Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Robię te rzeczy bo inaczej nie mogłabym pracować (praca biurowa) i nie mogłabym odgrzać sobie smacznego jedzenia domowego w pracy i musiałabym chodzić głodna, albo na lunche
Poza tym staram się ładnie wyglądać dla siebie, Męża i dzieckaWydaje mi się to szczególnie ważne przy pierwszej ciąży kiedy moje ciało się zmienia itp. Nie chce sobie odpuścić
(więc pomalowałam paznokcie - ale lakierem essie
- używam pianki do włosów i lakieru do włosów, no i pofarbowałam odrosty). Ale muszę przyznać, że dopiero w drugim trymestrze poczułam się pewniej z tymi zabiegami kosmetyczno-pielęgnacyjnymi
Wszystko zależy od Ciebie i Twojej intuicjiElza1986, pigułka, hella lubią tę wiadomość
-
Stokrotka_92 wrote:ja uważam, że nie można dać się zwariować, bo te dzieci potem na wszystko alergie będą miały
za dużo internetu na pewno jest szkodliwe xD
Kochana w sumie też masz rację gdyby tak wszystko brać do siebie to w sumie nic tak naprawdę nie mogłybyśmy robić
Friend lubi tę wiadomość
-
Stokrotka_92 wrote:pigułka a jak to się robi?
(oryginał nazywa się Sinus Rinse, ale jest zdecydowanie droższy)
Aha i możesz stosować jeśli nie masz krzywej przegrody.
Wklejam też link z filmikiem.
http://orl.pruszkow.pl/jak-czy%C5%9Bci%C4%87-nos.html -
beza_cytrynowa wrote:Na zatoki najlepsza jest inhalacja. Inhaluję amolem i pomaga na jakiś czas.
a amol nie jest z alkoholem czasem?po takim czasie to wyjde nawalona z tej inhalacji xD
co do płukania to chyba odpada w takim razie, bo podobno mam krzywą przegrode ;/ -
Stokrotka_92 wrote:ja uważam, że nie można dać się zwariować, bo te dzieci potem na wszystko alergie będą miały
za dużo internetu na pewno jest szkodliwe xD
ja też robię wszystko, totalnie wszystko, ale delikatnie i z umiarem, farbuje włosy na blond, używam mikrofali, sprzątam, podnosze rzeczy do ok 10kg ale ostrożnie, śpie na brzuchu z podkurczoną nogą - inaczej nie umiem, mam 2 koty, sprzątam im kuwety, mam 3 psy sprzątam kojec, czesze je i obcinam, jedynie paznokci nie maluje od 1,5 mieś bo popsułą mi się zmywarka i myje gary po 10 x na dzień i nawet hybrydy nie dają rady, wiec nie mam nerwów do malowania, a mam długie, mocne paznokcie z białymi końcówkami i ładnie wyglądają, nie palę i nie piję, to oczwiste, bo jeśli coś szkodzi na 100% to unikam tego.
Po porodzie zamierzam próbować jeść wszystko, żeby dzidzia się przyzwyczaiła i ja nie usychałam z głodu
Ale to się okaże jak będzie.Stokrotka_92, Elza1986, Friend, SyHa85, alicjaaaa lubią tę wiadomość
-
Stokrotka_92 wrote:znacie sposób na zatoki? bo z tego kataru zaczyna mi się rzucać na zatoki, tak że mnie boli nos i pod oczami, a lekarz mi nic nie pomógł
przepisał jakiś syrop tylko i domowe sposoby mam dalej stosować
Stokrotka spróbuj tego:
http://www.sinulan.pl/produkty/Sinulan-Express-Forte/
Bezpieczny w ciąży i można długotrwałe stosować. Mi pomógł na katar zatokowy jak nie mogłam w ogóle oddychać przez nos i miałam wrażenie że się uduszę -
Stokrotka_92 wrote:a amol nie jest z alkoholem czasem?
po takim czasie to wyjde nawalona z tej inhalacji xD
co do płukania to chyba odpada w takim razie, bo podobno mam krzywą przegrode ;/
ja nienawidzę płukania zatok, w szpitalu miałam 10 razy -ble!!!
głowa po tym mi pękała z bólu.
osobiście inhaluje amolem od początku ciąży i nic mi i dziecku nie jest
ja amol polecam na wszystko, stosuje na mega ból głowy - smaruje skronie i czoło, a rano piję czarną parzoną kawę z łyżeczki, choć nie mam ochoty na nią.
dziś wyprałąm i wygotowałam część ubranek dla dzidziusia, zrobiłam krokiety - 12 szt (piekłam te naleśniki na krokiety i stałam przy garach ponad 1h) posprzątałąm dom i jestem zmęczona, brzusio pobolewa, znów bede leżakować z przerwami na jedzonko -
nick nieaktualnymi juz mdlosci przeszly, ale czasem zmiana pieluchy to problem bo rzuca mnie przy tym strasznie i sie zastanawiam czy zostawic brudny tylek mlodego czy i leciec do lazienki czy przebierac i meczyc sie niesamowicie...a jeszcze niedawno pisalam, ze mnie te zapachy nie ruszaja, ale zdarzy sie taka kupa ze i ja nie daje rady...
-
Lulu83 wrote:Ja dzis tez morfologia mocz i krzywą glukozę. Chciałam tez zrobić insulinę równolegle do glukozy ale za duży kosz jak narazie 90 zł wiec poczekam na skierowanie
Właśnie siedzę i czekam na ostatnie pobranie. A co do glukozy nie jest taka straszna nawet ze smakiem ja wypiłam bo byłam taka głodna ; )
Lulu pożycz trochę tego smaka na glukozę!!!
Na jutro rano na 2 godziny
Idę jutro na kolejną próbę. Nie wiem czy dam radę. A kurde muszę to zrobić, bo wiem że mam cukrzycę... Dziś po jednej kromce chleba i herbacie cukier 135
-
Truskaweczka83 wrote:ja też robię wszystko, totalnie wszystko, ale delikatnie i z umiarem, farbuje włosy na blond, używam mikrofali, sprzątam, podnosze rzeczy do ok 10kg ale ostrożnie, śpie na brzuchu z podkurczoną nogą - inaczej nie umiem, mam 2 koty, sprzątam im kuwety, mam 3 psy sprzątam kojec, czesze je i obcinam, jedynie paznokci nie maluje od 1,5 mieś bo popsułą mi się zmywarka i myje gary po 10 x na dzień i nawet hybrydy nie dają rady, wiec nie mam nerwów do malowania, a mam długie, mocne paznokcie z białymi końcówkami i ładnie wyglądają, nie palę i nie piję, to oczwiste, bo jeśli coś szkodzi na 100% to unikam tego.
Po porodzie zamierzam próbować jeść wszystko, żeby dzidzia się przyzwyczaiła i ja nie usychałam z głodu
Ale to się okaże jak będzie.[/QUOT
No to widzę naprawdę robisz wszystkoKocham koty i psy i nie wyobrazam sobie że pojadę do Polski i miałabym ich nie dotknąć
Lekarz mojej kuzynce mówił o unikaniu kontaktu ze zwierzetami ze względu na toxoplazmoze więc sama nie wiem jak się do tego odnieść
a jeśli chodzi o Twoja dietę to są jakieś produkty których obecnie nie spożywasz ?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2016, 12:08
-
Ja miałam już w tym roku dwa razy zatoki chore. Ostatnio zatkało mnie na tydzień. Generalnie stosowałam tylko naturalne metody, chociaż słyszałam o tym sinulanie, że jest ok, ale z zasady nie stosuję żadnych leków, nawet paracetamolu, chyba żeby mnie telepało już. Nagrzewanie lampą pomaga, a jak nie masz lampy to suszarką. Inhalacje nad garnkiem gorącym z wodą zmieszaną z ziołami (majeranek, tymianek, oregano - ostatnio po tym mnie puściło), psikanie do nosa soli morskiej i wydmuchiwanie nadmiaru ropy, maść majerankowa. Mamy sinusrinse w domu, ale jak mam zatkane na maksa zatoki, to wszystko spływa do gardła i gdzieś słyszałam, że na takie zatkanie nie można stosować płukania, bo uszy można sobie załatwić. No i mój mąż z przegrodą nosową krzywą stosuje i zawsze lepiej mu.
-
nick nieaktualnytu jest to fajnie rozpisane
II TRYMESTR
4 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 14 do 17 tygodnia. (13t 1d - 16t 6d)
5 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 18 do 22 tygodnia. (17t 1d - 21t 6d)
6 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 23 do 27 tygodnia.(22t 1d - 26t 6d)
III TRYMESTR
7 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 28 do 31 tygodnia. (27t 1d - 30t 6d)
8 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 32 do 35 tygodnia. (31t 1d - 34t 6d)
9 miesiąc ciąży w przybliżeniu trwa od 36 do 40 tygodnia. (35t 1d - 39t 6d)beza_cytrynowa, Ania_1986, 33Karola33 lubią tę wiadomość
-
Rudi88 wrote:Mój lekarz się cieszył,że dzidziol grzeczny, bo bez problemu mógł zrobić badanie, a jak chciał żeby się ruszał to mocniej naciskał głowicą i bąbelek uciekał
Kobietki proszę o radę : co mam zrobić żeby mi się chciało tak jak mi się nie chce
Skąd ja to znamU mnie pewnie przez wiszenie na kibelku, ale dziś spałam 11h
Nie wiem co się ze mną dzieje...
Strasznie się tym martwię, bo jak będę wstawać do dzidziusia w nocy?
-
Elza, najbardziej trzeba unikać odchodów, kuwety zmieniać w rękawiczkach jak już jest mus. No i specjalnie nie pozwalać się ślinić psu, czy kotu
Ja też w ciąży robię praktycznie wszystko. Włosów tylko nie farbuję, bo mam spoko naturalny kolor i prawie nie mam siwych włosów, a i przy małym dziecku się nie chce
. Małą dwulatkę (ponad 11 kg) podnoszę, bo trzeba (to do siedzonka wsadzić, to zmienić pieluchę). A w sobotę tak się nasprzątałam, że aż sama potem ległam plackiem, bo energia już nie ta
. No i perfumy też stosuję, bo lubię pachnieć, ale tylko jak gdzieś wychodzę, bo w domu to tylko ja i mała byśmy wąchały
Elza1986 lubi tę wiadomość
-
Elza1986 wrote:Czy któraś z Was dziewczyny ma problemy z nudnościami czy tylko mnie to tak męczy
Jak sobie z tym radzicie ? Wymiotowałam tylko raz ale uczucie nudności towarzyszy mi codziennie
Elza a w którym jesteś tygodniu? Ja Cię nie pocieszęOd 6 tygodnia codziennie mam silne mdłości, wymioty także mi się zdarzają
Moje sposoby to właściwie tylko dbanie o to aby żołądek nie był pusty, staram się jadać małe posiłki, ale częściej no i u mnie coś słodkiego pomaga na chwilę...
Wczoraj zaliczyłam mega doła i ryczałam z tego wszystkiego bo na nic nie mam siły -
O a ja mam takie kalendarze:
1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"
1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.
2. Sposób ściągnięty z innego forum