Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
MiMK wrote:Ania ja zjadłam 2, faworki i obiad.
I właśnie otworzyłam lodówke, zjadłam 3 plastry żółtego sera z ketchupem i myślę że zjadła bym jeszcze. A konkretnie to głodna jestem.ale żeby to zjeść z chlebem to nie wpadłam na pomysł.
Teraz mleko z czosnkiem może mnie zapcha i lulu
Pigułka oczywiście! Mój na to by sam nie wpadł, a jak ja zaproponowałam to jeszcze się w głowę popukal.
Ale następny raz tez chce iść -
nick nieaktualnyDziewczyny, po pierwsze gratuluje dzisiejszym wizytujacym slicznotek!!
Po drugie szybko przeczytalam a propos badan - jesli Wasze laboratorium nie ma smakowych glukoz to wycisnijcie w domu do jakiegos pojemniczka sok z 1 cytryny i wezcie ze soba, a nastepnie dolejcie do glukozy ktora Wam dadza. Nie ma wplywu zadnego na wynik.
Po trzecie, pamietacie jak marudzilam na meza ze sie klocimy m in o to ze mi nie chcial pozwolic na tych nartach jezdzic. Jestesmy tu od niedzieli i slowa nie powiedzial, jezdzi ze mna dzielnie ale dzis mnie rozwalil na maksa. Jezdzilismy juz ponad 4h i ja mowie ze juz wystarczy i ze poczekam na niego w karczmie a on na to "NO CHODZ JESZCZE RAZ RAZEM ZJEDZIEMY, GRUBY CHYBA LUBI JAK GO TAK KOLYSZESZ") normalnie tak mnie rozczulil
a propos spania to ja tez jestem wiercipieta ale mnie maz w nocy budzi (czaicie!??) i kaze sie przewracac na lewy bok, to sie nieprzytomna przewracam
Ps. Po dzisiejszych mieszankach jedzeniowych (dorzucilam dwie kwasnice na zeberku do paczkow i smalcu), tak mnie mdli ze mam wrazenie ze Gruby mnie dzisiaj nienawidzipigułka, malika89, celia, Ninka0111, SyHa85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, przepraszam ze tak intymnie ale moze, ktoras z Was wie co to takiego. Zrobila mi sie na wardze zewnetrznej taka twarda kulka wielkosci ziarna grochu pod skora. Pierwsze co pomyslalam to, ze moze to wrosniety wlosek ale nic tam nie widze zeby przebijalo tylko jest koloru skory, moze ktoras ma pojecie co to moze byc?
Ninka0111 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
moj 5,8 cm maluszek, serduszko 158 nt 1,6, kosc nosowa jak widac na zdjeciu nr 2 widoczna. maluch spal grzecznie z raczkami przy buzi, jedyne co sie ruszalo to pikajace serduszko i pepowinkacudownie, teraz bede juz duzo spokojnieszja, aha i jak zwykle idealnie co do terminu z om czyli 12+2 i termin porodu dalej na 16 sierpnia
amanina, aniab91, fasolkarośnie, Sarayu, malika89, Rudi88, celia, Kw14tuszek, Ania_1986, Ninka0111, pigułka, JRY1984, Martynka30, SyHa85, sylwiaśta159, MiMK, hella, Dominique88, monirek, 33Karola33, alicjaaaa, Betty Boop lubią tę wiadomość
-
Agsha a endokrynolog powinien zareagować? To bym się umówiła prywatnie żeby tylko to rozwikłać.
Bo ginekolog mi odpisała na maila z wynikami i informacjami o tych spadkach i napisała, że to może być hiperinsulinizm poposiłkowy?! Dżizas.....znowu nerwy
SyHa85 wrote:Nastraszylas mniekurde myslalam, ze jak lekarz mowi ze jest ok to ok...endokrynolog tez widzial i dietetyk te wyniki i rodzinny tez. Teraz poczulam sie kiepska matka ze nie dbam o swoje dziecko
Kochana nawet nie waż się tak pisać, że jesteś kiepską mamą!! Wiesz gdyby mi każdy lekarz mówił, że jest okey to pewnie bym przy tym została. Moja ginekolog zareagowała, może się wydawać, że przesadza ale robi to w trosce o pacjentów i małe fasolki.
Jeśli będą Ci robili problemy to jeśli masz możliwość idź prywatnie do diabetologa. Prawda jest taka, że co rok te kryteria cukrzycy są coraz bardziej hardcorowe, kiedyś 90 to był super wynik! Ale dziś powyżej 90 to przekroczenie i lekarz powinien reagować, skoro niektóre kobiety mając tylko przekroczenie na czczo już muszą się kontrolować. Ja np. dla własnego zdrowia psychicznego będę dalej te cukry mierzyła, szczególnie na czczo.
Będzie dobrze, Ty i tak dietkę stosujesz mimo wszystko wiec pewnie jesz 100 razy lepiej niż ja...ja dalej nie mogę patrzeć na warzywaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2016, 23:03
Luteina 100mg x 2
-
aniab91 wrote:Dziewczyny, przepraszam ze tak intymnie ale moze, ktoras z Was wie co to takiego. Zrobila mi sie na wardze zewnetrznej taka twarda kulka wielkosci ziarna grochu pod skora. Pierwsze co pomyslalam to, ze moze to wrosniety wlosek ale nic tam nie widze zeby przebijalo tylko jest koloru skory, moze ktoras ma pojecie co to moze byc?
Jakby nie chciało zniknąć to ewentualnie poradziłabym się lekarza.Synek - 3740g i 61cm szczęścia
urodzony 40+1 tc.
Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc. -
aniab91 też miałam coś takiego. To się zdarza w ciąży i nie tylko jest niegroźne- wystarczy zaciągnąć włoska itp i się pojawia -przeszło mi szybko po żelu do higiemy intymnej dla kobiet w ciąży- ja akurat miałam Loreal Będę Mamą
. -
kaarolaa wrote:
moj 5,8 cm maluszek, serduszko 158 nt 1,6, kosc nosowa jak widac na zdjeciu nr 2 widoczna. maluch spal grzecznie z raczkami przy buzi, jedyne co sie ruszalo to pikajace serduszko i pepowinkacudownie, teraz bede juz duzo spokojnieszja, aha i jak zwykle idealnie co do terminu z om czyli 12+2 i termin porodu dalej na 16 sierpnia
Nareszcie!!!!No cud, miód i orzeszki
Ja chyba do soboty obgryze nawet pazury u stóp!kaarolaa lubi tę wiadomość
-
Jujka wrote:Ja biorę luteinę 100 dopochwową 2x1.Tydzień temu miałam z 2 dni taki śluz jak kawa z mlekiem, ale ja mam macicę dwurożną i gin mi mówił, że u mnie takie coś jest normalne.
Ja tak mialam w weekend. Bylam na ip. Dr zrobila usg, było ok. Nic nie powiedziala wiecej...Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
aaniuskaa wrote:Agsha a endokrynolog powinien zareagować? To bym się umówiła prywatnie żeby tylko to rozwikłać.
Bo ginekolog mi odpisała na maila z wynikami i informacjami o tych spadkach i napisała, że to może być hiperinsulinizm poposiłkowy?! Dżizas.....znowu nerwy
Kochana nawet nie waż się tak pisać, że jesteś kiepską mamą!! Wiesz gdyby mi każdy lekarz mówił, że jest okey to pewnie bym przy tym została. Moja ginekolog zareagowała, może się wydawać, że przesadza ale robi to w trosce o pacjentów i małe fasolki.
Jeśli będą Ci robili problemy to jeśli masz możliwość idź prywatnie do diabetologa. Prawda jest taka, że co rok te kryteria cukrzycy są coraz bardziej hardcorowe, kiedyś 90 to był super wynik! Ale dziś powyżej 90 to przekroczenie i lekarz powinien reagować, skoro niektóre kobiety mając tylko przekroczenie na czczo już muszą się kontrolować. Ja np. dla własnego zdrowia psychicznego będę dalej te cukry mierzyła, szczególnie na czczo.
Będzie dobrze, Ty i tak dietkę stosujesz mimo wszystko wiec pewnie jesz 100 razy lepiej niż ja...ja dalej nie mogę patrzeć na warzywa
Mysle ze tak tylko warto zrobic tez chociaz insuline na czczo z jednego pobrania z cukrem - choc idealnie byłoby krzywe.
Insulina to kwestia endokrynologa.a cukier diabetologa. Tylko ze cukier czesto zle dziala przez insulinę.
No i wazne by trafic na dobrego endokrynologa... Bo sa rozni.Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!
-
aniab91 wrote:Dziewczyny, przepraszam ze tak intymnie ale moze, ktoras z Was wie co to takiego. Zrobila mi sie na wardze zewnetrznej taka twarda kulka wielkosci ziarna grochu pod skora. Pierwsze co pomyslalam to, ze moze to wrosniety wlosek ale nic tam nie widze zeby przebijalo tylko jest koloru skory, moze ktoras ma pojecie co to moze byc?
Przepraszam mialo byc cytuj mi sie wydaje ze to od hormonow mi wlasnie zniknelo mialam z 3 dni -
Jak beda juz duze dzieciaczki to same bedziecie sie klasc na lewym boku bo inaczej niebedzie wygodnie ze wzgledu na ucisk na zoladek watrobe itd glukoze mialam w pierwszej ciazy ale smakowala mi
Jestem z siebie dumna bo nie zjadlam paczka(nie ze wzgledu ze to zlo)zreszta i tak nie mam apetytu ani zachcianek zadnych chyba gdyby nie mdlosci to bym wogole nie jadla...
Niestety sprawdzaja sie moje obawy na temat cisnienia i tez boli mnie glowa... -
Agsha wrote:A czy któraś z Was w 11 tc odczuła całkowity odpływ ciążowych objawów?
Hejka ja nie mam prawie w ogóle żadnych objawów , czasem rano jest mi nie dobrze ale to takiemu czucie jak bym była bardzo głodna zjem jogurcik i mi przechodzi , i gdyby nie regularne wizyty na usg i rosnący brzuszek to bym nie wiedziała że jestem w ciąży , niestety brak objawów bardzo mnie stresuje -
a mi właśnie dopiero od 12 tygodnia objawy zaczęły dawać czadu, migreny, wymioty!!! wieczorne mdłości.. ciekawe kto to wymyślił, że ciąża to taki wspaniały stan?...
wspaniale to ja się tylko czuję jak na usg podglądam mojego maluszka
miałam robione badania prenatalne, wszystko jest dobrze ale lekarzowi coś się w przeplywach serca nie podoba, powiedział że w 20 tygodniu trzeba będzie się temu bliżej przyjrzeć... ja odrzucam od siebie takie myśli, że może coś być nie tak, po prostu nie ma takiej opcji. Wszystkie narządy są ukształtowane
pokazałabym Wam zdjęcia i filmik... mamy jakąś grupę na facebooku dla sierpniówek??pigułka lubi tę wiadomość
-
Agsha wrote:Mysle ze tak tylko warto zrobic tez chociaz insuline na czczo z jednego pobrania z cukrem - choc idealnie byłoby krzywe.
Insulina to kwestia endokrynologa.a cukier diabetologa. Tylko ze cukier czesto zle dziala przez insulinę.
No i wazne by trafic na dobrego endokrynologa... Bo sa rozni.
Ja mislam insuline na czczo- mialam 7. A widelki sa 2-23. Czyli ok. Glukoza wysoka woec tylko. Bede cisnela ginke o krzywa w takim razie a jak nie to sprobuje prywatnie diabetologa...
A co do mojej diety to maz sie smieje se warzywniak wykupuje[/url]