X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domi793 wrote:
    Czy wieczorkami Wasze brzuszki tez twardnieja?
    Bo ja zauwazylam u siebie, ze wlasnie wieczorkami, kiedy tez brzuszek jest najwiekszy to taki wlasnie twardy sie robi. Moze powinno sie magnez brac? Wizytuje dopiero we wtorek..

Ja też mam takie wrażenie, ja biorę magnez 3 razy dziennie i mimo tego mam takie odczucie, ja też we wtorek wizytuję. Będę jeszcze w poniedziałek dzwonić do lekarza i zaklepywać wieczorną wizytę
    Dziś trochę połaziłam po mieście i czuję brzuch na dole :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:31

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ja juz po wizycie wszystko ok dzisiaj 15tydz +jeden dzien zaraz wstawie zdjecia☺

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2016, 16:53

pigułka, ninciaa172, Martynka30, 33Karola33, sylwiaśta159, SyHa85, kaarolaa, JRY1984, Dominique88, alicjaaaa lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/73f3570caeea.jpg

Nie wiem czemu bokiem wchodza mi te zdjecia wiec wstawie jeszcze jedne☺

Martynka30, 33Karola33, sylwiaśta159, kaarolaa, JRY1984, Kw14tuszek, Dominique88, Domi793, celia, MiMK, monirek, alicjaaaa lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/b93d5d920659.jpg

Martynka30, pigułka, kaarolaa, JRY1984, Kw14tuszek, Rudi88, celia lubią tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fbf3bc2b190.jpg

Kochane czy umiecie to przetlumaczyc?
    Mialam dzis usg przez brzuch☺

hchyw1d370r6axb9.png
  • Martynka30 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka to oznacza, że dzidzia może być starsza o 1 dzień

Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
    f2wl3e5eai92376u.png
    Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz
  • 33Karola33 Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka0111 wrote:
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/3fbf3bc2b190.jpg

Kochane czy umiecie to przetlumaczyc?
    Mialam dzis usg przez brzuch☺

to zaznaczone? 15w 1d+ to chodzi pewnie o 15 week 1 day :) 15 tydzień i jeden dzień... według ostatniej miesiączki

Czekamy na drugie szczęście ♥ ♥
    f2w39jcg3kdjlap4.png
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Agsha...moja droga Ty sie nie mozesz tak wszystkim denerwowac! Bo dziecko bedzie nerwus za Mama i beczek :) nie chce w zaden sposob Cie urazic ale jak na moje oko za bardzo wszystkim wokolo sie denerwujesz... Kochana świata nie zbawisz. Kazda mama (my pewnie wkrotce tez) mamy swoje jazdy...z moja przedwczoraj tez sie scielam przez tel, dzis zadzwonila jak gdyby nigdy nic. Troche samozachowawczego egoizmu moja droga :-) trzymam kciuki za szybki powrot humoru! I pamietaj ze jak Ty sie smucisz to bobasek też. Glowa do gory!

Dzięki :-) Staram się, ale ja o jestem taki wrażliwiec. Od urodzenia (pewnie mama w ciąży się denerwowała :P).... Wszystko zawsze przeżywałam, analizowałam, płakałam, przejmowałam się... i tak mam cały czas. Nie umiem na zasadzie "dobra, minie jej" tylko cały dzień mam zwalony :( I jeszcze ta pogoda.

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    Dzięki :-) Staram się, ale ja o jestem taki wrażliwiec. Od urodzenia (pewnie mama w ciąży się denerwowała :P).... Wszystko zawsze przeżywałam, analizowałam, płakałam, przejmowałam się... i tak mam cały czas. Nie umiem na zasadzie "dobra, minie jej" tylko cały dzień mam zwalony :( I jeszcze ta pogoda.

Ja tez kiedys. Ale jak ma sie miekkie serce trzeba miec twarde wiadomo co :-) z wiekiem mi wiec przeszlo :-P

Agsha lubi tę wiadomość

ckaidqk3gu9q879y.png[/url]
  • Agsha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SyHa85 wrote:
    Ja tez kiedys. Ale jak ma sie miekkie serce trzeba miec twarde wiadomo co :-) z wiekiem mi wiec przeszlo :-P
    A ja dalej stara i głupia

Olinek jest już na świecie - skrajny wcześniaczek z wadą nerek - ale dzielnie walczy!

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam w poczekalni. Troche kobiet jest więc pewnie kolo 20 wejde do gabinetu. Jakos dzisiaj jestem spokojna bo przeciez tydzien temu widzialam maluszka.

• Jujka Przyjaciółka

Wysłany: 10 lutego 2016, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Mój mąż jak usłyszał, że na 70% będzie córka to powiedział "Jakby był syn to tylko wpoić odpowiednie zasady, wypuścić i obserwować. A jak córka to trzeba będzie cały czas osiedle obserwować i rozglądać się któremu buźkę obijać" ;)

Muszę mojemu powiedziec o tym wpojeniu i obserwowaniu :-) super :-)

3i49cwa1ea8o7x57.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka godzina a taka cisza. Az dziwne, gdzie sie wszystkie podzialy?

• Nelk Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zachciało mi się racuchow z jabłkami i teraz nie mogę się ruszyć blee.
    Ja to znowu jestem typem człowieka który wali prosto z mostu a już szczególnie jak ktoś liczy na moje zdanie na jakiś temat. Kiedyś miałam taką koleżankę bo już jej nie mam, i ona była w ciąży i dostała od babci jakieś stare sfilcowane spodnie. Chodziła w nich jakby były ze złota a wszyscy na około o matko jak ci pięknie. No i kiedyś się zapytała mnie jak wygląda więc jej powiedziałam że jak stara baba. Nie odzywala się do mnie z miesiąc aż któregoś dnia przyszła mnie przeprosić i przyznała mi rację. Wolę być szczera niż fałszywa.

va5bflw11begdoxu.png
    [link=https://www.suwaczki.com/]w4sqikgn3aemf2xu.png[/link]
  • hella Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam humoru, bo mąż wrócił z pracy i okazało się, że auto znów u mechanika, a ledwo w sobote je odebraliśmy :/ Dopiero poszło prawie 1,5 tys na naprawę i znów coś nie tak, a ja z gołym kontem do końca miesiąca... On kase będzie miał dopiero w piątek a i to marną bo jego szef ostatnio mniej montaży umówił i godzinowo wyjdzie słabo.

Maja <3
    ur. 8.08.2016 godz. 19:35 - SN
    ijpbcwa1yu1ccujy.png
  • SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agsha wrote:
    A ja dalej stara i głupia

Wrazliwosc to nie glupota. Aczkolwiek nadwrazliwosc moze byc zgubna :-)

• SyHa85 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaarolaa wrote:
    Taka godzina a taka cisza. Az dziwne, gdzie sie wszystkie podzialy?

Pora kolacji :-) ja siedze z kublem kakao- chcialo mi sie cos slodkiego to mam zastepcza slodycz chociaz :-)

Dobrych wiesci na wizycie!

kaarolaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry wieczór dziewczyny.. zaraz Was nadrobie ale widze ze znowu dluga lektura mnie czeka z calego dnia :)

dzis chyba nie powinnam byla wychodzic z lozka - najpierw spadlam ze stolka takiego z dwoma stopniami w domu, bo siegalam do najwyzszej szafki w kuchni, a potem mialam wypadek bo mi facet wymusil pierwszenstwo i mam wyrwany zderzak, zbity reflektor, wgnieciona maske i wszystko pogiete z przodu :( jeszcze meza nie ma wiec w ogole paskudnie, ale mi jego kolega pomogl wszystko ogarnac i lawete i zawiozl do lux medu na badanie do pierwszego lepszego lekarza, bo sie przestraszylam ze z Grubym cos sie stalo..

z Grubym na szczescie ok, serducho 156, długi jest na 5,9cm (12t2d, wiec ciut starszy). pan mu zrobil duzo zdjec, ale tak strasznie sie wiercil i glownie pokazywal stopy, ze bylo to mega trudne :) wiec mam zdjecie jego polkul mozgowych i kilka zdjec malego wkurzonego cialka.
    zmierzyl tez na szybko NT i ma 1,6; kosc nosowa widoczna. ale i tak mam swoje, umowione prenatalne wiec w przyszlym tygodniu go pomierza dokladnie.

wklejam Wam jedno zdjecie (Gruby standardowo do gory nogami :)) i ide czytac posty z dzis:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/e206c95dfa5b.jpg

33Karola33, SyHa85, pigułka, Musik, Martynka30, kaarolaa, Kw14tuszek, sylwiaśta159, Dominique88, Domi793, Rudi88, celia, MiMK lubią tę wiadomość

• Agsha Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hella wrote:
    Ja nie mam humoru, bo mąż wrócił z pracy i okazało się, że auto znów u mechanika, a ledwo w sobote je odebraliśmy :/ Dopiero poszło prawie 1,5 tys na naprawę i znów coś nie tak, a ja z gołym kontem do końca miesiąca... On kase będzie miał dopiero w piątek a i to marną bo jego szef ostatnio mniej montaży umówił i godzinowo wyjdzie słabo.

Skąd ja to znam. My kupiliśmy w październiku samochód. W znajomym komisie. Facet "znajomy" zapewniał nas że ekstra wóz i jak się zdecydowaliśmy to w cenie postanowili nam jeszcze go zrobić na cacko - wymienić wszystko co się kończy, co może się w najbliższym czasie zepsuć. Po 2 dni coś zaczęło wyć w samochodzie. Okazało się, że to most. Zadzwonił mąż do komisu, już oczywiście się nie poczuwali. Okazalo się że NIKT nie umie naprawić (jeśli chodzi o serwisy) bo się nie specjalizują w amerykańskich samochach. Więc poszukaliśmy autoryzowanego salonu tej marki (Caddilac) - i okazało się że najbliższy salon/naprawa w Gdańsku a my w Warszawie mieszkamy. W końcu ktoś polecił jakiegoś dziadka, który ocenił że wystarczy ten most wykręcić. Oddaliśmy mu auto a ten??? Zapomniał wyjąć kluczyków na noc (trzeba być idiotą) i zablokował się cały układ elektryczny. Od tej chwili samochód nawet nie odpalił... Potem tydzień czy dwa szukaliśmy elektryków którzy odblokują układ... Trzeba było całe miasto lawetą wieźć samochód (za grubą kasę). A teraz samochód tam stoi bo powiedzieli że "ferie są". Jak uruchomią to znów trzeba szukać od mostów. I tak od 3 miesięcy nie mamy drogiego , prawie nowego auta...

f2wll6d8iksjyby0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2016, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze 6 kobietek... o bosz.

‹‹ 558 559 560 561 562 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ