X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • malika89 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na kolację kanapki z białym serem i dżemem wiśniowym. Ojjjj aż mi ślinka cieknie ;)

SyHa85, sylwiaśta159, aniab91, 33Karola33, JRY1984 lubią tę wiadomość

<3 Synek - 3740g i 61cm szczęścia <3 urodzony 40+1 tc.
    dqpr3e5ekt0iowfy.png
    Start: 06/2015 -> 2 cykl zakończony 26.08.2015 [*] 6t+6dc.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O ja tez lubie swojej roboty pizze :) naladuje dodatkow ile chce :))

Teraz pije herbatke z cytryna i miodem bo przerazilam sie ew. grypy- mialam z mama kontakt chwile przrd tym jak ja rozlozylo :(

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malika89 wrote:
    Dziś na kolację kanapki z białym serem i dżemem wiśniowym. Ojjjj aż mi ślinka cieknie ;)

Ja w ogóle mam ciągoty to twarożku w ciąży. Ale raczej na słono :) Np. z pomidorkiem.

Pisałyście o naleśnikach- ja na słodko mogłabym jeść non stop!!! Ale dzielnie się powstrzymuje, walczę o swój poziom cukru :D

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylwiaśta159 wrote:
    O ja tez lubie swojej roboty pizze :) naladuje dodatkow ile chce :))

Teraz pije herbatke z cytryna i miodem bo przerazilam sie ew. grypy- mialam z mama kontakt chwile przrd tym jak ja rozlozylo :(

I czosnek na kolację i będzie git :)

• 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    Czy macie już swojego faworyta jeżeli chodzi o kremy przeciw rozstępom? Ja w poprzedniej ciąży używałam fissanu ale ze średnim rezultatem :O
    przez miesiąc używałam kremu perfecta mama- to dopiero początek więc kupiłam go trochę na rozruch. Dziś w rossmanie była promocja na to "cudo" http://tolpa.pl/sos-krem-wzmacniajacy-przeciw-rozstepom,p312#!opis-produktu
    kupiłam ale czy ok...
    Może jakaś opinia? :)

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynka30 wrote:
    Dziewczynki wybaczcie mi moją nieobecność, ale od soboty mam straszne bóle głowy, dziś jest lepiej, martwiły mnie też bóle podbrzusza. Psychicznie mam niedyspozycje. Straszne lęki mnie naszły, boję się strasznie to przyszło z dnia na dzień, a dokładnie z tym dużym bólem podbrzusza.Dlatego postanowiłam, że przyspieszam wizytę i jadę we wtorek.

Dziewczynki piękne brzuszki, włoski :)

Gratuluje udanych wizyt.

U mnie też bóle głowy dają popalić, średnie ciśnienie mam 100/60, rano piję kawę z 1 łyżeczki (parzoną) choć nie mam ochoty, w razie mega ataku smaruje skronie/czoło amolem i przykładam zimny okład i tak leżę już do wieczora. Bóle głowy męczą mnie już 7 tydzień, wiec wiem co czujesz, wcześniej miałam migreny, a w ciąży się nasiliło. W bardzo złej sytuacji biorę max 2 apapy.

Ból podbrzusza mam okropny od niedzieli wieczór, poniedziałek od ok 12.00 - mega -do dziś, i nie wytrzymałam byłam u lekarki dziś, niestety mam nospe max i też się bardzo martwię, jakby nie detektor to bym umarła ze stresu.

Też mam takie lęki, że od 02.00 już nie śpie wcalę, w dzień też nie i padam poprostu. Bardzo martwie się o malutką, choć z nią wszystko dobrze, to np niewydolność szyjkowa na tym etapie zabiłaby dziecko - eh...

Napisz po wizycie co i jak koniecznie :)

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Truskaweczka83 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Hej dziewczyny.

Gratuluję udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Chorującym życzę zdrówka.

Co do szyjki, to w pewnym momencie faktycznie ona idzie w górę i może być niewyczuwalna. U mnie na każdej wizycie w badaniu palpacyjnym gin mówi, że szyjka zachowana. Jak w poprzedniej ciąży zaczęła się skracać, to od razu wylądowałam w szpitalu. A też nie czułam, żeby coś się z nią działo. Tyle, że to już był 33 tc, no i przyczyną były skurcze, których w sumie też prawie nie odczuwałam poza czasem twardnieniem brzucha (ale na tym etapie to już też normalne).
    Nie martwcie się na zapas, bo nikomu takie nerwy nie służą.

Kurde to mi nikt szyjki nie bada, nigdy, ani gin prywatny też nie, w sumie byłam 8 razy na wizytach i nikt ani słowa o mojej szyjce, no nic bedę się dopominać najwyżej.

Alishia
    jak po wizycie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 18:15

:) Wiktoria ur SN waga 4250, dl 55cm 21.02.2003 :)
    :) Nikola ur SN waga 4130gr,dł 57cm 07.08.2016 :)
    iv09roeqjdjavel4.png
    Aniołek [*] 13 tc 22.01.2015
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi sie dzisiaj wydawało,że miałam takie 3 plamki żólto/brązowe, ale wielkości ziarnka siemienia lnianego-może nawet mniejsze. Było to jednorazowe, ale też mnie tak dziwnie brzuchol ciągnął......kurna zaczynam panikować

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    Wiem tylko to nie takie proste bo mieszkamy w jednym domu z tesciami co prawda mamy osobne wejscia i wszystko osobne tesciow mam super ale ona zapuka i chce wejsc to co mam powiedziec coebie nie wpuszcze to mi powie ze do mojej corci przyszla w dotaku mieszka w tej samej miejscowosci...na szczescie druga 600km dalej ale nie przeszkadza jej to w niczym bo sa tel itd poradzcie cos nie chce wyjsc na ta zla ale z drugiej strony chce byc szczesliwa a caly czas mam nadzieje ze bedzie jeszcze ok i jak juz sie wydaje ze jest ok to dochodzi do mnie cos co swiadczy o tym ze zycza nam jak najgorzej np teraz jest wojna o dom
    Moja kuzynka i szwagierka też mi za dobrze nie życzą. Przynajmniej tak mi się zdaje. Z kuzynką widuję się raz w tygodniu, mijamy się, zamienię z nią dwa słowa i uciekam. Od szwagierki telefonów nie odbieram. Ostatnio mnie prosiła, żebym posiedziała z jej chorymi dziećmi. Ja w ciąży z chorymi dziećmi? Jak cmv nie przechodziłam. Jak odmówiłam to była wielce oburzona, że obchodzę się ze sobą jak z jajkiem. Dobrze, że jej chociaż nie spotykam. Teściową mam kochaną, a matka mnie ignoruje, ale to standard. Dobrze, że mam Was <3
    I dwie przyjaciółki w realu. Często się nie widujemy, ale zawsze mogę liczyć na ich wsparcie.

Ninka0111 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja w ogóle mam ciągoty to twarożku w ciąży. Ale raczej na słono :) Np. z pomidorkiem.

Pisałyście o naleśnikach- ja na słodko mogłabym jeść non stop!!! Ale dzielnie się powstrzymuje, walczę o swój poziom cukru :D
    Ja pochłaniam serki wiejskie z owocami, albo dżemem :) W naleśnikach też :P

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Ja pochłaniam serki wiejskie z owocami, albo dżemem :) W naleśnikach też :P

a mi sie dziś zachciało smażonej kiełbaski z cebulką i kiszonym ogórkiem :)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde a mojemu mężowi opryszke wywaliło :-/ mam nadzieje ze mnie nie zaraził...

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    a mi sie dziś zachciało smażonej kiełbaski z cebulką i kiszonym ogórkiem :)
    Co weekend na śniadanko mąż mi smaży kiełbaskę (roztapia na niej żółty ser) i podaje z ketchupem i świeżą bułeczką :)

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Miałaś kiedyś opryszczkę? Jak tak to nie masz się czym martwić. Tylko pierwsze zakażenie jest niebezpieczne dla dziecka.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Co weekend na śniadanko mąż mi smaży kiełbaskę (roztapia na niej żółty ser) i podaje z ketchupem i świeżą bułeczką :)

Wpraszam się :)

opóźniona lubi tę wiadomość

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Wpraszam się :)
    Zapraszam :) Śmiało, na 10.00 :)

Rudi88 lubi tę wiadomość

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:

Ja miałam chyba w 8 tyg opryszczkę. Smarowałam Hasko-virem i przypalałam amolem. Miałam też w razie czego Heviran, ale nie musiałam wziąć.

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • aniab91 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam opryszczke niedawno, smarowalam chyba tez hasco-virem i po 3 dniach nie bylo sladu. Niby jest napisane ze nie mozna w ciazy stosowac ale wolalam posmarowac niz jakby mialo sie palrac dwa tygodnie a mysle ze tak miejscowo nie zaszkodzi. Zawsze biore wlasnie heviran ale teraz bym sie jednak bala, no chyba ze by lekarz kazal.

1usaj44j19lq9mne.png
    km5s8rib7504nhdw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syha, ja juz 3 razy mialam. O ile nie bylby to teoj pierwszy raz to nie masz sie czym martwic bo wirusa mialas juz zanim zaszlas w ciaze ;)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Miałaś kiedyś opryszczkę? Jak tak to nie masz się czym martwić. Tylko pierwsze zakażenie jest niebezpieczne dla dziecka.

Własnie nigdy nie miałam i dlatego sie martwie :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 19:13

‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ