc...?
-
Aaa widzicie czyli jednak pączki to złoooooo
heh
P.S.
Naprodukowałyśmy już 500 stronWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 17:47
SyHa85, alicjaaaa, Ninka0111 lubią tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
fasolkarośnie wrote:Ale dobry mężuś
No ja miałam pieska 17 lat, od 12 do 29 roku życia! Kochałam ją na życie... Teraz marzę o piesku, ale niestety boję się zaryzykować, że go wezmę i G. dostanie alergii i będę musiała oddać. Tego bym nie przeżyłaG. powiedział mi nawet kiedyś, myślałem, że jak zajdziesz w ciążę to Ci piesek przejdzie, a ja bym chciała jeszcze bardziej...
Na pewno kiedyś będziemy jeszcze mieć psiura, ale to jak dzieci trochę podrosną.fasolkarośnie lubi tę wiadomość
-
SyHa85 wrote:Łapie schize. Brzucha nie widac, nie czuje ruchow, bole jako takie sporadycznie...chyba powinnam sie cieszyc...?
Kochana ja też tak mam co któryś dzień, w sumie teraz coraz częściej, że nie mam objawów. Dzisiaj nawet miałam obciążenie glukozą co prawda wdusiłam tam cała cytrynę, a i tak ledwo wypiłam ale o dziwo nie zwróciłam! A tak mnie po wypiciu mdliło, że masakra.Po chwili przeszło i spokojnie 2 godziny posiedziałam, chociaż głodna byłam jak wilk potem.
Ale cukrzycy nie mam!!! Nawet w domu za nim zrobiłam śniadanie to bardzo mi cukier spadł bo do 52, w poniedziałek miałam to samo. Straszne uczucie na szczęście zawsze mam sok jednodniowy więc szybko wypiłam i minęło.
A już za tydzień prenatalne i znowu zobaczę maluszkaSyHa85 lubi tę wiadomość
Luteina 100mg x 2