Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny,
Pochwalę się dzisiejszym usg.
Widziałam pierwszy raz serduszko naszej kluseczki ! FHR to 128 więc lekarz powiedział, że rokuje dobrze. CRL 5,9 mm.
Oczywiście stresu było mnóstwo przed wizytą. Bylismy pewni, że uda nam się zrobic usg w ostatni piątek ale musieliśmy poczekać do dzisiaj w związku z problemem ze sprzętem. Było warto czekać.
Jesteśmy z Mężem bardzo podniesieni na duchuWiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2015, 13:25
kaarolaa, Dominique88, Martynka30, alicjaaaa, monirek, pigułka, beza_cytrynowa, SyHa85, blondyna5555, opóźniona, Daria23, malika89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mnie od wczoraj mdli. Ja dzisiaj zaliczylam lekki trening na silce: chodzenie na biezni i rowerek. I sie swietnie czuje. Oby tak dalej.
Dominique88 lubi tę wiadomość
Mama Amelci ur. 18.01.2017 r. ))))) warto wierzyć ))
Mama dwóch Aniołków [6t] i [10t]. -
I jeszcze o mnie.. mam na imię Olga, jestem z Warszawy. Mężatka od czerwca tego roku. Odało nam się zajść w pierwszą ciążę w lipcu, ktora straciliśmy już we wrześniu. Teraz walczymy o drugą. Na razie wszystko wydaje się być ok
Odnośnie wymiotów - przede wszystkim są powodowane przez wysokie steżenie beta hcg i progesteronu w organiźmie. Z czego progesteron wpływa na nie bardziej.
Więc objawy takie jak mdłości, nudności wymioty są silniejsze o tych dziewczyn które przyjmują pochodną progesteronu (np. duphaston) lub luteinę (czyli czysty progesteron). Mój lekarz określa przyjmowanie tych leków jako "dorzucanie do pieca" - niemniej zalecił mi przyjmowanie duphastonu przynajmniej do 12 tyg.
Dominique88, beza_cytrynowa lubią tę wiadomość
-
ninciaa172 wrote:Zazdroszcze Wam tych serduszek.
Wczoraj w sklepie naszla mnie ochota na pasztet. Sluchajcie, jak myslicie - mozna czy nie mozna ?
skoro organizm się domaga to jedz co prawda piszą, żeby nie jeść wątróbki (a taka powinna się znajdować w prawdziwym pasztecie), ale w takich sklepowych pasztetach to pewniwe śladowe ilości ... nie popadajmy już w paranojęninciaa172 lubi tę wiadomość
-
Dominique88 wrote:skoro organizm się domaga to jedz co prawda piszą, żeby nie jeść wątróbki (a taka powinna się znajdować w prawdziwym pasztecie), ale w takich sklepowych pasztetach to pewniwe śladowe ilości ... nie popadajmy już w paranoję
Też tak myslalam, ale wolałam uslyszec potwierdzenie
Wspaniały był.... mmmm, pychaDominique88 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyja biore 3x1 duphaston i 100 mg luteiny i dalej zero mdlosci...tak samo bylo z synem. bralam ogromne ilosci progesteronu bo ciza z in vitro a czulam sie bardzo dobrze, wrecz nieciazowo nie na kazda dzislaja te hormony...ale jeszcze nie bede sie cieszyla bo wszytsko moze sie zaczac za tydzien czy nawet za 3...
-
Mam na imię Monika,jestem z Poznania lat 28:-) męża nie posiadam aby towarzysza życia póki co;-) dla nas szczęśliwy okazał się być 11 cykl
Dominique88, alicjaaaa, blondyna5555, malika89 lubią tę wiadomość
If you run you might loose, but if you don`t run you are guaranteed to loose. -
Friend wrote:I jeszcze o mnie.. mam na imię Olga, jestem z Warszawy. Mężatka od czerwca tego roku. Odało nam się zajść w pierwszą ciążę w lipcu, ktora straciliśmy już we wrześniu. Teraz walczymy o drugą. Na razie wszystko wydaje się być ok
Friend, to dokładnie tak, jak ja
Z której strony Wwy jesteś?
Co do mdłości to mi też pomagają mandarynki i jabłka... chociaż właśnie sobie pomyślałam, że pomaga mi właściwie wszystko, byle coś zjeść, jak nadchodzą. Najgorzej jest oczywiście rano. Ale co tam. Lubię te mdłości!! W końcu objaw ciąży, a ciąża jest superMartynka30, Coconue, bobo_frut lubią tę wiadomość
Aniołek 19.09.2015 (10 tc)[*]
TP 01.08.2016 r.
Czekamy na Lili
-
beza_cytrynowa wrote:Friend, to dokładnie tak, jak ja
Z której strony Wwy jesteś?
Co do mdłości to mi też pomagają mandarynki i jabłka... chociaż właśnie sobie pomyślałam, że pomaga mi właściwie wszystko, byle coś zjeść, jak nadchodzą. Najgorzej jest oczywiście rano. Ale co tam. Lubię te mdłości!! W końcu objaw ciąży, a ciąża jest super
Lubię, Lubię i jeszcze raz lubię...Coconue lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz