X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amanina dobrze ze Wam nic sie nie stalo...a to zdjecie bardzo fajne...widac calego malego czlowieczka.

amanina lubi tę wiadomość

• Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podłączam się do karoli, dobrze, że nic się Wam się nie stało.

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ufff, przeczytalam wszystko :)

dzięki dziewczyny.. ja to nie jestem zbyt strachliwa ale uderzylam w kierownice i sie przestraszylam dzis :( do tego te hormony i jeszcze meza brak i w ogole armageddon murowany, szczegolnie ze samochod wyglada paskudnie. ale jutro mi podstawia zastepczy z OC sprawcy, wiec przynajmniej bede miala czym jezdzic.

karola, dawaj znac po koniecznie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a w ogole wyslalam Mamie opis od lekarza (ze nie ma krwiakow, ze nic sie nie odkleja, itp), i zdjecia a Ona do mnie dzwoni i mowi "o jaka ladna dziewczynka".
    a ja "SLUCHAM??? MIAL BYC CHLOPAK!!", a Ona ze no moze gdzies sie jeszcze ten siusiak schowal ale wyglada na babe.

kaarolaa, Dominique88, pigułka, celia, Friend, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• Nelk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to zaczynam się już denerwować przed jutrzejszą wizytą. Człowiek to taka dziwna istota zamiast się cieszyć ze szczęścia to sam sobie problemy stwarza.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk spokojnie, przeciez dobrze wiesz ze wszystko jest dobrze :)

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    No to zaczynam się już denerwować przed jutrzejszą wizytą. Człowiek to taka dziwna istota zamiast się cieszyć ze szczęścia to sam sobie problemy stwarza.

Ech jak ja Cię rozumiem. Ja rano chyba z kibelka nie wyjdę

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A na ktora macie wizyty?

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A na ktora macie wizyty?

Ja na 10:20... muszę wyjść tak 9:30 z domu

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Ja na 10:20... muszę wyjść tak 9:30 z domu
    To szybko...ale wiadomo stres jest. ale wyobraz sobie ze musisz czekac do 20 tak jak ja. Spokoj kochana,

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz po. Wszystko ok. Ale wiecrj napisze jak dojade do domu.

SyHa85, amanina, Dominique88, pigułka, Friend, monirek, alicjaaaa lubią tę wiadomość

• Rybaaaa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piękne dzieciaczki :-*
    Karola, daj koniecznie znać jak po wizycie.
    Amanina, dobrze, że z Wami wszystko ok. Gruby (czy Gruba ;-)) to silne stworzonko ;)
    Co do twardnień brzucha, to dziś nad ranem obudziłam się z nietypowym bólem, wzięłam buscopan i zasnęłam. Ale po paru godzinach znów to samo a brzuch twardy jak kamień. Ale wzięłam tabletkę i jeszcze trochę poleżałam, a później wstałam i przeszło. Nie wiem co to było. Na "trening" macicy jeszcze za wcześnie..
    Ja już chyba zazynam przyzwyczajać się, że w ciąży nigdy nie będę czuć się dobrze. Samopoczucia z pierwszej dobrze nie wspominam, bo cały czas było "coś", do 6 mca mdłości przerywane co ciekawszymi innymi dolegliwościami, migreny, później zaczęło się swędzenie stóp i dłoni, na szczęście wykluczono cholestazę, ale co się nadrapałam to moje, a koło 30 tc to już się ledwo co ruszałam, bo tak mnie w dole wszystko bolało, że każdy ruch to była tragedia. No i częste twardnienia brzucha, co w końcu doprowadziło do braku szyjki i szpitala. Ech.. Jak to dobrze, że piękna nagroda czeka na końcu, bo normalnie to nie wiem co bym zrobiła..
    W każdym razie jak słyszę, gdy do ciężarnej ktoś mówi, że ciąża jej służy, to to na pewno nie jestem ja :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 19:51

2 córeczki <3 <3
    f2wli09kzqwfei07.png
  • Kw14tuszek Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    A na ktora macie wizyty?

Ja na 9:20 i też muszę dojechać trochę km, nie wiem jak ja wstanę tak wcześnie... jakoś nie mam problemu ze spaniem, nawet jak się stresuję...

f2w3rjjgdlc19w86.png
  • opóźniona Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam już detektor, ale tętna Malucha znaleźć nie mogłam. Szukałam chyba z pół godziny. Spróbuję jeszcze raz jak M wróci z pracy. Może Dzidziol się teraz wierci, bo niby coś tam łapało, a za chwilę mi uciekało.

Alicja 40 tc. 2007
    Aniołek 6 tc. 2012 (*)
    Antonina 35 tc. 2016
    Anastazja 30 tc. 2021

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mam na 10:20. I tez mi wieczorami twardnieje brzuch a dzis dodatkowo miesiaczkowo mnie pobolewa... i znowu nie wiem czy to zapowiedz wc czy nie... :/

Jak jutro mi gin powie ze tam znowu grzybica to chyba spadne z fotela.

Ogolnie jesli chodzi o bole brzucha to moja aplikacja na tel mowi mi, ze malec sie zaczal intensywnie ruszac i macica ma prawo sie stawiac stad jakies nieprzyjemnosci- bole, klucia, rwania

Amanina uff... szczescie w nieszczesciu!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 20:01

• Nelk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na 10. Jak dobrze że nie jestem sama, bez Was Kochane było by ciężko :-*

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny własnie wrócilismy od znajomych, którzy mają 3tygodniową córeczkę. Poprostu jest boska. Nie mogłam się na nią napatrzec i oczywiście musiałam nosić i bujac. Pachniała przecudownie :D Jak wychodziliśmy to mi się zachciało płakać ze wzruszenia.

SyHa85, fasolkarośnie, Friend, alicjaaaa lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybaaaa wrote:
    Amanina, dobrze, że z Wami wszystko ok. Gruby (czy Gruba ;-)) to silne stworzonko ;)

Jak bedzie Gruba to ja przechrzcze na Parówa ;))

SyHa85, fasolkarośnie, celia, malika89, Friend lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    amanina wrote:
    Jak bedzie Gruba to ja przechrzcze na Parówa ;))
    "Slodko" :D

• Domi793 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rudi88 wrote:
    Dziewczyny własnie wrócilismy od znajomych, którzy mają 3tygodniową córeczkę. Poprostu jest boska. Nie mogłam się na nią napatrzec i oczywiście musiałam nosić i bujac. Pachniała przecudownie :D Jak wychodziliśmy to mi się zachciało płakać ze wzruszenia.

Wiem o czym mowisz. My tez mamy znajomych z takim maluszkiem, co prawda ma juz teraz 4 miesiace ale od poczatku go tez co u nich bylismy albo oni u nas nosilam i nosilam:) Slodkie sa takie maluszki i cudnie pachna:)

Julia, 10 latek
    Alex, ur. 9.08.2016r., 3600 g., 54 cm
‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ