Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
blondyna5555 wrote:
LidziA nie chce Cię martwić ale nie wyjadę Ci się ze jak na 5 tydzień beta 16.19 to bardzo mało?
Niewiem może się nie znam ale przyrost powinien być dużo większy. Ja w 5 tygodniu i 2 dniu miałam beta ponad 11 tys.
Powodzenia Ci życzę i trzymam kciuki, miejmy nadzieję że wszystko będzie dobrze
Wiem że mało dlatego pisałam wcześniej że ciąża jest na pewno młodsza kalendarz pokazuje datę z pierwszej miesiączki. Jutro beta we wtorek lekarz i wszystko się okaże. -
Powodzenia Ci życzę
będzie dobrze trzeba w to wierzyć
Ja również mam dziwne sny, przez co budzę się w nocy. Widzę że nie jestem z tym sama
Ciągle się wierce,raz spię na prawym boku raz na lewym raz na plecach ciągle mi nie wygodnieWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2015, 13:38
-
LidziA89 wrote:Wiem że mało dlatego pisałam wcześniej że ciąża jest na pewno młodsza kalendarz pokazuje datę z pierwszej miesiączki. Jutro beta we wtorek lekarz i wszystko się okaże.
wg daty pierwszego dnia miesiączki jestem w 5t2d ale owu miałam w 20 dniu cyklu czyli wg owu jestem w 4t4d a wczoraj miałam betę 651,1
Lidzia, trzymam kciuk aby beta Ci ładnie przyrastała i wszystko było dobrze
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Ja śpię tak jak zawsze. Kilka dni po owulacji pojawił się u mnie częstomocz i w nocy musiałam wstawać a później ciężko było zasnąć, ale miałam tak tylko 5 dni, teraz znowu dobrze śpię.
Co do bety to najważniejszy jest przyrost. U mnie też jest niska. Ja w 33 dc miałam 69 a w 38 już 1156 więc na początku 5 tygodnia też musiałam mieć malutką. Duży wpływ ma pewnie długość cyklu, bo np. u mnie niby końcówka 6 tygodnia ale owulację miałam w 19 dc więc ciąża młoda i hcg jeszcze nie zdążyło urosnąć tak wysoko jak innym w tym tygodniu ciąży -
blondyna5555 wrote:Powodzenia Ci życzę
będzie dobrze trzeba w to wierzyć
Ja również mam dziwne sny, przez co budzę się w nocy. Widzę że nie jestem z tym sama
Ciągle się wierce,raz spię na prawym boku raz na lewym raz na plecach ciągle mi nie wygodnie
No właśnie... każda pozycja do spania złachyba, że to ta aura w tym Poznaniu taka jest
Bo jak dobrze wyczytałam w eterze to tez z Poznania jestes?
blondyna5555 lubi tę wiadomość
Dziewczyny, jak byłam w środę u lekarza to kazał mi betę powtórzyć ( miałam te bóle brzucha, które już przeszły). Beta w środę wynosiła 20000 z groszami. Jak myślicie, czy w ogóle jest sens, żebym ją jutro powtarzała? Wydaje mi się, że przy takich wysokich wartościach i dobrym przyroście to już chyba nie ma sensu. Tym bardziej, że idę jutro na wizytę do swojej Pani Dr, więc pewnie usg mi zrobi.Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
nick nieaktualnySarayu wrote:Bobo_frut ooo widzę, że masz termin w urodziny mojego taty
i tuż po mnie
PS widzę jesteśmy z tego samego rocznika
hihifajnie się złożyło
mam już wyniki mojej dzisiejszej betki 184
dobrze/źle? jak sądzicie?
w niedzielę idę na powtórkę -
bobo_frut wrote:hihi
fajnie się złożyło
mam już wyniki mojej dzisiejszej betki 184
dobrze/źle? jak sądzicie?
w niedzielę idę na powtórkę
piękna beta:)
raz jeszcze gratuluję i oby pięknie przyrastała
Mnie na szczęście brzuch tez nie boli, ale mimo że prawie nic nie jem bo nie mam apetytu to czuje cały czas jakbym miała pełen żołądek, niedobrze mi cały czas i te mdłości, strasznie to znoszę. Wiem powinnam się cieszyć bo to dobrze ze mam objawy znak że maleństwo rośnie ale jest ciężko.
-
blondyna5555 wrote:Monika dokładnie tez jestem z Poznania
Chodzisz do ginekologa prywatnie? Może znasz Laure Grześkowiak albo Rafał Kocyłowski?
Niestety nie znam tych osób. Tak, do lekarza chodzę prywatnie. Moja koleżanka prowadzi u niego właśnie swoją drugą ciąże i ja u niego będę swoją prowadzić, póki co mam o nim pozytywne wrażenie
Ja chodzę prywatnie do tego samego gina, u którego prowadziłam pierwszą ciążę, rozważałam na nfz, ale nie mam szans, bo w przychodniach nie przyjmują nowych pacjentek do końca roku. Trudno, tym razem też będę płacić za badania. Ale się z tym liczyłam planując kolejną ciążę.
Ładna beta, bobo_frut. Gratulacje
Ale się nas namnożyło, super
Co do bety, to jedną rzeczą jest przesunięcie owu, a drugą termin implantacji, bo właściwie dopiero wtedy beta zaczyna przyrastać, a ten też może znacząco się wahać.bobo_frut lubi tę wiadomość
-
a czy ktoś jest z Warszawy?
Blondyna też mam właśnie takie uczucie pełnego żołądka - mimo, że nic mi nie smakuje i nie przejadam się.
Idę dzisiaj na swoje pierwsze usg i mam nadzieję, że wszystkie obawy, które mam w głowie (ciąża pozamaciczna, brak zarodka itp.) wylecą mi z głowybeza_cytrynowa lubi tę wiadomość