X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Sierpniowe Mamusie 2016
Odpowiedz

Sierpniowe Mamusie 2016

Oceń ten wątek:
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane, podczytuje Was od samego początku codziennie wpisując w google sierpniówki 2016, wreszcie się przełamałam i postanowiłam dołączyć. Mam nadzieję że mnie przyjmiecie bo już czuję się z Wami związana. To najlepsze forum z podobnych. Ja mam termin na 17 sierpnia, po USG genetycznym priv wszystko ok. Płci jeszcze nie znam. Jestem z Olsztyn i też sobie chwalę ubrania z happymum, mam już dwie sukienki i spodnie i rewelacja jakościowo. Cenowo dość drogo ale mają często promocje w necie i jest taniej niż w sklepie więc warto. Duży wybór też sukienek wizytowych bo wcześniej ktoś pytał. Kurtkę akurat kupiłam w tchibo taką fajną że teraz jest z polarem na zimę a potem wyjmę z niej polar i będzie wiosenna. Dużo miejsca na brzuch ma i takie paski bo bokach że można robić luźniej.

oLena31, kaarolaa, 33Karola33 lubią tę wiadomość

• beza_cytrynowa Ekspertka

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,czy któraś z Was miała opryszczkę w ciąży? Poradzicie coś? Na razie przykładałam czosnkiem... swędzi jak cholera i boję się,żeby nie przeniosła się niżej :-(

Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
    TP 01.08.2016 r.
    Czekamy na Lili :-)
    f2w39n73pq3z4vnx.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mój maluch, a znaczy się Laura (bo póki co ponoć dziewczynka) ma tętno zwykle ok. 160.

My dziś z mężem byliśmy na zakupach małych i w Ikei na chwilę..cały dzień zleciał :O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:39

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Ninka0111 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy moze ktoras zaprosic mnie do grupy?Malwina Hendrich
    Jak byscie chcialy to mam troszke ciuszkow na sprzedaz bo kolezanka chciala mi sprzedac ale ja mam dla dziewczynki multum po mojej corci ale obiecalam ze wstawie bo mowilam o forum

tofirus lubi tę wiadomość

hchyw1d370r6axb9.png
  • pigułka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny opisujcie jeszcze mniej więcej profilowe zdjęcie, bo jest więcej ludzi o tych samych imionach i nazwiskach. AAniuska zdjęcie z bukietem? Jry w niebieskiej bluzce na plaży?

3i49io4pwtvv3zn2.png
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciotki my już po wizycie :)
    Dzidziol rośnie, był tylko krótki podgląd żeby go nie denerwować, więc fotki brak. Łożysko na przedniej ścianie , ale wysoko.
    Na początku marca mam dzwonić żeby się umówić na USG i wtedy poznam płeć maluszka:)
    Standardowa wizyta za 4tyg.

Ninka0111, pigułka, beza_cytrynowa, oLena31, SyHa85, kaarolaa, monirek, Ania_1986, Martynka30, Friend lubią tę wiadomość

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • Viola27 Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też proszę o zaproszenie, podałam dane Klaudii ale nie dostałam zaproszenia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 20:38

Aniołek [*] 8tc. 30.08.2015r
    SYNEK <3
    c55f3e3kxq0eugz4.png

piu3dqk31u67f45e.png
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pigułka wrote:
    Dziewczyny opisujcie jeszcze mniej więcej profilowe zdjęcie, bo jest więcej ludzi o tych samych imionach i nazwiskach. AAniuska zdjęcie z bukietem? Jry w niebieskiej bluzce na plaży?

Tak z bukietem :)

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • Mamusiaporazpierwszy Debiutantka

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć przyszłe mamuśki.

Ja dziś po badaniach prenatalnych i jestem lekko zmartwiona bo dowiedziałam się że przezierność karkowa jest w wysokich granicach normy i miałam badanie krwi ale wyniki za ok 10 dni i do tego czasu będę miała o czym myśleć. Czy któraś z Was może też była w takim przypadku i co z tego wyszło po badaniu krwi. Bardzo się martwię.
    :(

Trzymajcie się kochane!

Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje.
  • Rudi88 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelk wrote:
    My chcielibyśmy jechać w połowie lipca nad morze, ale boję się że przy czwartym porodzie to pierdne i się zdziwie że to poród ;-)

Kochana mam znajomą , która jest teraz w 6 ciąży i powiedziała, że 4 porób miała najgorszy także różnie to bywa :)

Wyczekiwane, wymodlone, wyśnione maleństwo
    o1483e5ek8fkb5ak.png
    Niepękające pęcherzyki...udany cykl z pregnylem :D
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamusiaporazpierwszy wrote:
    Cześć przyszłe mamuśki.

Ja dziś po badaniach prenatalnych i jestem lekko zmartwiona bo dowiedziałam się że przezierność karkowa jest w wysokich granicach normy i miałam badanie krwi ale wyniki za ok 10 dni i do tego czasu będę miała o czym myśleć. Czy któraś z Was może też była w takim przypadku i co z tego wyszło po badaniu krwi. Bardzo się martwię.
    :(

Trzymajcie się kochane!

Kochana a ile wynosiła przezierność jeśli mogę zapytać?
    Nie martw się, poczekaj na spokojnie na wyniki krwi. A badanie było robione na dobrym sprzęcie?

Wiesz ja miałam dwa razy prenatalne - jedno u mojej ginekolog, a jedno akurat jak byłam w szpitalu dzień później(lekarz po prostu zrobił po tym jak mnie na oddział przyjęli) i u mojej gin NT 1mm, a w szpitalu 1,9mm i CRL się nawet różniło o 1cm. Może u Ciebie NT wcale nie jest w górnej granicy bo jak widzisz co sprzęt i lekarz to pomiary różne.

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika S-k w tle zdjęcia widom na plaże :)

74di6iyermvv176r.png

If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose.

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Kochana a ile wynosiła przezierność jeśli mogę zapytać?
    Nie martw się, poczekaj na spokojnie na wyniki krwi. A badanie było robione na dobrym sprzęcie?

Wiesz ja miałam dwa razy prenatalne - jedno u mojej ginekolog, a jedno akurat jak byłam w szpitalu dzień później(lekarz po prostu zrobił po tym jak mnie na oddział przyjęli) i u mojej gin NT 1mm, a w szpitalu 1,9mm i CRL się nawet różniło o 1cm. Może u Ciebie NT wcale nie jest w górnej granicy bo jak widzisz co sprzęt i lekarz to pomiary różne.

Jeśli dobrze zrozumiałam to 2,5. Ogólnie niezbyt miłe te Panie tam były także niczego konkretnego dowiedzieć się nie mogłam bo ciągle słyszałam "zobaczymy jak przyjadą badania krwi". Gdyby nie google nie wiedziałabym co to wgl jest i jakie są normy. Myślę, że sprzęt był ok bo w Poznaniu jest to najlepszy szpital odnośnie patologii ciąży i mają najlepszy sprzęt do ratowania dzieci.

Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje.
  • aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli dobrze zrozumiałam to 2,5. Ogólnie niezbyt miłe te Panie tam były także niczego konkretnego dowiedzieć się nie mogłam bo ciągle słyszałam "zobaczymy jak przyjadą badania krwi". Gdyby nie google nie wiedziałabym co to wgl jest i jakie są normy. Myślę, że sprzęt był ok bo w Poznaniu jest to najlepszy szpital odnośnie patologii ciąży i mają najlepszy sprzęt do ratowania dzieci.

Rozumiem, ja miałam jechać na prenatalne do Art Medu w Poznaniu ale skoro miałam dwa razy robione i jest dobrze to odpuszczam i pojadę tam na połówkowe.
    Kochana bądź dobrej myśli! U mojego kuzyna na prenatalnych nie wyszło nic, NT było prawidłowe, a synek ma bardzo rzadki zespół Edwardsa. Badania prenatalne nie dają 100% pewności, że dziecko jest chore lub zdrowe, to nie jest czarne lub białe.
    Wierzę, że po badaniu krwi okaże się, że wszystko z Twoim maluszkiem dobrze! Trzymam kciuki za WaS :*

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
  • monika454 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na Polnej robiłaś badania? myślałam może aby zrobić w jakimś prywatnym gabinecie? Tam niby dobry sprzęt mają tylko czy w samej przychodni czy na samych oddziałach. Niby mój lekarz tam pracuje ale jakoś się go nigdy o to nie pytałam

74di6iyermvv176r.png

• Sarayu Przyjaciółka

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no tak blondynka nie podała danych fb- zdjecie czarno białe w sukni ślubnej z puszką coli i kwiatkiem w głowie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2016, 15:38

Tymuś
    s19j7xx.png
    Asia
    5pacdzl.png

Aniołek 5tc - 18.09.2015

"Przemienić cierpienie w Błogosławieństwo"
  • alicjaaaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie - dowiedziałam się, że dzidziuś rośnie. Lekarz nie chciał go zmierzyć, ale poprosiłam, że jestem ciekawa i ma 77,4 mm, albo 73,4 mm (z nerwów zapomniałam). Wpadłam teraz w panikę, bo w 14 tyg powinien mieć 9cm :( Nawet na siatce na belly jest przy dolnej granicy, a do tej pory szedł równo :(

Co za koszmarny dzień dzisiaj...
    Nie nadrobiłam Was jeszcze. Mam 20 stron przed sobą

monirek lubi tę wiadomość

n59yhdgewtde5zot.png
    2fwacsqvfijbsbkh.png

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaniuskaa wrote:
    Rozumiem, ja miałam jechać na prenatalne do Art Medu w Poznaniu ale skoro miałam dwa razy robione i jest dobrze to odpuszczam i pojadę tam na połówkowe.
    Kochana bądź dobrej myśli! U mojego kuzyna na prenatalnych nie wyszło nic, NT było prawidłowe, a synek ma bardzo rzadki zespół Edwardsa. Badania prenatalne nie dają 100% pewności, że dziecko jest chore lub zdrowe, to nie jest czarne lub białe.
    Wierzę, że po badaniu krwi okaże się, że wszystko z Twoim maluszkiem dobrze! Trzymam kciuki za WaS :*

Niby to wszystko wiem a jednak te nerwy i myśli są.. Staram się pozytywnie do tego nastawić ale ciężko. Dziękuje bardzo i dla Was zdrówka ;*

• monika454 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:
    Jestem po wizycie - dowiedziałam się, że dzidziuś rośnie. Lekarz nie chciał go zmierzyć, ale poprosiłam, że jestem ciekawa i ma 77,4 mm, albo 73,4 mm (z nerwów zapomniałam). Wpadłam teraz w panikę, bo w 14 tyg powinien mieć 9cm :( Nawet na siatce na belly jest przy dolnej granicy, a do tej pory szedł równo :(

Kochana a zobacz co masz w podpisie pod suwaczkiem? 14 tydzień jest od 14+0 do 14+6
    ja w 13+6 miałam 75 i wszystko było ok.
    Na spokojnie, wszystko na pewno jest dobrze. 7,5 cm to już kawał dziecka jest ;)

74di6iyermvv176r.png

• aaniuskaa Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2016, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alicjaaaa wrote:

Kochana mój maluch u mojej ginekolog miał 5,1mm i też w belly był niżej, a dzień później na pomiarze w szpitalu było 63,8mm..dwa dni temu ponad 7cm(niecałe dwa dni po przedostatnim pomiarze bo to też w szpitalu było), każdy pomiar robiony przez innego lekarza, dwa ostatnie na tym samym sprzęcie. W ciągu 5 dni - 3 różne wielkości dziecka:D Wydaje mi się, że nie tak łatwo zmierzyć maluszka i dużo tez zależy od jego aktualnej pozycji (wiem, że od lekarza również ale już pomijając to)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2016, 21:02

Luteina 100mg x 2
    16ud9jcgueagbcz9.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ