X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut wrote:
    dołączam do Was dziewczyny :) termin 22 sierpnia ;)

mam pytanko, jak wstawić taki fajny suwaczek co macie na dole swoich wpisów z odliczaniem tygodni ciąży? :)

Witaj bobo_frut.
    Suwaczek stworzysz sobie na jakiejkolwiek stronie z suwaczkami, np. suwaczki.com. potem kopiujesz link i wklejasz w ustawieniach tam gdzie jest podpis do forum ;)

P.S. ale jesteście szybkie dziewczyny ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 10:46

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Wrocławianka Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bobo_frut piękna data na narodziny Maleństwa - w tym roku 22 sierpnia wzięliśmy ślub :)

kliknij na nasz suwaczek i przekieruję Cię na stronę gdzie będziesz mogła sobie wybrać i wkleić na swój profil w ustawieniach.

ganndqk34yrq3fzc.png
    zem3k6nlvi5nxd57.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opóźniona więcej optymizmu :) Maleństwu na pewno nie służy takie zadręczanie się.
    Dopiero teraz zobaczyłam listę mamusiek, dużo już nas :) Swoją drogą też mam termin na 11 sierpnia :)
    Ale u mnie pewnie się zmieni, bo to tylko data wyznaczona przez ovufriend a mam bardzo długie cykle, późną owulację więc lekarz pewnie wyznaczy inny termin

opóźniona, malika89 lubią tę wiadomość

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Friend Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue, odnośnie przywiązywania się do fasolki mam bardzo podobnie. Cieszę się objawami, ale często mam takie uczucie jakbym była za chłodna. W pierwszej ciąży, którą straciłam, głaskałam się po brzuchu, zdarzało mi się w myślach gadać do fasoli, cały czas chciałam czuć kontakt.

Teraz się boję. Robię wszystko co mogę dla małej kropeczki, staram się myśleć pozytywnie itp. ale jestem jakaś zblokowana.

My w pierwszej ciąży powiedzieliśmy najbliższej Rodzinie, że spodziewamy się nowego człowieczka. Później bardzo wszyscy przeżyli naszą stratę. Teraz nie mówimy nikomu - i z jednej strony myśleliśmy, że będzie trudno. Bo to ważna wiadomość, i fajnie byłoby się nią podzielić z najbliższymi. Ale z drugiej strony cieszymy się, że tą ciążą cieszymy się na ten momenty tyko my. Że jest ona nasza :-)

8p3ogov3mui4evm6.png
  • Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie wkurzyła moja teściowa jak jej powiedzieliśmy, bo od razu chciała dzwonić i się chwalić... Reszcie rodziny chcemy powiedzieć w święta. Chyba kupimy małej bluzeczkę "Będę starszą siostrą".
    Ale teściowa powiedziała, że tyle to nie wytrzyma i powie siostrze męża wcześniej... Swoją drogą jak szwagierka była w ciąży to przez ponad 2 tygodnie nie pisnęła ani słówkiem.. Grrr..!

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Omon Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My powiedzieliśmy teściom, ale to tylko ze względu na to, że mieszkamy razem (tzn. mamy oddzielne części) i woleliśmy powiedzieć, bo i tak by się domyślili - mieszkamy na wsi i często pomagałam mężowi przy zwierzętach, jakieś drobniejsze rzeczy, bo do wideł mamy pracowników, ale teraz już nawet wody owcom nie nalewam bo mąż nie pozwala :) Więc zmian nie dało się nie zauważyć. Ale poza tym nie mówimy nikomu, moim rodzicom w szczególności.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • Klaudia90 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!

opóźniona myśl pozytywnie. Zostaniesz z nami, my Cię nigdzie nie oddamy :)
    Viola27 Ja dziś też zaczynam 7. tydzień i również przywitałam go nad kibelkiem :/ A mdłości z rana jak stąd na koniec świata. Ale słyszałam, że to dobry znak :)

My o ciąży powiedzieliśmy rodzicom. Jestem pewna, że nikomu nie pisną słówka. Na święta podzielimy się ze wszystkimi tą radosną nowinką.

Dziś idę do gina. Plamienia nie dają mi spokoju. Trzymajcie kciuki.

opóźniona lubi tę wiadomość

atdcpx9igi18i82j.png
    l22n6iyebdj8geju.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja bym chciala powiedziec na swieta, ale nie zrobie tego, maz tez nie chce mowic, wie tylko moja dobra przyjaciolka i jej maz oraz Wy i nikt wiecej...zobaczymy czy sie nie domysla jak bedziemy u nich na swieta, bedziemy tam az do 3 Kroli...ale w poprzedniej ciazy sie nie domyslili a tez spedzilam u nich troche czasu na pocztku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 11:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki bardzo dziewczyny :) jesteście niezastąpione :)
    jest i mój suwaczek :)))

zdrówka wszystkim życzę :)

kaarolaa, beza_cytrynowa lubią tę wiadomość

• Paulka123 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim, jesteście takie szybkie że nie nadążam czytać;-)
    U mnie dzisiaj okropne mdłości, mam wstręt do jedzenia. Dzisiaj przez 2,5 godziny jadłam dwie kanapki. Miska w pogotowiu ale na razie się trzymam.
    Gratuluję wszystkich serduszek i pozdrawiam wszystkie nowe przyszłe mamusie. Nasze grono się powiększa:) JUPI!!! Jak tak dalej pójdzie to będzie sierpniowy wyż demograficzny:-p

kaarolaa, bobo_frut lubią tę wiadomość

Alicja- nasza księżniczka :) ur. 5.08.2016
    Leszek- mały zbój ur. 13.12.2017
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja póki co nie powiedziałam nikomu o ciąży (tatuś fasolki wie ofc). Chcę powiedzieć mojej przyjaciółce, która będzie rodzić w maju co by mieć się komu w realu wyżalić i pogadać o obawach etc... Zresztą jak ona zaszła w ciąże to nikomu nie powiedziała na początku a ja się dowiedziałam tylko dlatego, że sama zgadłam :P

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny nieśmiało się przywitam wg kalendarza termin mam na 15 sierpnia ale wydaje mi się że ciąża jest troszeczkę młodsza jutro druga beta ;)

bobo_frut lubi tę wiadomość

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coconue u mnie jest 5t+6d więc jutro będzie 6t+0 więc jutro zaczyna mi się 7 tydzień, zresztą według ovu mam termin na 5 sierpnia a według ginekologa na 7 sierpnia więc sama nie wiem tak mi przez telefon powiedział zobaczymy co powie w środę, bo wizytę mam w środę a nie jak wcześniej pisałam we wtorek dni mi się pomyliły nie wiem dlaczego ;)

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale dzisiaj ruch na stronie :-) Witamy nowe koleżanki :-)

Klaudia, trzymaj się! Kciuki zaciśnięte! :-)

bobo_frut, Klaudia90 lubią tę wiadomość

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • LidziA89 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny chodzicie do lekarz prywatnie czy na nfz? Ja umówiłam się na wtorek prywatnie ale na nfz tez na 22.12. Dziś byłam w szpitalu bo mam plamienia lekarz zrobił mi usg jeszcze nie było nic widać. Beta tylko 16.19 mam nadzieje że wszystko będzie dobrze. Dostałam recepte na duphaston 3x1 i mam odpoczywać bardzo się boje... ;(

klz9h3715pahxfmg.png
    Córa <3 4mm <3 ->16mm->30mm->69mm->238g->497g->992g->1417g->2569g->3400g <3 02.07.2019 53 cm 3520 g <3

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chodzę na nfz, ale do prywatnej kliniki. Gdybym w okolicy miała lekarzy którzy mają dobre opinie a przyjmowaliby tylko prywatnie to bym rozważyła, ale u nas wszyscy przyjmują prywatnie i na nfz, więc nie widzę sensu iść prywatnie do lekarza który równie dobrze może mnie przyjąć na nfz, skoro płacę składki.

x7g1xzdvlebraz19.png
    Aniołek 12.2015 - 7tc
    zem3x1hp3fae2ksw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na pierwszą wizytę w ciąży umówiłam się do mojej gin prywatnie, na przyszły tydzień, a kolejne wizyty będę już do niech chodziła na nfz

powodzenia i staraj się nie stresować.

• monika454 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy Wy też tak źle sypiacie teraz? Bo ja mam dosłownie masakrę. W dzień jestem wręcz padnięta a jak przychodzi do spania.. to za nic nie mogę zasnąć a jak po 2-3godzinach leżenia mi się to uda to całą noc się męczę, budzę sie kilka razy by nad ranem obudzić się i już wcale nie zasnąć...

Friend lubi tę wiadomość

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.
  • Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bobo_frut ooo widzę, że masz termin w urodziny mojego taty :) i tuż po mnie :) PS widzę jesteśmy z tego samego rocznika :)

bobo_frut lubi tę wiadomość

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • blondyna5555 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam, cały dzień jestem zmęczona najchętniej bym pospala niestety w dzień ciężko jest pospać bo zawsze coś lub zawsze ktoś nas odwiedza. A w nocy się budzę co chwile, kilka razy w nocy się budzę, pośpie ze dwie godziny i znowu się budzę i tak cały czas a potem rano mi ciężko wstać bo jestem zmęczona i brak mi sił :-(

LidziA nie chce Cię martwić ale nie wyjadę Ci się ze jak na 5 tydzień beta 16.19 to bardzo mało?
    Niewiem może się nie znam ale przyrost powinien być dużo większy. Ja w 5 tygodniu i 2 dniu miałam beta ponad 11 tys.
    Powodzenia Ci życzę i trzymam kciuki, miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze <3

sierpień 2013 - 4 tc [*] Marzec 2015 - 6 tc [*]

f2wlio4p4502qaxq.png
    w4sqyx8d4ksw6lib.png
‹‹ 51 52 53 54 55 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ