Sierpniowe Mamusie 2016
-
WIADOMOŚĆ
-
A u nas siąpi deszcz, a w zasadzie jakaś wstrętna mżawka
Wczoraj byliśmy u siostry męża i mała się wyszalała z kotem - biegała za nim i wołała "kocie, kocie", za ogon go tarmosiła, aż mi było go szkoda, a ja z tych, co kotów nie lubią
Ale radocha dziecka nieoceniona.
A mnie dziś znowu gardło boli, to już 4 raz w ciąży…
-
aniab91 wrote:A mnie dzis boli podbrzusze, cignie z prawej strony i ciezko chodzic i wstawac... I na dodatek dzisiaj obiad u tesciowej
pewnie zrobi cos tlustego jak zwykle i nawali mi caly talerz ale chociaz teraz mam wymowke i moge zawsze powiedziec ze mam mdlosci i nie zjem
Aniu łączę się dziś z Tobą w bólu, mnie dziś boli całe podbrzusze
Jak boli Cię po prawej stronie to połóż się na tym boku i poleż, tak mi lekarz poradził, a ja dziś zrobiłam sobie z rana maseczkę i twarz mnie zaczyna teraz piecchyba mnie uczuliła
Noc ciężka chyba znów się przestawiam na bezsenność i martwią mnie te bóle podbrzusza i kręgosłupa. Eh, fatalnie noc i dzień się zacząłMama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Rudi88 wrote:Dzień dobry
Ja dopiero zadek z łózka podniosłam, bo wczoraj prawie do 24.30 siedziałysmy i plotkowałysmy. Powiem wam,że togo mi było trzebaA tak się nażarłam,ze nie mam dziś ochoty na sniadanie.
U mnie słoneczko świeci, ale widzę że od strony Wisły chmury nadchodzą.
Ode mnie idą[/url]
-
oLena31 wrote:
Mnie też boli od ranamasz może jakieś sprawdzone domowe sposoby na ten ból?
Wypiłam trochę gorącego mleka z masłem i miodem. Oby to nie była jakaś cięższa choroba bo od kilku dni jestem u teściowej i się dzisiaj okazało że ma ostrą angine... Eh... Chyba czas do domu uciekać bo mnie zarazi jeszcze -
oLena31 wrote:A u nas siąpi deszcz, a w zasadzie jakaś wstrętna mżawka
Wczoraj byliśmy u siostry męża i mała się wyszalała z kotem - biegała za nim i wołała "kocie, kocie", za ogon go tarmosiła, aż mi było go szkoda, a ja z tych, co kotów nie lubią
Ale radocha dziecka nieoceniona.
Ja mam dzisiaj taki suchy kaszel, ale to pewnie od wczorajszego gadania i śmiechu. Może masz za suche powietrze w domu?? -
Kajka86 wrote:Mnie też boli od rana
masz może jakieś sprawdzone domowe sposoby na ten ból?
Wypiłam trochę gorącego mleka z masłem i miodem. Oby to nie była jakaś cięższa choroba bo od kilku dni jestem u teściowej i się dzisiaj okazało że ma ostrą angine... Eh... Chyba czas do domu uciekać bo mnie zarazi jeszcze
Czosnek jedz- to najlepszy antybiotyk. I słone rzeczy jedz- sol odkaża (plukac sola tez warto).Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 11:39
Kajka86 lubi tę wiadomość
[/url]
-
Zdrówka dla Was dziewczyny. Niech ten sezon chorobowy się skończy juz !!! Wczoraj przeglądałam wątki mam które rodziły mniej więcej rok temu .W szoku jestem ile jest dziewczyn z mniej więcej rocznym maluchem
a myślałam że tylko ja mam takie szalone pomysły
chyba wszystkie poleciałysmy na 500 zł na drugie dziecko od rządu
-
Cześć dziewczyny.
Pogoda u nas też paskudna. Na szczęście chwilowo nie pada to byliśmy z małą na dworze i sobie poszalała, ale tak wyrżnęła w kałużę a dojście z powrotem do domu trochę nam zajęło, więc tylko żeby się nie przeziębiła bo nogi miała jak lody..
A malęńastwu na zajęciach wczoraj albo się tak bardzo podobało albo nie, bo od kilku dni się nie odzywało, a tu wczoraj z kilkanaście razy puknęłochoć to pewnie moja pozycja siedząca przez kilka godzin mu nie odpowiadała.
Czekaja, no rzeczywiście, już myślę o kolejnym, w końcu 1000 to już nie 500 -
Czekaja, hehe, z meza sie w pracy smieja ze na 500zl polecial
ja zawsze chcialam mala roznice wieku ale jak juz ciaza stala sie faltem to zaczynam sie powaznie bac jak to nasze zycie teraz bedzie wygladalo
A tak w ogole to jak ktos sie dowiaduje o mojej ciazy to od razu sugestie sa ze to wpadka, nawet wlasna matka mnie o to zapytala. A my jak najbardziej chcielismy, staralismy sie (znaczy nie zabezpieczalismy) 5 miesiecy i sie udaloWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:10
-
aniab91 wrote:Czekaja, hehe, z meza sie w pracy smieja ze na 500zl polecial
ja zawsze chcialam mala roznice wieku ale jak juz ciaza stala sie faltem to zaczynam sie powaznie bac jak to nasze zycie teraz bedzie wygladalo
A tak w ogole to jak ktos sie dowiaduje o mojej ciazy to od razu sugestie sa ze to wpadka, nawet wlasna matka mnie o to zapytala. A my jak najbardziej chcielismy, staralismy sie (znaczy nie zabezpieczalismy) 5 miesiecy i sie udalo
U mnie narazie wiedzą tylko Ci, którzy wiedzieli, że się staramy, ale domyślam się, że sąsiedzi i reszta świata w to nie uwierzą, że to nie jest wpadka. Ale mam to gdzieś. Wkurza mnie tylko, że niejednokrotnie jak była rozmowa o dzieciach to słyszałam, że nie ma co za szybko kolejnego, bo to tylko krzywda dla pierwszego dziecka, bo będzie odrzucone (!)
Nóż mi się w kieszeni otwiera na takie teksty! -
Mnie denerwuje ta cała sprawa z tym 500 złoty, wszędzie tylko o tym piszą, na każdej stronie kobiety piszą i pytają o tym ze dostaną, tak baby pokusiły się na tą kasę ze robić im się nie chce, w głowach im się poprzewracało, myślą że 500 złoty na dziecko to dużo, że na miesiąc im starczy.
My z mężem nie dostaniemy, bo oboje pracujemy i przekraczamy sporo na osobę, ale wolę pracować mieć to co mam teraz niż na siłę nie przekraczać 800 złoty na osobę, aby tylko dostać te 500 zł.
Ludziom się w głowach poprzewracało, nie rozumieją ze państwo żeby komuś dać komuś będą musieli zabrać. Nie ma nic za darmo, a przecież państwo ma dziurę w budżecie wiec skąd wezmą te pieniądze. Wcale się nie zdziwię jak nic nie dadzą bo stwierdza że nie mają.
Trochę się rozpisałam ale dla mnie to oburzajace.Lulu83, pigułka, malika89 lubią tę wiadomość
-
500zł dostaje każdy na drugie dziecko bez względu na to czy dochód jest niski czy wysoki.
Fakt dla pierwszego dziecka to krzywdzące
Domi793 lubi tę wiadomość
Mama 3 Aniołków- 2.06.14 Zuzia 10tc,12.09.14 Dominiś 10tc, 12.05.15 Kropusia
Synek 54cm, 2800- urodz 36/37tydz -
Dziewczynki mówilam ze cos mi tam zostalo z ciuchów ciazowych po handlu wiec Wam pokaze. Tylko sie nie smiac z mojego pozowania-mąż miał niezły ubaw, ale postanowilam wrzucic to na siebie abyscie widzialy jak sie układają. Wszystkie ciuchy kupione w UK, nowe.
To pierwszy biały t-shirt 100% bawełna,
rozmiar 12/40 , szerokosc pod pachami mierzona na leząco bez rozciagania 45cm (ja nosze 38 i na mnie jest równiez dobra, nie taka opieta ale ok).
drugi rozmiar 14/42, szerokosc pod pachami 46cm.
Thirty mają po bokach marszczenia na rosnący brzuszek i przód troche dłuzszy aby zakrywał brzuszek.
Cena 40 zł + przesyłka
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/62376f06faa3.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2016, 12:41
Domi793 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Drugi tshirt równiez z firmy New Look maternity, rozmiar 10/38. jest dosc dopasowany, ja nosze 38 i tak on na mnie wygląda.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/07a2f9bd59e8.jpg
szerokosc pod pachami 43cm mierzona na leząco, marszczenia po bochan na rosnacy brzuszek.
Cena 40 zł plus przesyłkaDomi793 lubi tę wiadomość
MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
Martynka30 wrote:500zł dostaje każdy na drugie dziecko bez względu na to czy dochód jest niski czy wysoki.
Fakt dla pierwszego dziecka to krzywdzące
My też nie dostaniemy, chyba że będę udawac samotną matkę, ale to już moim zdaniem lekuchna przesada. -
Elegancka tunika z poliestru firmy Asos materity w rozmiarze 12/40. Ozdobiona fałdem luźnego materiału z przodu i z tyłu. nadaje sie do noszenia nie tylko w ciąży.
Szerokosc pod pachami 54cm, długosc ok 70cm
Na mnie jest za luźna bo nosze 38 ale widac krój.
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/c9af84653ebd.jpg
Cena 70 zł + wysyłka
Przepraszam,ze materiały maja zagięcia ale leżały złozone w woreczkach.MARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI -
nick nieaktualnyWitamy się z rana
U nas też deszcz siąpi...
Co do luteiny- nawet w ulotce, było napisane, że kobiety w ciąży powinny stosować BEZ aplikatora, ze względu na opuchnięcia tam w środku i możliwość podrażnienia
Mi moja gin kazała odstawiać już, ale mam w zapasie jeszcze prawie 20 tabletek, więc jak się będzie coś działo, to wrócę do brania z powrotem
Mmm.... pomidorki z cebulką!!Idę wszamać chyba.
A! Mamuśki, jak to jest- kiedyś gdzieś czytałam, że potas (zawarty w pomidorach) może blokować wchłanianie się wapnia. Możemy tak sobie spokojnie jeść, bo w sumie wapń jest chyba dosyć potrzebny dla nas teraz? -
I jeszcze maxi cardigan z paskiem (inny niz na zdjeciu, jest cienki i ciemnobrązowy ale był ładnie zapakowany i nie chce go rozpakowywac wiec posłuzylam sie swoim)
Firma Asos ,rozm 14/42. Nadaje sie dla osoby o rozmiarze L i XL. Kolor Khaki, zapinany na guziki, 100% bawełna, 2 kieszenie, cienki, brązowy pasek.
szerokosc pod pachami 55cm (rozciaga sie duzo wiecej) , długosc 91cm.
Do zdjecia włozylam go tak jak był prezentowany kiedys na ich stronie, czyli paskiem zapinany pod biustem a pod spodem brzuszek(u mnie na razie malo widoczny)
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/d4f008c44e30.jpg
Cana 90złMARCELINA
11.02. 2015 IUI (10t * )
3.12.2015 IUI