X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Tylko jeśli chcesz się posikać :) Oni na prawdę dosyć mocno przykładają tą głowicę

Uff bo tak mi koleżanka powiedziała, a że ja sikam non stop to sobie tego nie wyobrażałam....

JEJU BOOOOJE SIĘ....... HELP!!!!!!!!!!!!!! WARIUJE!!!!!!!!

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ale wiadomo czemu?
    Maluszek miał liczne wady genetyczne. Przy kolejnych ciazach pani genetyk powiedziała, że najprawdopodobniej moja siostra z mężem nie będą mogli mieć syna, bo obie córeczki maja zdrowe. Czasami tak ponoć bywa,że przy jednej z płci zachodzą jakieś problemy. Siostra na mnie krzyczy, bo u niej już przy 1 USG były nieprawidłowości.

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Uff bo tak mi koleżanka powiedziała, a że ja sikam non stop to sobie tego nie wyobrażałam....

Ja sikałam bezpośrednio przed samym badaniem a i tak pod koniec znowu mi się chciało po tym uciskaniu.
    Trzymam kciuki, na pewno będzie dobrze :)

Agsha lubi tę wiadomość

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Maluszek miał liczne wady genetyczne. Przy kolejnych ciazach pani genetyk powiedziała, że najprawdopodobniej moja siostra z mężem nie będą mogli mieć syna, bo obie córeczki maja zdrowe. Czasami tak ponoć bywa,że przy jednej z płci zachodzą jakieś problemy. Siostra na mnie krzyczy, bo u niej już przy 1 USG były nieprawidłowości.

No więc właśnie, a u Ciebie wszystko ładnie więc na pewno tak zostanie bez względu na miesiąc. Przy tych genetycznych to nawet później może być strata. I wcześniej też. Jestem taka MUNDRA bo wczoraj miałam u genetyka całą prelekcje na ten temat :)

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Moja koleżanka nie może mieć córki. Trzy razy poroniła, zrobili oznaczenie płci i były to same dziewczynki. Za czwartym razem wcelowali w chłopaka i mają miesięcznego synka. Dziwne to wszystko...

Kto ma wizytę w piątek? Czyżbym była jedyna?

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:

Ja tam sikalam przed i po, bo jak mi lekarz przykładał głowice to na bank bym się posikala, bo emocje dochodzą i mój w takich momentach histeryczny śmiech

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Moja koleżanka nie może mieć córki. Trzy razy poroniła, zrobili oznaczenie płci i były to same dziewczynki. Za czwartym razem wcelowali w chłopaka i mają miesięcznego synka. Dziwne to wszystko...

Może mieć jakąś chorobę genetyczną tylko dla dziewczynek - gdzieś mam od mojej genetyk tabelke z chorobami i była tam jakaś stricte damska....

f2wll6d8iksjyby0.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Może mieć jakąś chorobę genetyczną tylko dla dziewczynek - gdzieś mam od mojej genetyk tabelke z chorobami i była tam jakaś stricte damska....
    Zespół Turnera.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Agsha Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:
    Zespół Turnera.
    O chyba tak.... a badali je?

f2wll6d8iksjyby0.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    O chyba tak.... a badali je?
    Nie dopytywałam o szczegóły.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to niby wszystko wiem dziewczyny,ale byłam z nią na każdym badaniu na tym na którym przestało bić serce też ( szwagier pracował za granicą i to daleko ) :'( nawet jak teraz pisze to rycze jakby to było wczoraj.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2016, 20:36

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Karo Em Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opóźniona wrote:

Ja, ja!!! O 16:00, a Ty?

opóźniona lubi tę wiadomość

preg.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym badaniem USG to kiedyś mi lekarz nawet kazał opróżnić pęcherz przed samym badaniem, żeby był lepszy widok :)

A tak mi się dzisiaj pod prysznicem przypomniało - Dziewczyny hartujcie cycki! Serio, serio! Zwłaszcza te, które chcą karmić piersią. Trzy razy miałam zapalenie w jednym cycku podczas karmienia małej (14mc karmiłam), nikomu nie życzę tego bólu, jak normalna regularna grypa, tylko ból piersi niesamowity. Przez to teraz jeden cycek mam większy, bo częściej musiałam małą do niego przystawiać. Taka rada cioci Oli ;) Tym razem zaczynam hartować cycki szybciej.

fasolkarośnie lubi tę wiadomość

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Ja to niby wszystko wiem dziewczyny,ale byłam z nią na każdym badaniu na tym na którym przestało bić serce też ( szwagier pracował za granicą i to daleko ) :'( nawet jak teraz pisze to rycze jakby to było wczoraj.

Rudi, ale u Ciebie wszystko jest ok. Nie ma co na zapas się stresować… Siostra też, jak piszesz, ma zdrowe dziewczynki, więc jest dobrze. Gorzej jakby maleństwo urodziło się z tymi wszystkimi wadami i by cierpiało. U Ciebie jest ok, więc się nie przejmuj.

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dziękuje wam bardzo za wszystkie ciepłe słowa! Jesteście cudowne :-D

Chciałam tylko jeszcze napisać, że mega podziwiam i szanuje mamusie aniołków, które nie poddały się i teraz czekają na swoje śliczne, zdrowe pultaśne maleństwa!!!!

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciociu Olu ;-) Co znaczy "hartujcie cycki"? :-)

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beza_cytrynowa wrote:
    Ciociu Olu ;-) Co znaczy "hartujcie cycki"? :-)
    Też chciałam zapytać nieśmiało ;-)

o1483e5ek8fkb5ak.png
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/19e5f8ecc9a8.jpg

Dziewczyny a to my :)

oLena31 a jaki masz sposób na hartowanie cyców? :)

Dominique88, pigułka, oLena31, Betty Boop, amanina lubią tę wiadomość

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • oLena31 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pod prysznicem raz zimną, raz ciepłą wodą lejcie, tak żeby się przyzwyczajały też do zimnego :) To podobno stare babcine metody. W pierwszej ciąży się z tego śmiałam, ale potem żałowałam strasznie. A mama przestrzegała. Raz zapalenia cycka dostałam, bo wyszłam na taras w t-shircie, a akurat ciepły letni wietrzyk wiał i dwie godziny później miałam gorączkę 39st. i drgawy takie, że szok. Nie polecam. Potem już zawsze ubierałam coś więcej na cycory, nawet tylko pieluchę tetrową, ale zawsze, żeby coś tam przesłaniało. Raz dostałam zastoju pokarmu i od tego poszło...

oar8dqk3x9r0pd8r.png
    klz9cwa1o806vcvk.png
  • Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2016, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie w rodzinie właśnie są problemy z zapaleniem piersi w ciąży. Kuzynce przez zastój pokarmu już mieli chirurgicznie pomóc, ale na szczęście bez tego się obeszło.

3i49cwa1ea8o7x57.png
‹‹ 549 550 551 552 553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ